Ansiktskräm: 5 produkter i test

Senast uppdaterat December 2022

Upplever du ofta att din hud stramar och kliar, kanske till och med flagar lite ibland? Då har du med stor sannolikhet torr hud och behöver en extra fuktgivande dagkräm . Vi har testat ett flertal krämer för att hitta den bästa dagkrämen, bland annat från märken som Cetaphil, Dermalogica och Sunday Riley. För att bli bäst i test måste krämen snabbt gå in i huden, återfukta på djupet och också vara mild mot en eventuellt känslig hud.

Testvinnare - Ansiktskräm

Så gjorde vi testet

De testade hudkrämerna har använts under minst en månads tid av testpersoner som har ett extra stort intresse av hudvård och har erfarenhet av att använda många olika märken och produkter. Anvisning på förpackningarna har följts och produkterna har använts som en daglig rutin på morgonen, efter ansiktstvätt. De har testats både med och utan efterföljande smink.

Följande punkter har observerats extra noga:

Upplevelse och doft: Upplevelse av krämen precis efter applicering. Hur lång tid tar det för krämen att absorberas? Är krämen parfymerad? Hur upplevs doften?
Förpackning: Är krämen enkel att använda? Är förpackningen hygienisk?
Resultat: Blir huden omdelbart återfuktad? Hur är resultatet efter regelbundet användande? Irriterar den vid tillfällen då huden är extra torr och skör?


Testpersonernas omdömen har vägts samman med produktens pris och prisvärdhet och efter detta har en vinnare korats.

0 5 5 1

1. Cetaphil Facial Moisturizer — BÄST I TEST DAGKRÄM FÖR TORR HUD

Enormt prisvärd dagkräm som passar både känslig som normal hud

Tillhör du skaran som är övertygade om att kombinationen riktigt bra hudvård till riktigt bra pris inte existerar, bör du tänka om. Cetaphil Facial Moisturizer är nämligen beviset på att verkligheten ibland överträffar dikten. Med den här plånboksvänliga dagkrämen försvinner känslan av en torrt stramande hud nästan ögonblickligen, det räcker med en applicering för att ansiktet ska kännas både mjukare och mer behagligt. Efter ytterligare några användningar kommer nästa aha-upplevelse, nämligen utsikten i spegelbilden. Intrycket av en piggare, mer välmående hud, är tydligt och känslan av mjukhet markant.

Imponerande återfuktande egenskaper

Cetaphil Facial Moisturizer anger att krämen passar bäst för personer med torr och känslig hud, men faktum är att den fungerar ypperligt även för blandhud och fetare hud. Krämen är nämligen inte bara proffs på återfuktande, den är även lättapplicerad och absorberas fort av huden. Ingen oljighet så långt ögat kan nå, vilket uppskattas av fetare hudtyper.

I ärlighetens namn är Cetaphil Facial Moisturizers förpackning förmodligen inte en av de läckraste du har sett, men till sin fördel kan Cetaphil å andra sidan skryta om ett pris som är så lågt att det nästan inte känns i plånboken att inhandla krämen. Det, i kombination med kvaliteten på produkten och hur den kommer få din hud att må, gör Cetaphil Facial Moisturizer till en storfavorit och solklar testvinnare.

Plånboksvänlig, smidig tub, imponerande återfuktning
Inga nackdelar hittades i testet
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

Bästa pris hos:

0 5 4.5 1

2. Dermalogica Intensive Moisture Balance

Enormt återfuktande dagkräm för torra hudtyper

Dermalogica har under årens lopp etablerat sig som ett både tryggt och exklusivt märke, och det med rätta eftersom deras produkter genomgående håller hög kvalitet samtidigt som de sällan upprör huden. Med sin Intensive Moisture Balance kan Dermalogica skryta om en riktigt återfuktande och snabbt absorberande dagkräm, främst riktad till de allra torraste ansiktena. Trots att krämen är rejält rik sugs den snabbt upp av huden och ger en mjuk känsla, utan att kännas kladdig eller oljig på ytan. Därmed är krämen också väl lämpad för att fortsätta morgonrutinen med smink ovanpå, om så önskas.

Smidig förpackning och stilren design

Intensive Moisture Balance kommer i en praktisk tub som tål stötar väl och därför passar lika bra att ha med sig på resan som i handväskan. Designen är, som alltid med Dermalogica, stilren och enkel, neutral samtidigt som den utlovar kvalitet. Lika diskret som förpackningen är doften på Intensive Moisture Balance, som är sparsamt parfymerad vilket känsliga hudtyper är extra tacksamma för.

Det är svårt att hitta nackdelar med den här dagkrämen, men en som bör nämnas i sammanhanget är den relativt höga prislappen. Det känns helt enkelt i plånboken att unna sig en Dermalogica Intensive Moisture Balance, något som många samtidigt tycker är överkomligt, sett till kvaliteten på produkten.

God återfuktning, snabb absorbering, mild mot huden
Något dyr
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

3. Lancome Génifique Youth Activating Cream

Exklusiv och mjuk dagkräm för hud med begynnande ålderstecken

Precis som namnet avslöjar, riktar sig Lancome Génifique Youth Activating Cream till hudtyper med begynnande ålderstecken. Den lena krämen med sin lätta formula absorberas smidigt in i huden och lämnar den både återfuktad och med större lyster än innan. Doften hos Lancome Génifique Youth Activating Cream är diskret och samtidigt elegant, utan att någonsin ställa sig i vägen för den milda och behagliga upplevelsen.

Ger lyster och skapar lenhet

En av ytterst få nackdelar med Lancome Génifique Youth Activating Cream är att den kommer i burk och inte tub. Den medföljande spateln är lätt att tappa bort i badrumsskåpet och till slut hamnar många användare med fingrarna i burken, något som inte är det allra mest hygieniska alternativet. Dessutom är det lätt att vid sådana tillfällen råka ta för mycket kräm, vilket känns trist med tanke på att den trots allt är ganska kostsam. Utöver detta är Lancome Génifique Youth Activating Cream ett riktigt toppenalternativ, som ger välmående hud som både har lyster och blir len utan att samtidigt bli oljig.

Behaglig doft, mjukt resultat
Kommer i burk, förhållandevis dyr
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

4. Skinrx Lab Madecera cream

Lugnande och återfuktande dagkräm för torra och/eller mogna hudtyper

Med sin piggt rosa tub är Skinrx Lab Madecera cream lätt att hitta både i badrumshyllan och necessären. Inuti tuben hittas en rejält återfuktande dagkräm som innehåller både både glycerin, ceramider och niacinamid, som under senare år har seglat upp till en populär beståndsdel inom hudvård då den förminskar synliga porer och samtidigt främjar hudens elasticitet. Upplevelsen av att använda Skinrx Lab Madecera cream är behagligt avsvalkande, då dess konsistens nästan känns som en blandning mellan kräm och gel. Resultatet blir en snabbt återfuktad hud som inte känns fet utan bara mjuk. Ger man Skinrx Lab Madecera cream en liten stund på sig att absorberas i huden fungerar krämen utmärkt som underlag för vidare sminkprodukter.

Ingredienser som lugnar huden

Skinrx Lab Madecera cream innehåller ingredienser som har en lugnande inverkan på huden och krämen passar därmed bra för flera olika hudtyper, även de med känslig hud. Bland annat innehåller krämen Madecassoside, som ofta kallas för cica eller centella asiatica, som är inflammationsbekämpande. Vågar man inte kosta på sig en stor förpackning direkt finns en smidig mindre variant, som räcker åtminstone två till tre veckors tid. Skinrx Lab Madecera cream har ett effektivt barriärskydd som egentligen passar under årets alla månader, men kanske allra bäst i det kallare halvåret, då huden har en tendens att bli extra torr och fnasig.

Fantastisk återfuktande förmåga, lugnar huden, ökar spänstighet
Något tidskrävande absorbering
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

5. Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream

Väldoftande ansiktskräm med god återfuktning av torr hud

Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream är den givna krämen för dig som söker en rik formula, samtidigt som du inte har något emot en mild doft av vanilj. Det är nämligen precis vad Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream levererar. Det här är en riktigt dryg kräm som räcker länge, vilket är en stor fördel eftersom prislappen är något högre. Den absorberas snabbt av huden utan att lämna den oljig eller flottig och passar lika bra som en vinter-kompanjon i kylan som året runt-bästis för dig med torr hud året runt.

Återfuktar med ceramider som stärker hudens barriär

Att Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream kommer i en burk är ingenting att uppröras över, eftersom den har ett medföljande verktyg att applicera krämen med. Inget behov av att doppa fingrarna i burken, alltså. Den medföljande spateln ger en exklusiv känsla då den är rejält tilltagen och också har en viss tyngd och därmed helt saknar upplevelsen av plastighet.

Precis som namnet antyder innehåller Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream ceramider, vilka gör ett effektivt arbete med att stärka hudens barriär. Beträffande hudtyp passar Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing allra bäst för dig med torr till normal hud. Har du fet hud eller blandhud finns risken att ditt ansikte kommer kännas aningen mättat med den här rika krämen.

Fantastisk återfuktning, mild behaglig doft av vanilj
Levereras i burk, något högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bästa pris hos: