Concealer: 14 produkter i test

Senast uppdaterat Mars 2021

Concealer är ett effektivt makeupredskap som kan trolla bort såväl mörka ringar under ögonen som blemmor, rodnader och ärr. Utbudet av concealers är stort och eftersom att det finns många olika sorter att välja mellan gäller det att hitta rätt produkt för just det du vill dölja. De olika behoven kräver oftast olika produkter. Använder du concealer på fel sätt kan den i stället framhäva skavanker i huden. En krämig, lätt rosatonad och ljusreflekterande concealer passar bäst för att dölja mörka ringar under ögonen. Generellt är man torrare under ögonen och en mer flytande produkt som inte blir kakig och lägger sig i vecken under ögonen är att föredra. 

En ljusreflekterande concealer kan även användas för att lyfta fram och förhöja områden i ansiktet, som kindben och amorbåge. Lägg den typen av concealer efter foundation så att inte effekten försvinner. De flesta uppljusande concealers har en inbyggd pensel eller svamp, använd annars en syntetisk, smal pensel för att applicera med. Dutta gärna ut små prickar där du behöver, till exempel under ögonen, och sudda sedan genom att försiktigt klappa in färgen med ringfingret. Gnugga inte eftersom den tunna huden under ögonen är känslig.  Avsluta gärna med att borsta på ett transparent puder för en mattare effekt och mer hållbart resultat.

Fastare concealer passar om du ska täcka blemmor, rodnader och ärr. Concealern bör färgmässigt vara så nära din hudton och foundation, som möjligt. Fast concealer, som generellt är lite torrare i konsistensen, kan appliceras innan foundation. Använd fingret, en pensel eller svampapplikator. Dutta försiktigt över området du vill täcka, tryck in concealern men dra eller svep inte – då skjutsar du bara runt den. Bygg långsamt upp täckning i tunna lager. För mycket concealer kan ge motsatt effekt och blemman syns ännu mer. Avsluta med ett transparent puder för att fixera concealern över området.

Testvinnare - Concealer

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter i verkligheten. I vårt test av concealer har vi låtit en person som jobbar professionellt med makeup testa produkterna och ansvara för testet. Produkterna har också testats på ytterligare två personer. Detta för att få ett urval av olika ålder, varierande hudtyper och skilda förhållanden. Nedanstående parametrar har varit med i bedömningen av produkterna:

Täckningsförmåga: Motverkar produkten på ett effektivt sätt mörka ringar? Hur bra täcker den blemmor och ärr? Går det bygga upp flera lager för bättre täckning?

Konsistens: Är concealern tunn, fast eller i puderformat? Hur enkel är den att applicera? Smälter den ihop med huden och i så fall hur snabbt?

Hållbarhet: Hur länge sitter resultatet? Under vilka förhållanden går det använda produkten?

Förpackning: Hur hygienisk är förpackningen? Hur väl anpassad är förpackningen för typen av concealer? Är det lätt att få upp lagom mängd produkt ur förpackningen?

Testperioden pågick i tre veckor och omdömet är baserat på den sammantagna helhetsupplevelsen av produkten. Detta har sedan ställts i förhållande till priset för att kunna utse en testvinnare.


Fler tester för en snygg grund

BB-Cream

Primer

Puder

Fler tester för glittrande ögon

Ögonkräm

Kaffemaskin

Espressomaskin

Mascara

0 5 5 1

1. L’Oréal Infaillible More Than Concealer — BÄST I TEST CONCEALER

Plånboksvänlig concealer som är krämig, täckande och hållbar

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm Mängd: 11 g Prisklass: Budget

Infaillible är något som aldrig misslyckas, vilket så klart är ett namn som bär på stora löften. Lever L’Oréal Infaillible More Than Concealer upp till sitt namn? Det är svårt för en concealer, vilken concealer som helst, att vara fool-proof. Så även för denna. Men det är onekligen så att detta är en produkt som är både lättarbetad och ger fina resultat.

Enligt L’Oreal kan man använda L’Oréal Infaillible More Than Concealer även som foundation. Så må det mycket väl vara, men då kommer man å andra sidan inte komma särskilt långt på de 11 ml som kommer i hylsan. Använder man den däremot som en traditionell concealer, kommer denna krämiga produkt räcka länge. Det går nämligen åt väldigt lite för att täcka ordentligt.

Resultatet blir fint, jämnt och hållbart och priset är dessutom väldigt överkomligt. Hylsan är praktisk och utrustad med en applikatorsstav som doppas i concealern.

Vi har i testet inte märkt att den har någon tendens att lägga sig i linjerna eller framhäva porerna. Nyansutbudet är okej, men inte fulländat.

För detta pris, är detta dock en alldeles strålande produkt och det är svårt att se behovet av att byta den mot någon annan när man väl börjat använda den, för här är det nämligen idel tummar upp.

Hög täckningsgrad, krämig formula, dryg
Ett bredare utbud av nyanser hade varit önskvärt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 5 1

2. NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand — BÄSTA BILLIGA CONCEALER

Storslagen concealer till blygsamt pris – en vinnande kombination

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm Prisklass: Budget

Detta är ett riktigt powerpaket till concealer som effektivt döljer det mesta, från mörka ringar till röda partier. Färgutbudet är stort. Vill man så går det att komplettera med grön, gul eller lavendelfärgade concealers i samma linje för att kunna använda produkten på ett ännu mer effektivt sätt.

Formulan känns lätt på huden och är enkel att applicera. Täckningsgraden går att variera från medium till helt täckande. Var gärna lite försiktigt i områden med djupare linjer då det ibland händer att produkten samlar sig lite just där. NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand upplevs även tillföra lite lagom med lyster, vilket är toppen då detta reflekterar ljuset på ett sätt som får huden att se näst intill flawless ut.

Detta är en stor concealer för lite pengar. Det är att svårt att hitta något med samma kraft som NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand ens om man klättrar uppåt i prisklasserna.

Täcker bra, ger lyster, otroligt bra pris
Kan samla sig lite i rynkor
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 4.5 1

3. Clarins Instant Concealer — BÄSTA PREMIUMVAL

Täckande concealer med mycket lyster och bra hållbarhet, hygieniskt förpackad

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15 ml Prisklass: Premium

Ljusreflekterande, flytande concealer som samtidigt är täckande.  Först och främst är den till för att behandla ögonområdet och minska mörka ringar. Förutom uppljusande pigment har den även lite rosa i sig som neutraliserar och korrigerar. Silkeslen textur som trots att den täcker aldrig känns för tung. Sätter sig semimatt med en diskret lyster. Den smala öppningen är hygienisk och ger exakt rätt mängd. Hållbarheten är toppen och vi behövde inte bättra på en enda gång under dagen. Känns aldrig kakig eller samlar sig i linjerna runt ögat. Färgutbudet är tyvärr begränsat till enbart ljusa nyanser.

Täcker, ger lyster, hållbar, hygienisk
Begränsat färgutb
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 5 1

4. L’Oréal Paris Lumi Magique Concealer

Prisvärd och lättapplicerad concealer som reflekterar ljus och ser naturlig ut

Förpackning: Stift Formula: Kräm Prisklass: Budget

Flytande, ljusreflekterande concealer, främst för mörka skuggor som runt ögonpartiet. Konsistensen är tunn och den ger mer lyster än täckning vilket gör att den kan också användas som highlighter på kindbenen. Finishen är fuktig och naturligt lystergivande utan att bli det minsta skimrande eller glittrig, bara naturlig. Den inbyggda penseln fungerar bra att applicera med, sedan måste man dutta in den lätt för att den ska smälta in och fästa. Kan med fördel användas över en mer täckande foundation, om du till exempel har väldigt mörka ringar. I och med att den är så skir fungerar det begränsade färgutbudet.

Ljusreflekterande, lättapplicerad, naturlig, prisvärd
Tunn
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 4.5 1

5. Glominerals Camouflage Oil-free Concealer

Täckande och hållbar concealer med krämig konsistens och naturligt resultat

Förpackning: Burk Formula: Kräm Mängd: 3,1 g Prisklass: Premium

Krämig, pigmentrik och täckande concealer som döljer i princip allt, från fläckar, märken, ärr, akne till mörka ringar. Den kamouflerar till och med tatueringar. Trots täckningsgraden blir resultatet relativt naturligt. Concealern är paketerad i en burk där det lätt kan samlas bakterier och det gäller att bara doppa rena redskap och fingrar. Formulan innehåller vårdande ingredienser som grönt te men antioxidanter är känsliga och vi tror tyvärr inte att de håller sig stabila och effektiva i den öppna burken. Färgutbudet har samma problem som många andra, endast tre nyanser i den ljusa skalan.

Täckande, hållbar
Dåligt färgutbud, ohygienisk burk
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

6. Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer

Concealer som ger bra täckning och fräscht resultat

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm Prisklass: Premium

En helt täckande krämig concealer som varken kakar sig eller försvinner fläckvis under dagen så länge den används med moderation. Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer är en pärla när det kommer till att gömma undan allt från plitor till mörka ringar. Dessutom fungerar den alldeles utmärkt i kombination med linjer i huden – där den inte samlas på samma sätt som många andra concealers har en tendens att göra.

Nyansutbudet är rikt med hela 15 färger att välja på. Även om detta är en concealer som kostar lite mer så märks det tydligt att den kommer från Bobbi Brown (ej att förväxlas med sångaren Bobby Brown), som är riktigt bra på basprodukter överlag. Priset är välinvesterade slantar om man vill ha en produkt som man kan känns sig trygg med under hela dagen och in på små timmarna. Tänk bara på att man kommer långt med lite produkt. Applicerar man i överflöd riskerar man också att produkten kommer på glid under dagen i större utsträckning än annars.

Täcker otroligt bra, ser fräsch ut
Var försiktig med mängden
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

7. Maybelline Age Rewind Concealer

Fantastiskt innehåll i en knepig förpackning

Förpackning: Flaska med applikator Formula: Kräm Prisklass: Budget

Här har vi å ena sidan en fantastisk produkt, som å andra sidan kommer i en förpackning som inte är lika bra som innehållet.

Maybelline Age Rewind Concealer är en verkligt bra produkt som effektivt täcker mörka ringar under ögonen med hjälp av sin smågula ton. Formulan är fjäderlätt och sitter kvar där den ska, utan att lägga sig i fina linjer. Hade det inte varit för förpackningen, hade denna concealer utan problem kunnat kamma hem vinsten i vårt test. Men den stora och bylsiga applikatorn som sitter längst upp på flaskan är bökig, osmidig känns i ärlighetens namn snabbt ganska sunkig. Den går förvisso att ta av och tvätta, men det är alltid bättre med en produkt där allt känns genomtänkt – från innehållet till förpackningen. Så är inte fallet med Maybelline Age Rewind Concealer, även om innehållet väger upp en hel del i den slutliga betygsättningen.

Riktigt bra innehåll, lätt men täckande.
Usel förpackning
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

8. Nyx Above & Beyond Full Coverage Concealer

Prisvärd och lättapplicerad concealer, bred färgskala och mousseliknande konsistens

Förpackning: Burk Formula: Mousse Mängd: 7 g Prisklass: Budget

Krämig concealer med härlig vispad, mousseliknande konsistens. Den är enkel att applicera, glider på huden smidig och lätt att få jämn, men det tar lång tid innan den sätter sig och behöver fixeras med puder. Namnet är lite vilseledande, den är inte totalt täckande, men tillräckligt för att dölja det mesta på ett naturligt sätt. Hållbarheten är inte den bästa och det är lätt att råka gnugga av den under dagen. Erbjuder en bred färgskala vilket vi applåderar. Dock bör du akta dig för det lila och gröna färgerna, det är meningen att de ska neutralisera men gör inget annat än att addera en konstig färg.

Lättapplicerad, bred färgskala, prisvärd
Inte lika täckande som namnet antyder
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

9. Yves Rocher Flawless Skin Concealer

Väldigt täckande med bra hållbarhet som finns i många olika färger

Förpackning: Stift Formula: Kräm Mängd: 1,4 g Prisklass: Budget

Yves Rocher Flawless Skin Concealer är en mjuk och krämig concealer som kommer i form av ett stift. Den ljusar upp och är på samma gång väldigt täckande. Detta gör att concealern passar både till mörka ringar och blemmor. Trots dess täckande förmåga så ser den inte kakig ut. Flawless Skin Concealer smälter lätt samman med huden och ger en mjuk finish även om känslan i slutresultatet kan vara lite tung. Stiftet är kanske något ohygieniskt men samtidigt mycket praktiskt för att få krämen på rätt ställe. Dock får man smörja försiktigt med fingret efteråt för att jämna ut kanterna. Under dagen sitter concealern bra och den lägger sig inte heller i veck runt ögonen, vilket är positivt. Ytterligare ett plus ges till Yves Rocher för att Flawless Skin Concealer finns i flera olika nyanser, både ljusa och mörka.

Täckande, bra hållbarhet, finns i många olika färger, smidig applicering
Tung känsla, något ohygienisk förpackning
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bästa pris hos:

0 5 3.5 1

10. Bareminerals Multi-Tasking Concealer

Concealer som ger ett naturligt resultat och innehåller solskyddsfaktor

Förpackning: Burk Formula: Puder Mängd: 2 g Prisklass: Premium

Puder som blir krämig på huden och ger en naturlig täckning. Rena mineraler har inte lika hög täckningsgrad som flytande eller kräm, men har du valt mineralpuderfoundation är det bästa att fullfölja med samma typ. Problemet är när man tar för mycket, då blir det ofrånkomligen en alldeles för pudrig finish som framhäver rynkor och torra områden. Appliceras allra bäst med en pensel som gör att du kommer åt överallt. Färgutbudet är relativt brett men i Norden har butikerna varit dåliga på att köpa in hela skalan. Hållbarheten är sådär och tyvärr är den svårt att få snygg när man ska bättra på.

Solskyddsfaktor, naturligt resultat
Innehåller bismuth oxychloride, täcker inte tillräckligt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

11. Yves Saint Laurent Touche Éclat Concealer

Går in bra i huden och har en lyxig design

Förpackning: Stift Formula: Kräm Mängd: 2,5 ml Prisklass: Premium

Det råder inget tvivel om att denna stilrena, exklusiva guldpenna från Yves Saint Laurent får full pott i design. Med ett enkelt tryck på knappen i toppen portioneras en precis lagom mängd concealer ut. Appliceringen görs antingen med den lena penseln eller med fingrarna. YSL Touche Éclat tas upp lätt av huden och lämnar inga synliga spår efter sig. Produkten är väldigt dryg. Men även om den räcker länge så innehåller förpackningen endast 2,5 ml, vilket är väldigt lite för det saftiga priset.

Att täcka mörka ringar under ögonen efter en sömnlös natt lyckas väl med denna concealer. De mörka partierna ljusas upp och ger ett piggare helhetsintryck. Produkten kan med fördel användas även på andra mörka partier som behöver en touch up. Finnar eller blemmor täcks dock mindre bra då det röda lyser igenom. För att trolla bort dem krävs komplettering med annat smink. Utbudet av färger är ganska dåligt och produkten saknar också solskydd. YSL Touche Éclat Concealer är en bra produkt när den används men pris och övrigt sammantaget så är den ändå inte riktigt värd sitt pris.

Lyxig design, lättapplicerad, går in bra i huden
Dyr, innehåller liten mängd
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3 1

12. Maybelline New York Fit Me Concealer

Naturlig concealer som är lätt att applicera på huden och känns prisvärd

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm Mängd: 6,8 ml Prisklass: Budget

Flytande, multifunktionell concealer som det både går att dämpa skuggor under ögat och att täcka finnar med, dock till en viss grad.  Ger en semimatt finish. Den lätta konsistensen är enkel att applicera och få jämn, resultatet blir naturligt men inte tillräckligt täckande för många. Behöver du kraftigare vapen mot finnar, fläckar och mörka ringar måste du vända dig någon annanstans. Färgskalan är heller inte tillfredsställande och de saknar både väldigt ljusa och mörka nyanser. Håller okej men behöver lite fixerande puder över för att klara dagen.

Lättapplicerad, naturlig, prisvärd
Inte tillräckligt täckande
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5

Bästa pris hos:

0 5 2 1

13. Yves Rocher Radiant Youth Corrector Pen

Kladdar ej efter torkning och sitter hela dagen

Förpackning: Penna Formula: Kräm Mängd: 1,5 ml Prisklass: Mellan

Yves Rocher Radiant Youth Corrector Pen är en ljus concealer med lätt konsistens. Produkten anpassar sig snabbt efter hudens ton. Runt ögonpartiet fungerar den bra men den är lite för skir för att täcka blemmor och rodnader. När concealern väl har torkat sitter den mycket bra och blir inte glansig. Den lägger sig inte heller i veck vid ögonlocket. Däremot kan den lägga sig i rynkor vilket gör att den passar bättre på yngre hy. När produkten ska appliceras så rotera man bottnen på förpackningen så att kräm kommer ut i den penselförsedda toppen. En bra tanke, men penseln räcker tyvärr inte för att få det jämnt utan man behöver ta hjälp av fingarna. Det är också lätt att råka skruva upp för mycket kräm. Tyvärr finns concealern bara i två ljusa nyanser. Bristerna till trots så kan Yves Rocher Radiant Youth Corrector Pen vara ett bra alternativ om man har yngre hy och främst är ute efter uppljusat ögonparti.

Ej kladdig efter intorkning, sitter hela dagen
Ej bra på blemmor, ej för mogen hy, litet färgutbud, svårdoserad
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

2 av 5

0 5 1 1

14. Lily Lolo Mineral Concealer

Concealer som innehåller ett fåtal ingredienser för att minska risken för allergi

”Less is more”, enligt Lily Lolo och de är noga med att bara ha få men fina ingredienser i sin mineralmakeup. Tyvärr lever inte resultatet upp till förväntningarna. Concealern smälter inte ihop med huden utan lägger sig ovanpå och bildar en kalkig yta. Den täcker inte finnar eller ärr och formuleringen verkar vara problemet, kanske inte tillräckligt med mineraler? Det blev lättare att applicera och få det snyggt om vi först blandade med foundation från samma märke.

Få ingredienser som minskar risk för allergi
Kalkig yta, täcker inte tillräckligt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

1 av 5

Utgångna produkter

0 5 5 1

Shiseido Natural Finish Cream Concealer

Hållbar concealer med lättjobbad konsistens och en smickrande, naturlig täckning

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 10 ml Prisklass: Premium
Shiseido Natural Finish Cream Concealer

Flytande concealer som kamouflerar och smälter ihop helt med huden. Den smala spetsen är hygienisk och ger den lilla mängd som behövs. Konsistensen är lätt och transparent på huden, men det går lätt att bygga upp täckningen utan att det kakar sig. Varken finnar, röda märken, mörka ringar, eller pigmentfläckar, är någon match. Den bara sjunker in i huden och gör allt perfekt. I färgutbudet finns många gultonade nyanser, vilket smickrande för de allra flesta, men tyvärr inte någon mörk färg. Lång hållbarhet, den stod emot både svett och riklig talgproduktion.

Lättjobbad konsistens, naturlig täckning, hållbar, smickrande nyanser.
Dåligt färgutbud.

Vanliga frågor om concealer

Vilken concealer är bäst?

Vi har testat 13 olika concealers och utnämner NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand till bäst i test. Det här är en budgetvänlig concealer som effektivt döljer det allt, både röda partier och mörka skiftningar. En stor fördel är att färgutbudet är riktigt stort, vilket gör det möjligt för många att hitta en färg som passar. Vill man lägga lite mer pengar, utser vi Clarins Instant Concealer till bästa premiumval.

Vad är concealer?

Concealer är en hudfärgad produkt som används för att dölja ojämnheter i huden, till exempel färgskiftningar. En concealer används ofta för att täcka finnar, kvisslor och mörka ringar under ögonen. Concealers är oftast hudfärgade.

Hur väljer jag rätt concealer?

Det viktigaste att tänka på, är att din concealer ska matcha din hudton. Är den för mörk eller för ljus, kommer concealern ha motsatt effekt – istället för att dölja små ojämnheter kommer den med fel färg lyfta fram dem. När det kommer till formula, är det en smaksak vad man föredrar: stift, flytande eller puder.

Hur använder man concealer?

En concealer kan köpas som både stift och flytande produkt, men också i puderform. Hur den ska användas, varierar beroende på vilken typ av formula du valt. Ett stift, som brukar vara fastare i konsistensen, är oftast lättast att applicera med hjälp av en concealerpensel. Flytande concealers kommer ofta med någon typ av applikator. Concealers i lös puderform, är bäst att applicera med hjälp av en pensel. Viktigast att tänka på, är att en concealer duttas på. Dra aldrig på en concealer, det kommer irritera huden och förstöra sminket under.

Vilka olika färger på concealers täcker vad?

Kanske har du sett concealers i regnbågens alla färger? Det finns rosa, gröna, gula och ibland till och med lila. Dessa concealers jobbar med att neutralisera olika pigment i huden. Gröna concealers dämpar det röda. Rosa concealers neutraliserar bruna toner. Gula concealers jobbar med att ljusa upp och aprikosa/persikofärgade concealers neutraliserar blåa toner.

Vad ska jag applicera först – foundation eller concealer?

Applicera alltid din foundation eller bb-cream först och sedan går du på med concealer. Om du lägger concealern först och foundation ovanpå, så riskerar du att smeta ut concealern, vilket innebär att allt hårt jobb med att täcka små plitor har gått förlorat.

Hur applicerar man concealer under ögat?

Upplever man att man har stora problem med mörka ringar, är det en bra idé att jobba med en neutraliserande färg först och sedan gå in med en uppljusande ton. Ofta brukar en persikofärgad concealer vara rätt väg att vandra.
Man brukar rekommendera att den uppljusande concealern under ögat, bäst appliceras i en triangelform. Färgmässigt ska denna concealer ligga så nära din egen hudton eller foundation som möjligt, eventuellt en smula ljusare just under ögonen.
För ett snyggt resultat, kan fingrarna fungera riktigt bra att dutta med. Även äggformande svampapplikatorer som en beauty blender, brukar ge en mjuk och naturlig finish.