Robotgräsklippare för små ytor 2021

Letar du efter en robotgräsklippare för en liten gräsmatta? Vi har testat alla de mest populära robotarna för små ytor. Vilken klippare är bäst i test?

Det finns många robotgräsklippare byggda för små ytor, speciellt inom budgetsegmentet. Men det är stor skillnad på dem både när det kommer till tidseffektivitet, driftsäkerhet och funktionalitet.

Köpa robotgräsklippare för liten gräsmatta

När du söker en robotgräsklippare för en liten gräsmatta är det framför allt viktigt att den är driftsäker. Ju mer driftsäker robotgräsklipparen är, desto mindre chans att den kör fast och därmed är det större chans att den hinner klippa gräsmattan på det klippschema du har valt.

För robotgräsklippare för små ytor är ofta ganska små själva. De har mindre klippbredd än sina storasyskon, och ofta kortare drifttid samt längre laddningstid. Det beror kort och gott på att de ska klippa en liten yta - så tillverkarna bantar ner dem och får på så vis ner dem i pris. Dessa robotar behöver ju inte vara lika tidseffektiva eller i drift lika länge för att hinna med hela gräsmattan.

Det är viktigt att ha kunskap om detta om du söker efter en robotgräsklippare som bara ska klippa 1-2 gånger i veckan, eller om ytan är väldigt ojämn och du vet att det finns risk att den kör fast ibland. Då kan det vara en god idé att välja en klippare avsedd för en lite större gräsmatta. Den hinner då klippa en större yta på kortare tid, och behöver därmed inte vara ute och klippa lika ofta.

Budgetsegmentet är också svårt ur andra avseenden. Ofta måste man välja mellan antingen en pålitlig robotgräsklippare med få funktioner, eller en extremt funktionsrik modell som har dåliga terrängegenskaper och låg driftsäkerhet. Få modeller ger det bästa av två världar. I det här testet listar vi vilka de modellerna är, och pekar ut vilka som inte riktigt når hela vägen.