Bästa EAA 2024

Redaktör Daniel Agerhult
Senast uppdaterat April 2024

Vill du boosta musklerna med lite extra essentiella aminosyror? Dessa kosttillskott kommer i många olika skepnader och, framför allt, smaker. Vi har testat flertalet EAA och tagit reda på vilken som blandar sig bäst, smakar bäst och har bäst innehåll. Bland de varumärken vi har testat finns Better You, Svenskt Kosttillskott och Aware Nutrition.

Testvinnare - EAA

Experten förklarar

0 5 4.5 1

1. Aware Nutrition EAA BÄST I TEST

Prisvärda aminosyror med överraskande bra smak

Smak: CandyBlazt Storlek: 330 g Antal portioner: 30 st Aminosyror/portion: 1 skopa på 11 g ger 7500 mg Vegansk: Ja

Aware Nutrition är en mästare på att tillverka goda pulverblandningar och denna EAA-produkt är inget undantag. Varje portion ger en imponerande mängd på 7350 mg EAA och innehåller alla nio essentiella aminosyror. Smaken som panelen testat heter CandyBlazt, blandningen är både god och lättblandad!

Eftersmaken överraskar

Till skillnad från BCAA kan EAA ha en lite speciell eftersmak som inte alltid är så god. Aware har gjort ett bra jobb med att framhäva den fräscha godissmaken och samtidigt minimera den taskiga eftersmaken. Dessutom med huvudsakligen naturliga ingredienser - well done!

Aware Nutrition EAA

En svensk superdrink

Det här är en topprodukt för dig som väljer EAA före BCAA och gillar att avnjuta en läcker, iskall shake. Både innehålls- och prismässigt slåss den i toppen med de stora spelarna på marknaden och det är extra kul att allt tillverkas i Sverige.

Välsmakande, bra prisvärde, producerad i Sverige
EAA har en speciell eftersmak
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

2. Better You Premium EAA BÄSTA PREMIUMVAL

Premiumbladning med spännande innehåll

Smak: Päron/krusbär Storlek: 480 g Antal portioner: 25 st Aminosyror/portion: 1 skopa på 19 g ger 8200 mg Förhållande: 6:1:1 Vegansk: Nej

Better You Premium EAA är ett välbalanserat pulver med en ljuvlig smak som lätt löser sig i vatten. Det som skiljer detta pulver från många andra märken är att det inte bara innehåller essentiella aminosyror (EAA), utan även är berikat med Vitamin B6, elektrolyter och L-glutamin. Denna kombination gör det till det perfekta tillskottet för att öka återhämtningen efter träning och förhindra brist på mineraler. En extra bonus är att blandningen är sötad med Stevia istället för artificiella sötningsmedel, vilket är ett hälsosammare alternativ.

En svenskproducerad EAA-blandning för ambitiösa atleter

Premium EAA tillverkas i Sverige och varje burk innehåller 480 gram, vilket motsvarar 25 portioner á 19 gram vardera. Visst kan man inte förneka att priset per portion är högre än genomsnittet, med drygt 15 kr per portion. Men en svensktillverkad premiumprodukt kostar och vi tycker ändå att det rättfärdigar prislappen, särskilt om du har höga krav.

LastShareCollage

Better You Premium EAA är ett suveränt val för dig med höga ambitioner som letar efter en EAA-blandning av högsta kvalitet, naturligt sötad och utan konstgjorda tillsatser.

Svensktillverkad, grymt innehåll, läskande
Aningen dyrt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

3. Core EAA Powder från Svenskt Kosttillskott BÄSTA BUDGETVAL

Välbalanserat EAA med högt prisvärde

Smak: Sura colanappar Storlek: 400 g Antal portioner: 33 st Aminosyror/portion: 1 skopa på 12 g ger 9000 mg Vegansk: Ja

Core EAA Powder med sura colanappar har ett riktigt proffsigt innehåll och smaken överraskar positivt på testpanelen. Blandningen innehåller inte bara de nio essentiella aminosyrorna utan också L-glycin och vitamin B6, vilka har ytterligare fördelar för proteinsyntesen och återhämtningsförmågan.

Is förvandlar den till en grym törstsläckare

EAA har ofta en speciell eftersmak som kan vara svår att trolla bort. Vi tycker att smaken av sura colanappar gör ett bra jobb där mixen av surt och sött får produkten att lyfta. Visst, det går inte att jämföra med några av de mest välsmakande BCAA-pulverna men det är ändå helt okej och med lite is i shakern blir drycken riktigt läskande.

LastShareCollage 1

Prisvärda aminosyror av hög kvalitet

Core EAA Powder är en suveränt bra produkt som passar dig som tränar mycket och inte är så smakkänslig. Prislappen är riktigt bra och du får mycket aminosyror för pengarna. För bästa effekt ska blandningen drickas på tom mage innan ett träningspass samt ytterligare en portion efter.

Högt prisvärde, suveränt innehåll
Inte lika välsmakande som BCAA
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

5 tips till dig som ska köpa EAA

Innan du köper EAA finns det några viktiga saker att tänka på

1. Syfte och mål: Definiera dina mål och syften med tillskottet. Vill du förbättra muskeluppbyggnad, öka återhämtningen eller förhindra muskelnedbrytning? Beroende på dina mål kan olika kosttillskott vara mer lämpade och det kanske till och med är något annat tillskott du behöver egentligen, exempelvis BCAA eller proteinpulver.

2. Innehåll och proportioner: EAA innehåller alla essentiella aminosyror men det vara klokt att kontrollera hur proportionerna ser ut. Kolla även så att blandningen inte innehåller en massa andra konstiga tillsatser, ju renare desto bättre. Se till att tillskottet har en balanserad och effektiv sammansättning för att passa just dina behov.

3. Kvalitet och renhet: Välj produkter från pålitliga tillverkare som prioriterar kvalitet och renhet. Några av produkterna i vårt test är tillverkade i Sverige, vilket för många kan kännas tryggt.

4. Smak och löslighet: EAA kan ha en speciell bismak som ibland kan vara svår att få bort. Erfarenheten säger oss att smak och löslighet ofta är helt avgörande för om pulvret blir en succé eller inte. Om du köper ett pulver som du inte tycker om är risken stor att burken hamnar i soptunnan istället för i shakern. Därför har vi lagt stor vikt vid hur blandningen smakar när vi betygsatt de testade produkterna.

5. Pris och värde: Priserna på aminosyror kan variera stort därför är det viktigt att jämföra och utvärdera vad du får för pengarna. Ibland kan såklart dyrare alternativ erbjuda högre kvalitet men det betyder inte alltid att de är nödvändiga för att uppnå dina mål. Försök hitta ett så prisvärt alternativ som möjligt som även matchar dina behov.