Hårolja: 14 produkter i test

Senast uppdaterat Februari 2021

Håroljan slog igenom som hårvård och stylingprodukt för några år sedan, och nu har de flesta stora varumärken en eller flera typer av hårolja i sitt sortiment. Vår testvinnare i kategorin lyxolja, Moroccan Oil treatment, kallas ofta för ”orginalet” när det kommer till hårolja och blir bäst i test eftersom oljan är dryg, har en bra konsistens och gör håret märkbart lenare och mer lätthanterligt. Vår favorit bland de billigare håroljorna är L’Oréal Mythic Oil som utses till testvinnare i budgetkategorin framför allt eftersom den gör håret mjukt utan att tynga ner det.

Hårolja är ett samlingsnamn på hårvårdsprodukter som är baserade på vårdande oljor som till exempel arganolja, avokadoolja, druvkärnolja eller moringaolja. Hårolja kan användas på olika sätt, vanligast är att applicera ett par droppar i fuktigt hår före styling, vilket ger minskad frizzighet, kortare torktid, bättre utredbarhet och ökad glans. Oljan kan också appliceras i topparna då håret är torrt för att ge glans och mjukhet till håret. Oavsett om du använder håroljan i vått eller torrt hår kan du värma några droppar av oljan mellan handflatorna och sedan dra med dem över längderna och topparna. Kamma gärna igenom håret med en fintandad kan efter applicering för att fördela oljan jämnt i håret, men undvik hårbotten. Ett annat användningsområde för hårolja är som inpackning – då använder du en större mängd olja och låter den verka i blött hår under 20-40 minuter innan du sköljer ur den. Du kan också boosta din vanliga inpackning med ett par droppar hårolja för extra vårdande effekt. Hårolja passar de flesta hårtyper, men ger kanske allra bäst effekt på torrt och frizzigt hår som är i behov av fukt och vård. För tunna hår rekommenderar vi att du använder en mindre mängd olja och applicerar den enbart ytterst i topparna för att undvika att håret blir fett och känns nedtyngt. Om du har blekt eller väldigt ljust hår är det bra att tänka på att inte välja en olja som har en mörkare färg än ditt eget hår då detta kan ge håret en gulaktig ton.

Testvinnare - Hårolja

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av hårolja har vi låtit fyra utbildade frisörer med olika hårtyper och hårfärger använda produkterna. I testet har vi utgått från nedanstående parametrar för att bedöma produkterna:

Vårdande förmåga: Hur mjukt och återfuktat blir håret? Är håret lättare att reda ut?

Glans: Hur glansigt blir håret? Skapar oljan lyster? Blir resultatet fett?

Frizzighet: Dämpar oljan effektivt frizzighet? Funkar oljan på olika hårtyper? Tynger oljan ner tunna hår?

Konsistens: Är oljan lätt att applicera och fördela i håret? Hur dryg är oljan?

Under testet har frisörerna utgått från ett konsumentperspektiv och använt produkterna så som deras kunder skulle använda dem. Betyget är på den samlade upplevelsen av produkten i förhållande till dess prisvärdhet.


Fler tester för ett glänsande hår

Hårinpackning

Värmeskydd

Silverschampo

Fler tester för snabb styling

Hårtork

Torrschampo

Plattång

0 5 5 1

1. Davines OI Oil — BÄST I TEST HÅROLJA

En hårolja som passar alla hårtyper utan att tynga ned

Med bara ett par spray av Davines OI Oil blir håret lättare att reda ut och lyser upp som en härlig sommardag. Utan att tynga ned eller att ge håret en flottig look, får denna olja till och med hår som närmast kan liknas vid risbuskar, att se mer polerat ut.

Håret blir mjukt och glansigt, och lider man vanligtvis av trassligt hår som är svårt att reda ut – kommer Davines OI Oil vara en riktig gudagåva.

Produkten går att använda i handdukstorkat så väl som torrt hår. Används den när håret är handdukstorrt, kommer det som sagt underlätta borstningen och stylingen samt hjälpa till att råda bot på frissighet. Vill man istället få håret att glänsa, väntar man tills håret är torkat och stylat, för att sedan gå in med en eller två spray som en finish.

Förpackningen med sin sprayfunktion gör Davines OI Oil lättanvänd då man slipper kladda med olja i händerna i onödan. Dessutom är doften inte alls lika stark som den är hos många andra håroljor, den doftar mjukt och gott men utan att kännas påträngande eller stjäla showen från ens parfym.

Detta är oljan för personer som vill ha glans, men helst vill undvika en wet-look a´la målgång vid maraton i högsommarvärme.

Praktiskt förpackning, god doft, mjukt och glansigt resultat
Inga reservationer; detta är en rakt igenom fantastisk produkt!
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 4 1

2. L’Oréal Professionnel Mythic Oil — BÄSTA BILLIGA HÅROLJA

Lätt hårolja som ger håret glans utan att tynga ned det eller få det att se fett ut

Mythic Oil är en lättflytande, helt genomskinlig produkt baserad på avokadoolja och druvkärnsolja. Doften är svagt blommig och upplevs som lätt och fräsch. Den något tunnare formulan gör att den lämpar sig bäst som stylingprodukt och de testpersoner med tunt till medeltjockt hår uppskattade denna olja mest av de testade. Oljan är lite rinnigare än de övriga i konsistensen och går snabbt in i håret, men ”försvinner” nästan i tjockare och grövre hår. En väldigt prisvärd produkt för de med typiskt skandinaviskt hår, som vill ha en stylingolja som ger glans och lenhet utan att tynga ner håret. Mythic Oil ger ingen fet känsla och passar därför även till personer som vanligtvis har en tendens att få fett hår av stylingprodukter.

Lätt, tynger inte ner håret och gör det inte fett.
Formulan är för tunn för riktigt tjocka hårtyper.
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4.5 1

3. Moroccanoil Original Treatment

Närande hårolja som går snabbt in i håret och ger fin glans utan att bli klibbig

Klassikern Moroccanoil är den hårolja som funnits längst på den svenska marknaden. Håroljan från Moroccanoil är baserad på arganolja och har en kryddig, orientalisk doft. Oljan är mörkt orange och konsistensen är något mer trögflytande än de övriga oljorna i testet och både när den används som inpackning och som styling känns den mer vårdande än någon av de andra oljorna. Produkten går in bra i håret och lämnar det mjukt och glansigt Framför allt de testpersoner med lite tjockare och grövre hår uppskattade denna hårolja. Moroccanoil lämnar ingen klibbig känsla i håret, och ger fin lyster och synbart minskad frizzighet. Priset är något högre än medel, men produkten är dryg och upplevs därför som mycket prisvärd.

Går snabbt in i håret, känns närande och inte klibbig och ger fin glans.
Den mörka färgen passar inte så bra för väldigt blekta hår.
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

4. Lanza Keratin Healing Oil Treatment

Reparerande och mjukgörande som innehåller värmeskydd

Håret blir genast mjukare och enklare att styra med när Lanza Keratin Healing Oil Treatment appliceras. Den innehåller keratin som hjälper till att bygga upp hårstrået inifrån. Dess reparerande effekt får snabbt håret att se helare och friskare ut. Att fördela oljan går enkelt då den har en lätt formula och endast en liten mängd räcker länge då oljan är mycket dryg. Både tunna och grövre hår blir lenare och friskare. Trots produktens lätta formula så är det enkelt att få bort frissighet och detta utan att håret blir tungt. Mjukheten håller i sig även dagen efter tvätt och också då utan att håret känns fett. Tyvärr ger inte produkten nämnvärt med glans men viss lyster finns. Ett plus är helt klart att oljan innehåller värmeskydd. Allt för att skydda och reparera håret så mycket som möjligt. Det finns inte mycket att anmärka på och Lanza Keratin Healing Oil Treatment placerar sig i en topposition bland håroljor.

Reparerande, värmeskydd, mjukgörande, passar alla hårtyper
Ej glansgivande
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

5. Hair Lust Hair Strengthening & Protection Oil

En härligt väldoftande hårolja som eliminerar friss

Hair Lust Hair Strengthening & Protection Oil är en produkt som är packad med fuktgivande oljor för håret. Kokosolja, arganolja, aprikoskärnolja och solrosfröolja (ekologiska) samsas alla i denna härliga oljecocktail, som även är fri från parabener, sulfater & ftalater.

Denna hårolja doftar ljuvligt av godis. Vid första sniff, tror man att lukten kommer vara överväldigande att ha i håret runt ansiktet. Men det visar sig snabbt att endast en förnimmelse av sötma hänger sig kvar, på ett väldigt angenämt sätt. Det är faktiskt svårt att låta bli att lukta lite på en hårslinga då och då.

Produkten kan användas i både torrt och fuktigt hår. Oljan dämpar effektivt frissigt hår och även riktigt torra lockar känns lite mjukare och återfår del av sin glans igen. Det gäller dock att vara riktigt blygsam vid applicering. Pipetten drar upp mycket olja – alldeles för mycket olja faktiskt. Kom ihåg att du kommer komma riktigt långt på bara några få droppar. Applicerar du för mycket, kommer håret istället tyngas ned och se skitigt ut.

Pipetten är också något svår att arbeta med, det är som om locket gängar fast sig då det ska skruvas av och på. Detta innebär att det blir extra pilligt att använda produkten. Dock är innehållet värt mödan – detta är en hårolja som gör håret glansigt, mjukt samtidigt som den doftar härligt.

Luktar gott, eliminerar friss, väldigt drygt
Bökig flaska
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

6. Sebastian Dark Oil

Hårolja som luktar alldeles delikat

Sebastian Dark Oil är en riktigt härlig hårolja, som innehåller väldigt lite olja i ingredienslistan. Detta är visserligen inget ovanligt för håroljor, men ändå värt att nämna.

Denna hårolja från frisörmärket Sebastian är relativt tjock och man kommer långt med ett litet pump på flaskan. Doften är sensationell: lyxig och rik, utan att för den sakens skull kännas överväldigande. Doften hänger faktiskt med hela dagen, som en liten fläkt av flärd då håret gungar till. Den tar inte över, men finns ändå där som en ljuv påminnelse.

Förutom att lukta gott, är detta en hårolja som gör under med hår som kanske är i frissigaste laget. Genom att försiktigt applicera produkten i längderna och topparna av ett trött och slitet hår, kan man lura sig att tro att håret nog inte alls behöver klippas. Det är en strålande quick fix och i och med att så lite av olja behövs vid en användning, är detta en flaska som räcker mycket längre än vad man först kan ana.

Prisläget är inte alls särskilt tokigt, särskilt inte om man då håller i beaktning hur länge en flaska räcker. Om man vill undvika silkoner, gör man bäst i att leta efter andra alternativ då cyclopentasiloxane (en cyklisk silikon) faktiskt är en av de främsta ingredienserna i Sebastian Dark Oil.

Doftar ljuvligt, får frissiga hår att se lena ut
Innehåller inte mycket olja, stor del cykliska silikoner
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

7. Yves Rocher Hair Repair Oil

Oljan för ett mycket torrt hår i behov av näring och kärlek

Yves Rocher Hair Repair Oil är framtagen för mycket torrt och frissigt hår med syfte att återfukta och reparera. De tre oljor som produkten innehåller, macadamia, jojoba och babassu, används ofta i många av de dyrare håroljorna som finns tillgängliga på marknaden. Dessa tre ingredienser anses bra och näringsrika och upplevs efter användning lyckas få håret att kännas mjukt, friskt och återfuktat. Positivt är också att Yves Rocher försöker minimera miljöpåverkan och utvinner oljorna på ett miljömedvetet sätt. Den gulbruna plastflaskan kan visserligen förstärka det miljömedvetna intrycket men känns i ärlighetens namn lite tråkig och billig. 

Enligt instruktionerna ska oljan appliceras tio minuter innan dusch för att sedan sköljas ur, som en slags inpackning. Detta anges på baksidan av flaskan och är lätt att missa med följd att Hair Repair Oil används som en vanlig hårolja. I så fall måste den doseras mycket försiktigt då håret annars blir fett och tungt. Används håroljan som avsett så ger den ett mycket gott resultat. För en dunderkur med återfuktning och näring kan den appliceras på kvällen och sedan duschas ur på morgonen. Tyvärr går det åt ganska mycket till torrt hår vilket gör att produkten förbrukas i rask takt. Yves Rochers Hair Repair Oil känns ändå prisvärd och håller i stora drag vad den lovar. Dessutom kan den användas med gott samvete med tanke på företagets miljötänk.

Mycket återfuktare och näringsrik, luktar väldigt gott
Inte speciellt dryg, lite tråkig flaska
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

8. Björn Axén Hair Oil Smooth & Shine

En riktigt bra hårolja, med vissa förpackningsbrister

Om man är på jakt efter en hårolja utan silikoner, har man ett riktigt trevligt alternativ i Björn Axén Hair Oil Smooth & Shine.

Detta är en hårolja som, likt många andra håroljor innehåller arganolja. Anledningen till att arganoljan är en så populär ingrediens i hårvårdande produkter, är att den är ett otroligt bra redskap i jakten på glansigt hår. Den är också en effektiv hämmare av statiskt hår och friss, vilket gör oljan till en trevlig kompanjon kanske särskilt under vintersäsongen.

Oljan är egentligen inte särskilt trög, men flaskan gör det svårt att dosera oljan på ett enkelt sätt. Plasten på flaskan är relativt hård och hålet är ganska litet. Det är lätt att efter först ha tryckt för lite och inte fått ut någon olja, trycka till rejält och få hela handen full. Det är så klart en vanesak, men det hade helt klart varit att föredrag någon form av pumpmekanism för att dosera rätt på ett lätt sätt.

Oljan glider snabbt in i håret och lämnar efter sig en diskret men god doft, som tyvärr falnar lite väl snabbt. Effekten oljan har på håret, är det dock rakt inget fel på. Den statiska elektriciteten dämpas omgående och håret får en sleek och glänsande look. Oljan upplevs inte som klibbig över huvud taget och lukten må vara flyktig, men ändå varm och god.

Doseringsfunktionen ger avdrag i slutbetyget, vilket är synd för denna i övrigt trevliga silikonfria hårolja.

Innehåller inga silikoner, doftar gott, fint resultat
Bristfälliga doseringsmöjligheter
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

9. The Body Shop Coconut Oil Brilliantly Nourishing Pre-Shampoo Hair Oil

En olja som doftar sommar och har flera användningsområden

Oavsett om man är ute efter en stylingboost eller en intensiv hårkur, kan The Body Shop Coconut Oil Brilliantly Nourishing Pre-Shampoo Hair Oil vara något att spana in. Detta är nämligen en produkt med flera olika användningsområden.
Det är lätt att glömma att många håroljor kan användas på fler sätt än det givna vid styling. The Body Shop lämnar inget åt slumpen, utan tar med sig sitt hållbarhetstänk in i produktbeskrivningen och berättar tydligt om på vilka olika sätt den passar bra. Här behöver man inte begränsa sig till att applicera den för att eliminera frissighet vid styling, den funkar också bra som en intensivkur innan hårtvätt. Eller varför inte som en nattbehandling för håret, som sedan tvättas ut på morgonkvisten? Vid test har det även gått bra att smörja en torr kropp med oljan (som ska ha bonuspoäng för den goda kokosdoften).

Oljan gör sitt jobb alldeles utmärkt för alla de tilltänkta användningssätten. Vid intensivbehandling innan hårtvätt blir håret härligt mjukt. När den används vid styling, blir håret glansigt och lent samt doftar alldeles underbart.

Förpackningen är knepig. Det hade varit mer optimalt med en pump eller sprayflaska. Samtidigt, om man tänker på plastanvändning, är det naturligtvis bra att inte förbruka mer plast än absolut nödvändigt.
The Body Shop Coconut Oil Brilliantly Nourishing Pre-Shampoo Hair Oil är en olja som sett till det förmånliga priset kommer bli en trogen följeslagare i jakten på vackert hår.

Flera användningsområden, fantastisk doft (om man gillar kokos)
Bökig flaska, härsknar oväntat snabbt – så förvara gärna svalt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

10. Kérastase Elixir Ultime

Vårdande hårolja som ger håret en fin glans och har en fantastiskt god doft

Kérastase Elixir Ultime är en genomskinlig hårolja baserad på arganolja, majsolja, paraxanolja och kamelia olja som alla är oljor kända för sina vårdande egenskaper. Samtliga testpersoner ger högsta betyg för doften som är svagt kryddig med en underton som påminner om cederträ. Konsistensen är medeltjock och som stylingprodukt passar den bra för alla hårtyper som använt den i detta test. Som inpackning passar den bäst för personer med torrt eller skadat hår då den upplevs som mycket vårdande , men upplevs som något för tung för de med tunt, friskt hår. Elixir Ultime har högst pris av de testade oljorna, men bedöms vara ett bra lyxval eftersom oljan är dryg och resultatet mycket bra.

Vårdande, fantastisk doft, ger fin glans.
För tung för tunna hår, högt pris.
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 3.5 1

11. Redken All Soft Argan-6

Effektivt frissdämpande hårolja med en hög glansighet som inte tynger ned håret

Redken All Soft Argan-6 är, som namnet antyder, baserad på arganolja, men innehåller också Omega-6 som är en fettsyra. Formulan är lättflytande och helt genomskinlig och doften är diskret med en kryddig underton. Samtliga testpersoner upplever oljan som väldigt mjukgörande och glansgivande, men de med torrast/mest skadat hår tycker att effekten då All Soft Argan-6 används som inpackning är för liten. Som stylingprodukt fungerar den bra på alla hårtyper och framför allt upplever vi att den inte tynger ner håret, vare sig på tjocka eller tunna hår. Den frizzhämmande effekten är över medel och oljan ger också hög glansighet, vilket får håret att kännas mjukt och friskt.

Väldigt frissdämpande, hög glansighet.
Den vårdande effekten är något lägre.
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

12. Macadamia Natural Oil Treatment

Mycket vårdande hårolja som går snabbt in i håret och har en härlig doft

Macadamia Natural Oil Treatment är en ljusgul, trögflytande hårolja med en fantastisk kryddig doft med en hint vanilj. Oljan kommer i en snygg glasflaska med inbyggd pump som gör den lätt att dosera, men på grund av den något tjockare konsistensen upplevs oljan inte som lika dryg som de övriga testade produkterna. Macadamia Natural oil är baserad på macadamianötsolja och arganolja och den tas snabbt upp av håret och den vårdande effekten bedöms som högre än medel. Oljan gör håret mjuk, glansigt och frizz-fritt både då den används som inpackning och när den används som styling. Macadamia Natural Oil får högst betyg som stylingprodukt av de testpersoner som har torrt och frissigt hår, medan den upplevs som något för tung för de allra tunnaste håren.

Härlig doft, mycket vårdande, går snabbt in i håret.
Som stylingprodukt är den för tung för tunna hår.
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

13. Wella SP LuxeOil

Glansgivande och mjukgörande som motverkar trassel

Wella SP LuxeOil är en härlig vän för den med lite grövre hår. Den trögflytande och något tjockare konsistensen på håroljan gör att håret blir mjukt och definitivt lättare att reda ut. Dock passar oljan inte lika bra till tunnare hår. Den klibbar och fastnar lätt, vilket gör att risken är stor att håret blir tungt och fett. Den klibbiga effekten gör också att oljan blir lätt att överdosera i tunna hår och i grövre hår behövs ganska mycket olja för att den ska få effekt. Risken för att håret ska bli fett gör också att det är svårt att använda oljan för att kontrollera frissighet. För att undvika en ofräsch känsla vill man applicera relativt lite olja, med dilemmat att produkten då inte ger så mycket effekt. Vad gäller glans så är Wella SP LuxeOil fantastiskt bra, så lyckas man balancera lagom mängd så blir man nöjd med slutresultatet.

Glansgivande, mjukgörande, hjälp att reda ut
Lätt att överdosera, ej dryg
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3 1

14. Orofluido Hair Oil

Hårolja som ger en fin glans och effektivt tar bort frissighet i håret

Orofluido Hair Oil är baserad på arganolja, linfröolja och cyperysolja och har en ganska stark, kryddig doft. Oljan är ganska trögflytandemörkt gul i färgen och kommer in en tung och något otymplig glasflaska med en ganska stor öppning, vilket gör den svår att dosera. Doseringssvårigheterna tillsammans med den tjocka konsistensen gör tyvärr att den inte upplevs som dryg. Oljan absorberas snabbt av håret och gör det glansigt och mjukt, men den vårdande effekten som något under medel. Orofluido Hair Oil passar bäst för tjockare hår, där den som stylingprodukt ger en väldigt bra effekt mot frizzighet utan att göra håret fett.

Väldigt frizz-dämpande, ger fin glans
Svår att dosera, otymplig flaska.
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5

Vanliga frågor om hårolja

Vilken hårolja är bäst?

Vi har testat 12 olika håroljor och utnämner Davines OI Oil till bäst i test. Detta är en hårolja som har en praktisk dosering med hjälp av ett spraymunstycke. Den luktar pudrigt och gott och tynger inte ned håret på det sätt som andra håroljor lätt kan göra.

Varför ska man använda hårolja?

Anledningarna till att använda en hårolja är många: den dämpar frissigt hår, gör det mindre statiskt och skyddar håret mot värme. Dessutom ger en hårolja en vacker lyster till håret och lämnar det mjukt och väldoftande. En hårolja innehåller ingredienser som vårdar håret och kan kännas som en riktig räddning för ett torrt och slitet hår.

Hur använder man hårolja?

Hårolja kan användas både som en kur och vid styling. Om du vill ge håret en intensivkur, masserar du in oljan i ditt hår och låter den sitta i en stund innan du hoppar in i duschen. Sedan tvättar du håret som vanligt. Vill du istället använda den vid styling, applicerar du en liten mängd olja i handdukstorrt eller torrt hår. Massera in oljan och var försiktig så du inte använder för mycket. Om du använder för mycket hårolja, kommer håret tyngas ned och se stripigt ut.

Kan jag använda alla sorters oljor i håret?

En färdigformulerad hårolja kommer troligtvis vara enklare att använda, då någon har tänkt till på konsistensen på förhand. Både kokosolja och arganolja är oljor som är enkla att använda i håret. Ricinoljan, som visserligen passar utmärkt i håret, kan vara lite tjock för att användas på egen hand och kan vara bättre att blanda ut med en mer lättflytande olja så som rapsolja eller olivolja

Hur får man bort olja ur håret?

Om man varit lite för generös med håroljan, får man bort den genom att tvätta håret. Efter en schamponering, kommer håret vara rent igen. På samma sätt tvättar man bort håroljan, om man använt sig av den som en intensivkur.