Organizer: 5 modeller i test

Redaktör Anna Lavfors
Senast uppdaterat April 2024

Vill du ha en liten skötväska att hänga på vagnens handtag? Vi har testat organizers för barnvagnar från märken som Britax, Bugaboo och Emmaljunga. För att en organizer ska kunna bli bäst i test måste den vara enkel att fästa på vagnen, vara smidig att packa i och hålla för daglig användning.

Testvinnare - Organizer

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I testet av organizers har vi låtit vanliga småbarnsföräldrar såväl som en barnvagnsexpert få använda och utvärdera de olika produkterna. I testet har vi tittat särskilt på följande kriterier:

Funktion: Hur väl fungerar organizern i småbarnsfamiljens vardag? Finns det isolerade flaskfack? Funkar mugghållaren med flaskor av olika storlek?

Användning: Hur kan man hänga organizern på olika sorters handtag? Går den att bära med sig som en väska? Rymmer den all packning man behöver?

Design och kvalitet: Har organizern ett lock så den kan stängas igen? Är designen lätt att matcha med barnvagnen? Hur håller den för daglig användning?

Utöver dessa egenskaper har vi även vägt in produkternas pris, därefter har vi utsett en organizer till bäst i test.

0 5 4.5 1

1. Tinkafu Tinkabag Organizer BÄST I TEST ORGANIZER

Praktisk och lagom stor organizer med lättåtkomligt flaskfack och avtagbara krokar

Mått: Cirka 33 x 17 x 12 cm Vikt: 259 gram Bärrem: Nej Upphängning på barnvagn: Löstagbara barnvagnskrokar med kardborrefästen Mugghållare: Ja, två Kompatibilitet: Singel- och syskonvagn, funkar på de flesta handtag

Tinkafu är ett norskt märke för barnvagnstillbehör, och Tinkabag är deras i all sin enkelhet geniala organizer. Det som utmärker Tinkabag är att den uppfyller alla önskemål man kan ha på en organizer, utan att vara onödigt stor, tung eller dyr. Vill man ha något mer än basfunktioner så finns många smarta tillbehör. Allt från en separat axelrem till ett eget regnskydd kan köpas till.

Organizern kommer med två avtagbara krokar. Dessa fästs på vagnens handtag med kardborrefästen, och sen hakar man fast organizern. Väskan har ett ytterfack med dragkedja, precis lagom stort för en smartphone. I båda kortändorna av Tinkafu Tinkabag finns fack för mugg eller flaska. De är inte isolerade, men rymliga och lagom djupa för att även en större vattenflaska ska stå stabilt.

Välplanerad organizer med lagom storlek och smarta fack

Den mittersta delen av Tinkabag utgörs av ett större fack med två små förvaringsfickor inuti. Facken kan stängas igen med blixtlås, så värdesaker kan gömmas undan. Lösningen att locket endast täcker mitten av organizern innebär att flaskhållarna alltid är tillgängliga, något som är särskilt uppskattat på sommaren när både barn och förälder vill dricka mycket vatten.

Tinkabags design är kanske det minst anmärkningsvärda hos organizern. Väskan är mer neutral än trendig, men finns tillgänglig i flera färger och olika materialval. Låter man funktion gå före form så inser man snart att den här organizern funkar på alla sorters barnvagnshandtag, rymmer precis lagom mycket packning och har fack både för små värdesaker som behöver gömmas undan och för muggar man lätt vill komma åt. I sitt grundutförande är Tinkafu Tinkabag så genomtänkt att det finns knappt något kvar att önska.

Tinkafu Tinkabag Organizer

Perfekt storlek, brett utbud av tillbehör, utmärkta mugghållare, avtagbara krokar
Inte så trendig
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 3.5 1

2. Skip Hop Stroller Organizer BÄSTA BUDGETVAL

Enklare organizer med två fack för flaska och en löstagbar portmonnä på framsidan

Mått: Cirka 32 x 17 x 9 cm Vikt: 190 gram Bärrem: Nej Upphängning på barnvagn: Remmar med kardborrefästen Mugghållare: Ja, två Kompatibilitet: Singel- och syskonvagn, funkar på de flesta handtag

Skip Hop Stroller Organizer är en enklare, och därmed billigare, organizer för barnvagnen. Just denna modell har funnits i mer eller mindre samma format i många år. Organizern är tillverkade av ett poröst, dykdräktsliknande material som upplevs tåligt men samtidigt kan suga åt sig spill som blir till fläckar.

Organizern hängs på handtaget med kardborreremmar som sitter fastsydda i kortsidorna. En fördel med dessa fästen är att man själv kan välja hur mycket man vill dra åt dem. På så sätt kan organizerns upphängning anpassas efter hur brett barnvagnens handtag är. En nackdel är att sömmarna med vilka remmarna sitter fastsydda uppvisar tecken på slitage efter en tids användning. Använder man Skip Hop Stroller Organizer ofta med en fylld vattenflaska så verkar det belasta fästena mer än vad de tål.

Enkel modell av organizer med löstagbar portmonnä

Organizern har inget lock. Insidan är uppdelar i ett bredare mittenfack, och två mindre sidofack. Dessa sidofack fungerar även som mugghållare, men är inte isolerade. Trots att Skip Hop Stroller Organizer inte är så djup så upplevs både en mindre kaffemugg och en större vattenflaska passa bra. Packningsmässigt ryms ett paket våtservetter och två blöjor precis i mittfacket, sen är det fullt.

Skip Hop Stroller Organizer har inget ytterfack, men på framsidan hänger en löstagbar, portmonnäliknande väska. Den är fäst vid organizern med dragkedja, och stängs även själv igen med dragkedja. Portmonnän rymmer en mobiltelefon eller en mindre plånbok. Är man osäker på hur mycket användning man kommer ha för sin organizer, eller främst vill ha en plats för några få, inte så tunga saker, så är Skip Hop Stroller Organizer en bra modell att testa.

Skip Hop Stroller Organizer

Prisvärd, har två flaskfack, kommer med löstagbar portmonnä
Rymmer inte så mycket packning, saknar lock, tål inte så mycket vikt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 4 1

3. Bugaboo Organizer BÄSTA PREMIUMVAL

Kompakt och samtidigt rymlig organizer som funkar utmärkt som miniskötväska

Mått: Cirka 32 x 20 x 12 cm Vikt: 348 gram Bärrem: Ja, kan bäras över axeln Upphängning på barnvagn: Kardborrefästen på bärremmen Mugghållare: Ja, isolerat fack på insidan Kompatibilitet: Singel- och syskonvagn, funkar på de flesta handtag

Bugaboo har haft en organizer i sitt sortiment i mer än ett decennium, och modellen har utvecklats under åren. Den nuvarande Bugaboo Organizer är en mycket genomarbetad väska, med många fler fack och funktioner än de flesta andra organizers. Samtidigt innebär det att den är mer omständlig att använda. Vill man främst ha en handtagsväska för saker som det är praktiskt att ha nära till hands så är Bugaboo Organizer fel val.

I synnerhet ska man inte välja Bugaboos modell om man vill använda organizern som mugghållare. Visserligen finns ett isolerat flaskfack i ena kortsidan av Bugaboo Organizer. Men öppningen är väldigt tight och det är rakt av krångligt att få ned annat än en liten drickmugg i den. En normalstor termosmugg är dessutom så hög att organizern inte kan stängas hela vägen runt med muggen i väskan.

Kompakta mått men överraskande rymlig

Är man snarare ute efter en miniskötväska så är Bugaboo Organizer helt perfekt. Den har fem ytterfack, varav två med dragkedja. På insidan finns ett huvudfack, flaskhållare, två mindre nätfickor samt ett fack som stängs med dragkedja. Här finns utrymme för både blöjor, våtservetter, ombyte och de egna värdesakerna. Fullpackad kan organizern bli svårstängd när den hänger på vagnen. Ofta behövs en hand som trycker ihop lock med väska och den andra för att dra igen dragkedjan.

Organizerns handtag kan användas på två sätt. Antingen spänner man ihop det med kardborre så att väskan kan hängas på vagnens handtag. Eller så öppnar man upp hela remmen, och kan då bära väskan över axeln. Bugaboo Organizer sitter tätt mot handtaget och fungerar lika bra på singel- som på syskonvagnar. Kör man dessutom en Bugaboo är det svårt att motstå att matcha vagnen med en Bugaboo Organizer.

Bugaboo Organizer

Snygg design, kompakt format, lättorganiserad, genomtänkt upphängning och bärrem
Väldigt trångt flaskfack, svår att stänga med en hand
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 3.5 1

4. Elodie Organizer

Rymlig organizer med lösa barnvagnskrokar och utrymme för både flaska och packning

Mått: Cirka 35 x 20 x 13 cm Vikt: 435 gram Bärrem: Ja, handledsrem Upphängning på barnvagn: Separata barnvagnskrokar Mugghållare: Ja, en på insidan Kompatibilitet: Singel- och syskonvagn, funkar på de flesta handtag

Elodie Organizer är en mycket rymlig modell, som nästan befinner sig i gråzonen mellan organizer och liten skötväska. Väskan kommer med Elodies klassiska, separata barnvagnskrokar. Krokarna fästs på vagnens handtag med kardborre, och sen hakar man fast dem i organizern. På ena kortsidan av Elodie Organizer finns dessutom en kortare handledsrem. Detta gör det väldigt lätt att ta med sig organizern om man behöver parkera vagnen.

På utsidan finns två förvaringsfack som är ganska tighta, men perfekta i storlek för en mobiltelefon eller för en mindre plånbok med betalkort i. Elodie Organizer har ett lock som stängs hela vägen runt med blixtlås. Det gör den lite mer tålig för väder och vind än många andra organizers. På insidan finns ett större förvaringsutrymme, ett oisolerat flaskfack, två andra förvaringsfickor samt ytterligare en tight ficka, lagom för en telefon.

Mycket rymlig organizer som kan funka som en liten skötväska

Eftersom Elodie Organizer är så djup, så kan man ställa en fullstor vattenflaska i flaskfacket och ändå stänga locket. Men vill man ha sin flaska lättåtkomlig så måste man öppna locket varje gång man ska ta en klunk. I den här organizern kan man med lätthet packa ned både våtservetter, blöjor, plånbok, ett ombyte kläder, en flaska och lite till. Den främsta begränsningen kommer vara hur stor viktbelastning vagnens handtag är godkänd för.

Vill man ha en organizer att packa det mest nödvändiga i känns Elodies lite överkurs. Dess storlek gör dessutom att den tar upp mer yta hängandes under handtaget, och ibland kan man uppleva att den kommer i gungning när man går eftersom den hänger en bit nedanför handtaget. Om storleken känns användbar snarare än klumpig så är Elodie Organizer en av de bästa modellerna för den som vill packa mycket, och vill kunna stänga igen sin organizer helt.

Elodie Organizer

Mycket rymlig, har ett lock som kan stängas helt, kommer med lösa handtagskrokar
Ganska stor, hänger långt nedanför handtaget, funkar mindre bra som mugghållare
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

5. Britax Organizer

Rejäl organizer med två isolerade mugghållare och ett förvaringsfack med magnetlock

Mått: Cirka 33 x 16 x 11 cm Vikt: 306 gram Bärrem: Nej Upphängning på barnvagn: Kardborrefästen Mugghållare: Två isolerade fack Kompatibilitet: Singelvagn, sitter bäst på knäledshandtag

Britax Organizer är en rejäl konstruktion som tål en hel del slitage. Organizern saknar bärrem eller annat handtag, och passar därför bäst som en väska som permanent hänger på vagnens handtag. Britax anger organizerns maxvikt till 2 kg, men som vanligt bör man även hålla koll på vilken viktbelastningen på handtaget som själva barnvagnen är godkänd för.

Man fäster Britax Organizer på vagnens handtag med breda kardborrefästen. Fördelen är att denna organizer sitter ordentligt fast. Nackdelen är att den snarare är spänd tvärs över handtaget än hänger under det. Det innebär att organizern sitter lite vinklad om den används på teleskophandtag, medan den på ett knäledshandtag vinklad till vågrätt läge hamnar helt plant.

Rejäl organizer med fokus på mugghållarna

Oavsett vilken typ av handtag man använder Britax Organizer på så kommer flaskorna sitta stabilt. De två rejält tilltagna flaskfacken är isolerade, och tillräckligt rymliga för att fungera med muggar och flaskor av alla storlekar. I mitten av organizern finns en förvaringsficka som rymmer några hoprullade blöjor och ett ombyte kläder. Däremot är det svårt att få ned en normalstor förpackning våtservetter i organizern, så någon miniskötväska är detta inte.

Används Britax Organizer snarare som en handväska och mugghållare, så är förvaringsfickan perfekt för plånbok och mobil. Extra plus för det heltäckande locket som hålls på plats med tysta magneter. På framsidan av organizern finns tre mindre förvaringsfack, för napp, näsdukar och dylikt. Designen är mer praktisk än snygg, men vill man ha en rejäl organizer med fokus på mugghållare för både barn och förälder så är Britax Organizer mitt i prick.

Britax Organizer

Två isolerade flaskfack, stabil upphängning, rejäl kvalitet, lock med magneter
Hänger snett på vissa handtag, saknar bärhandtag
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I testet av organizers har vi låtit vanliga småbarnsföräldrar såväl som en barnvagnsexpert få använda och utvärdera de olika produkterna. I testet har vi tittat särskilt på följande kriterier:

Funktion: Hur väl fungerar organizern i småbarnsfamiljens vardag? Finns det isolerade flaskfack? Funkar mugghållaren med flaskor av olika storlek?

Användning: Hur kan man hänga organizern på olika sorters handtag? Går den att bära med sig som en väska? Rymmer den all packning man behöver?

Design och kvalitet: Har organizern ett lock så den kan stängas igen? Är designen lätt att matcha med barnvagnen? Hur håller den för daglig användning?

Utöver dessa egenskaper har vi även vägt in produkternas pris, därefter har vi utsett en organizer till bäst i test.