Handvärmare för barnvagn: 9 modeller i test

Redaktör Anna Lavfors
Senast uppdaterat Januari 2024

Kall om händerna när du kör barnvagn på vintern? Vi har testat handvärmare för barnvagn från märken som Easygrow, Najell och Carena. För att en handtagsvärmare ska kunna utses till bäst i test måste den funka med olika sorters vagnar, inte släppa in kall luft och passa bra för olika stora händer.

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Handvärmare

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av handvärmare har vi låtit en expert på barnvagnstillbehör använda samtliga modeller i sin vardag. Handvärmarna har använts på flera olika barnvagnar med olika slags handtag. I vår test har vi tittat på följande egenskaper:

Värme och vädertålighet: Hur varm är handtagsvärmaren, klarar den av regn eller blöt snö och är den tät nog runt handtaget för att hålla vinden ute?

Anpassning: Hur funkar handtagsvärmaren både med vanliga och ergonomiska handtag, och hur går den ihop med handtag av olika tjocklek och form?

Användning: Hur känns handvärmaren runt händerna, kan öppningarna för händerna anpassas och fungerar den för olika storlek på händer?

Hur handvärmarna har presterat vid användning har sedan vägts samman med design och pris, och därefter har betyg satts utifrån ett helhetsperspektiv.


Fler tester för vintriga barnvagnspromenader

Åkpåse

Termos

Fler tester av barnprodukter

Barnkläder

Barnvagnar

Bebisprodukter

Bilbarnstolar

0 5 4.5 1

1. Easygrow Handmuffar BÄST I TEST HANDVÄRMARE

Varma och mycket vädertåliga handvärmare som funkar på alla typer av handtag

Prisklass: Mellan Material: ÖKO-Tex certifierad polyester och fuskpäls Typ av handvärmare: Separata handtagsvantar Justerbar öppning: Ja

Easygrow Handmuffar är så nära perfekta som en handtagsvärmare kan bli, både sett till funktion och design. Dessa handtagsvantar kan knäppas ihop till en lång muff om man så önskar, men det är när de används separat som de är som bäst.

Utsidan uppges vara vatten- och vindtålig med en vattenpelare på 3000 mm, och en timslång promenad i ösregn bekräftar att detta är sant. Händerna är både torra och varma väl hemkommen.

Easygrow Handmuffar

Utmärkt passform för alla händer och handtag

Fodrade med fuskpäls är det riktigt mysigt att stoppa in händerna i Easygrow Handmuffar och estetiskt sett är de en fröjd att pimpa vagnen med. Tack vare möjligheten att justera öppningen så funkar de lika bra för små som för lite större händer.

Även öppningen för barnvagnshandtaget har en storlek som passar många olika vagnsmodeller. För de allra flesta klimat är Easygrow Handmuffar allt man behöver för att helt kunna säga farväl till vanliga vantar under barnvagnsåren.

Mycket snygg design, håller både kyla och väta ute, passar alla vagnar
Aningen högt pris, men de är värda det
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

2. Najell Handvärmare BÄSTA PREMIUMVAL

Prisklass: Premium Material: ÖKO-Tex certifierad 100% polyester Typ av handvärmare: Separata handtagsvantar Justerbar öppning: Nej

Najell Handvärmare hör hemma i premiumprisklassen. Men det är inte bara priset som är högt, även kvalitet och funktion håller toppklass. Och händerna, de håller sig garanterat varma för här letar sig ingen kall luft in.

Mest unika funktionen är förstås valmöjligheten kring hur man vill greppa vagnens handtag. Inuti handvärmaren finns en ficka. Stoppar man in handen i den så har man ett lager värmande fleece mellan handen och handtag. Vill man ha ett bättre grepp eller känner sig mindre frusen om fingrarna, så kan man skippa fickan och hålla direkt runt handtaget.

Påkostade handvärmare med bra funktioner

Handvärmarna utgörs av två separata vantar och passar alla vagnar. De fästs stabilt runt vagnens handtag genom blixtlåsöppningar i båda sidorna. På de flesta handtag är det snabbt och enkelt att få Najell Handvärmare på plats. På lite bredare handtag får man pilla några sekunder extra för att få ihop dragkedjan.

Najell Handvärmare håller händerna riktigt mysigt varma. Öppningen för handen kan regleras i omfång, vilket är toppen om man växlar mellan olika tjocka jackor eller om man är två föräldrar med olika stora händer. Utsidan är tålig mot både smuts och vatten, medan insidan nästan är lika mjuk mot handen som en rosig bebiskind. Har man budget för riktigt påkostade handmuffar så är det Najell Handvärmare man ska välja.

Najell-Handvarmare

Snygg design, har både direkt och indirekt grepp om handtag, passar alla vagnar
Tar lite längre tid att få på bredare handtag, dyra
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bra pris hos:

0 5 4 1

3. Cottonmoose Handvärmare

Mysigt fodrad och snygg handvärmare med rejäl vaddering

Prisklass: Mellan Material: Polyester Typ av handvärmare: Lång handmuff Justerbar öppning: Nej

Cottonmoose Handvärmare är en hel handvärmare, där båda händerna placeras i samma utrymme. Det innebär att handvärmaren inte funkar på delade handtag eller på barnvagnar som har ergonomiskt handtag.

Varken handvärmarens öppning för handtaget eller den för händerna, kan justeras i storlek. Cottonmoose Handvärmare knäpps ihop i sidorna med hjälp av dragkedja. För att täta lite mellan händerna kan man knyta ihop bandet som finns där, men har man stora händer kan man också låta det vara öppet.

Stilren design och mysigt foder

Designen på Cottonmoose Handvärmare är enkel, och finns i flera fina, enfärgade utföranden. Runt öppningen för händerna sitter en dekorativ kant av fuskpäls, som inte kan tas loss.

Insidan av handvärmaren är klädd i mjuk fleece och det här är en välvadderad modell. Med mysiga Cottonmoose Handvärmare så fryser man inte om händerna under vinterns barnvagnspromenader.

Snygg design, mysigt foder, rejäl vaddering
Passar inte på alla handtag
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

4. BOZZ Handvärmare

Prisvärd, varm och mysig handvärmare som är enkel att fästa på handtaget

Prisklass: Mellan Material: Vattenavstötande nylon och fleecefoder Typ av handvärmare: Lång handmuff Justerbar öppning: Nej

BOZZ Handvärmare är en klassisk modell i en blygsam design som inte på något sätt sticker ut, och som just därför passar på alla barnvagnar oavsett utseende och färgval.

Den svarta utsidan i vattenavstötande nylon är precis lagom glansig. Förutom att stå emot regn och snöfall så är yttertyget också väldigt enkelt att hålla ren. Handvärmaren fästs runt handtag med tryckknappar - två i vardera kortsida och tre i mitten.

Praktiska och prisvärda vagnsvantar

Öppningen är lagom stor för att BOZZ Handvärmare ska funka på alla typer av barnvagnshandtag, utom på exempelvis paraplyvagnar med tvådelat handtag. Handvärmaren är lagom bred för att man ska kunna hålla händerna på bekvämt avstånd från varandra.

Insidan är klädd i mjuk, mysig fleece och det finns inga skarvar eller öppningar som den kalla vinterluften kan smita in genom. BOZZ Handvärmare kanske inte höjer din barnvagn estetiskt men den bockar av alla praktiska önskemål och det till ett riktigt bra pris.

Mycket prisvärd, varm och mysig, enkel att fästa på handtaget
Lite tråkig design
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 3.5 1

5. Babyzen Yoyo Vantar

Stilrena handvärmare som passar perfekt på Babyzen Yoyos smala handtag

Material: Vattenavvisande ytbehandling, insida klädd med sherpafoder Typ av handvärmare: Separata vagnsvantar Justerbar öppning: Nej

Babyzen Yoyo Vantar utgörs av två handmuffar, vilket gör att de passar på alla sorters barnvagnshandtag. Även om tanken förstås är att Yoyo Handmuff ska användas på resevagnen Babyzen Yoyo så är vantarna kompatibla med barnvagnar av andra märken också. Vantarna finns endast i svart, och har ett vitt sherpafoder på insidan.

Yoyo Vantar fästs runt handtaget med ett runt kardborrefäste. Inuti vanten finns även en rund flärp som viks framför handtaget, för att täta till och göra det helt mjukt för fingrarna. Någon möjlighet att justera öppningen för händerna finns inte. Men Babyzen Yoyo Vantar har tillräckligt rymliga öppningar för att funka även för större händer. Samtidigt känns de inte för stora, det uppstår inga glipor mellan jacka och handmuffar.

 

Handvärmare skräddarsydda för Babyzen Yoyo

Däremot upplevs det ibland glipa runt barnvagnens handtag. På just Babyzen Yoyo sitter handvärmarna väl. Men vill men kunna använda dem på flera vagnar så bör man testa dem först. På bredare, grövre handtag läcker det ibland in lite kalluft på ena sidan, vilket gör att de inte håller värmen riktigt som man skulle önska. Särskilt vid minusgrader och blåst blir fingertopparna kalla.

På smalare handtag, som på Babyzen Yoyo, så passar handmuffarna perfekt. De har en hög grad av värmetålighet, några extra tunnar vantar upplevs inte behövs ens när det blir tvåsiffriga minusgrader. Dessutom sitter vantarna stabilt, kardborren släpper inte taget och handvärmarna upplevs inte heller glida runt på Yoyos handtag. Ska man köra sin Babyzen Yoyo i kallt väder så kommer Babyzen Yoyo Vantar kommer mycket väl till pass.

Babyzen Yoyo Vantar

Mycket mysiga och varma, enkla att sätta fast, snygg design
Kan på vissa vagnar glipa runt handtaget
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Bra pris hos:

0 5 3.5 1

6. Elodie Barnvagnsvantar

Varma handtagsvärmare som kan placeras som man vill på barnvagnens handtag

Material: 100% polyester Typ av handvärmare: Separata vagnsvantar Justerbar öppning: Nej

Elodie Barnvagnsvantar har sedan lanseringen 2016 varit omtyckta för sitt mysigt fluffiga innerfoder. Den nu uppdaterade version av Elodie Barnvagnsvantar har förbättrats jämfört med den äldre varianten.

Dels har barnvagnsvantarna fått en vidare öppning, och känns generellt rymligare i storlek. Dels har modellen blivit något längre, så att det inte lika lätt uppstår en glipa mellan jackärmen och handvärmaren. Den justerade storleken innebär att även pappor, och andra med stora händer, bekvämt kan använda Elodie Barnvagnsvantar.

Separata handvärmare som kan matchas med åkpåse

Handvärmarna utgörs av två vantar, som fästs runt handtaget med kardborre. På smala handtag fungerar det väl men på bredare handtag kan det vara svårare att fästa ihop hela kardborreytan. Det gör att handvärmarna inte sitter lika stabilt. Att Elodie Barnvagnsvantar utgörs av två separata vantar är ett stort plus i det avseendet att man själv kan välja hur brett isär man vill ha händerna.

Väljer man Elodies hela barnvagnsvantar behöver man aldrig hålla direkt i barnvagnens nedkylda handtag. Men ett minus är att detta även innebär att man har ett sämre grepp runt handtaget, i och med att man inte kan sluta handen helt runt det. Vill man absolut slippa kalla händer så är Elodie Barnvagnsvantar antagligen de trendigaste handvärmarna man kan hitta, som dessutom lätt kan matchas med märkets egna åkpåsar.

Elodie-Barnvagnsvagntar

Otroligt mysigt foder, väldigt varma och rejäla, funkar även på tvådelade handtag
Ger ett lite klumpigt grepp om handtaget, svårt att trycka ihop kardborre helt på breda
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

7. BOZZ Handvärmare långhårigt lammskinn

Mycket varm handvärmare med slitstark och vädertålig utsida

Prisklass: Mellan Material: Vattenavstötande nylon och fleecefoder Typ av handvärmare: Lång handmuff Justerbar öppning: Nej

BOZZ Handvärmare med långhårigt lammskinn är en handvärmare i premiumprisklassen, men något annat vore konstigt med tanke på att fodret är äkta, naturligt lammskinn. Vad gäller olika materials värmehållande förmåga så brukar lammskinn ofta ligga i topp.

Tål rejält med regn och snö

Och BOZZ Handvärmare är inget undantag. Utsidan är gjord av svart, vattenavstötande nylon. Tyget står väl emot både regn och blötsnö och det är också enkelt att göra rent om det blir smutsigt.

Handvärmaren fästs på barnvagnens handtag med tryckknappar. Två knappar på sidorna och tre i mitten. För att det ska bli enklare att knäppa knapparna sitter det små plastskivor runt dem, för att hålla pälsen borta.

Krävs klipp för att kunna knäppas

Tyvärr är dessa skivor för snålt tilltagna och vissa knappar är otroligt svåra att få ihop, då lammpäls hela tiden letar sig emellan. Det gör att man ibland får gå med några knappar oknäppta, vilket medför att handvärmaren sitter sämre på vagnen.

Det långhåriga lammskinnet är väldigt varmt och känns mysigt mot händerna. Men det är tråkigt att betala dyrt för en produkt som man sedan måste trimma med saxen för att kunna använda.

Mycket varm och mysig handvärmare, lagom bred, tålig utsida
Lammpälsen är för lång, mycket svårt att knäppa ihop vissa av knapparna
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

8. Nordic Crown Vagnvantar Space

Påkostad, varm och vattentät handvärmare, passar den som vill betala för funktion

Material: Polyester BIONIC-FINISH® ECO, foder av 100% mikrofleece och stoppning av Outlast och Polyester Typ av handvärmare: Separata vagnsvantar Justerbar öppning: Nej

Den första, ofrånkomliga tanken när man ser Nordic Crown Space är att de ser ut som grytvantar. Men dessa vagnsvantar är gjorda för att hålla värmen inne snarare än ute. I övrigt är designen sparsmakat klassisk, med neutrala färger och detaljer som passar alla vagnar.

Dessa separata vagnsvantar utgörs av en handske för vardera hand. Då båda ser likadant ut så behöver man inte lägga tid på att hitta rätt för höger och vänster. Precis som andra separata vagnsvantar så funkar även Space med alla sorters barnvagnshandtag.

Heltäckande vagnsvante som alltid håller värmen

En fördel med Nordic Crown Space är att vagnsvantarna är heltäckande. Ingen kall luft kan läcka in vid fingrarna. En nackdel är att man inte håller direkt i handtaget, vilket kan kännas läskigt för den som är rädd att tappa greppet om vagnen. Space fäst på barnvagnens handtag med rejäla kardborreband. Kardborren fäster väl och vantarna har aldrig lossnat av sig själv.

Handskarna går rätt högt upp på armen, och är rätt snäva. En tjock jackärm ryms inte inuti utan skjuts upp mot armbågen av handvärmaren. Så länge det inte uppstår någon glipa gör det dock inte så mycket. Sammantaget gör Nordic Crown Space ett riktigt bra jobb som vagnsvantar. Det påkostade Outlast-materialet ihop med det vattentåliga yttertyget gör att händerna förblir både torra och varma oavsett vilken sorts vinter som bjuds.

Påkostade material, släpper inte in någon kyla eller väta, passar alla vagnar
Något snäv öppning, ganska högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 2.5 1

9. Bjällra of Sweden Handmuff

Hela handtagsvärmare som fästs med kardborre och inte läcker in kall luft

Prisklass: Mellan Material: Uppgift saknas Typ av handvärmare: Separata handtagsvantar Justerbar öppning: Nej

Bjällra of Sweden går all in på design med sina handmuffar, som finns i utföranden för att kunna matcha märkets åkpåsar. Dessa handtagsvärmare utgörs av två separata vantar som hålls ihop runt barnvagnshandtaget med kardborre. Vanten är hel precis som en vanlig vante.

Passar främst på smalare handtag

Till skillnad från de flesta andra handtagsvärmare har man alltså ett lager tyg emellan, istället för att hålla direkt i handtaget. Fördelen med det är att man aldrig behöver greppa tag i kallt handtag, och att det inte finns någonstans vid fingrarna där kall luft kan sippra in. Bjällra of Sweden är också väldigt bra på att hålla händerna varma.

Tyvärr är det grepp som kardborren tillåter ganska snävt. Har vagnen ett brett handtag så är det knappt att det går att fästa ihop muffarna runt det. Att värmarna är utformade som vantar gör också att det är svårt att variera hur man håller i handtaget, man tvingas i princip till att alltid ha fingrarna över och tummen under. Men att gå så länge är tyvärr inte alltid bekvämt och Bjällra of Sweden handmuff blir ingen favorit för långpromenaderna.

Håller värme inne väldigt väl, snygg design, kan matchas med åkpåse
Snävt kardborrefäste, tillåter bara ett sorts grepp runt handtaget
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5 Betyg 2.5/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

2.5 av 5

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av handvärmare har vi låtit en expert på barnvagnstillbehör använda samtliga modeller i sin vardag. Handvärmarna har använts på flera olika barnvagnar med olika slags handtag. I vår test har vi tittat på följande egenskaper:

Värme och vädertålighet: Hur varm är handtagsvärmaren, klarar den av regn eller blöt snö och är den tät nog runt handtaget för att hålla vinden ute?

Anpassning: Hur funkar handtagsvärmaren både med vanliga och ergonomiska handtag, och hur går den ihop med handtag av olika tjocklek och form?

Användning: Hur känns handvärmaren runt händerna, kan öppningarna för händerna anpassas och fungerar den för olika storlek på händer?

Hur handvärmarna har presterat vid användning har sedan vägts samman med design och pris, och därefter har betyg satts utifrån ett helhetsperspektiv.


Fler tester för vintriga barnvagnspromenader

Åkpåse

Termos

Fler tester av barnprodukter

Barnkläder

Barnvagnar

Bebisprodukter

Bilbarnstolar

Fem saker att tänka på innan du köper handvärmare

Det finns många onödiga barnvagnstillbehör, men en kall vinter med en bebis i vagnen så kan handvärmare snabbt bli den där prylen man lovordar högst. Tanken med handtagsvärmaren är att den ersätter de egna vantarna. Genom att de monteras fast på vagnens handtag kan man enkelt stoppa i och ur händerna när man alternerar mellan att ta hand om sitt barn och att köra barnvagnen. För att bli nöjd med sina handtagsmuffar är det viktigt att välja en modell som passar vagnens handtag, och är rätt i storlek för händerna tillhörande den eller de som ska köra barnvagnen.

1. Välj hel handtagsvärmare för rätt sorts vagn

Den klassiska handtagsmuffen utgörs av en del, en rektangulär värmare som viks runt barnvagnens handtag och knäpps fast. Fördelen med den hela handtagsvärmaren är att man ofta kan välja om man vill ha den stängd eller öppen mellan händerna, vilket gör att det sällan är ett problem att någon förälder skulle ha för stora händer.

Nackdelen med den hela handtagsvärmaren är att den inte passar på alla barnvagnshandtag. För den som är lite större i kroppen och vill kunna hålla händerna längre ifrån varandra så kan den hela handtagsvärmare ibland kännas för smal på bredden. Detta är ofta särskilt märkbart på syskonvagnar. Kör man en stor vagn med två barn vill man ofta kunna ha händerna mer brett isär för att kunna svänga fast vagnen är tung.

2. Separata handvärmare passar bäst på vissa handtag

Separata handvärmare utgörs av två handtagsvantar. Det finns olika lösningar för hur de kan fästas på vagnens handtag. Den stora fördelen med separata handvärmare är att de passar på alla sorters barnvagnar, oavsett hur brett eller smalt handtaget är. Separata handvärmare funkar också lika bra på vanliga handtag som på ergonomiska handtag och på tvådelade handtag - som på paraplyvagnar.

Med separata handvärmare kan man själv välja hur tätt eller brett man vill ha händerna när man kör vagnen. Nackdelen är att de ofta är snävare på insidan och inte kan göras större. Har någon i familjen stora händer är det därför bra att första testa om de bekvämt får in händerna i handtagsvärmarna.

3. Tänk på vattentåligheten

Handtagsvärmare används ofta från 5–7 plusgrader och nedåt. Men höst och vinter behöver inte bara bjuda på kallt väder, det kan vara blött också. Vagnens regnskydd täcker inte handtaget. Ska man gå ut i regn eller blött snöfall så är det bra att välja handtagsvärmare som har en viss vattentålighet i materialet.

4. Hålla direkt i handtaget eller tyg emellan

Hela handtagsvärmare viks ofta fast runt handtaget och det innebär att man håller direkt i vagnens handtag. Men separata handvärmare är ibland utformade som vanliga vantar som med kardborre eller dragkedja sätts fast på handtaget. Då har man ett lager tyg mellan handen och handtaget.

Fördelen med att hålla direkt i handtaget är att man har ett bra grepp om vagnen, vilket kan känns tryggt - särskilt om man går i branta backar. Nackdelen är att man lättare blir kall om händerna, då öppningarna runt handtaget kan läcka in kylig luft och handtaget kan i sig vara kallt. Väljer man att ha tyg emellan så blir händerna mer isolerade och därmed varmare.

5. Se till att din handvärmare kan anpassas efter handtaget

En grundförutsättning för att handvärmare ska gå att använda är att den har rätt dimensioner för att kunna fästas runt handtaget. Barnvagnar kan ha väldigt olika handtagsform, så det är klokt att se till att handmuff och handtag passar med varandra. Har man flera barnvagnar man vill kunna flytta handvärmare mellan så bör man välja en modell som är anpassningsbar för olika handtag.

 • Smalt handtag: Har man en barnvagn med ett smalt handtag är det extra viktigt att välja en handtagsvärmare som kan justeras i handtagsöppningen, exempelvis genom att det finns två olika steg man kan knäppa ihop den i. Är det för stor glipa runt vagnens handtag kommer kall luft komma in och då kommer man behöva komplettera med tunna vantar inne i handtagsvärmare.
 • Brett handtag: Har man en barnvagn med ett brett och platt handtag blir det viktigt att handtagsvärmares öppning har resår eller kan justeras i omfång. En del handtagsvärmare har en bestämd storlek på öppningen, och har man valt en handtagsvärmare med smal öppning så kommer det då inte gå att fästa den på vagnen.


Handvärmare för barnvagnen är inte något nytt fenomen, men utbudet av modeller har vuxit sig stort under de senaste åren. Handvärmare är en slags vante för föräldern, och fästs på barnvagnens handtag med hjälp av tryckknappar eller kardborre.

Tanken med en handtagsvärmare är att den ska hålla händerna varma på den som kör vagnen, och vara ett smidigare alternativ till vanliga vantar. Alla som haft småbarn på vintern vet att de egna vantarna åker av och på varannan minut då det hela tiden finns näsor som ska snytas, dragkedjor som ska dras upp och sms som måste skickas.

Med handtagsvärmare slipper man ta av och på vantarna och eliminerar på samma gång risken för att vantarna i farten ska råka tappas bort. Det finns nog ingen som skulle beskriva handvärmare för barnvagnen som ett absolut nödvändigt tillbehör, men när man vill vant sig vid dem så vill man ogärna vara utan dem.

Gemensam eller två separata handtagsvärmare?

Det finns två olika typer av handvärmare. Den ena modellen ser ut som den traditionella handmuffen, och är lång med utrymme för två händer. Den andra sortens handtagsvärmare utgörs av två separata vantar att stoppa händerna i.

Har man en barnvagn med vanligt handtag så fungerar båda modellerna bra, även om de separata handvärmarna ofta innebär möjligheten att ha händerna längre isär från varandra. Har man en vagn med ergonomiska handtag så blir den breda handtagsvärmare osmidig och för de modellerna rekommenderas de separata handvärmarna.

Förutom att fungera som vantar för den som kör vagnen så kan handvärmare också fästas på chassit för äldre syskon som ska hålla i vagnen. Dessutom går de även bra att fästa på sittdelens bygel, perfekt för barn som tycker om att hålla i sig när de åker vagn men inte gillar att ha vantar på händerna.

Utgångna produkter

0 5 4 1

Carena Valö

Mycket prisvärda, separata handvärmare som passar alla barnvagnshandtag

Prisklass: Budget Material: Polyester Typ av handvärmare: Separata handtagsvantar Justerbar öppning: Nej
Carena Valo

Carena Valö erbjuder mycket handvärmare för pengarna. Alla önskvärda funktioner finns där. Den estetiska designen håller däremot kanske inte toppklass men stilmässigt får Valö ändå godkänt och så länge händerna är varma så räcker det långt.

Handvärmarna fästs på barnvagnens handtag med tryckknappar och sitter bra på såväl platta som rundare handtagsformar. Att det är två separata vantar gör förstås att Valö funkar lika bra på vagnar med ergonomiskt handtag eller på paraplyvagnar med två separata handtag.

Lite trista men mycket funktionella

Modellen är mellantjock men håller värmen väl även när till några minusgrader. Även lite väta och vind stannar kvar på utsidan. Vantmodellen är rymlig och såväl små som stora händer får plats utan bekymmer. Man håller direkt i handtaget och Valö lämnar plats för att man inuti vanten ska kunna byta grepp.

Man kan välja om man vill ha vantarnas muddar långa, så de med råge täcker upp över jackärmen, eller dubbelvikt för lite mer värme runt handleden. Vill man ha varma och praktiska handvärmare utan att tömma plånboken så är Carena Valö det bästa alternativet tillgängligt.

Mycket prisvärda, passar alla typer av barnvagnshandtag, varma och mysiga
Inte den allra varmaste modellen, lite tråkig design
0 5 4 1

Easygrow Grandma Handmuffar

Vackert stickade handvärmare som håller händerna både varma och torra

Prisklass: Premium Material: ÖKO-Tex certifierad bomull och bambu, foder av fuskpäls Typ av handvärmare: Separata handtagsvantar Justerbar öppning: Ja
Easygrow Grandma Handmuffar

Easygrow Grandma är handtagsvärmarnas Rolls Royce. I grund och botten samma handmuffar som Easygrows vanliga modell, men designen har lyxats till med en stickad utsida. Vilken barnvagn som helst blir vackrare med Grandma-muffarna på handtaget. Förutom kyla så håller handtagsvärmarna också vind och vatten ute väldigt väl. Utsidan suger dock åt sig av regn och blöt snö, och tar därefter lite tid på sig att torka men det går bra att låta dem hänga sig torra på handtaget.

Öppningen för händerna är justerbara och handtagsvantarna kan knäppas ihop till en gemensam värmare. Den enda nackdelen med Easygrow Grandma Handmuffar är att det stickade ytskiktet tyvärr lätt fastnar i ytterklädernas kardborrar och dragkedjor, eller andra utstickande föremål man stöter i, och repas då lätt upp. Det påverkar inte funktionen men ser tråkigt ut. Speciellt med tanke på den höga prislappen. Är man pedant som kör mycket försiktigt eller kan tänka sig att leva med enstaka hängande trådar så ångrar man dock inte inköpet av Easygrow Grandma-handmuffarna.

Förstklassig design, mycket varma och vädertåliga, passar alla vagnar
Känslig ytskikt som lätt fastnar i saker och repas upp

Bra pris hos:

0 5 4 1

Nordic Crown Vagnvantar Snow

Varm och mysig handvärmare, passar den som vill ha vagnsvantar som tål vatten

Material: Polyester BIONIC-FINISH® ECO, foder av 100% mikrofleece och stoppning av TENCEL™ och Polyester Typ av handvärmare: Lång handmuff Justerbar öppning: Nej
Nordic Crown Vagnvantar Snow

Nordic Crown Snow är en handvärmare av lång modell, som är öppen inuti men utifrån ser ut att vara två separata vagnsvantar som sytts ihop. Varje hand får som sin egen igloo att värma fingrarna i. Att handvärmarna utgörs av en lång handmuff gör att Nordic Crown Snow fungerar bäst på barnvagnar med ett vanligt, rakt handtag. Då händerna hamnar nära varandra i Snow är detta inte ett bra val för den som gillar ett brett grepp om barnvagnen.

Handvärmaren sätts fast på vagnen med tryckknappar. Nordic Crown Snow har två tryckknappar i varje sida. Den innersta knappen knäpps runt handtaget. Resåren i öppningen gör att Snow passar både för smala och bredare handtag.

BiT Nordic Crown snow

Fluffigt mjuka som alltid håller värmen

Nästa tryckknapp stänger igen sidorna för själva öppningen för handen. Det går att lämna knappen oknäppt om det är en mild dag och det känns för svettigt för händerna. Men vid en kall vinterdag behöver man ha båda knapparna knäppta för att hålla värmen om fingrarna. Öppningens kanter är långa och lämnar utrymme för jackärmen, medan resåren håller tight om handleden.

Nordic Crown Snow är en mycket mjuk och fluffig handvärmare. Modellen är rejält varmt och dessutom vattenavvisande, med en vattenpelare på 5000 mm. Varken snö eller kallt regn är något problem. Med tanke på prisnivån är Nordic Crown Snow en handvärmare som ger mycket funktion för pengarna.

Tål vatten, rejält varmt, känns mjuk och mysig
Kräver att man håller händerna tätt, funkar inte på separata- eller ergonomiska handtag
0 5 4 1

Skip Hop Handvärmare

Mysigt fodrad handvärmare som sitter bra på handtaget och har ficka för mobilen

Prisklass: Mellan Material: Fleecefodrad Typ av handvärmare: Lång handmuff Justerbar öppning: Nej
Skip Hop Handvarmare

Skip Hop är ett känt och uppskattat märke hos de flesta med insyn i barnvagnstillbehör, och också deras handvärmare är ett kvalitetsverk med många genomtänkta detaljer. Till formen är den avlång och gjord för att ha båda händerna i samtidigt. Tycker man om att ha händerna väldigt brett isär kan den kännas något smal, men på de flesta vagnar hamnar den i ett bra läge. Handvärmaren är fodrad med otroligt mjukt teddylurv och det är verkligen en fröjd att stoppa in kalla händer i den.

Öppningen är inte reglerbar men handvärmaren knäpps ihop i mitten mellan händerna, för att tighta till det lite så att kall luft inte kan komma in. Öppningarna för handtaget är lite elastiska, vilket gör att Skip Hop handvärmare effektivt sluter tätt nästan oavsett form på handtaget. På ovansidan finns en smart ficka i klarplast, tänkt att stoppa mobiltelefonen i då det även finns ett hål att dra sladden igenom. Efter en säsongs användning har plasten blivit lite dimmig men övriga funktioner funkar ännu felfritt och Skip Hop handvärmare är ett av de bättre alternativen för den som gillar långa handmuffar.

Mycket varm, mjukt och mysigt foder, sluter tätt runt handtaget
Fungerar inte på ergonomiska och delade handtag, något smal i modellen
0 5 3.5 1

Vinter & Bloom Handvärmare Chic

Varm och stilren handvärmare med mysigt foder och rymlig öppning

Prisklass: Budget Material: Yttertyg i Bionic-Finish®Eco-impregnerad Oeko-Tex-certifierad polyester - Foder, fyllning och fuskpäls i 100% Oeko-Tex-certifierad polyester Typ av handvärmare: Lång handmuff Justerbar öppning: Ja
Vinter Bloom Handvarmare Chic

Vinter & Bloom Handvärmare Chic är en handvärmare i avlångt format med ett klassiskt utseende. Det finns i ett flertal olika, lättmatchade färger. Handvärmaren fästs runt barnvagnshandtaget med hjälp av tryckknappar.

För att öppningen inte ska glappa för mycket i mellanrummet mellan händer så knäpps den ihop framtill med en liten rem. Öppningen för händerna kan även justeras i två olika steg, beroende av hur stor man vill att den ska vara.

Rymlig handvärmare som inte kan justeras

Vinter & Bloom Handvärmare Chic rymmer utan problem även stora händer, eller om ett syskon också vill kunna sticka in en hand. Öppningen för barnvagnens handtag är också ganska stor och kan tyvärr inte justeras i storlek. Har man en barnvagn med väldigt smalt handtag så finns det alltså en risk för att det kan uppstå ett glapp, där kall luft kan läcka in.

Det här är en rejält varm handvärmare, vadderad med en mjuk velour och utrustad med en kant av fuskpäls. Den är bred nog för att man ska kunna hålla händerna på bekvämt avstånd från varandra. På ovansidan finns en stor förvaringsficka med dragkedja, för den som vill förvara småsaker eller mobiltelefonen i handvärmaren. Den här modellen sticker inte ut med någon unik funktion. Men Vinter & Bloom Handvärmare Chic är stilren, passar på de flesta barnvagnar och håller händerna varma. Och det är det som räknas.

Varm och mysig, rymmer även stora händer, enkel att sätta på och ta av
Öppningen för handtaget kan ej justeras, känns lite klumpigt på mindre vagnar
0 5 3 1

Elodie Details Stroller Mittens

Mysiga och stiliga handvärmare som fästs med kardborre runt barnvagnens handtag

Prisklass: Mellan Material: Polyester Typ av handvärmare: Separata handtagsvantar Justerbar öppning: Nej
Elodie Details Stroller Mittens2

Elodie Details Stroller Mittens är designmässigt för barnvagnsvantar vad den lilla svarta klänningen är för en fashionistas garderob – stilmässigt ett säkert kort. Dessa handvärmare är hela vantar, fodrade med mjuk fuskpäls, och fästs runt barnvagnens handtag med kardborre.

Väldigt mysiga men ganska små i storlek

Greppet funkar runt de flesta handtag, så längde de inte är för breda, och kardborren håller ihop bra. Att handvärmarna är hela som vantar gör att de aldrig släpper ut någon värme eller in kall luft, eller snö och regn för den delen. De skulle kunna ha varit en riktig fullträff men faller något på att de bara finns i en storlek.

Utrymmesmässigt är de nämligen snäva inuti och lite större händer upplever Elodie Details Stroller Mittens som en aning för trånga för att vara riktigt bekväma. De är också lite korta i längden, vilket gör att det lätt kan uppstå en kylig glipa mellan vante och jackärm. En mudd längst ut hade varit önskvärt. Har man händer i rätt storlek så kan Elodie Details Stroller Mittens ändå bli ett mycket uppskattat vintertillbehör för barnvagnen.

Mycket snygg design, håller värmen väldigt väl
Snäva och korta i modellen, funkar inte på bredare barnvagnshandtag

Vanliga frågor om handvärmare

Vilken handvärmare är bäst?

Vi har testat handvärmare och utser Easygrow Handmuffar till bäst i test. Det är varma och mycket vädertåliga handvärmare, som både håller kyla och regn ute. Att handvärmarna dessutom kan användas som två separata vantar eller fästas ihop till en gemensam enhet gör att Easygrow Handmuffar fungerar på alla sorters barnvagnshandtag.

Hur fungerar handvärmare?

Handvärmare, eller handmuffar, fungerar som ett par vantar som man sätter fast direkt på barnvagnens handtag. Tanken är att man med handtagsvärmarna slipper ha på sig vantar, vilka man ändå ofta måste ta av och på sig när man kör barnvagn. Med handtagsvärmarna finns ingen risk att man tappar bort en vante eller blir kall om händerna i onödan.

Vilken handvärmare ska man välja till vagnen?

Vilken handvärmare som är bäst beror dels på vilken barnvagn man har, och då framför allt hur vagnens handtag ser ut. Dels på vad man själv föredrar. Handtagsvärmare utgörs antingen av två separata vantar eller av en stor gemensam handmuff för båda händerna. Vissa handvärmare har tyg mellan handen och handtaget, medan man med andra håller direkt i handtaget med händerna.

Vilken handvärmare kan man ha på ergonomiskt handtag?

Kör man en barnvagn vars handtag är ergonomiskt, så innebär det att handtaget är böjt så att man kan hålla i vagnen utan att behöva vrida handleden. Eftersom man då håller en hand på vardera sida av handtaget så funkar det endast att använda handmuffar som utgörs av två separata handtagsvantar på ergonomiska handtag.

När ska man använda handvärmaren?

Handvärmare kan man börja använda på barnvagnen så fort det är tillräckligt kallt ute för att man ska vilja använda vanliga vantar. Vid mildare höstdagar eller om våren när solen börjat värma är det vanligt att man använder handvärmarna under första delen av promenaden, men att den känns för varma när man själv har fått upp värmen. Då är det enkelt att ta loss handvärmarna, eller skjuta dem åt sidan så de hänger längre ned på handtaget.

Varför har man handvärmare?

Handvärmare till barnvagnen är inget nödvändigt barnvagnstillbehör. Samtidigt är det få som är missnöjda med sina handvärmare. Den främsta fördelen är att de alltid sitter på vagnens handtag. Det finns således ingen risk för att man, som med vanliga vantar, kan råka glömma dem hemma och sen måste gå och frysa om händerna under barnvagnspromenaden.