Test av 7 locktänger

Redaktör Katarina Stenskytt
Senast uppdaterat Mars 2024

Vill du förvandla rakt hår till härliga lockar? I vårt test av locktänger finns recensioner från märken som Dyson, Remington och GHD. I toppen ligger de modeller som ger hållbart resultat, är lättanvända med ett bra grepp och inte sliter på håret.

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Locktång

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Testerna som görs av oss är oberoende och består endast av våra egna och uppriktiga synpunkter på produkterna. Tillverkare, återförsäljare och andra parter kan inte påverka vilka produkter som används eller vilka omdömen de får. Produkter har utvärderats under en testperiod så som de ska användas i vardagen.

Locktångstesternas utformning är framtaget av professionella frisörer. De olika modellerna testas sedan på ett urval av personer med variation i både hårkvalitet och hårtyp. Följande kriterier har utvärderats och fått omdömen:

Resultat: Går det att variera resultatet? Hur väl håller lockarna?
Skonsamhet/värme: Hur varm blir locktången och hur snabbt går det? Finns det olika värmelägen? Är locktången särskilt skonsam och hur påverkas håret?
Användarvänlighet/funktion: Hur enkel är locktången att använda? Är den tung och hur känns den att hålla i? Hur är reglagen och hur lång är sladden? Medföljer det några tillbehör till locktången?

Efter att varje produkt fått sin bedömning vägs denna mot produktens pris vilket ger en helhetsbedömning där även prisvärdhet är inräknat.

0 5 4.5 1

1. GHD Curve Creative Curl Wand BÄST I TEST LOCKTÅNG

Locktång med konform där resultatet är både snyggt och naturligt

GHD är ett riktigt premiummärke när det kommer till värmeverktyg och förutom ett brännmärke i pannan är det enbart positiva känslor kring testpanelens användning av GHD Curve Creative Curl Wand.

Kontång som ger lediga lockar

GHD Curve är en konformad locktång där konen är större än på många av konkurrenterna, vilket är perfekt för den som vill ha stora och lediga strandlockar med mycket volym. Den medföljande värmeskyddande handsken underlättar vid användningen då man inte klämmer håret utan snurrar det runt konen, och med handsken minskar risken för brännskador på händerna. Det krävs dock att man fortsatt har lite koll så att man inte gör som en viss person i panelen vars panna blev brännmärkt under stylingen.

Lättanvänd locktång som snabbt värms upp

Den här locktången är enkel att använda även om det hade varit bra med fler värmeinställningar. Den kommer upp i temperatur på en minut och är snabbt redo för användning, vilket är extra bra eftersom powerknappen tyvärr sitter lite illa till och kan råka slås av under användning. Lite extra koll på handgreppet är alltså att rekommendera. Resultatet blir ett lockigt hår som ser salongsstylat ut även när en glad amatör har testat sig fram. För den som gärna lockar håret ofta blir GHD Curve ett bra köp som kommer vara till glädje i många år framöver, och då gör det inget att prislappen är av det högre slaget.

Enkel att använda, medföljande värmehandske, fint resultat
Lätt att råka stänga av, relativt högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 5 1

2. Dyson Airwrap 2.0 BÄSTA PREMIUMVAL

Uppdaterad modell av en modern klassiker för håret

Det finns inte många hårredskap som blivit så omtalade som Dyson Airwrap blev då den släpptes. Dyson Airwrap 2.0 är i mångt och mycket väldigt lik sin föregångare, men de har några viktiga skillnader som gör att den nya modellen faktiskt är snäppet vassare än den redan kompetenta föregångaren.

Dyr men mycket bra multistyler

Precis som den första versionen av Airwrap, svider det i plånboken om man vill investera i detta multiverktyg för håret. Men det är mycket hårstyling som man får för sina pengar: locktång, hårfön och en borste som gör håret slätt och blankt.

En sak som skiljer den nya modellen från ursprungsvarianten av Airwrap, är att man inte längre behöver byta munstycke när man lockar håret. Tidigare fick man lov att byta beroende på om man lockade höger eller vänster om ansiktet, för att luften skulle styras åt rätt håll. Nu kan man istället ändra luftflödets håll med en knapptryckning. Det här gör det faktiskt ännu mycket enklare att använda sig av Dyson Airwrap - för ärligt talat var det lite irriterande att behöva växla munstycke under pågående lockning.

Munstycken som är lätta att växla mellan

Med det sagt, är det ändå väldigt lätt att byta munstycken. Dyson Airwrap har magnetiska fästen, så munstycket du ska använda klickas mycket enkelt på plats. För att ta loss det, trycker man på en knapp. Det går inte att göra fel och det tar bara någon sekund att byta mellan dem.

Ett munstycke som är nytt för Dyson Airwrap 2.0, är det så kallade smoothingmunstycket. Använder man sig av det, får man ett resultat som brukar vara reserverat för en blowout hos frisören. Och det är just i detta som Dyson Airwraps stora styrka ligger: trots knappa hårstyling kunskaper, går det att få ett proffsresultat hemma. Detta är ingen överdrift, håret ser verkligen ut som om det blivit stylat av någon som är skicklig med fön och rundborste - men ingen rundborste behövs (tack och lov).

Vackra lockar som håller bra

Det tar inte lång tid att styla hela håret med Airwrapen. På under tio minuter får man studsiga lockar som håller otroligt bra. Detta beror delvis på att man fixerar dem direkt genom att kyla håret med kalluft. Detta görs enkelt genom att hålla in en knapp.

Det finns ingen risk att bränna sig, vilket testpanelen verkligen uppskattade. Sladden räcker fint med sina 2.6 meter och även om ljudet kan upplevas som lite väl pipigt, är det samtidigt ett rätt diskret ljud. Stänger man dörren om sig på morgonen, kommer resten av familjen troligtvis förbli sovande medan du skaffar ett Hollywoodsvall framför spegeln.

Otroligt lättanvänd, alla munstycken är användbara, ger proffsresultat
Är otroligt dyr
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

Bra pris hos:

0 5 4.5 1

3. CeraWand BÄSTA BILLIGA LOCKTÅNG

Locktång till bra pris som ger ett naturligt resultat och är bekväm att hålla i

CeraWand är en användarvänlig locktång för den som är ute efter naturliga och mjuka lockar. Eftersom tången har en konform så är det lika lätt att få stora volymlockar som mindre korksruvar. Du kan även välja att endast locka valda partier av håret för att få en snabbfix av ett platt hår.

Locktång som är lätt att hålla i

Den digitala displayen visar värmen som går att ställa från 80-120 grader vilket är bra om man vill vara extra snäll mot håret och inte använda för höga temperaturer. Ytan värms upp fort vilket är ett stort plus och det är ett bekvämt handtag att hålla i. Tyvärr är det lite för enkelt att råka komma åt de olika reglagen medan man håller på och stylar håret, någon form av skydd för knapparna hade varit önskvärt. Någon skydddsvante ingår inte men det är inte heller direkt nödvändigt, speciellt inte om man ser på priset. Här har vi en prisvärd locktång där resultatet blir både snyggt och är lätt att variera!

Resultatet blir naturligt, bekvämt handtag, bra sladdlängd
Saknas vante
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

4. BaByliss Deep Waves W2447E

Locktång som är lätt att använda och gör håret redo för fest på nolltid

Här blir resultatet mer vågigt än lockigt, så den som vill ha en look som passar för party eller bara få in en mer lekfull volym i frisyren kommer snabbt bli nöjd med Deep Waves resultat.

Frisyr med snygga vågor

Den som stod framför spegeln med ett rejält krusigt hår på huvudet och en våffeltång i handen på 80-talet kommer känna igen användandet av BaByliss Deep Waves. Precis som våffeltången klämmer man ihop sektioner av håret, men istället för krus blir resultatet större vågor. Och även om man aldrig använt en våffeltång så krävs inga direkta instruktioner, det är bara att sätta igång när tången blivit varm.

babyliss deepwaves

Lekfullt och snyggt resultat

BaByliss Deep Waves har en sladdlängd på 2.5 meter där fästet roterar. De turmalin-keramiska plattorna blir varma i kanten så ha koll på fingrar och hårbotten vid användning. En produkt som fixerar lockarna ger bättre hållbarhet och du kan njuta längre av din nya lekfulla och charmiga frisyr.

Enkel att använda, lekfullt resultat på kort tid
Kanterna blir varma
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

5. Mermade Hair Pro Waver Pink (32 mm)

En stor locktång för lösa och avslappnade vågor i håret

Det är svårt att föreställa sig exakt hur stor Mermade Hair Pro Waver Pink faktiskt är och det är egentligen först när man lägger den jämte Babyliss, vid det här laget, klassiska vågtång som man förstår. Faktum är att denna stora rosa vågtång är lika stor som ansiktet på vår testperson.

Storleken gör tången svår att använda

Just att Mermade Hair Pro Waver Pink är så stor, innebär också att den är lite svårare att använda än sina mindre konkurrenter. Det är svårt att komma nära och är man inte försiktig är det lätt att bränna sig på den yttre kanten som blir fasansfullt varm och inte har något brännskydd. Faktum är att ytan på Mermades vågtång blir het både på ovansidan och undersidan, så var försiktig. Detta är särskilt värt att tänka på om du ska köpa tången åt någon som är lite yngre. Med tanke på hur Mermades stylingverktyg trendat senaste åren på TikTok är det inte konstigt om den skymtar på många önskelistor hos både tweens och teens.

Ger fina vågor i håret

När man väl vant sig vid tekniken (för att slippa bränna sig) är dock Mermade Hair Pro Waver Pink (32 mm) ett lättanvänt stylingverktyg. Lockarna, eller vågorna snarare, blir stora och avslappnade. Tången är ett snabbt sätt att pigga upp ett hår som känns platt och tråkigt och resultatet fungerar faktiskt lika bra till fest som det gör en grå onsdag i mars.

Mermade Hair Pro Waver Pink (32 mm)

Men storleken har betydelse och när en vågtång är så här stor så blir den svårare att hantera. Detta, tillsammans med det faktum att Mermade Hair Pro Waver Pink blir så het på ytan, drar ned betygen en del. Men samtidigt går det inte att låtsas som om resultatet blir väldigt fint, även om det tar lite längre tid än med en mindre vågtång.

Fina och avslappnade vågor i håret, större vågor än andra vågtänger
Storleken gör den svår att använda, lätt att bränna sig på
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

6. BaByliss Pro 180 Sublime touch

Locktång av klassisk modell i smart och funktionell design

För den som vill ha härliga lockar redo för fest är Babyliss Pro 180 Sublime touch en locktång i klassisk modell med flera bra funktioner, som en toppklämma som håller fast hårslingan bra och en friktion på värmeplattorna som håller fast även väldigt glansigt hår.

Locktång med bra grepp till bra pris

Locktångens maxtemperatur är 180 grader som styrs med ett vred, något vi gärna bytt mot en enklare digitalt alternativ. Pro 180 Sublime touch finns i fyra diametrar mellan 19 och 38 millimeter beroende på vilken sorts lockar man är ute efter. Tyvärr är sladdlängden i kortaste laget men överlag bjuder BaByliss på en riktigt prisvärd locktång.

Hållbara fina lockar, smart funktionell design
Sladden kunde varit längre
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

7. CeraCurly

En locktång som ger riktigt glansiga lockar och har en smart klämma

Den keramiska tången CeraCurly skapar ett glansigt och snyggt resultat där lockarna blir fina och blanka när de dras från rot till topp innan de rullas upp.

Praktisk klämma håller håret på plats

CeraCurly finns i fyra storlekar, från 19 millimeter i diameter upp till 38 millimeter och ratten för temperaturen går från 120-200 grader med 30 olika lägen däremellan. Toppklämman håller fast även blanka hår, men det gäller att locka försiktigt för att minska risken för veck i lockarna efter klämman. Den långa sladden ger bra rörelsefrihet under använding. Sammanfattningsvis en bra locktång för både vardagsfix och festligare hår.

Ger väldigt glansiga locka, smart klämma, bra sladdlängd, kan stängas av med sladden i
Väger en del
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Så gjorde vi testet

Testerna som görs av oss är oberoende och består endast av våra egna och uppriktiga synpunkter på produkterna. Tillverkare, återförsäljare och andra parter kan inte påverka vilka produkter som används eller vilka omdömen de får. Produkter har utvärderats under en testperiod så som de ska användas i vardagen.

Locktångstesternas utformning är framtaget av professionella frisörer. De olika modellerna testas sedan på ett urval av personer med variation i både hårkvalitet och hårtyp. Följande kriterier har utvärderats och fått omdömen:

Resultat: Går det att variera resultatet? Hur väl håller lockarna?
Skonsamhet/värme: Hur varm blir locktången och hur snabbt går det? Finns det olika värmelägen? Är locktången särskilt skonsam och hur påverkas håret?
Användarvänlighet/funktion: Hur enkel är locktången att använda? Är den tung och hur känns den att hålla i? Hur är reglagen och hur lång är sladden? Medföljer det några tillbehör till locktången?

Efter att varje produkt fått sin bedömning vägs denna mot produktens pris vilket ger en helhetsbedömning där även prisvärdhet är inräknat.

Tre saker att tänka på innan du köper en locktång

Är du ute efter ett tvättäkta Hollywoodsvall, sugen på att göra studsiga korkskruvar eller saknar volym i form av ett härligt beachrufs? Med en bra locktång får du hjälp att styla håret precis så mycket eller lite som du vill. Men så var det detaljen med att välja rätt modell också och då får man först fundera på vilket resultat som önskas. Stora lockar kräver en bredare tång, smala lockar en smalare. Är målet att få en ökat volym kanske ett vågjärn är det bästa köpet. Här är tre tips på vägen som hjälper dig att välja rätt!

1.Det finns många olika modeller av locktång

Som ofta när det kommer till teknik behöver man ibland börja sålla lite bland de olika modellerna för att koka ner sina önskemål lite. Locktänger finns i många olika designer och vilken man ska välja beror på vilket resultat som önskas.

 • Klassisk modell av locktång: En jämnbred locktång med ett nypgrepp som håller håret på plats under uppvärmningen. Finns både som smalare och bredare modeller. En smal locktång är bäst för den som vill ha korkskruvslockar och fungerar ofta bäst för kort hår då det är lättare att få med mindre sektioner hår i varje lock. Den är även bra för den med riktigt långt hår, då tyngden i det långa håret gör att lockarna lätt hänger ut sig en del. Med en bred locktång stylar man snabbt håret till stora luftiga lockar. En bred locktång är också en fördel vid styling av hår för den som är ute efter att få mer volym snarare än regelrätta lockar.
 • Konformad locktång: Med en tång vars design är smalare i toppen och bredare i basen blir det lättare att få olika storlek på lockarna. Resultatet blir ett livfullt hår med lockar som inte blir exakt likadana.
 • Våg- och våffeljärn: Ett järn med (ofta utbytbara) vågformade plattor som kläms över sektioner i håret och skapar allt från krusigt hår till stora vågiga lockar. Vill man endast få en ökad volym kan det räcka att endast använda tången på underhåret och bygga upp lite höjd den vägen.

2.Välj en locktång med rätt beläggning

Dagens modeller av locktänger har oftast en beläggning på sina plattor tillverkad av titan, eller så är de keramiska. De keramiska plattorna hår låg friktion och gör det lätt att dra håret över plattorna utan att håret fastnar på vägen mot den perfekta locken. Plattorna tillverkade av titan har en lägre vikt och möjlighet att hålla en högre värme än de keramiska plattorna. Den som har tunt eller skadat hår, exempelvis från blekning, bör dock överväga att använda en locktång som kan hålla en lite lägre temperatur, för att inte riskerar att skada håret ytterligare. Övriga beläggningar är till exempel pärlemor och olika sorters extrafinesser som till exempel UV-filter.

3.Fokusera på extrafunktionerna

Vid en viss nivå kommer många locktänger att kunna ge liknande resultat vid själva stylingen, och då är det dags att rikta blicken mot de där extradetaljerna som gör locktången både enklare, roligare och säkrare att använda.

 • Automatisk avstängning är ett toppexempel på det sistnämnda – vem vill inte slippa åka hem från jobbet bara för att upptäcka att man ju visst hade kommit ihåg att dra ut sladden? Med en locktång som själv stänger av sig efter en viss tid kan man slippa onödig oro efter morgonstressen (även om det självklart inte ska användas som substitut för att man själv stänger av den).
 • Cool Tip – en liten kant längst fram på tången som inte blir varm, och som därför underlättar stylingen då det går att hålla – om än försiktigt – även i framdelen av tången när man snurrar utan att riskera brända fingrar på köpet.
 • Extra lång sladd är guld värt när man inte har turen att råka ha ett eluttag precis bredvid en spegel. Genom att kunna arbeta obehindrat blir det lättare att få till den där riktigt supersnygga frisyren utan att ledsna halvvägs.
 • Roterande sladdfäste är en funktion på nästan samma tema, då det också underlättar för handhavandet på ett smidigt sätt. Att slippa trassla ut en sladd som snurrat sig är inte bara tidsbesparande, det minskar även risken för brännskador.
 • Inbyggt stöd som tillåter en att ställa ner tången på till exempel golvet eller ett bord är Bordsstöd är väldigt smidigt, dels under tiden tången blir varm, men även under tiden man stylar. Ibland vill man hälla upp en extra kopp kaffe, möta gästerna i dörren eller bara vila händerna lite, och då är det skönt att slippa riskera brännmärken i interiören om plattorna råkar hamna fel.
 • Snabbuppvärmning är uppskattat oavsett om man är sen till festen eller bara vill spara dyrbara morgonsekunder innan jobbet. De snabbaste locktängerna är redo för användning på endast några få sekunder!

Allt om locktänger

Marknaden i dag är fylld av olika modeller för att skapa lockar och volym. Vi har testat både klassiska locktänger, krustänger och konformade locktänger. I testet finns locktänger i flera storlekar och många är väldigt prisvärda. Den som har långt hår bör sikta på en smal locktång eftersom tyngden i håret sträcker ut lockarna en del.

Konformad locktång

Med en konformad locktång kan du enkelt få variation på storleken på lockarna. I början krävs det lite träning för att snurra och hålla fast lockarna utan att bränna sig, men när du väl fått kläm på tekniken är det lätt att skapa precis den typ av lockar som du vill ha för dagen. Breda, smala, mjuka eller tightare – allt går att göra med rätt värmeinställning och teknik.

Klassisk locktång

De finns i flera storlekar och tekniken har utvecklats mycket de sista åren. Med keramiska ytor, bra kläm och jämn temperatur får du snabbt snygga lockar med den klassiska locktången.

Våg- och våffeljärn

Den som hellre vill ha volym och livfullhet framför klassiska lockar kan sikta på ett vågjärn där du enkelt och snabbt pressar fram vågor i ditt hår. Använd som enskild styling eller för att bygga upp volym inför en uppsättning. Det går att våffla håret på samma sätt som man gjorde på 80-talet för den som vill, men det finns många fler moderna varianter av våg- och våffeltänger idag.

Utgångna produkter

0 5 5 1

Remington Colour Protect Tong

Locktång i klassisk modell som snabbt ger snygga lockar

Remington Colour Protect Tong

Den som vill ha en locktång som ger gott om volym och stora lockar kommer få sin önskan uppfylld med hjälp av Remington Colour Protect Tong. Oavsett om du vill ha stora eller små lockar så är det lätt att få ett fint resultat tack vare tångens storlek på 32 mm som lätt ger en fin frisyr som passar både under en festkväll och en tisdag på kontoret.

Snäll keramisk beläggning

Den keramiska beläggningen har både UV-filter och sheasmörsolja som ska vårda håret, det är oklart om det är just det som är orsaken, men håret blir fint och känns mjukt efter användning.

Remington Colour Protect Tong

Locktång med lång sladd

Remington Colour Protect Tong har fem olika värmelägen och det tar inte ens en minut innan tången har värmts till vald nivå. Den långa sladden och digitala displayen som är enkel att läsa av ger extra pluspoäng. Sladden har dessutom ett roterande fäste som nästan får räknas som en självklarhet för att tången ska kunna användas ordentligt utan krångel. Tångens klämma håller håret lagom hårt men utan att klämma fram några kantlinjer. Det enda som skulle behöva omdesignas är placeringen av powerknappen som sitter på ett sådant sätt att man lätt kan komma åt den och stänga av tången av misstag under använding. Sammanfattningsvis är Remington Colour Protect Tong en locktång som är lätt att använda och vars resultat funkar till både vardags och fest.

Fint resultat som är lätt att variera, smart display, användarvänlig
Powerknappen sitter illa till
0 5 4.5 1

Dyson Airwrap

Locktång som är enkel att använda och perfekt för daglig styling

Dyson Airwrap

Den som ofta och gärna stylar håret kommer säkert tycka om Dyson Airwrap då det är ett värmeverktyg som klarar av betydligt mer än att bara locka hår.

Fantastiskt resultat till ett högt pris

Vi kan rycka av plåstret direkt: det här är ingen billig pjäs utan ett stylingverktyg som gör ett märkbart hål på sparkontot. Å andra sidan får du ett stylingverktyg som arbetar på ett innovativt sätt. Dyson Airwrap drar nämligen håret till sig med hjälp av en särskild varmluftsteknik och som efter en liten inlärningsperiod blir väldigt lättanvänd. Ett tips är dock att kolla in Dysons egna filmer som visar hur man gör, det är förvånansvärt många privatpersoner som visar upp fel teknik på sociala medier.

dyson airwrap

Fina och studsiga lockar

Resultatet ger studsiga och snygga lockar på nolltid, utan överdrift går det att styla ett helt hår på drygt fem minuter. Den modell som har hela tillbehörskitet med i lådan erbjuder verktyg för att både föna, locka, slätborsta och varmluftsborsta håret. Med en tillhörande plattång hade det varit en komplett arsenal men slätborsten gör ett så bra jobb att det inte behövs. Förutom funktionen så är det här även ett värmeverktyg där någon har tänkt till ordentligt rent designmässigt. Det är nästan omöjligt att bränna sig och att byta mellan de olika värmenivåerna är en barnlek. Tillbehören är dessutom enkla att byta mellan. Håret ska inte heller vara helt torrt innan man börjar styla vilket spar tid i badrummet. För den som inte har något emot att betala en rejäl slant för ett stylingverktyg är Dyson Airwrap en högklassig modell att sikta in sig på. Snabbheten, den låga ljudnivån och läget med kalluft som fixerar håret gör det här till en apparat som får stylingen att kännas kul. En lägre prislapp hade gett Dyson Airwrap högsta betyg men nu räcker det inte hela vägen.

Lättanvänd, otroligt bra resultat, många funktioner
Kostar väldigt mycket
0 5 4 1

Remington Proluxe 13-25 mm Wand CI91W1B

Kontång som är enkel att använda även för nybörjare

Remington Proluxe 13 25 mm Wand CI91W1B

Med en kontång slipper du riskera klämveck i lockarna då du istället snurrar upp hårslingan med den lediga handen, iklädd en medföljande värmehandske. Du värmer upp tången på en halv minut och sedan går användningen som en dans!

Variera resultatet enkelt

Det går att variera sina lockar ordentligt tack vare konformen. För tjockare lockar snurrar man håret på den bredare delen och tvärtom. Det går även att tvinna slingan innan den snurras, eller behålla den slät. Testa dig fram! Lockarna blir snabbt klara och värmehandsken känns smidig att använda.

Värmehandske och väska medföljer

Det är lätt att använda Remington Proluxe 13-25 mm Wand och resultatet blir snyggt. När du är färdig förvarar du både kontången och värmehandsken i en smartden medföljande förvaringsväska.

Snyggt resultat, enkel att använda, fin design
Behövs lite övning i början
0 5 3.5 1

HH Simonsen Volume Styler

Volymskapande locktång som ger ett fint svall

HH Simonsen Volume Styler

Med hjälp av värme ger den här lock- och volymborsten precis vad den lovar, även om volymen är det mest framträdande.

Ger volym till tunna hår

Den som annars har ett relativt platt hår kommer märka stor skillnad i volym efter att ha använt HH Simonsen Volume Styler. Den som är ute efter riktiga lockar kommer däremot få ett bättre resultat på kortare tid med en vanlig locktång, även om ett visst svall absolut infinner sig. Den keratinbehandlade borsten håller håret slätt utan trassel, och glider enkelt genom håret utan att råka fastna.

Temperaturen visas på en liten LCD-display och går att ställa in från 130 grader till 230 grader. Borsten har ett skönt ergonomiskt grepp och lång sladd. För den som vill ha volym är det ett bra köp, för den som vill ha lockar finns det bättre alternativ än HH Simonsen Volume Styler.

Ger mycket volym, justerbar temperatur, lättavläst display
Blir inga direkta lockar
0 5 3.5 1

Babyliss Easy Curl

Locktång som ger snabbt resultat och stängs av automatiskt om den glöms

Babyliss Easy Curl

Den keramiska ytan ger fina lockar på nolltid, men testpanelen ansåg att håret gled omkring lite väl mycket på den hala värmeytan.

Svårt att ställa in temperaturen

Eftersom vredet för temperaturen är märkt från 1 till 10 så är det svårt att veta hur varm den blir, förutom att maxtemperaturen är 200 grader. Den smarta avstängningen som sker efter 72 minuter är en bra funktion för den glömske. Det följer med två värmevantar som tyvärr skulle kunna haft bättre passform. Även den korta sladden som kräver eluttag i direkt anslutning till spegeln drar ner helhetsbetyget.

Väger lite, stängs av automatiskt
Osmidiga värmevantar, sladden är för kort
0 5 3 1

Cloud 9 Wand

Lyxig locktång i snygg design med smart skyddskåpa

Cloud 9 Wand

Den konformade locktången Cloud 9 Wand kommer i en exklusiv förpackning som matchar innehållet. Tack vare formen är det lätt att få varierade och hållbara lockar.

Smart skyddskåpa medföljer

Cloud 9 har en maxvärme på 187 grader och kan regleras i tre steg där det lägsta är 126 grader. Den medföljande skyddskåpan är en genomtänkt detalj som uppskattas av testarna. Det följer även med en värmehandske. Tyvärr har tången relativt hög vikt vilket gör att den blir lite tung efter en stunds användning. Sammanfattningsvis är det en bra locktång som faller en del på sitt allt för dyra prislapp.

Snygga lockar, fin design, automatisk avstängning, bra sladd
Väger mycket, kostar mycket