Serum: 16 produkter i test

Redaktör Katarina Stenskytt
Senast uppdaterat Juni 2024

Har din hud behov av extra vård och omsorg där vanliga krämer inte räcker till? Kanske vill du jobba lite extra mot förstorade porer eller fina linjer?  För att hitta det bästa serumet har vi testat olika produkter från kända märken som The Ordinary, Maggie by Kakan och Verso. För att utses till bäst i test ska serumet leverera utifrån sina löften, snabbt sjunka in i huden och vara förpackat i en smidig och hygienisk behållare.

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Serum

Så gjorde vi testet

För att kunna göra en rättvis bedömning av vilket serum som egentligen är bäst har de använts varje dag under minst en månad. Testpersonerna har alla ett stort intresse av hudvård och erfarenhet av att ha provat olika märken och produkter tidigare. Tillverkarnas anvisningar har följts avseende vilken tid på dygnet såväl som i vilken fas av hudvårdsrutinen serumen ska appliceras. Under testningen har följande punkter studerats extra noga:

Användning och doft: Försvinner serumet in i huden snabbt och med vilka känsla lämnas huden efteråt? Är serumet parfymerat och i så fall hur uppfattas doften?

Förpackning: Är serumet förpackad på ett sätt som gör den enkel att dosera och hantera? Är behållaren hygienisk?

Resultat: Lever produkten upp till sina löften? Ger den resultat snabbt eller långsamt, eller inte alls? Kan man använda den frekvent utan att irritera huden?


Samtliga testares omdömen ligger till grund för betygsättningen av produkten. Deras upplevelse vägs samman med pris och prisvärdhet och efter detta har det bästa serumet utsetts.

0 5 5 1

1. Maggie by Kakan Niacinamide Serum BÄST I TEST SERUM

Ett serum som både återfuktar och stärker huden - perfekt om du vill få en klarare hud

Om du är intresserad av hudvård, har du med största sannolikhet redan koll på stjärningrediensen i Maggie by Kakan Niacinamide Serum: niacinamid. Denna hudvårdsstjärna gör att porerna ser mindre ut, stärker hudens barriär, återfuktar, ger en jämnare hudton och minskar ålderstecken. Det är inte konstigt att det är en populär ingrediens. Niacinamide Serum från Maggie by Kakan innehåller även tranexamsyra, som även den jämnar ut hudtonen och minskar pigmenteringar. Tranexamsyra är en ingrediens som vi inte sett så mycket i hudvård tidigare, men den har börjat dyka upp mer och mer.

Snygg flaska med pipett

Det är här ett serum som kommer i samma snygga sorts förpackning som Kakan Hermanssons andra serum: rosa frostat glas med en praktisk pipett. Pipetten ska du inte, till skillnad från vad man ofta ser i sociala medier, låta nudda huden. Droppa istället serumet i din hand eller på ansiktet med lite buffertutrymme för att undvika hudkontakt. Detta är för att du ska slippa få bakterier i förpackningen som kan minska hållbarheten på serumet.

BiT Maggie by Kakan Niacinamide Serum sittdel

Niacinamid är en mycket tacksam ingrediens eftersom resultat ofta märks av rätt snabbt. Maggie by Kakan Niacinamide Serum är inget undantag. Skillnad på just hur stora porerna upplevs vara, märks relativt snabbt. Huden ser överlag mycket klarare ut efter regelbunden användning och även om serumet inte ger all fukt som huden behöver, är det tydligt att det återfuktar. Huden känns spänstig och ser märkbart piggare ut efter ett par månader med Kakans niacinamidserum i hudvårdsrutinen.

Välkomponerat serum med snabba resultat

Serumet absorberas snabbt av huden och lämnar ingen klibbig eller obehaglig yta. Den kryddiga doften som Night Mask och Face Oil från Maggie by Kakan har, finns ingenstans att skymta i niacinamidserumet. Denna doft har varit något av en vattendelare vid tidigare tester av Maggie by Kakans produkter. Niacinamide Serum är oparfymerat, vilket många kommer att uppskatta.

BiT Maggie by Kakan Niacinamide Serum sittdel

Med sina snabba och fina resultat, är Maggie by Kakan Niacinamide Serum en produkt som inte bara kommer se snygg ut på badrumshyllan, den kommer även få huden att stråla. Och strålande hud; det tackar man aldrig nej till.

Snygg flaska, snabba resultat, doftfri
Svårt att se hur mycket som finns kvar i flaskan
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 5 1

2. Elemis Pro-Collagen Rose Micro Serum BÄSTA PREMIUMVAL

Rosdoftande serum som ger huden en omedelbar fuktboost

Elemis Pro-Collagen Rose Micro Serum innehåller något som kallas för rosmikrodroppar. Dessa syns genom flaskan som små gelekulor, men när man applicerar serumet på huden smälter dessa kaviarliknande rosdroppar omedelbart samman med resten av produkten. Den känns med andra ord inte grusig eller sträv, utan bara mjuk och behaglig.

Serum i riktigt bra förpackning

Elemis Pro-Collagen Rose Micro Serum kommer i en lättanvänd pumpflaska. Ett par tryck på pumpen ger en lagom mängd för applicering. Formulan är åt det tjockare hållet och konsistensen något geléig. Detta beror på rosmikrodropparna.. Men trots att serumet ser lite tjockt ut, absorberas det i raketfart. Huden känns återfuktad på en gång och serumet har en nästan svalkande effekt, vilket är riktigt skönt både på morgonen och kvällen.

Efter regelbunden användning upplever vår testpanel att deras hud känns lugn, smidig och fortsatt återfuktad. Även om man glömmer nattkrämen efter applicering av Elemis Pro-Collagen Rose Micro Serum på kvällen, vaknar man med hud som fortfarande känns härligt mjuk.

Rosdoftande serum som fuktboostar huden till max

Serumet doftar ros, men det är en diskret och finstämd doft. Detta innebär att även den person i vår testpanel som säger sig sky rosdofter som pesten, tycker att doften hos Elemis Pro-Collagen Rose Micro Serum är helt okej.

Elemis Pro-Collagen Rose Micro Serum

Elemis Pro-Collagen Rose Micro Serum är ett serum som man längtar efter att använda. Förpackningen är snygg och smart. Priset är helt klart i det övre segmentet, men då får man också ett riktigt fint serum som plumpar upp huden och gör fina linjer ännu finare.

Fantastisk återfuktning, behaglig doft av ros, skön textur som smälter in i huden
Dyrt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 4 1

3. Klairs Rich Moist Soothing Serum BÄSTA BUDGETVAL

Snabbabsorberande och prisvärt serum som både lugnar och ger spänstig hud

Med Klairs Rich Moist Soothing Serum är det viktigt att inte låta sig luras av den lite högre prislappen. Det här serumet kommer nämligen i en förpackning om 80 milliliter, alltså mer än dubbelt så mycket som de flesta andra serumflaskor på marknaden. Med det i åtanke blir prisbilden en annan och du kan klappa dig på axeln, eftersom du faktiskt har fått mycket serum för pengarna. Och inte vilket serum som helst, utan ett serum vars lugnande, lätta formula lämnar huden återfuktad direkt. Efter applicering går absorberingen blixtsnabbt och ingen fet hinna ligger kvar på huden efteråt, vilket gör Klairs Rich Moist Soothing Serum lämpligt att använda både dagtid och på kvällen.

Passar alla hudtyper

Precis som hos andra produkter från Klairs har Rich Moist Soothing Serum en mild och god doft. Och om inte det vore nog räcker flaskan länge, eftersom två pumpningar räcker till både ansikte, hals och dekolletage. Både torr och fet hud passar detta serum, som lämnar ansiktet spänstigare, lugnare och mer återfuktat efter användning. Serumets lätt plumpande egenskaper gör det dessutom lämpligt för hud med ålderstecken. Med alla dessa positiva egenskaper är det lätt att förstå varför Rich Moist Soothing Serum blivit så mångas bästa vän i badrumsskåpet.

Mycket serum för pengarna, snabbabsorberande, lugnande
Inga nackdelar hittades
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4.5 1

4. New Nordic Hyaluronic Active Serum

Ett no-fuss serum som återfuktar snabbt och snabbt blir en favorit

New Nordic är ett märke som borde få mer uppmärksamhet än vad de får. De förknippas kanske främst med kosttillskott, men de har även riktigt fina hudvårdsprodukter. New Nordic Hyaluronic Active Serum är deras återfuktande serum.

Återfuktande serum med snabbt resultat

New Nordic Hyaluronic Active Seru är ett återfuktande och vårdande serum med ingredienser som hyaluronsyra, havtorn och squalane. Hyaluronsyran är lågmolekylär, vilket innebär att den tar sig lite djupare och inte enbart jobbar på yttorrheten. New Nordic Hyaluronic Active Serum har en lätt formula och påminner lite om en lotion i konsistensen. Den absorberas snabbt av huden och känslan är otrolig! Har man torr eller stramande hud, så dricker den törstigt upp serumet och känslan av nöjd hud är omedelbar. Huden blir mjuk, smidig och fuktplumpad.

Parfymfritt och uppskattat fuktserum

Detta är ett serum som faktiskt inte luktar något alls. Att New Nordic Hyaluronic Active Serum är parfymfritt uppskattas verkligen av testpanelen. Även om det är mysigt med väldoftande produkter är det nämligen skönt att pausa doftintrycken ibland, särskilt när majoriteten av alla hudvårdsprodukter är parfymerade.

New Nordic Hyaluronic Active Serum

New Nordic Hyaluronic Active Serum har nominerats till många priser och det är lätt att förstå varför. Detta är nämligen ett “no-fuss” serum som gör sitt jobb riktigt bra, utan att blända användaren med märklig konsistens eller starka dofter. Det blir därför snabbt en återfuktande serumfavorit!

Parfymfritt serum, passar känslig hud bra, återfuktar väldigt effektivt
Lätt att missa bland alla hudvårdsmärken som blir virala
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

5. Dermalogica Circular Hydration Serum

Ett återfuktande serum som passar fint till känslig hud

Dermalogica Circular Hydration Serum är ett fuktserum som i vårt test har fungerat väldigt bra även för testpersonerna med känsligare hud. Hyaluronsyra, sockerarter samt algextrakt ger huden både fukt samtidigt som serumet stärker barriären och på så sätt inte bara jobbar för stunden.

Ett lättflytande och drygt gelserum

Dermalogica Circular Hydration Serum kallas av Dermalogica själva för ett gelserum. Det är dock väldigt lättflytande. Flaskan är utrustad med pipett och serumet med andra ord inte alls särskilt tjockt för att vara gelé, även om det har högre viskositet än många andra serum. Detta fuktserum från Dermalogica är drygt, fyra droppar räcker gott och väl till ansikte, hals och dekolletage.

Serum som återfuktar både utifrån och inifrån

Serumet känns skönt när det appliceras. Huden suger törstigt åt sig av Dermalogica Circular Hydration Serum och ansiktet upplevs omedelbart återfuktat. Serumet innehåller polyglutaminsyra från fermenterad soja – detta ska fylla på hudens fuktreserver inifrån och återfukta från insidan ut. Dessutom ska de växtbaserade sockerarterna och en blandningen av aminosyror låsa fast vatten på hudens yta och förhindrar att den dunstar. Dessa två saker verkar helt klart fungera. En sak som verkligen uppskattas av vår testpanel med Dermalogica Circular Hydration Serum är nämligen att huden känns återfuktad och smidigt flera timmar efter applicering av detta serum – ända fram till kvällningen faktiskt.

Dermalogica Circular Hydration Serum

Dermalogica Circular Hydration Serum är ett effektivt fuktserum som har kunnat användas av våra känsligaste testare utan att irritera huden över huvud taget. Att det dessutom upplevs lukta väldigt lite, får också tummen upp.

Huden känns återfuktad i flera timmar, mycket mild och knappt förnimbar lukt, härlig konsistens
Det är lätt att överdosera med pipetten
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

6. Elixir Cosmeceuticals Pink Serum

Fuktgivande serum som reparerar och lugnar

Elixir Cosmeceuticals Pink Serum är ett serum med glad rosa färg – men oroa dig inte, du kommer inte bli neonrosa i ansiktet. Däremot kommer din hud att kännas lugn och faktiskt stärkt när du använder Pink Serum regelbundet.

Lätt återfuktande serum

Elixir Pink Serum innehåller bland annat hyaluronsyra, niacinamid samt vitamin B3 och B12. Detta är förvisso ett återfuktande serum, men det är inte det serum som kommer göra din hud bouncy och fuktplumpad. Den person i vår testpanel som har riktigt torr hud, tyckte inte att Pink Serum från Elixir var i närheten av att vara tillräckligt som fuktgivande serum.

Vår testare med fetare hud tyckte däremot att Pink Serum hade precis lagom fuktgivande effekt och att det var riktigt skönt med ett serum som inte är lika oljigt som många andra fuktserum. Istället går Pink Serum in ordentligt i huden utan att lämna en glansig effekt på huden.

Serum som lugnar och stärker huden

Testpanelen var däremot överens om att serumet känns lugnande för huden. Det absorberas väldigt snabbt och känslan är behaglig på en gång. Har man återanvändningsbara eye patches hemma, är det ett hett tips att använda Elixir Pink Serum tillsammans med dem då serumet är riktigt härligt på den känsliga huden under ögonen. Pink Serum innehåller dessutom ingredienser som stärker huden, vilket märks: när man regelbundet använder detta knallrosa serum från Elixir känns huden lugn, tålig och välbalanserad.

Elixir Cosmeceuticals Pink Serum

Upplevs stärka och lugna huden, bra nivå av fukt om du har något fetare hud, absorberas supersnabbt
För riktigt torr hud kommer detta serum troligtvis inte kännas tillräckligt återfuktande
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

7. Evolve Age Defying Lifting Serum

Lyftande och återfuktande serum som luktar ljuvligt

När man för första gången använder Evolve Age Defying Lifting Serum slås man omedelbart av hur gott det luktar. Nog för att serum inte brukar lukta illa, men detta lyftande anti-age serum från Evolve är verkligen något helt annat. Det luktar som godis, men inte på ett överväldigande och äckligt sött sätt – det är en mjuk doft av gotte.

Krämigt serum i snygg retroflaska

Evolve Age Defying Lifting Serum är ett serum som påminner om en lättflytande kräm. Den bruna flaskan är utrustad med pump och designen för tankarna till gamla tiders apotekarflaskor – riktigt fint i all sin enkelhet.

Ett par pump av Evolve Age Defying Lifting Serum räcker gott och väl till både ansikte och dekolletage. Det absorberas snabbt och lämnar huden smidig och behaglig. Det känns direkt återfuktande och fortsätter lukta gott men diskret även efter applicering.

Serum som ger huden ett slätare intryck

Evolve Age Defying Lifting Serum innehåller argireline, vilket ska reducera rynkor genom att få ansiktsmusklerna att slappna av. Detta är inte något som vår testpanel upplever. Däremot tycker vår testpanel att huden ser piggare och slätare ut, vilket delvis beror på att huden blir behagligt återfuktad. Serumet är otroligt skönt på huden och man sträcker sig gärna efter det när det är dags att ta sig an dagens hudvård.

Evolve Age Defying Lifting Serum

Mycket behagligt på huden, luktar fantastiskt, återfuktar snabbt och effektivt
Upplevs inte särskilt lyftande
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

8. Acasia Skincare Hyaluronic Super Serum

Högkvalitativt serum med både snabba och långsiktiga resultat

Svenska märket Acasia har många högpresterande produkter på sin reportoar varför detta serum var emotsett av många när det lanserades. Glädjande nog var det ingen som behövde bli besviken - Acasia Hyaluronic Super Serum fortsätter hålla fanan högt!

Serum med lättapplicerad formula

Till sin konsistens är detta serum något tjockare än många andra, men det glider på som en dröm utan att lämna den klibbiga hinna på huden som en del rikare serum gör. Acasia Hyaluronic Super Serum sjunker in i huden på ett ögonblick och efterlämnar en plumpad och härligt återfuktad känsla. En hel del fina linjer blir märkbart mindre tydliga , och detta tack vare de noga utvalda ingredienser vi återfinner på innehållsförteckningen.

Acasia Hyaluronic Super Serum PriceRunner

Hyaluronsyra i tre varianter

Nu blir det en snabblektion i hudvårdskemi: serumet innehåller som dess namn hintar om, hyaluronsyra. Det är en mycket populär ingrediens i hudvård tack vare dess återfuktande egenskaper. Acasia Hyaluronic Super Serum innehåller dessutom tre olika varianter av den där skillnaden ligger i storleken på molekylerna. Hur långt ner i huden som hyaluronet når beror på hur stora dessa molekyler är och det faktum att tre varianter ingår i detta serum säger oss att det jobbar på flera nivåer av hudstrukturen, och även över tid. Som om inte detta vore nog har man också tillsatt mängder av olika vitaminer som c-vitamin, e-vitamin och b-vitamin. Den sistnämnda superhjälten är mer känd som niacinamid och är en potent ingrediens i många olika hudvårdsprodukter då den är effektiv mot att minska porers synlighet bland annat.

Omedelbar återfuktning

Utöver känslan av en ordentligt återfuktad hud som direkt infinner sig vid applicering märks det att serumet arbetar även för långsiktigt resultat. Huden upplevs klarare och jämnare. Även porer och fina linjer ter sig ha minskat något. Inget serum är magiskt och inte heller detta, men helt klart trollar Acasia Hyaluronic Super Serum tillräckligt för att huden ska visa upp sig från sin allra bästa sida, och det gillar vi!

Omedelbar fukt, mindre synliga porer och fina linjer, imponerande innehållsförteckning
Inga nackdelar
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

9. Filorga Hydra-Hyal Serum

Serum med fem sorters hyaluronsyra och en klassisk doft av Filorga

Filorga Hydra-Hyal Serum är ett fuktserum som skryter med fem olika sorters hyaluronsyror och snabb återfuktning. Brukar man använda Filorgas produkter kommer doften kännas bekant. Är man inte en tidigare användare, kan man bli förvånad över hur starkt serumet luktar.

Väldoftande fuktserum från franska Filorga

Föredrar man att hudvård är oparfymerad eller nästan doftfri, kommer Filorga Hydra-Hyal Serum kanske vara i det mest väldoftande laget. Serumet luktar som Filorgas produkter gör överlag: gott med en dragning åt tvål. Det är inget fel på doften alls, men är man känslig för parfym i hudvården bör man tänka till.

Serumet från Filorga kommer i en frostad glasflaska med pipett som är toppmatad. Det är lätt att få upp serumet. Pipetten fylls till ungefär 70 procent, vilket också visar sig vara den magiska mängden. Denna dosering räcker nämligen precis till ansikte, hals och dekolletage.

Fem sorters hyaluronsyra

Serumet är åt det tjockare hållet, lite som en lättflytande gel. Det är lätt att applicera och känns svalkande och behagligt på huden. Den återfuktande effekten på hudens yta är omedelbar. Direkt när serumet absorberats, vilket går snabbt, känns huden mjukare, smidigare med ett skönt “bounce”. Att huden känns studsig (bounce) innebär att den blivit fint fuktmättad. Doften hänger kvar ett tag, vilket är trevligt så länge man inte är känslig för doftande hudvård.

Filorga Hydra-Hyal Serum

Att Filorga är proffs på fukt är tydligt. Detta serum är en uppdaterad variant av deras tidigare fuktserum som då hade fyra sorters hyaluronsyra. Denna har istället fem sorter (retikulerad, inkapslad, låg, medel och hög molekylvikt), vilket betyder att serumet jobbar både med hudens omedelbara yttorrhet, men samtidigt tränger ned lite djupare och jobbar även där. Filorgas produkter hamnar oftast i mellanklassen prismässigt, men är man bra på att bevaka priser kan man spara ett par hundralappar genom att passa på när det är kampanj på Filorgas produkter – den lilla väntan kan vara väl värd för plånboken.

Ger huden fukt omgående, lämnar huden bouncig och mjuk, lätt att dosera
Doftar rätt mycket
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

10. The Ordinary Salicylic Acid 2 % Anhydrous Solution

Ett vattenfritt serum som städar rent och dämpar akneutbrott

The Ordinary Salicylic Acid 2% Anhydrous Solution är ett vattenfritt serum som ger huden en mild exfoliering. Istället för en bas av vatten. är basen i detta serum squalane. Squalane är en riktigt multitaskande hudvårdshjälte, som bland annat återfuktar och stärker hudens barriär.

Exfolierande med samtidigt återfuktande serum

Till skillnad från många andra serum som innehåller salicylsyra, känns serumet från The Ordinary inte minsta uttorkande. Tvärtom blir huden skönt återfuktad och det känns riktigt närande att smörja in ansiktet detta squalaneserum.

BiT The Ordinary Salicylic Acid 2 % Anhydrous Solution sittdel

Att serumet innehåller salicylsyra innebär att det exfolierar. Salicylsyra är en BHA-syra ((betahydroxisyra) som är en effektiv exfoliant. Inte nog med det, den läser även upp talg och smuts. Detta innebär att den passar bra till en hud som ofta får akneutbrott eller för att stöda bort orenheter som pormaskar.

Perfekt att storstäda huden med

Att just beskriva The Ordinary Salicylic Acid 2% Anhydrous Solution som en städare, är faktiskt inte tokigt. Det här är nämligen ett serum som faktiskt får huden att se både klarare ut samtidigt som våra testare upplevde att utbrott av finnar lugnar sig lite snabbare då detta serum användes. Det är perfekt att både applicera i hela ansiktet, men också att använda som en punktbehandling på ömmande underjordiska finnar, som då faktiskt tycks dämpa sig snabbare än vanligt.

BiT The Ordinary Salicylic Acid 2 % Anhydrous Solution sittdel

Precis som vanligt när det gäller The Ordinary är detta ett väldigt prisvärt serum som man kan använda utan att få ångest över banksaldot. När det kommer till detta märke, blir det alltid väldigt tydligt att beauty inte alls behöver vara dyrt för att vara bra. Det tackar vi för!

Härligt återfuktande, gör rent på djupet, lugnar finnar
Knepigt namn som kan vara svårt att förstå
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

11. Sunday Riley C.E.O Glow Vitamin C + Turmeric Face Oil

Snabbabsorberande oljeserum som ger god fukt och lyster

Med sitt C.E.O Glow Vitamin C + Turmeric Face Oil kan Sunday Riley skryta om ett oljeserum som ger huden både lyster och fukt, nästan på nolltid. Serumet absorberas blixtsnabbt och strax efteråt kommer känslan av att den trötta huden vaknar till liv efter en lång och torr dvala. Redan efter första användningen känns huden rejält återfuktad och efter ytterligare ett par dagar blir effekten synlig i spegelbilden, då huden rent visuellt ser både gladare och fräschare ut. Precis som den känns, med andra ord.

Dygnet runt-serum med diskret kryddig doft

C.E.O Glow Vitamin C + Turmeric Face Oil fungerar, med sin snabba absorbering, utmärkt att användas både dag- och nattetid. Eftersom det är ett oljeserum blir plötsligt hudvårdsrutinen roligare, och den diskret kryddiga doften gör knappast upplevelsen sämre. Men vad är det serumet luktar egentligen? Ett förslag har varit gurkmeja, vilket kan stämma eftersom det faktiskt är en ingrediens i serumet. Enligt Sunday Riley ska gurkmejan bidra till en jämnare hudton, men den effekten märktes inte av under testets gång. En av få nackdelar med serumet är att distributionen är något begränsad, vilket kan orsaka att produkten blir svåråtkomlig för vissa konsumenter.

Sunday Riley C.E.O Glow Vitamin C + Turmeric Face Oil

Bidrar till fin lyster, effektiv återfuktning, kryddig mjuk doft
Begränsat antal återförsäljare har produkten inne
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bra pris hos:

0 5 4 1

12. Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe

Återfuktande multiserum i snygg förpackning och pedagogisk innehållsförteckning

Det är omöjligt att testa snyggingen Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe med låga förväntningar, eftersom det både är visuellt tilltalande och ett multiserum, som därmed utlovar många verkningsområden på huden. Antioxidanter från vindruvskärnor, resveratol och polycyanid är bara några av ingredienserna som ska jämna ut hudens ton och reducera ålderstecken.

Visuell effekt uteblir

Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe är ett oljebaserat serum, vilket gör att känslan i huden efter applicering blir en aning hal. Med det i åtanke passar serumet bättre till kvällsrutinen än på morgonen. Känslan är att huden blir både skön och återfuktad, framför allt den torra och lite mer törstiga huden, men utöver det händer det inte så mycket mer. Den utlovade visuella effekten uteblir, ingen utjämnad hudton uppstår och ålderstecknen sitter kvar där de var från början. Det samlade intrycket blir därför att som återfuktande serum gör Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe sitt jobb med bravur, men för mer synliga resultat finns det andra produkter på marknaden som är mer effektiva.

Läcker design, rejäl återfuktning
Synbara resultat uteblir, fungerar bäst till kvällen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

13. Skin Regimen 1.85 HA booster

Effektivt serum i snygg förpackning med enorm fuktmättning och fint resultat

Precis som namnet skvallrar om är detta ett serum som används som booster, alltså som tillägg efter det vanliga serumet. I det här fallet handlar det om en fukt-booster, och vilken booster sedan! Fukten bokstavligen penetreras in i huden och serumets kombination av mikro-, makro- och tvärbunden hyaluronsyra lämnar en både glad och tacksam hud. Efter några användningar börjar den dessutom se både spänstigare och slätare ut. Att mikrosyran underlättar kroppens egen produktion av hyaluronsyra, makrosyran ger återfuktning på ytan och den tvärbundna hyaluronsyran skapar en långverkande effekt är detaljer som tillsammans skapar en välmående och på djupet återfuktad hud.

Något dyrare än konkurrenterna

Att hitta nackdelar med Skin Regimens snyggt förpackade 1.85 booster är svårt, men det landar till slut på det höga priset. Att serum generellt är dyra kommer nog inte som en nyhet för någon, men just denna flaska innehåller dessutom mindre än de flesta konkurrerande märken, och det känns i plånboken.

Fint resultat, enorm återfuktning, ger len, spänstig och pigg hud
Den höga prislappen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 3.5 1

14. La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

Plånboksvänligt serum som återfuktar bra

La Roche-Posay Hyalu B5 Serum är en del av märkets anti age-sortiment, men är först och främst ett fuktserum. Många vänder sig till franska apoteksmärket La Roche-Posay för milda produkter som passar känslig hud. Därför har testpanelen svårt att förstå varför La Roche-Posay Hyalu B5 Serum är så kraftigt parfymerat.

Förvånande starkt parfymerat

Faktum är att La Roche-Posay Hyalu B5 Serum faktiskt sticker ut i testet som ett av de serum som luktar allra mest. Den testperson med mest känslig hud, får faktiskt en reaktion när hen använder La Roche-Posay Hyalu B5 Serum. Produkten svider och huden blir irriterad. Reaktionen lägger sig visserligen snabbt, men detta är inget man förväntar sig av ett fuktserum från La Roche-Posay.

Serum med härlig konsistens

Bortser man från reaktionen hos vår testperson med känslig hud och den starka doftsättningen, är La Roche-Posay Hyalu B5 Serum ett trevligt fuktserum. Gelkonsistensen gör serumet svalkande att applicera. Produkten är dessutom väldigt dryg – några droppar räcker långt! Huden känns återfuktad och plumpad efter användning, men doften hänger sig kvar länge.

La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

Är man inte känslig för doft eller har en hud som lätt reagerar, är La Roche-Posay Hyalu B5 Serum ett bra fuktserum till ett riktigt rimligt pris.

Återfuktar fint, skön gelkonsistens, bra pris
Luktar starkt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

15. Dr Dennis Gross Derminfusion Fill + Repair Serum

Fuktgivande serum som utlovar en fillereffekt

Dr Dennis Gross Derminfusion Fill + Repair Serum är ett avancerat serum som bjuder på rejält med fukt och samtidigt utlovar en fillereffekt utan nålar. Testpanelen är imponerade av serumets fuktgivande egenskaper, men tycker att det lovar mer än vad det kan leverera när det kommer till en fillereffekt.

Fillereffekt med hjälp av fukt

Så vad menas då med “fillereffekt”? Med hjälp av något som märket kallar "Microcelle Delivery" använder transporterar miceller de aktiva ingredienserna i serumet djupt ner i huden. Detta innebär att serumet maxar fukten till huden och ökar dess volym med något som Dr Dennis Gross liknar vid en fillereffekt. I vårt test upplevde panelen att huden i och för sig upplevs få mer stuns efter regelbunden användning i drygt två månader. Detta brukar många dock uppleva överlag med ett bra fuktserum, och effekten är inget som sticker ut jämfört med övriga serum i vårt test.

Skön konsistens men skarp doft

Serumet från Dr Dennis Gross är har en lätt lotionliknande gelkonsistens som har en mjölkig färg. Det är lätt att applicera men känns lite klibbig på huden en ganska bra stund efter användning. Ett par pump på flaskan räcker gott och väl till ansikte, hals och dekolletage.

Dr Dennis Gross Derminfusion Fill + Repair Serum

Dr Dennis Gross Derminfusion Fill + Repair Serum luktar lite märkligt. Serumet har en blommig doft, men lukten har en skarp underton som inte uppskattas av alla testdeltagare. Lukten hänger dessutom kvar ganska länge.

Att Dr Dennis Gross Derminfusion Fill + Repair Serum är ett serum som återfuktar huden på ett utmärkt sätt. Den klibbiga känslan efter applicering och den skarpa doften drar dock ned betyget. Till ett så pass högt pris förväntar man sig helt enkelt en bättre finish på produkten.

Återfuktar bra, gör huden smidig efter långvarig regelbunden användning
Luktar konstigt och skarpt, plastig förpackning, klibbig känsla på huden
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

16. The Ordinary Hyaluronic Acid 2 % + B5

Enormt prisvärt serum i snygg förpackning som ger effektiv återfuktning

När det är dags att skapa en återfuktande produkt är det få som hoppar över den smått fantastiska ingrediensen hyaluronsyra. Syran, som finns naturligt i kroppen, har nämligen en superkraft när det kommer till återfuktning på djupet, eftersom den drar till sig och binder vatten. Med åren minskar kroppens naturliga halt av hyaluronsyra – som ett brev på posten mister huden alltmer av sin elasticitet och det är här de återfuktande produkterna kommer in i bilden. The Ordinary Hyaluronic Acid 2 % + B5 innehåller två varianter av syran: natriumhyaluronat och sodium hyaluronic crosspolymer, som tillsammans jobbar både djupverkande och långvarigt. Kombinera detta med den minst sagt plånboksvänliga prisbilden hos The Ordinary och du har en riktig superprodukt.

Imponerande plånboksvänligt serum

Med tanke på att serum med det här innehållet ofta kostar runt 600 kronor är det nästintill ofattbart att The Ordinary bara tar omkring 90 kronor för sitt. När insikten har landat och serumet ligger på huden är det bara att njuta. En mindre nackdel med The Ordinarys serum är att det lämnar en något klibbig finish – något som dock försvinner så snart man fortsätter med sin hudvårdsrutin och lägger på ytterligare produkter. Med det extremlåga priset i åtanke och produktens, trots allt lyxiga, innehåll går det faktiskt fint att leva med en något kletig finish.

Fantastiskt lågt pris, stilren förpackning, djup återfuktning
Något klibbig finish
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Så gjorde vi testet

För att kunna göra en rättvis bedömning av vilket serum som egentligen är bäst har de använts varje dag under minst en månad. Testpersonerna har alla ett stort intresse av hudvård och erfarenhet av att ha provat olika märken och produkter tidigare. Tillverkarnas anvisningar har följts avseende vilken tid på dygnet såväl som i vilken fas av hudvårdsrutinen serumen ska appliceras. Under testningen har följande punkter studerats extra noga:

Användning och doft: Försvinner serumet in i huden snabbt och med vilka känsla lämnas huden efteråt? Är serumet parfymerat och i så fall hur uppfattas doften?

Förpackning: Är serumet förpackad på ett sätt som gör den enkel att dosera och hantera? Är behållaren hygienisk?

Resultat: Lever produkten upp till sina löften? Ger den resultat snabbt eller långsamt, eller inte alls? Kan man använda den frekvent utan att irritera huden?


Samtliga testares omdömen ligger till grund för betygsättningen av produkten. Deras upplevelse vägs samman med pris och prisvärdhet och efter detta har det bästa serumet utsetts.

Utgångna produkter

0 5 4.5 1

Exuviance Vespera Bionic Serum

Rejält återfuktande serum som ger visuell effekt och verkar lugnande på huden

Exuviance Vespera Bionic Serum

Exuviances Vespera Bionic Serum är en äkta fuktbomb som passar för alla hudtyper, även känslig hud och den med ålderstecken. På listan av ingredienser hittas bland annat PHA (polyhydroxisyror), som har något större molekyler än exempelvis BHA och AHA och därmed anses vara mildare för huden. Utöver detta bekämpar Vespera Bionic Serum fria radikaler samtidigt som det är markant fuktgivande och främjar hudföryngring. Inte illa!

Vacker lyster men visst klibb

Det enda som egentligen skuggar den i övrigt så positiva upplevelsen av att använda Vespera Bionic Serum – som boostar huden rejält med fukt och gör att ansiktet ser piggare ut – är att serumet är smått klibbigt efter applicering. Vid kvällsrutinen spelar en sådan detalj mindre roll, men på morgonen kan det kännas tidskrävande att vänta ut absorberingen. Har man tid och tålamod att bortse från det och den lätt klibbiga hinnan är dock Vespera Bionic Serum ett riktigt toppenserum. Huden både känns och ser len och välmående ut – dessutom skapar serumet en lätt ”plumpning” av huden, vilket ökar på lystern ytterligare. Ännu en fördel är att serumet upplevs som rejält lugnande.

Fuktbomb, fint lyster, lugnande
Något kletig