TEST: Bästa promenadband / gåband (2024) - 4 expertbetyg

Redaktör Daniel Agerhult
Senast uppdaterat Maj 2024

Vill du börja promenera och komma i form? Vi har testat gåband från märken som Master Fitness, JTC Sport och Kingsmith. För att ett promenadband ska utses till bäst i test, måste gåbandet ha en gedigen konstruktion och hålla länge, ha en tydlig och lättanvänd träningsdator samt en kraftfull motor med hög prestanda. 

Läs även vårt test av löpband och missa heller inte att kolla in vår guide till olika träningsprogram.

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Promenadband-Gåband

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. Vårt testteam består av såväl elitidrottare som vardagsmotionärer och tillsammans har de utvärderat över hundra träningsmaskiner. De viktigaste modellerna behåller vi för långtidstest, i många fall i flera år, och lägger kontinuerligt till uppdateringar i recensionerna.

I vår bedömning har vi fokuserat på följande områden:

Användarvänlighet: Hur lättanvänd är träningsdatorn? Är displayen tillräckligt stor och tydlig? Finns det snabbknappar och i så fall var? Är promenadbandet lätt att flytta och stuva undan? Hur tydlig är bruksanvisningen?

Kvalitet och design: Hur välkonstruerat är promenadbandet? Hur stora påfrestningar och hur mycket slitage bör konstruktionen tåla? Hur bra dämpning har promenadbandet? Hur tillförlitlig är mätningen av puls, kaloriförbränning etc.? Vilka garantier gäller?

Funktionalitet: Finns det hyllplan för surfplatta? Stöder det trådlöst pulsbälte? Kan man justera lutningen? Hur många transporthjul finns det?

Prestanda: Hur kraftfull är motorn? Hur hög är den maximala användarvikten? Hur stor är löpytan? Hur hög är maxhastigheten och maxlutningen?

Vi har betygsatt promenadbanden efter deras prisvärde, d.v.s. hur bra de är på respektive område i relation till sin prislapp. En dyr produkt har således högre förväntningar än en billigare och tvärtom. 


Läs även våra andra tester om träningsmaskiner:

Crosstrainer

Löpband

Motionscykel

Spinningcykel

Roddmaskin

Multigym

Fler tester för promenaden med barn

Löparskor

Barnvagn

Duovagn

Syskonvagn

Bärsjal

0 5 5 1

1. Master Fitness T20 BÄST I TEST PROMENADBAND-GÅBAND

Svårslagen kombination av prestanda och funktionalitet till ett överkomligt pris

Prisklass: Mellan Hastighet: 0-16 km/h Antal träningsprogram: 25 st Lutning: 0-15 % Motoreffekt: 2 hk Längd: 162 cm Bredd: 75 cm Höjd: 132 cm Löpyta (L): 130 cm Löpyta (B): 45 cm Maskinvikt: 67 kg Maximal användarvikt: 120 kg Hopfällbar: Ja Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD Färg: Blå (Monokrom) Storlek: 5 tum Ljudnivå: Medel Högsta uppmätta: 70 dB Transporthjul: 2 st Garanti: 2 år Bruksanvisning: PDF

Master Fitness T20 kan prestandamässigt kategoriseras som ett budgetlöpband, men så pass prispressat att det inte kostar mer än ett finare gåband.

Stark motor som klarar allt

T20 har en mycket stark motor som inte bara klarar promenader och jogging, utan även löpning. Promenadytan är fullgod och stor nog att jogga på. Byggkvaliteten är betydligt högre än genomsnittet för promenadband. Något den höga maskinvikten vittnar om. T20 är lätt att flytta, fälla ut och ihop. Däremot är det för stort för att få plats under sängen.

 

Flera träningsprogram att välja bland

Träningsdatorn har en mängd förprogrammerade träningsprogram att välja mellan. Samtidigt är det ytterst enkelt att köra igång bandet med snabbstart-funktionen. Kontrollpanelens layout är något förvirrad, men då den är så simpel förblir den ändå begriplig. Förutom tydlig start- och stopp-knapp så har kontrollpanelen även en hylla för surfplatta samt praktiska snabbknappar för både hastighet och lutning. T20 har pulsmätning som snabbt registrerar pulsen, men tyvärr haltar dess tillförlitlighet. Sidohandtagen kunde varit längre, för de som vill stödja sig på dem under gång. Två välplacerade flaskhållare är praktiska att ha på svettiga pass. T20 är drygt en tusenlapp dyrare än det genomsnittliga promenadbandet, men för den som har råd ger den extra pengen väldigt mycket behållning.

Master Fitness T20

Oslagbart prisvärde, kraftfull motor, justerbar lutning, hög maxhastighet
Relativt utrymmeskrävande, otillförlitlig pulsmätning, korta sidohandtag
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 4.5 1

2. Christopeit CS 3000 BÄSTA BUDGETVAL

Kompakt och prisvärt löpband med bakgrundsbelyst display och hylla för surfplatta

Hastighet: 8 km/h Antal träningsprogram: 12 st Lutning: 3 nivåer som justeras manuellt Motoreffekt: 0,6 hk Mått (LxBxH): 159x70x142 cm Löpyta (LxB): 100x34 cm Maskinvikt: 39 kg Maximal användarvikt: 110 kg Hopfällbar: Ja Display: 3” bakgrundsbelyst LCD Ljudnivå: 60,2 dB Transporthjul: Ja Garanti: 1 år Bruksanvisning: PDF

CS 3000 är ett kompakt och prisvärt promenadband från tyska Christopeit. Den är utrustad med flera träningsprogram och har en bakgrundsbelyst display som gör det lätt att överblicka all träningsinformation. I jämförelse med många löpband så är ljudnivån lägre samtidigt som vi upplever dämpningen som något stummare.

Även om maxhastigheten inte är speciellt hög så duger den utmärkt för power walks och även för lugnare joggingturer. Eftersom konstruktionen är så pass kompakt så är risken stor att längre personer upplever löpytan som trång vid framförallt riktigt snabba promenader - lugnare jogging går dock utmärkt även för långskånkar. Träningsdatorn är mycket användarvänlig och precis nedanför displayen finns en hylla där du kan placera din telefon eller surfplatta. Perfekt när du vill se din favoritserie och motionera samtidigt!

Christopeit CS 3000

Christopeit CS 3000 är ett mycket bra val för dig som önskar kombinera hög kvalitet med en lite mindre budget. Det är en härlig känsla att oavsett väder kunna börja morgonen med en power walk inomhus i hemmets trygga vrå. Har du planer på att börja motionera är detta en vardagslyx värd att unna sig och enkelheten kan många gånger vara skillnaden på om dagens träningspass blir av eller inte.

Kompakt och lätt att stuva undan, högt prisvärde, bakgrundsbelyst display
Löpytan kan upplevas trång för långa personer i högre hastigheter
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

3. Kingsmith WalkingPad X21 BRA FÖR LÄGENHET

Elegant och slimmad design för det lilla utrymmet

Prisklass: Mellan Hastighet: 0-12 km/h Motoreffekt: 2 hk Längd: 142 cm Bredd: 72 cm Höjd: 102 cm Löpyta (L): 121 cm Löpyta (B): 46 cm Maskinvikt: 38 kg Maximal användarvikt: 110 kg Hopfällbar: Ja Display: Integrerad LED Ljudnivå: 60,3 dB(A) Transporthjul: Nej Garanti: 2 år

Kingsmith WalkingPad X21 är en riktig läckerbit till promenadband som har sina absoluta styrkor i den smarta och kompakta designen. Förutom att den är enkel att fälla ihop så är även maskinvikten förhållandevis låg vilket gör den lätt att stuva undan. Önskar du titta på surfplatta samtidigt som du tränar så kommer du gilla den generösa hyllan som är placerad precis framför konsolen - den är dessutom gummerad vilket minskar risken för att surfplattan ska röra sig och falla i backen. Men med en så pass slimmad design så får vissa funktioner stryka på foten, vi saknar exempelvis en mindre avlastningsyta där man kan placera sitt airpodsfodral och vi hade även önskat en hållare för vattenflaska. Det sistnämnda går dock att köpa till.

Fler funktioner via appen

I den slimmade konsolen hittar vi en integrerad bakgrundsbelyst display som visar den nödvändigaste träningsinformationen. För dig som önskar se mer träningsdata rekommenderar vi att ladda ner gratisappen KS Fit - den synkar du enkelt mot promenadbandets mjukvara via Bluetooth. Med hjälp av appen kan du förutom att se utökad träningsinformation även justera hastigheten och spara utförda träningspass i din användarprofil så att du får en bättre överblick på din träning.

Kingsmith WalkingPad X21

Den erbjuder inte mycket till dämpning och det har vi heller inte räknat med eftersom konstruktionen är så pass kompakt. Vi hade däremot önskat någon form av lutningsfunktion som kan ge dig mer utmaning under dina powerwalks. Vi upplever även att löpmattan kan slira en aning vid hastigheter över 7 km/h vilket är ett överraskningsmoment som kan göra att man snubblar.

Perfekt för det lilla boendet

Kingsmith WalkingPad X21 är ett riktigt bra val för dig som bor trångt och helst undviker promenader i regn och på isiga vägar under årets mörkaste månader. Gåbandet är extremt lätt att fälla ihop och tar minimalt med plats i hopfällt läge. Prislappen är något hög men då får du också ett riktigt snyggt promenadband med en schysst garantitid på två år.

Läcker design, extremt yteffektiv, kompatibel med app, hylla för surfplatta
Hög prislapp, ingen lutning, saknar avlastningsyta
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bra pris hos:

0 5 3.5 1

4. Master Fitness W16

Läckert designat gåband med Bluetooth och hylla för surfplatta

Hastighet: 0-14 km/h Antal träningsprogram: 15 st Lutning: Nej Motoreffekt: 0,85 hk Mått (LxBxH): 136 x 66 x 114 cm Löpyta (LxB): 100 x 40 cm Maskinvikt: 35 kg Maximal användarvikt: 100 kg Hopfällbar: Ja Display: LED Ljudnivå: 60 dB Transporthjul: Ja Garanti: 1 år Tillbehör: Bluetooth

Master Fitness W16 ett snyggt och smidigt gåband för dig som vill kunna gå dina powerwalks inomhus. Hastigheten justeras enkelt manuellt antingen via kontrollpanelen eller med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. Det schyssta intervallet mellan låg och hög hastighet gör att du kan köra både promenader och lättare joggingturer.

Utrustad med Bluetooth och flera träningsprogram

Träningsdatorn innehåller 15 förinställda program vilket låter frikostigt men som i ärlighetens namn inte är speciellt mycket att hurra över. Dels skiljer det väldigt lite mellan de olika programmen och sen är hastigheten inställd på alldeles för låga nivåer. Eller vad sägs om att gå i 1 km/h första minuten på några av programmen - kan man ens gå så långsamt? W16 har ingen lutningsfunktion men däremot är maxhastigheten riktigt bra.

Designmässigt är detta gåband både funktionellt och platsbesparande. Framför dig finns en praktisk hållare för mobiltelefon eller surfplatta vilket är perfekt om du vill använda någon av träningsapparna eller kolla på din favoritserie under träningspasset. På motorkåpan har man placerat en LED-display som visar den viktigaste träningsinformationen.

Passar både hemmet och kontoret

Går bandet att fälla ihop kanske ni undrar? Det korta svaret är ja, men det är allt annat än smidigt! Först behöver man ta bort två pluggar på vardera sida om ramen för att därefter lossa två skruvar med en insexnyckel. Det är inget moment du vill göra varje dag. Men ett plus är att bandet även fungerar när armstöden är nedfällda och kan därför placeras under ett höj- och sänkbart skrivbord.

Master Fitness W16

Master Fitness W16 är ett okej val för dig som söker efter ett snyggt gåband med Blutetooth för hemmet eller kontoret. Även om den är byggd för i första hand snabba promenader så upplever vi att konstruktionen också mäktar med lugnare joggingturer.

Snygg design, Bluetooth, hylla för surfplatta, hög maxhastighet
Knöligt att fälla armstöden, träningsprogram med svagt innehåll
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. Vårt testteam består av såväl elitidrottare som vardagsmotionärer och tillsammans har de utvärderat över hundra träningsmaskiner. De viktigaste modellerna behåller vi för långtidstest, i många fall i flera år, och lägger kontinuerligt till uppdateringar i recensionerna.

I vår bedömning har vi fokuserat på följande områden:

Användarvänlighet: Hur lättanvänd är träningsdatorn? Är displayen tillräckligt stor och tydlig? Finns det snabbknappar och i så fall var? Är promenadbandet lätt att flytta och stuva undan? Hur tydlig är bruksanvisningen?

Kvalitet och design: Hur välkonstruerat är promenadbandet? Hur stora påfrestningar och hur mycket slitage bör konstruktionen tåla? Hur bra dämpning har promenadbandet? Hur tillförlitlig är mätningen av puls, kaloriförbränning etc.? Vilka garantier gäller?

Funktionalitet: Finns det hyllplan för surfplatta? Stöder det trådlöst pulsbälte? Kan man justera lutningen? Hur många transporthjul finns det?

Prestanda: Hur kraftfull är motorn? Hur hög är den maximala användarvikten? Hur stor är löpytan? Hur hög är maxhastigheten och maxlutningen?

Vi har betygsatt promenadbanden efter deras prisvärde, d.v.s. hur bra de är på respektive område i relation till sin prislapp. En dyr produkt har således högre förväntningar än en billigare och tvärtom. 


Läs även våra andra tester om träningsmaskiner:

Crosstrainer

Löpband

Motionscykel

Spinningcykel

Roddmaskin

Multigym

Fler tester för promenaden med barn

Löparskor

Barnvagn

Duovagn

Syskonvagn

Bärsjal

Promenadband – även kallat gåband – är den lättaste typen av motionsband och ett mer ekonomiskt alternativ till det betydligt dyrare löpbandet. Som namnet antyder är promenadbandet främst avsett för att promeneras på och är alltså inte konstruerat för löpning. Detta gör att promenadbandet inte behöver vara lika robust och högpresterande som löpbandet, vilket gör det billigare att tillverka. Något som gör det till ett attraktivt alternativ för många motionärer som främst avser att motionera gåendes.

Trots sin lätta konstruktion har motordrivna motionsband ofta ändå tillräckligt kraftfulla motorer för att driva bandet i jogginghastigheter. Bara för att ett motionsband kan drivas i jogginghastighet är det däremot inte nödvändigtvis konstruerat för att klara den påfrestning som kontinuerligt jogging innebär. Likt löpning innebär ju jogging att man i praktiken hela tiden hoppar på motionsbandet. Förutom en mer robust ram kräver detta även bättre dämpning, för att skona såväl gåband som användare. Annars överbelastas leder och knän onödigt mycket och motionsbandets livslängd minskar avsevärt. Dessutom krävs det en större bandyta ju högre hastighet man motionerar i, för att motionerandet ska kännas avslappnat. Ju snabbare man rör sig, desto svårare blir det nämligen att kontrollera var man sätter ner fötterna.

Löpband eller promenadband?

Det bekvämaste motionsbandet att promenera såväl som jogga på är naturligtvis ett rejält tilltaget löpband. Har man utrymme och budget för att köpa ett löpband är detta därför ett utmärkt alternativ, även för promenerande motionärer. Men likt de flesta pendlare inte kör en sportbil till jobbet, nöjer sig de flesta motionärer med ett gåband för sina hemma-promenader. Planerar man däremot att löpa snarare än att gå på sitt motionsband så kan man - förutsatt att man har råd -  med fördel istället köpa ett löpband.

Värt att veta är att långa och tunga personer normalt kräver större och rejälare löpband än mindre och lättare. Är man mycket lång är risken större att uppleva promenadbandets begränsade gångyta som alltför liten. Är man tung är det främst promenadbandets begränsade stötdämpning som kan upplevas otillräcklig. Detta gäller inte minst överviktiga personer med känsliga leder. Denna kategori motionärer har många gånger bättre utbyte av en crosstrainer, som ger lika god fettförbränning (eller bättre!) än ett promenadband, samtidigt som den skonar leder och knän.

Du kan läsa vårt stora test av crosstrainers här. Missa heller inte vår guide till olika träningsprogram för löpband och promenadband.

Utgångna produkter

0 5 4 1

Viking Sport 102

Prisvärt gåband för den som också vill ägna sig åt lättare jogging

Prisklass: Budget Maxhastiget: 8 kmh Antal träningsprogram: 3 st Motoreffekt: Maximal: 0,75 hk Längd: 122 cm Bredd: 75 cm Höjd: 45 cm Löpyta (L): 98 cm Löpyta (B): 36 cm Maskinvikt: 22 kg Maximal användarvikt: 150 kg Hopfällbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 3 år
Viking Sport 102 4

Viking Sport är ett prisvärt promenadband i budgetklassen. Både träningsdator och display är mycket enkla, men samtidigt lätta att använda när man väl lärt sig hur de fungerar, trots att display-fronten har spansk text.

Standardmotor som klarar av joggingtempo

Motorn är genomsnittlig och ger en maxhastighet i joggingtempo. Trots detta är Viking Sport 102 mindre lämpat för jogging på grund av dess begränsade löpyta och dämpning.

Hög maxvikt för användare

Promenadbandet är oväntat stabilt med tanke på sin låga vikt och maxanvändarvikten är väldigt hög för att vara ett promenadband. Viking Sport är perfekt för den som precis börjat träna och mest går, men som vill börja jogga när konditionen förbättrats. Att den hopfälld får plats under sängen är också ett definitivt plus.

Bra pris, robust, finjustering av hastigheten, får plats under sängen
Något ointuitivt display, tunn manual

SLUT I LAGER: På grund av Coronakrisen är Viking Sport 102 slut i lager i hela Europa. Ett intressant alternativ är Christopeit Sport CS 200 som ligger i samma klass, både kvalitets- och funktionsmässigt. Den har dock några fördelar, expempelvis en starkare motor och hela 16 träningsprogram. Produkten var dock inte lanserad när vi utförde vårt test. Finns i lager hos Sporttema.se.

0 5 4 1

JTC 55 T

Prispressat promenadband, passar den som vill kunna justera lutningen

Prisklass: Mellan Maxhastiget: 12 kmh Antal träningsprogram: 12 st Motoreffekt: Maximal: 1,2 hk Längd: 152 cm Bredd: 72,5 cm Höjd: 126 cm Gåyta (L): 120 cm Gåyta (B): 40 cm Maskinvikt: 54 kg Maximal användarvikt: 120 kg Hopfällbar: Ja Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå | Storlek: 3,9 tum Transporthjul: Ja Garanti: 3 år
JTC 55 T

55T är ett ovanligt robust och stabilt promenadband med en ram som även klarar tunga motionärer. Även dämpningen imponerar, vilket inte bara gör det skönare att gå på bandet, utan även skonar leder och knän. Båda dessa styrkor kan få andra gåband skryta med.

Enkel kontrollpanel med snabbval

Kontrollpanelen är av enklare typ, vilket är regel bland promenadband. Uppskattade är därför de tre praktiska snabbvalsknapparna med vilka man raskt kommer igång med ett knapptryck. Displayen är liten, men samtidigt tillräckligt stor för att man ska kunna läsa av den medan man går på bandet. Träningsdatorn är simpel med väldigt enkla menyer som gör det lätt att komma igång.

Kraftig motor ger hög maskinvikt

Motorn är mycket kraftig för ett promenadband och accelererar upp bandet till rena löphastigheter. Tillsammans med den likvärdigt gedigna ramen medför detta en relativt hög maskinvikt. Detta gör 55T större och tyngre än det genomsnittliga gåbandet och därmed svårare att få plats med under sängen. Samtidigt har 55T transporthjul och är lätt att fälla ihop, vilket gör det smidigt att ställa undan när det inte används. 55T har justerbar lutning som dock måste ställas in manuellt. Något som minskar dess praktiska användbarhet.

Mycket prispressat, robust & stabilt, lättförstådd träningsdator, kraftfull motor, justerbar lutning
Svår att få plats med under sängen, manuell justering av lutningen
0 5 4 1

inSPORTline Sangar

Kompakt gåband med stark motor, passar den som vill ha bra garantivillkor

Hastighet: 1-12 km/h Antal träningsprogram: 10 st Lutning: 2 manuella nivåer Motoreffekt: 1.75 hk Längd: 130 cm Bredd: 68 cm Höjd: 120 cm Löpyta (L): 120 cm Löpyta (B): 40 cm Maskinvikt: 49 kg Maximal användarvikt: 100 kg Hopfällbar: Ja Storlek: 2,75 tum Ljudnivå: Medel Högsta uppmätta: 70 dB Transporthjul: 2 st Garanti: 5 år Bruksanvisning: PDF
inSPORTline Sangar

InSPORTline Sangar går under kategorin promenadband och våra tester visar att den också går att jogga på. Den har för sin storlek en förhållandevis kraftfull motor, vilket leder till att bandet, trots hög belastning, rullar utan att slira och det känns stabilt under hela träningspasset. För att ha en maximal användarvikt på bara 100 kg så är dämpningen bra, vilket är ett viktigt attribut för att undvika skador. InSPORTline Sangar kan ställas in i två olika lutningar och det är en inställning man behöver göra manuellt när gåbandet står stilla.

Liten men stabil gåyta

Gåytan är liten men känns trots det riktigt stabilt vid användning. Detta mycket tack vare den starka motorn och en solid konstruktion som kompenserar den mindre storleken på ett fint sätt.  Bandet fälls enkelt ihop och med de funktionella transporthjulen rullar man snabbt iväg det till önskad plats. Vissa gåband kan förvaras under sängen vilket kan vara en stor fördel om man har ett begränsat utrymme, tyvärr gäller inte detta Sangar då själva gå-delen måste fällas upp. Detta gör bandet mera otympligt.

Lättanvänd display med bakgrundsbelysning

Modellen har en trevlig display och träningsdatorn är helt ok för att vara ett gåband. Det är enkelt att komma igång med träningen och det är ett plus att det finns knappar för justering av hastighet i handtagen. Den bakgrundsbelysta displayen visar den viktigaste träningsinformationen och trots att displayen är i minsta laget får användaren en tillräcklig överblick. Tyvärr saknas hylla för surfplatta. InSPORTline Sangar erbjuder en stark motor i kombination med en slimmad konstruktion. Den passar dig som letar efter ett funktionellt och prisvärt gåband med bra garantivillkor.

Kraftfull motor, bra garanti
Ingen hylla för surfplatta, liten display
0 5 3 1

Tunturi Cardio Fit T10

Superkompakt löp- och gåband med upplyst display och fjärrkontroll

Prisklass: Budget Hastighet: 0-12 km/h Antal träningsprogram: 3 st Motoreffekt: 1 hk Längd: 148 cm Bredd: 73 cm Höjd: 121 cm Löpyta (L): 120 cm Löpyta (B): 42 cm Maskinvikt: 36 kg Maximal användarvikt: 100 kg Hopfällbar: Ja Display: 3 st 1,2” blå bakgrundsbelyst Maximal ljudnivå: 65 dB Transporthjul: Ja Garanti: 1 år Tillbehör: Fjärrkontroll Bruksanvisning: PDF
Tunturi Cardio Fit T10

Tunturi Cardio Fit T10 är mer av ett gåband än ett löpband (därför har vi valt att publicera testet i gå-och promenadbandstestet i stället för löpbandtestet). Det är superkompakt och mäter endast 16 centimeter i höjd i hopfällt läge, vilket gör det möjligt att placera under exempelvis en säng. För att vara ett gåband är ytan rymlig och det har även en upplyst display och en fjärrkontroll som används för justering av hastighet.

Rörelse för kontoret och hemmet

Det här avskalade gåbandet passar fint in i den mindre bostaden eller på kontoret. Det är konstruerad så att det även går att placera i anslutning till en kontorsplats med höj- och sänkbart skrivbord. T10 är ett perfekt komplement till en promenad utomhus när tid eller väder försvårar vardagspusslet.

Extremt okomplicerad träningsdator

Cardio Fit T10 har en kraftigt begränsad träningsdator som innehåller tre enklare förvalda träningsalternativ samt en bakgrundsbelyst display. Det är enkelt att på egen hand välja en träningstid eller bara köra i gång bandet utan att ställa in något. Den lilla displayen visar den viktigaste informationen, så som hastighet, distans och kalorier. Det medföljer även en fjärrkontroll som hjälper till att ändra hastigheten under träningspasset. När den inte används kan den praktiskt placeras i en hållare vid sidan av handstödet, och den är enkel att nå under promenaden. Det blir inte enklare att manövrera med hjälp av en fjärrkontroll jämfört med styrknappar på en konsol, men vi förstår samtidigt att man vill hålla konstruktionen så slimmad som möjligt.

Powerwalks och begränsad yta

Tunturi Cardio Fit T10 är framför allt ett alternativ till dig som har begränsat med yta och kommer behöva stuva undan bandet mellan promenaderna. Du bör även vara övertygad om att du föredrar powerwalks framför löppass.

Superkompakt, upplyst display, kan användas vid stående skrivbord
Lågt prisvärde, få träningsprogram, ingen pulsmätare
0 5 3.5 1

Casall Easy Run T1.1

Stabilt promenadband, för den som också vill jogga

Prisklass: Premium Hastighet: 0,8-14 km/h Antal träningsprogram: 6 st Lutning: 2 manuella nivåer Motoreffekt: 2 hk Längd: 160 cm Bredd: 72 cm Höjd: 117 cm Löpyta (L): 120 cm Löpyta (B): 40 cm Maskinvikt: 51 kg Hopfällbar: Ja Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek:  Transporthjul: 4 st Garanti: 1 år Bruksanvisning: PDF
Casall Easy Run T1.1

Casall Easy Run T1.1 är ett joggingband, det vill säga ett promenadband som tål att joggas på. För detta är Easy Run T1.1 väl rustat på flera sätt. Den har en för ändamålet mycket kraftfull motor, vilket leder till mindre belastning och därmed mindre slitage. I synnerhet under långa träningspass och vid bruk av tyngre användare.

Bra dämpning som skonar knän

Dämpningen är utmärkt för ett joggingband, vilket skonar knän och leder. Ovanligt för ett gåband så kan man ställa in lutningen på Easy Run T1.1. Detta måste emellertid ske manuellt när bandet står still och det finns bara två lägen att välja mellan.

Stabilt promenadband

Byggkvaliteten är god och ramen är synnerligen stabil för ett promenadband. En effekt av den gedigna konstruktionen är en hög maskinvikt. Easy Run T1.1 är emellertid fortfarande lätt att flytta. Dels då motionsbandet är lätt att fälla ihop, dels då det har fyra transporthjul. Det är däremot mer utrymmeskrävande än andra gåband och kan därför vara svårt att få plats med under sängen. Träningsdatorn är av enklare typ och det är tydligt att den inte är avsedd för avancerade träningspass. Displayen hade emellertid gärna fått vara större. Konsolen saknar tyvärr en hylla att placera läsplattor på. Vi hade också gärna sett någon typ av flaskhållare.

Mycket kraftfull motor, hög byggkvalitet, föredömlig dämpning
Liten display, ingen hylla för surfplatta, ingen flashållare
0 5 3 1

Master Fitness 290

Gediget promenad- och joggingband med kraftig motor

Prisklass: Joggingband Maxhastiget: 10 kmh Antal träningsprogram: 6 st Lutning: Ingen Motoreffekt: 1 hk (maximal) Längd: 156 cm Bredd: 69 cm Höjd: 122 cm Löpyta (L): 115 cm Löpyta (B): 36 cm Maskinvikt: 40 kg Maximal användarvikt: 90 kg Hopfällbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år
Original Master Fitness 290

Master Fitness 290 är ett joggingband med en skaplig prestanda i relation till sitt pris. Med en motor på respektabla 1 hk har Master 290 en maxhastighet på hela 10 km/h, vilket gör att man även kan jogga på bandet. Den är robust byggd och känns stabil även vid sin topphastighet. I jogging-hastigheter över 8 km/h upplevs dock löpytan på 115x36 cm som otillräcklig, i synnerhet på bredden. Master 290 är hopfällbar och utrustad med transporthjul vilket gör den mobil och dess matta är rejäl på hela 2 mm. Maxanvändarvikten på blygsamma 90 kg känns dock snålt tilltagen och utesluter troligen många potentiella köpare. Däremot är både display och träningsdator fullt acceptabla för bandets prisklass.

Kraftig motor för sitt pris, hög topphastighet, mobil
Stabil, otillräcklig löpyta vid maxhastighet, låg maxanvändarvikt
0 5 0 1

Stamm Bodyfit Xenos 1000

Prissatt i budgetklassen, men prestanda i mittenklassen

Prisklass: Joggingband Maxhastiget: 16 kmh Motoreffekt: 1,25 hk Längd: 170 cm Bredd: 71 cm Höjd: 128 cm Löpyta (L): 125 cm Löpyta (B): 43 cm Maskinvikt: 55 kg Maximal användarvikt: 100 kg Hopfällbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 3 år
Original Stamm Bodyfit Xenos

Tyska Stamm Bodyfits Xenos 1000 har till skillnad från många andra band i denna prisklass har Xenos 1000 en stilren design och en gedigen byggkvalitet som gör konstruktionen stabil. Displayen är lättorienterad, inte minst genom praktiska snabbknappar. Träningsdatorn har flera välavvägda träningsprogram som ger en varierande och utmanande träning. Hastigheten kan justeras via handtagen som dessutom har integrerade pulssensorer. Lutningen kan ställas in manuellt men inte under löpning. Motorn ger en så hög hastighet i relation till löpbandets storlek att löpytan kan kännas smal vid maxhastigheten. Dämpningen känns begränsad vid högsta hastighet men även detta är snarare ett lyxproblem än en egentlig brist med tanke på att löpbandets pris ligger i budgetklassen.

Hög prestanda till lågt pris, robust, lättförstådd display
Något smal löpyta vid maxhastigheten
0 5 0 1

Nordic 400 MT

Motorlöst promenadband till ett mycket lågt pris

Löpyta (L): 115 cm Löpyta (B): 33 cm Maximal användarvikt: 100 kg Hopfällbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år
Nordic 400 MT

Nordic 400 MT är ett nylanserat och motorlöst promenadband i lägsta budgetklassen. Till promenadbandets styrkor hör dess mycket låga pris, en enkel men ganska snygg design och en stabil konstruktion med rejäla handtag. Den är även mobil med en låg vikt, hjul och hopfällbarhet. 400 MT:s svaghet är gemensam för alla motorlösa promenadband, nämligen att utan en motor som driver löpandet måste man istället gör det själv. Detta har man löst genom att bandet lutar ca 15 % uppåt vilket innebär att man hela tiden glider bakåt och därför måste gå på. Konstruktionen fungerar visserligen men gånghastigheten blir ryckig, åtminstone innan man lärt sig gångtekniken. Dessutom gör den ständigt bakåt-glidande rörelsen att man få svårt att nå ända fram till displayen och istället måste böja sig framåt.

Mobil, mycket lågt pris, stabil konstruktion, rejäla handtag
Ojämnt tempo, besvärligt att nå displayen, låg maxanvändarvikt