Concealer bast i test

Concealer: 10 produkter i test

Updated Oktober 2017

Concealer är ett effektivt makeupredskap som kan trolla bort såväl mörka ringar under ögonen som blemmor, rodnader och ärr. Utbudet av concealers är stort och eftersom att det finns många olika sorter att välja mellan gäller det att hitta rätt produkt för just det du vill dölja. De olika behoven kräver oftast olika produkter. Använder du concealer på fel sätt kan den i stället framhäva skavanker i huden. En krämig, lätt rosatonad och ljusreflekterande concealer passar bäst för att dölja mörka ringar under ögonen. Generellt är man torrare under ögonen och en mer flytande produkt som inte blir kakig och lägger sig i vecken under ögonen är att föredra. 

En ljusreflekterande concealer kan även användas för att lyfta fram och förhöja områden i ansiktet, som kindben och amorbåge. Lägg den typen av concealer efter foundation så att inte effekten försvinner. De flesta uppljusande concealers har en inbyggd pensel eller svamp, använd annars en syntetisk, smal pensel för att applicera med. Dutta gärna ut små prickar där du behöver, till exempel under ögonen, och sudda sedan genom att försiktigt klappa in färgen med ringfingret. Gnugga inte eftersom den tunna huden under ögonen är känslig.  Avsluta gärna med att borsta på ett transparent puder för en mattare effekt och mer hållbart resultat.

Fastare concealer passar om du ska täcka blemmor, rodnader och ärr. Concealern bör färgmässigt vara så nära din hudton och foundation, som möjligt. Fast concealer, som generellt är lite torrare i konsistensen, kan appliceras innan foundation. Använd fingret, en pensel eller svampapplikator. Dutta försiktigt över området du vill täcka, tryck in concealern men dra eller svep inte – då skjutsar du bara runt den. Bygg långsamt upp täckning i tunna lager. För mycket concealer kan ge motsatt effekt och blemman syns ännu mer. Avsluta med ett transparent puder för att fixera concealern över området.

Innehålls­förteckning

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter i verkligheten. I vårt test av concealer har vi låtit en person som jobbar professionellt med makeup testa produkterna och ansvara för testet. Produkterna har också testats på ytterligare två personer. Detta för att få ett urval av olika ålder, varierande hudtyper och skilda förhållanden. Nedanstående parametrar har varit med i bedömningen av produkterna:

Täckningsförmåga: Motverkar produkten på ett effektivt sätt mörka ringar? Hur bra täcker den blemmor och ärr? Går det bygga upp flera lager för bättre täckning?

Konsistens: Är concealern tunn, fast eller i puderformat? Hur enkel är den att applicera? Smälter den ihop med huden och i så fall hur snabbt?

Hållbarhet: Hur länge sitter resultatet? Under vilka förhållanden går det använda produkten?

Förpackning: Hur hygienisk är förpackningen? Hur väl anpassad är förpackningen för typen av concealer? Är det lätt att få upp lagom mängd produkt ur förpackningen?

Testperioden pågick i tre veckor och omdömet är baserat på den sammantagna helhetsupplevelsen av produkten. Detta har sedan ställts i förhållande till priset för att kunna utse en testvinnare.

L’Oréal Paris Lumi Magique Concealer

Prisvärd och lättapplicerad concealer som reflekterar ljus och ser naturlig ut

Förpackning: Stift Formula: Kräm Prisklass: Budget

Flytande, ljusreflekterande concealer, främst för mörka skuggor som runt ögonpartiet. Konsistensen är tunn och den ger mer lyster än täckning vilket gör att den kan också användas som highlighter på kindbenen. Finishen är fuktig och naturligt lystergivande utan att bli det minsta skimrande eller glittrig, bara naturlig. Den inbyggda penseln fungerar bra att applicera med, sedan måste man dutta in den lätt för att den ska smälta in och fästa. Kan med fördel användas över en mer täckande foundation, om du till exempel har väldigt mörka ringar. I och med att den är så skir fungerar det begränsade färgutbudet.

+Ljusreflekterande, lättapplicerad, naturlig, prisvärd
Tunn
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

Clarins Instant Concealer

Täckande concealer med mycket lyster och bra hållbarhet, hygieniskt förpackad

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15 ml Prisklass: Premium

Ljusreflekterande, flytande concealer som samtidigt är täckande.  Först och främst är den till för att behandla ögonområdet och minska mörka ringar. Förutom uppljusande pigment har den även lite rosa i sig som neutraliserar och korrigerar. Silkeslen textur som trots att den täcker aldrig känns för tung. Sätter sig semimatt med en diskret lyster. Den smala öppningen är hygienisk och ger exakt rätt mängd. Hållbarheten är toppen och vi behövde inte bättra på en enda gång under dagen. Känns aldrig kakig eller samlar sig i linjerna runt ögat. Färgutbudet är tyvärr begränsat till enbart ljusa nyanser.

+Täcker, ger lyster, hållbar, hygienisk
Begränsat färgutbud
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Glominerals Camouflage Oil-free Concealer

Täckande och hållbar concealer med krämig konsistens och naturligt resultat

Förpackning: Burk Formula: Kräm Mängd: 3,1 g Prisklass: Premium

Krämig, pigmentrik och täckande concealer som döljer i princip allt, från fläckar, märken, ärr, akne till mörka ringar. Den kamouflerar till och med tatueringar. Trots täckningsgraden blir resultatet relativt naturligt. Concealern är paketerad i en burk där det lätt kan samlas bakterier och det gäller att bara doppa rena redskap och fingrar. Formulan innehåller vårdande ingredienser som grönt te men antioxidanter är känsliga och vi tror tyvärr inte att de håller sig stabila och effektiva i den öppna burken. Färgutbudet har samma problem som många andra, endast tre nyanser i den ljusa skalan.

+Täckande, hållbar
Dåligt färgutbud, ohygienisk burk
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bästa pris hos:

Nyx Above & Beyond Full Coverage Concealer

Prisvärd och lättapplicerad concealer, bred färgskala och mousseliknande konsistens

Förpackning: Burk Formula: Mousse Mängd: 7 g Prisklass: Budget

Krämig concealer med härlig vispad, mousseliknande konsistens. Den är enkel att applicera, glider på huden smidig och lätt att få jämn, men det tar lång tid innan den sätter sig och behöver fixeras med puder. Namnet är lite vilseledande, den är inte totalt täckande, men tillräckligt för att dölja det mesta på ett naturligt sätt. Hållbarheten är inte den bästa och det är lätt att råka gnugga av den under dagen. Erbjuder en bred färgskala vilket vi applåderar. Dock bör du akta dig för det lila och gröna färgerna, det är meningen att de ska neutralisera men gör inget annat än att addera en konstig färg.

+Lättapplicerad, bred färgskala, prisvärd
Inte lika täckande som namnet antyder
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Yves Rocher Flawless Skin Concealer

Väldigt täckande med bra hållbarhet som finns i många olika färger

Förpackning: Stift Formula: Kräm Mängd: 1,4 g Prisklass: Budget

Yves Rocher Flawless Skin Concealer är en mjuk och krämig concealer som kommer i form av ett stift. Den ljusar upp och är på samma gång väldigt täckande. Detta gör att concealern passar både till mörka ringar och blemmor. Trots dess täckande förmåga så ser den inte kakig ut. Flawless Skin Concealer smälter lätt samman med huden och ger en mjuk finish även om känslan i slutresultatet kan vara lite tung. Stiftet är kanske något ohygieniskt men samtidigt mycket praktiskt för att få krämen på rätt ställe. Dock får man smörja försiktigt med fingret efteråt för att jämna ut kanterna. Under dagen sitter concealern bra och den lägger sig inte heller i veck runt ögonen, vilket är positivt. Ytterligare ett plus ges till Yves Rocher för att Flawless Skin Concealer finns i flera olika nyanser, både ljusa och mörka.

+Täckande, bra hållbarhet, finns i många olika färger, smidig applicering
Tung känsla, något ohygienisk förpackning
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bästa pris hos:

Bareminerals Multi-Tasking Concealer

Concealer som ger ett naturligt resultat och innehåller solskyddsfaktor

Förpackning: Burk Formula: Puder Mängd: 2 g Prisklass: Premium

Puder som blir krämig på huden och ger en naturlig täckning. Rena mineraler har inte lika hög täckningsgrad som flytande eller kräm, men har du valt mineralpuderfoundation är det bästa att fullfölja med samma typ. Problemet är när man tar för mycket, då blir det ofrånkomligen en alldeles för pudrig finish som framhäver rynkor och torra områden. Appliceras allra bäst med en pensel som gör att du kommer åt överallt. Färgutbudet är relativt brett men i Norden har butikerna varit dåliga på att köpa in hela skalan. Hållbarheten är sådär och tyvärr är den svårt att få snygg när man ska bättra på.

+Solskyddsfaktor, naturligt resultat
Innehåller bismuth oxychloride, täcker inte tillräckligt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Yves Saint Laurent Touche Éclat Concealer

Går in bra i huden och har en lyxig design

Förpackning: Stift Formula: Kräm Mängd: 2,5 ml Prisklass: Premium

Det råder inget tvivel om att denna stilrena, exklusiva guldpenna från Yves Saint Laurent får full pott i design. Med ett enkelt tryck på knappen i toppen portioneras en precis lagom mängd concealer ut. Appliceringen görs antingen med den lena penseln eller med fingrarna. YSL Touche Éclat tas upp lätt av huden och lämnar inga synliga spår efter sig. Produkten är väldigt dryg. Men även om den räcker länge så innehåller förpackningen endast 2,5 ml, vilket är väldigt lite för det saftiga priset.

Att täcka mörka ringar under ögonen efter en sömnlös natt lyckas väl med denna concealer. De mörka partierna ljusas upp och ger ett piggare helhetsintryck. Produkten kan med fördel användas även på andra mörka partier som behöver en touch up. Finnar eller blemmor täcks dock mindre bra då det röda lyser igenom. För att trolla bort dem krävs komplettering med annat smink. Utbudet av färger är ganska dåligt och produkten saknar också solskydd. YSL Touche Éclat Concealer är en bra produkt när den används men pris och övrigt sammantaget så är den ändå inte riktigt värd sitt pris.

+Lyxig design, lättapplicerad, går in bra i huden
Dyr, innehåller liten mängd
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Maybelline New York Fit Me Concealer

Naturlig concealer som är lätt att applicera på huden och känns prisvärd

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm Mängd: 6,8 ml Prisklass: Budget

Flytande, multifunktionell concealer som det både går att dämpa skuggor under ögat och att täcka finnar med, dock till en viss grad.  Ger en semimatt finish. Den lätta konsistensen är enkel att applicera och få jämn, resultatet blir naturligt men inte tillräckligt täckande för många. Behöver du kraftigare vapen mot finnar, fläckar och mörka ringar måste du vända dig någon annanstans. Färgskalan är heller inte tillfredsställande och de saknar både väldigt ljusa och mörka nyanser. Håller okej men behöver lite fixerande puder över för att klara dagen.

+Lättapplicerad, naturlig, prisvärd
Inte tillräckligt täckande
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5

Yves Rocher Radiant Youth Corrector Pen

Kladdar ej efter torkning och sitter hela dagen

Förpackning: Penna Formula: Kräm Mängd: 1,5 ml Prisklass: Mellan

Yves Rocher Radiant Youth Corrector Pen är en ljus concealer med lätt konsistens. Produkten anpassar sig snabbt efter hudens ton. Runt ögonpartiet fungerar den bra men den är lite för skir för att täcka blemmor och rodnader. När concealern väl har torkat sitter den mycket bra och blir inte glansig. Den lägger sig inte heller i veck vid ögonlocket. Däremot kan den lägga sig i rynkor vilket gör att den passar bättre på yngre hy. När produkten ska appliceras så rotera man bottnen på förpackningen så att kräm kommer ut i den penselförsedda toppen. En bra tanke, men penseln räcker tyvärr inte för att få det jämnt utan man behöver ta hjälp av fingarna. Det är också lätt att råka skruva upp för mycket kräm. Tyvärr finns concealern bara i två ljusa nyanser. Bristerna till trots så kan Yves Rocher Radiant Youth Corrector Pen vara ett bra alternativ om man har yngre hy och främst är ute efter uppljusat ögonparti.

+Ej kladdig efter intorkning, sitter hela dagen
Ej bra på blemmor, ej för mogen hy, litet färgutbud, svårdoserad
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

2 av 5

Bästa pris hos:

Lily Lolo Mineral Concealer

Concealer som innehåller ett fåtal ingredienser för att minska risken för allergi

Förpackning: Burk Formula: Puder Mängd: 5 g Prisklass: Medium

”Less is more”, enligt Lily Lolo och de är noga med att bara ha få men fina ingredienser i sin mineralmakeup. Tyvärr lever inte resultatet upp till förväntningarna. Concealern smälter inte ihop med huden utan lägger sig ovanpå och bildar en kalkig yta. Den täcker inte finnar eller ärr och formuleringen verkar vara problemet, kanske inte tillräckligt med mineraler? Det blev lättare att applicera och få det snyggt om vi först blandade med foundation från samma märke.

+Få ingredienser som minskar risk för allergi
Kalkig yta, täcker inte tillräckligt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

1 av 5

Bästa pris hos:

Utgångna produkter

Shiseido Natural Finish Cream Concealer

Hållbar concealer med lättjobbad konsistens och en smickrande, naturlig täckning

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 10 ml Prisklass: Premium
Shiseido Natural Finish Cream Concealer

Flytande concealer som kamouflerar och smälter ihop helt med huden. Den smala spetsen är hygienisk och ger den lilla mängd som behövs. Konsistensen är lätt och transparent på huden, men det går lätt att bygga upp täckningen utan att det kakar sig. Varken finnar, röda märken, mörka ringar, eller pigmentfläckar, är någon match. Den bara sjunker in i huden och gör allt perfekt. I färgutbudet finns många gultonade nyanser, vilket smickrande för de allra flesta, men tyvärr inte någon mörk färg. Lång hållbarhet, den stod emot både svett och riklig talgproduktion.

+Lättjobbad konsistens, naturlig täckning, hållbar, smickrande nyanser.
Dåligt färgutbud.