BB Cream bast i test

BB-Cream: 7 produkter i test

Senast Uppdaterad November 2017

BB-cream betyder Beauty Balm Cream eller Blemish Balm Cream och produkten har sitt ursprung i Asien där denna typ av underlagscrèmer länge varit ett vanligt inslag i sminkrutinen. För att en produkt skall kallas BB-cream krävs att den har flera olika funktioner där de vanligaste är solskydd, lyster, återfuktning och primerfunktion. BB-creams finns idag i flera olika former, men de som är inkluderade i testet är alla i crèmeform. Testets vinnare från Clarins uppskattades av testpanelen framförallt för sin täckande förmåga och hållbarhet under dagen och den är vårt köpråd. Vinnaren i budgetklassen – Isadora B.B. Cream All-in-One Make Up jämnar ut hudtonen snyggt och känns återfuktande mot huden. BB-creams kan appliceras antingen med fingrarna, svamp eller med pensel utefter vilket resultat som önskas.

Produkter i testet

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av BB-cream har vi låtit fyra hudterapeuter och make up-artister samt några vanliga konsumenter testa produkterna. Nedanstående parametrar har varit grund för omdömet som ges på den sammantagna upplevelsen av produkten:

Täckningsförmåga: Har produkten hudutjämnande egenskaper? Hur väl täcker produkten pigmentfläckar och finnar? Smälter den in i huden eller lägger sig som ett lager?

Återfuktningsförmåga: Funkar produkten att använda både till fet och torr hy? Återfuktar den tillfredsställande?

Hållbarhet: Sitter produkten hela dagen? Är den bra som underlag till övriga sminkprodukter?

Konsistens och doft: Hur lätt är produkten att applicera? Hur dryg är produkten? Doftar den något?

Testpersonerna har olika hudtyper och färgton. Produkterna har använts som det är tänkt, fått sitta hela dagen och använts i olika väderförhållande. Slutligen har vi ställt testparametrarna mot produkternas pris och därefter utsett testets vinnare

Clarins BB Skin Perfecting Cream

Vältäckande BB-cream med hög solskyddsfaktor på 25 SPF, ger naturligt resultat

Bäst-i-test.se 2017.png

Testets vinnare Clarins BB Skin Perfecting Cream finns i fyra nyanser och har en något tjockare konsistens än övriga testdeltagare. Tyvärr är den ljusaste färgen inte tillräckligt ljus för alla testpersoner vilket drar ner betyget något även om övriga testare utan problem hittade en bra nyans. Krämen har en diskret men god doft och upplevs som lättapplicerad både med fingrar och verktyg. En liten klick räcker till hela ansiktet och väl på huden ger den en behaglig och mjuk känsla. Clarins BB Skin Perfecting Cream har en hög täckningsgrad för att vara en BB-Cream och ger ett mycket naturligt och utjämnande resultat. Produkten sitter bra under hela dagen och passar både torra och lite fetare hudtyper och den höga solskyddsfaktorn på SPF 25 ger krämen mervärde.

+Bra täckning, hög solskyddsfaktor
Även den ljusaste färgen är förhållandevis mörk.
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Isadora BB Cream All-in-One Make Up

Prisvärd BB-cream som både återfuktar och jämnar ut, med snyggt resultat

Bästa Budgetval.se 2017.png

Testets budgetvinnare från Isadora kommer i tre nyanser och har en något tunnare formula som är lätt att arbeta in i ansiktet. Väl på huden ger den snygg lyster och jämnar ut hudtonen utan att bli kakig eller synlig. Täckningsgraden är åt det lägre hållet, och uppskattas främst av de testpersoner som inte har en uttalad problemhud utan främst söker en naturlig och utjämnande effekt. Isadora BB Cream All-in-One Make Up innehåller flera vårdande ämnen och de i testpanelen som använt produkten under en längre tid upplever att den fungerar bra även utan en separat hudcrème under. På minussidan finns den låga solskyddsfaktorn, SPF 12, som gör att produkten i de flesta fall måste kompletteras med ett annat solskydd vid användning under soliga dagar.

+Bra pris, återfuktande, bra utjämnande förmåga
Låg solskyddsfaktor
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bästa pris hos:

Maybelline Dream Fresh 8-in-1 BB Cream

Anpassar sig efter hudtonen och har hög täckning

Dream Fresh 8-in-1 BB Cream har en exceptionell förmåga att anpassa sig till hudens egen nyans. Den har ganska hög täckningsgrad men utan att lägga sig som ett lager ovanpå, det går fortfarande att ana den neutrala hyn därunder. Mindre finnar, ärr och pigmentfläckar döljs väl medan större problemområden fortfarande behöver annan täckning. Även om återfuktning inte bör ses som dess främsta användningsområde så funkar Maybellines BB-cream både till torr och fet hy. För den senare varianten kan dock puder behöva användas i T-zonen för att få ett bra resultat. Hållbarheten är tillfredsställande men den håller inte riktigt hela dagen. Eftersom den inte lägger sig som ett lager på huden så syns det dock inte så mycket om den börjar tappa i effekt. Den lättapplicerade krämen är i princip doftlös vilket känns behagligt och skonsamt. Dream Fresh 8-in-1 är en otroligt prisvärd BB-cream som ger ett mycket bra resultat.

+Anpassar sig efter hudton, hög täckning, doftlös, billig
Puder kan behövas
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

L’Oréal Nude Magique 5-in-1 BB cream

Ger en fräsch finish för en billig peng och innehåller spf 20

Nude Magique BB Cream från L’Oréal lever verkligen upp till sitt namn. Produkten ger en naturlig och jämn finish som känns fjäderlätt mot huden. Krämen är dryg men samtidigt lätt i konsistensen och resultatet blir återfuktat och lent efter applicering. Nude Magique 5-in-1 BB cream kommer endast i tre nyanser men tanken är att den ska anpassa sig till hudens egen ton. Innan krämen kommer i kontakt med huden är den vitaktig färg men när den arbetas in så ändrar den färg. Doften är god men stark. Är man känslig för lukt kan detta upplevas som irriterande.

L’Oréal Nude Magique täcker inte så bra men det marknadsförs också på förpackningen. Täckgraden anges vara låg till mellan. Med tanke på det så får man vad man förväntar sig. Som en sommarprodukt för en naturlig och lätt finish fungerar denna BB cream väl. Ett stort plus i kanten är att den har SPF 20. Det låga priset i kombination med det fräscha resultatet gör L’Oréal Nude Magique 5-in-1 BB cream till en mycket prisvärd produkt.

+Billig, lätt konsistens, spf 20, fräsch finish
Stark doft, få färger
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

The Body Shop All-In-One BB Cream

Lättapplicerad BB cream som ger fantastisk lyster och har en utjämnande effekt

The Body Shop All-In-One BB Cream är en vit BB-cream med små färgpigment som brister vid applicering och matchar hudens naturliga ton. Krämen kommer i fem nyanser som passar de flesta. På ett magiskt sätt jämnar den ut huden utan att man känner sig sminkad och lämnar en med fantastisk lyster. Har man finnar eller ärr kan man behöva komplettera med concealer medan övriga röda områden i ansiktet täcks väl. Krämen sitter bra men framåt eftermiddagen kan man behöva bättra på lite. Använder man ett puder på fetare partier i ansiktet gör det att produkten håller bättre. Om huden inte är väldigt torr så behöver man inte grunda med en ansiktskräm då BB-creamen ger god återfuktning och även innehåller vårdande aloe vera. Den återfuktande förmågan kan dock göra att produkten upplevs oljig på en fetare hy. Till skillnad från de flesta andra BB-creams så har den ingen solskyddsfaktor vilket är synd om man vill använda den som grund i en lättare sommar-make. Krämen passar bra för personer som är känsliga för dofter då lukten är mycket diskret. Den lättflytande konsistensen gör produkten enkel att applicera med fingrarna men pensel eller andra verktyg rekommenderas inte då de har en tendens att suga upp för mycket av krämen. Produkten tillhör medelprisklass och är med sina övervägande positiva egenskaper mycket prisvärd.

+Fantastisk lyster, utjämnande effekt, bra täckning
Ingen solskyddsfaktor, kan upplevas oljig på vissa hudtyper
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

BareMinerals Prime Time BB Primer Cream

En bra utjämnande BB-cream som ger slät yta med en snygg lyster

bareMinerals Prime Time BB Primer Cream kommer i en smart pumpflaska som gör den lätt att dosera och applicera. Konsistensen är mycket silkig och påminner mer om en klassisk primer än en BB-cream men den färgade krämen ger ändå viss täckning och framför allt en snygg och jämn yta. Den lägre täckningsgraden och silkigare formulan gjorde att produkten främst uppskattades av de testpersoner med något torrare hud och mindre problemområden. På samma sätt bedömdes hållbarheten som högre hos de med torr hy, eftersom krämen upplevdes som lite halkig på fetare hy. Samtliga testpersoner bedömde att denna produkt kompletteras med ett puder för att sitta på plats under en hel dag.

+Bra utjämnande effekt, snygg lyster, ger en väldigt slät yta
Lite för låg täckningsgrad
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Garnier Miracle Skin Perfect BB Cream

Prisvärd BB-cream med återfuktande effekt som funkar bra för den med torr hud

Garniers BB Cream var en av de första på marknaden i Europa och är den billigaste produkten i testet. Konsistensen är ganska trögflytande och något oljig. Krämen är lätt att applicera och känns skön och återfuktande i ansiktet. På huden ger den en låg till medelhög täckningsgrad men har tyvärr en tendens att lägga sig i fina linjer. Garnier Miracle Skin Perfect BB Cream uppskattades främst av de testpersoner som hade torr hud då de upplevde denna som den mest återfuktande bland produkterna i testet. Den lite krämigare formulan uppskattades dock inte fullt lika mycket av testpersonerna med normal till fet hud eftersom den gjorde att produkten fick en låg hållfasthet utan ett kompletterande puder. Ett annat minus är att Garnier Miracle Skin Perfect BB Cream enbart kommer i två nyanser, light och medium, vilket gör att det kan vara svårt för en del att hitta en färg som passar.

+Bra pris, funkar mycket bra på torr hud
Lite för oljig för fetare hudtyper
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5

Dr. Brandt Flexitone BB Cream

BB-cream som är enkel att applicera med en nyans för alla, hög solskyddsfaktor

dr. brandt Flexitone BB Cream

dr. brandt Flexitone BB Cream skiljer sig åt från de andra bb-creamerna då den enbart kommer i en nyans som säger sig kunna anpassa sig till alla olika hudtoner med hjälp av en egenutvecklad flexitone-teknik. Direkt ur tuben är krämen mycket lättflytande och något grå i tonen men på huden värms färgen upp då den arbetas in i huden. Våra testpersoner upplever att produkten anpassar sig mycket väl till både till ljusare och mörkare hudtoner så att produkten fungerar bra för alla trots att den inte finns i fler än en nyans. Doseringen försvåras något av den lättflytande formulan, men produkten är dryg och fungerar att applicera både med fingrarna eller make up-verktyg. Hållbarheten är över medel och samtliga i testpanelen ger ett högt betyg i avseende på detta. dr. brandt Flexitone BB Cream är också den produkt i testet med högst solskyddsfaktor, SPF 30, vilket vår testpanel uppskattade.

+Enkel att applicera, praktiskt med en nyans som passar alla, hög SPF
Något svårdoserad