Epilator bast i test

Epilator: 9 produkter i test

Updated November 2016

Våra experter på skönhetsvård har testat epilatorer som tar bort hår med rötterna på ben och kropp. Braun Silk-épil 9561 är deras köpråd för 2016. En Epilator är det bästa alternativet till vaxning för både kvinnor och män. Det är också billigare än behandlingar för permanent hårborttagning på kliniker med laser, IPL, elektrolys eller diatermi. Dagens moderna epilatorer skapar mindre obehag och klarar kortare hårstrån än för bara några år sedan. Första gången kan det göra ont. Sedan fixar de allra flesta att ta bort håren som dessutom blir tunnare med tiden.

Så tar du bort hår med epilator

Använd gärna epilatorn på kvällen. Då hinner eventuell hudirritation lägga sig till du vaknar. Tvätta huden ren och torr och trimma först längre hårstrån med munstycket för rakning. Köper du en billigare modell får du använda sax. Epilatorn ska hållas helt rakt i 90 graders vinkel mot huden. Då får den bäst kontakt med hårstråna. Sträck huden med den andra handen och för epilatorn i korta drag mot hårens växtriktning. Pröva på ett litet hudområde först. Huden är känslig vid armhålor och intima områden som bikinilinjen, var därför extra försiktig där. Efter behandlingen kan du använda en mild lotion för att lugna huden. Nu har du slät och fin hy i flera veckor.

Första gången tycker vissa att det är obehagligt att använda en epilator. Efter några gånger vänjer man sig och hårstråna blir tunnare och mindre känsliga. Då kommer du att uppskatta att du köpte en epilator istället för att gå till en klinik och betala dyrt för laserbehandling eller IPL med varierande resultat. Du tjänar dessutom in kostnaden för vaxning redan efter någon månad, även om du köper den dyrare modellen som blev bäst i test, Silk-épil 9561 Wet & Dry. Tänk på att inte använda epilatorn för hårborttagning motsvarande Brasiliansk vaxning, det finns en klämrisk.

Produkter i testet

Silk-Épil 9561 Wet & Dry

Effektiv epilator som ger ett perfekt, vaxat resultat och har många bra tillbehör

BÄST I TEST 2016

Silk-épil 9-serien är en vidareutveckling av Silk-épil 7-serien som varit vår favoritepilator under flera år. Förutom den lyxiga designen har Silk-épil 9561 flera förbättringar som gör att vi fått en ny favorit. Tydligast är givetvis att huvudet är 40% bredare än tidigare som gör att det går snabbare än någonsin att få lena ben. Vidare är pincetterna bättre, de fångar upp kortare och tunnare hårstrån. Den viktigaste förbättringen är dock att det gör mindre ont än tidigare, de breda spolarna slätar effektivt ut huden innan den rycker hårstråt. Den lilla lampan gör det lätt att se de minsta stråna vid känsliga områden och epilatorn fungerar i duschen, ett mycket stort plus då det varma vattnet dämpar eventuellt obehag. De olika medföljande kåporna passar väl för sina användningsområden. Att det dessutom följer med ett rakhuvud med trimmerkåpa gör att man känner sig rustad för alla situationer.

+Bäst i test, massor med bra tillbehör och munstycken, perfekt resultat, som en riktig vaxning
Relativt stor och tung
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

Braun Silk-Épil 7561 Wet & Dry

Vattentät med många tillbehör och lampa för silkeslent resultat

Silk-épil 7-serien har sedan länge varit en av våra absoluta favoritepilatorer och med senaste uppdateringen håller den fortfarande ställningarna. Den är både sladdlös och vattentät vilket gör att användning i duschen eller badet fungerar utmärkt. Handtaget ligger bekvämt i handen och reglagen är enkla att använda utan att vara i vägen. En liten lampa lyser upp området som ska epileras, det kanske låter onödigt, men oj vilken hjälp det är att se alla små hår. Pincetterna är högeffektiva och avlägsnar även korta tunna hårstrån. Flera olika munstycken är inkluderade och funkar bra för respektive tilltänkt användningsområde. Exempelvis ett rakhuvud med trimmerdistans, en ansiktskåpa samt en kåpa för känslig hud. Kombinationen av den högeffektiva epilieringen och utmärkta tillbehör gör 7-serien till en både kompetent och komplett epilator. Vi tycker att den ger otroligt mycket funktion för pengarna och därför placerar den sig i absoluta toppskiktet bland alla epilatorer vi testat.

+Vattentät, många tillbehör, silkeslent resultat
Kan göra ont för nybörjare
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Philips Satinelle Legs HP6420

Liten och lätt med snabbt resultat, anpassad för ben

BÄSTA BUDGETVAL 2016

Philips Satinelle är en liten och näst intill viktlös epilator. Den har inget batteri utan går på ström via sladd, det är dock inget som är besvärande eller krångligt då sladden är både lång och smidig. Satinelle har en stark motor som gör ett bra jobb och munstycket har bredare arbetsyta än exempelvis Braun 5541, vilket gör att den ändå är relativt snabb. Vissa av våra testare, de med större händer, kunde nästan tycka att handtaget var för liten och inte gav så bra stöd i handen. Reglaget är dock bra och inget man kommer åt av misstag. Santinelle är framför allt avsedd att användas på benen, och är därmed något smalare i sitt användningsområde än de dyrare epilatorerna i testet, men om det är benen som är ditt fokusområde är det dumt att betala mer än så här. Philips Satinelle är en riktigt bra budgetepilator, utan finesser, men som gör precis det den ska.

+Låg vikt, liten storleken, bra reglage, bra och snabbt resultat på benen
Något liten för större händer, kan ej användas i duschen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Babyliss Miniliss

Liten, tyst och effektiv epilator som är lätt att rengöra och kommer åt alla hårstrån

Lilla smidiga Babyliss Miniliss har dubbla pincetthuvuden med totalt 30 pincettpar som roterar mot varandra. Det gör att huvudena inte behöver rotera lika snabbt och därför är maskinen relativt tyst. Dessutom sträcker BaByliss unika metod ut huden vilket gör att epilatorn kommer åt hårstrån oavsett längd eller åt vilket håll de pekar. Huvudet kan rengöras i vatten och en skrubbvante samt munstycke för ”känsliga” partier medföljer. Massagetillbehöret avleder effektivt huden från att tänka på hårborttagning för nybörjaren.

OBS: Babyliss Miniliss har blivit ersatt av BaByliss Isyliss. Den har ett fler pincettpar samt ett kompaktare format och tar därför mindre plats i necessären.

+Tyst och effektiv, lätt att rengöra, liten
Ej sladdlös
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Braun Silk-Épil 5541 Wet & Dry

Vattentät med bra tillbehör och lång batteritid

Silk-épil 5541 har ett av testets smalaste huvud och även om det funktionsmässigt gör jobbet, tar det längre tid att bli färdig.  Det är även relativt glest mellan pincetterna, något som ytterligare minskar effektiviteten. Två olika epileringskåpor medföljer, en massagekåpa och en för hudkontakt. I tillbehören finns även ett rakhuvud med trimmerdistans vilket är ett bra komplement om man har för långa hårstrån när det är dags att epilera. Det är mycket enkelt att byta mellan de olika huvudena. Reglaget, en tryckknapp, sitter tyvärr så till att man lätt kommer åt den av misstag vilket stör arbetsflödet. En grön laddningslampa visar när epilatorn är på men vi skulle hellre sett en användbar lampa som lyser upp huden likt Brauns dyrare modeller. Då Silk-épil 5541tål vatten är den lätt att rengöra. Detta är en relativt billig epilator men vi tycker inte att det lägre priset motiverar den medelmåttiga funktionaliteten. Vi rekommenderar istället Brauns 7-serie eller 9-serie.

+Vattentät och har 30 min batteritid, flera bra tillbehör.
Reglaget är för lätt att komma åt av misstag, tar lång tid att epilera
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Braun Silk-Épil 3

Dermatologiskt rekommenderad epilator som är ett bra budgetval med flera tillbehör

Detta är lillasystern till Braun Silk-épil 7 Xpressive. Den har samma grundläggande effektiva funktioner men till ett betydligt vänligare pris. Det gör att vi utser den till testets bästa budgetval. Givetvis har den inte lika många finesser och tillbehör. Det är dock fortfarande en mycket kompetent epilator, men om du har råd bör du sikta på storasystern ovan. Två tillbehör medföljer, ett munstycke för armhålorna och ett rakhuvud för att trimma längre oönskade hårstrån. Huvudet har massagerullar på båda sidor vilket lugnar huden.

+Dermatologiskt rekommenderad
Ej sladdlös, huvudet kan ej rengöras i vatten
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Philips SatinPerfect HP6570

Effektiv och mycket snabb epilator med en bra lampa så att inga hårstrån missas

Detta är den snabbaste epilatorn i testet och klarar över 81000 håruppryckningar per minut. Detta är tack vare att huvudet är extra brett och att det roterar jättesnabbt. Maskinen låter dock ganska mycket vilket kan vara irriterande. Med en smart liten lampa ser man de allra minsta hårstrån. Ett vibrerande system reser dessutom hårstråna för bästa resultat. Den fungerar även för 110 volt vilket gör den perfekt för en weekendresa till London. Detta är en bra epilator men ett har högt pris och Braun Silk-épil överst har betydligt fler finesser och tillbehör.

+Snabb, effektiv och bra epilator
Ej sladdlös, högljudd
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Remington Perfection Bodycurve EP4000

Effektiv och mycket snabb epilator med en bra lampa så att inga hårstrån missas

Remingtons epilator är billig, liten och smidig. Den är dessutom sladdlös med ett skönt grepp. Den kan också tvättas ren i rinnande vatten. Värdesätter du dessa funktioner högt kan detta vara ett riktigt hett budgetalternativ till Braun Silk-épil 3170. Tyvärr har huvudet bara 16 pincetter vilket gör att det tar relativt lång tid att ta bort hår och få huden len. Det finns dock två hastigheter att jobba med. Med massage och hudsträckare reduceras obehaget av att ta bort hår för nybörjare. Är du ett Remington-fan är det bara att slå till, annars köper du någon av dem ovan i detta test.

+Billig med funktioner som endast andra dyrare modeller har
Tar ganska lång tid att använda, få tillbehör
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

OBH Nordica Velvet Appeal Epilator 36

Billig och stilrent designad epilator som har hela 36 stycken pincetter

Detta är OBH Nordicas low-end modell men den är trots det försedd med hela 36 pincetter för hårborttagning. Vi gillar dock inte systemet lika mycket som Braun eller BaByliss. Den är svår att rengöra, är ganska tung och låter mycket. Det medföljer inte heller några tillbehör av intresse, snålt! Detta är inte en dålig epilator med det finns bättre modeller. Ska du köpa OBH Nordica så ska du nog slå till på deras dyrare modeller med dual head funktion som säkerligen tar bort oönskat hår effektivare.

+Stilren design, billig
Ej sladdlös (dock har den en lång sladd), ej rengöring i vatten
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5

Braun Silk-Épil 7681

Braun Silk epil 7681 Legs Body Face

Med Silk-épil 7 av wet & dry typ visar Braun att de leder utvecklingen. Den sladdlösa epilatorn kan användas i rinnande vatten vilket effektivt lindrar obehag. Att använda epilatorn när man duschar blir snabbt en vana och efter några gånger tänker man inte på det längre. Med 40 pincetter på det rörliga huvudet så är maskinen riktigt snabb. Till och med de kortaste hårstråna försvinner med Close-Grip teknik. Braun skryter med att deras Silk epil modeller är dermatologiskt rekommenderade av ett oberoende forskningsinstitut, och vi tror dem faktiskt. Högsta betyg och bäst i test!

+Bäst i test, massor med bra tillbehör och munstycken, perfekt resultat, som en riktig vaxning
En relativt stor och tung epilator

Bästa pris hos: