Högtryckstvätt: 9 modeller i test

Redaktör Tobias Jacobsson
Senast uppdaterat Maj 2024

Ska du tvätta bilen, uteplatsen, altanen och huset? Vi testar högtryckstvättar från kända märken som Husqvarna, Kärcher och Nilfisk. För att en högtryckstvätt ska bli bäst i test ska den tvätta rent, vara smidig att använda och hålla bra över tid.

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Högtryckstvätt

Så gjorde vi testet

Alla produkter testas såsom de är tänkta att användas i verkligheten. Recensionerna är våra egna åsikter utan yttre påverkan från återförsäljare, tillverkare eller andra parter. Alla modeller långtidstestas under minst en säsong, ofta över flera. Vissa modeller har vi kvar i flera år och då uppdateras recensionerna kontinuerligt.

I testet av högtryckstvättar har vi fokuserat på följande:

Funktionalitet - är högtryckstvätten unik på något sätt? Vilka tillbehör får man på köpet? Får man med flera munstycken och vad är de till för?
Prestanda - hur fort arbetar den? Hur hög vattentemperatur kan man använda? Hur högt är arbetstrycket? Vilken vattenmängd klarar högtryckstvätten? Blir det rent?
Hållbarhet - är högtryckstvätten gjord av tillräckligt hållbart material? Vilka garantier är det? Är högtryckstvätten välkonstruerad? Tål högtryckstvätten slitage och påfrestningar?

Alla tester har utförts under flera månaders användning som exempelvis fasad-, altan- och bilrengöring. Betyget är satt på högtryckstvättarna efter deras prisvärde.

0 5 5 1

1. Husqvarna PW 360 BÄST I TEST HÖGTRYCKSTVÄTT

Slitstark högtryckstvätt för villaägaren med multifunktionslans och flera smarta förvaringsdetaljer

Vattentryck: 125 bar Slanglängd: 9 m Slangtyp: UltraFlex högtrycksslang Slangvinda: Ja Vattentemperatur: 40 grader Vikt: 22 kg Vattenmängd min–max: 450 l/h Ljudnivå: 88 dB Inkluderade tillbehör: Skumspruta

Husqvarna PW 360 är en utmärkt högtryckstvätt med flera innovativa funktioner och hög prestanda. Den erbjuder bland annat en praktisk 3-i-1 multifunktionslans, en induktionsmotor av hög kvalitet samt en tålig pump av metall.

Nya modellen har flera spännande nyheter

En av flera nyheter i denna uppgraderade modell är den anpassningsbara lansen som gör att du enkelt kan växla mellan olika styrkor utan att behöva byta munstycke. Perfekt när du ska rengöra flera olika typer av saker med varierande känslighet.

En annan positiv nyhet gäller slangvindan som numera är inkapslad vilket minskar risken för trassel när spolslangen ska rullas in. Även förvaringen av elsladden har förbättrats och det finns numera gummistroppar som lättare fäster sladden mot tvätten när den är ihoprullad. Handtaget på nya Husqvarna PW 360 är tillverkat i aluminium och kan numera enkelt vikas ihop, därmed blir maskinen mindre skrymmande när den inte används eller transporteras.

Förstklassig prestanda

Maskinen kan som mest pumpa ut 450 liter vatten per timme med ett maximalt arbetstryck på 125 bar. Det är ett något lägre tryck än föregångaren och av någon anledning så har man även kortat ner spolslangen med en meter vilket begränsar räckvidden något. Men i ärlighetens namn kan vi inte märka att arbetstrycket påverkar prestandan - den levererar verkligen hög klass!

 Husqvarna PW 360

Högtryckstvätten är tung, på gott och ont. Fördelen är att den blir stabil och den låga tyngdpunkten gör att det är svårt att välta omkull maskinen. Samtidigt är det utmanande att lyfta tvätten, lyckligtvis behöver man inte gör det särskilt ofta eftersom transporthjulen är så pass bra.

Husqvarna PW 360 är ett suveränt val för villaägaren som letar efter en hållbar och effektiv högtryckstvätt med många praktiska funktioner. Låt er inte luras av specifikationerna för trots ett lite lägre arbetstryck och vattenflöde så är prestandan grym! Dessutom är högtryckstvätten både smidig att använda och förvara.

Täckt slangvinda med vev, 3-i-1 multifunktionslans, smarta förvaringsdetaljer, slitstark induktionsmotor, vattenpump av metall
Något tung
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

Bra pris hos:

0 5 4.5 1

2. Kärcher K7 Premium Smart Control Flex BÄSTA PREMIUMVAL

Kraftfull tvätt med utmärkt tillbehör för trallrengöring

Vattentryck: 180 bar Slanglängd: 10 m Effekt: 3 000 kW Slangtyp: Stålförstärkt PVC-fri högtrycksslang Slangvinda: Ja Vikt: 18,1 kg Vattenmängd min–max: 600 l/h Vattentemperatur (max): 60 grader Inkluderade tillbehör: T7 Patio Cleaner, 3-i-1 multi jet, app-stöd

Kärcher K7 Premium Smart Control Flex är inte att leka med när det kommer till prestanda och genomtänkta tillbehör. Den här högtryckstvätten kan skala bort lacken på din bil om du inte är försiktig. Du märker heller inte av exakt hur kraftfull den är eftersom det inte blir särskilt starkt motstånd i pistolen. Innan du lärt känna denna högtryckstvätt behöver du med andra ord ta det lite varligt om du ska tvätta känsliga saker såsom fasad, tak, lackerade prylar eller mjuk trall.

K7 är dock på många sätt den ultimata tralltvättaren. Inte på grund av kraften, utan på grund av det medföljande trallmunstycket. Förutom att den spolar rent brädorna så har den även en central stråle som du kan slå av och på. När strålen är igång spolar den även rent i utrymmet mellan plankorna.

Väldigt smidigt att byta inställning på pistolen

Pistolen på K7 Premium Smart Control Flex är en 3-i-1-modell som du vrider för att välja mellan olika tryck och funktion. Det är smidigt att slippa hålla koll på lösa munstycken, och att inte behöva springa och byta mellan dem. Här roterar du bara munstycket och får då antingen mild skölj, hård avspolning eller ett vasst rotor-läge som nöter bort ingrodd smuts.

När du däremot ändå måste klicka i och ur grejer är motståndet väl trögt i kopplingarna. Det finns bättre klick i-system på marknaden. Vidare är blåtandsuppkopplingen för att få igång appen onödigt krånglig. Du måste använda dig av koder på lådan med mera. Parkopplar du får du tillgång till en boost-funktion i appen. Men den gör ingen märkbar skillnad och det känns mest som mumbojumbo som man hade kunde ha integrerat i själva displayen. I appen finns också skötselråd, service och lite tips och tricks.

Slangen till maskinen är stålförstärkt och samtidigt mjuk och följsam. Den är enkel att rulla upp efter användning, och lika enkel att sträcka ut utan att maskinkroppen välter.

Senaste modellen av Kärcher K7 är ett uppsving i prestanda och funktionalitet. För dig som söker en proffstvätt, och som gärna även vill ha en smidig högtryckstvätt att tvätta altan och uteplats med, är detta modellen för dig.

Väldigt hög prestanda, mycket bra munstycke för tralltvätt, följsam slang, smidigt med 3-i-1-munstycke
Svårt att känna av hur hårt man går på, krånglig att koppla upp mot app
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bra pris hos:

0 5 4.5 1

3. Husqvarna PW 235 BÄSTA BILLIGA HÖGTRYCKSTVÄTT

Lågviktare för mer sparsamma rengöringsbehov

Vattentryck: 135 bar Slanglängd: 8 m Effekt: 1 800 kW Slangtyp: Högtrycksslang Slangvinda: Ja Vikt: 9,6 kg Vattenmängd min–max: 350–520 l/h Vattentemperatur (max): 40 grader Ljudnivå: Medel (Uppmätt medelvärde: 82,2 dB) Inkluderade tillbehör: Skumspruta, flatstrålemunstycke, rotormunstycke,

Om du är ute efter en lite mindre högtryckstvätt som ändå ger mycket maskin för pengarna är detta definitivt ett bra val. Husqvarna PW 235 har relativt hög prestanda för sin nätta design. Med en vikt på 9,6 kilo och en lång slang kan du flytta runt den utan problem.

Däremot kan det bli jobbigt att använda den en hel dag, eftersom motståndet i handtaget kan bli något trögt. Men för effektiva rengöringar är detta inget man bör tänka på.

Utöver det har PW 235 en ljudnivå som är likvärdig med sina konkurrenter, men ett något ettrigt ljud vid användning.

Mycket för pengarna

Högtryckstvättens slang är ganska mjuk och följsam. Den är både smidig och har helt okej stabilitet, så att du utan problem kan flytta på den när du tvättar större objekt. Slanglängden är extra lång för dess prisklass. Du måste dock själv rulla upp den på slangvindan då den kommer lös i paketet. Handlar du dock högtryckstvätten via fackhandel monterar de slangen åt dig på plats. Detta kan vara det bästa alternativet, då manualen inte beskriver på ett bra sätt hur du ska montera slangen. I övrigt är manualen mycket tydlig.

Husqvarna PW235 passar framför allt dig som har lite lättare rengöringsbehov. Du som kanske vill tvätta rent altanen och spola av huset ett par gånger om året..

Smidig och lång slang, högt tryck för pengarna, lätt att bära och att använda
Något ettrigt ljud, bristande manual när det gäller slanginstallation
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Ibland säljer Husqvarna PW 235 slut. Om du inte kan vänta på att den kommer åter i lager, är ett annat alternativ Husqvarna PW 125.Den är lite billigare men har ett något lägre tryck (125 bar i stället för 135 bar) och ett något lägre vattenflöde (320-460 l/h kontra 350-520 l/h).

0 5 4.5 1

4. Kärcher K5 Premium Smart Control Flex

Välbyggd högtryckstvätt med bra slang

Vattentryck: 145 bar Slanglängd: 8 m (uppmätt) Slanglängd: 8 m Effekt: 2 100 kW Slangtyp: Stålförstärkt högtrycksslang Slangvinda: Ja Vikt: 15 kg Vattenmängd min–max: 500 l/h Vattentemperatur (max): 40 grader

Kärcher K5 Premium Smart Control Flex är väldigt lik storasyskonet K7 med skillnaden att den har ett lite lägre tryck och att vi inte får med det uppskattade nya tralltvättmunstycket. Det följer med ett munstycke för terrasstvätt, men det saknar den där behändiga strålen för att tvätta rent mellan trallbrädorna.

Därmed inte sagt att K5 är en dålig högtryckstvätt, snarare tvärtom. Det här är en mycket kompetent högtryckstvätt. Tidigare år har vi klagat på Kärcher för att deras maskiner kommit med en så stel och trist slang. Denna högtryckstvätten har dock en följsam slang som vi mäter till 9,5 meter. Den är väldigt lagom för den genomsnittliga husägaren.

Pistolen har ett anslutet spolrör med en 3-i-1-lösning, något som varit standard hos Kärcher i många år och som gör att du slipper byta mellan rotormunstycke, skölj och vanligt munstycke. Du vrider bara på pistolen för att ändra läge.

Prestandan är fullt tillräcklig för uppgifter såsom att tvätta bilen, skölja rent fasaden eller spola bort smuts från altanen.

Kan kopplas upp mot en app

Denna högtryckstvätt kommer med app-stöd. Det är krångligt att ansluta via blåtandslösningen, och du får egentligen inte ut något större värde av att ha uppkopplingen. Vi hade hellre sett ett lite lägre pris.

En annan funktion som känns lite menlös är boost-funktionen. Den ska ge 15 extra bar under 30 sekunder, vilket förstås kan vara behändigt. Men hellre att man hade fått stänga av och sätta på den själv, än att den ska vara tidsbegränsad.

Utöver att högtryckstvätten har lite onödigt lullull, och kanske något högt pris i förhållande till de värdefulla funktionerna, så är detta en mycket kompetent högtryckstvätt. Kärcher K5 Premium Smart Control Flex passar villaägare som har ett par fordon i garaget, ett hus och någon uteplats som ska tvättas varje år.

Bra prestanda, smidigt att ha tre munstycken i ett, följsam slang
Onödiga extrafunktioner som drar upp priset
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bra pris hos:

0 5 4 1

5. Husqvarna PW 480

Hög prestanda och lång slang

Vattentryck: 180 bar (max arbetstryck 140 bar) Slanglängd: 12,8 m Effekt: 2 900 kW Slangtyp: Stålförstärkt högtrycksslan Slangvinda: Ja Vikt: 27,8 kg Vattenmängd min–max: 540-610 l/h Vattentemperatur (max): 60 grader Ljudnivå: 89 dB Inkluderade tillbehör: Två munstycken, rensnål, extra rengöringsflaska

Husqvarna PW 480 är en högtryckstvätt med rejäl prestanda och flera bra kvalitéer. Är man ute efter en högtryckstvätt med bra tryck, vattenflöde och lång slang är den här ett bra val.

Denna högtryckstvätt är riktigt prestandatung för privatpersoner. Den tvättar rent bilar, fasader och uteplatser utan problem tack vare det justerbara trycket. Ska man däremot tvätta altanen bör man köpa till en terrastvätt.

Slanglängden på PW 480 är hela 12,8 meter och slangen är väldigt följsam vilket gör att man kommer runt det man tvättar utan problem. Slangen går att vira upp på en slangvinda så hela hanteringen av högtryckstvätten är väldigt enkel.

Till skillnad från den lilla rengöringsflaska som normalt finns på högtryckstvättar, har denna en ordentlig rengöringstank på baksidan av maskinen.

Husqvarna PW 481

Tar bort ingrodd smuts

Tack vare Husqvarna PW 480:s möjlighet att använda varmt vatten kan man få bort riktigt tuffa fläckar. Tyvärr saknar det ställbara trycket tryckmätare, vilket gör att man inte kan se vad man har ställt in den på.

Det högsta arbetstrycket som maskinen har är 140 bar och ihop med vattenmängden har den en fin avvägning som gör att man enkelt får bort ingrodd smuts.

Elsladden går att rulla upp med hjälp av två piggar som sitter på själva högtryckstvätten. För att lossa sladden vrider du på en av piggarna.

PW480 är ett bra köp för dig som behöver lite extra kraft och en riktigt lång slang.

Prestandatung, varmvatten, lång och smidig slang, stor kem-tank
Ingen tryckmätare så man kan se vilket tryck man har ställt in
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bra pris hos:

0 5 4 1

6. Nilfisk 150.2-10 X-TRA

Kraftfull högtryckstvätt med bra varmvatten

Vattentryck: 150 bar Slanglängd: 10 m Effekt: 2 900 kW Slangtyp: Stålförstärkt högtrycksslang Slangvinda: Ja Vikt: 26,8 kg Vattenmängd min–max: 540–610 l/h Vattentemperatur (max): 60 grader Elkabellängd: 5 m Ljudnivå: Hög (Uppmätt medelvärde: 85 dB) Inkluderade tillbehör: Flatstrålemunstycke, rotormunstycke, skumspruta

Nilfisk 150.2-10 X-TRA är en högtryckstvätt där du kan reglera temperaturen, vattenmängden och vattentrycket. Den höga temperaturen på vattnet gör att du kan tvätta tuffare ytor, till exempel smutsiga uteplatser eller oljefläckar på uppfarter.

Med en slanglängd på tio meter tar du dig lätt runt det som ska tvättas. Slangen är stålförstärkt, mycket följsam och det finns en slangvinda, vilket är ett plus för användarvänligheten.

Arbetstrycket på den här högtryckstvätten, som ligger på 150 bar, kombinerat med varmvattenfunktionen ger ett otroligt bra tvättresultat. Tyvärr följer det dock inte med särskilt många tillbehör och bortsett från varmvattnet sticker inte högtryckstvätten ut från konkurrenterna. Sett till prislappen hade vi förväntat oss mer.

Trevlig och användarvänlig design

Designen av Nilfisk 150.2-10 X-TRA är välprövad och visar sig fungera väldigt bra. Det är lätt att byta munstycken, fälla ihop högtryckstvätten och organisera både slang och elsladd. Dessutom behöver du inga verktyg för att montera den – i stället klickar du i de olika delarna. Tyvärr är högtryckstvätten något tung, så om du är ute efter en högtryckstvätt som är lätt att bära på är det här kanske inte rätt val.

Nilfisks högtryckstvätt är kompetent men motiverar inte riktigt sitt pris. Vi vill se fler genomtänkta lösningar och premiumfunktioner för att den verkligen ska kunna mäta sig i den här prisklassen. Men därmed inte sagt att den är dålig, det är en riktigt bra högtryckstvätt.

Hög prestanda, lätt att montera, lång och smidig slang
Känns lite för standard sett till priset
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 3.5 1

7. Bosch Advanced Aquatak 140

Utmärkt högtryckstvätt men något högt prissatt

Vattentryck: 140 bar Slanglängd: 8 m Effekt: 2 100 kW Slangtyp: Stålförstärkt högtrycksslang Slangvinda: Ja Vikt: 17,55 kg Vattenmängd min–max: 450 l/h Vattentemperatur (max): 40 grader Elkabellängd: 5 m Inkluderade tillbehör: Flatstrålemunstycke, rotormunstycke, skumspruta

Bosch Advanced Aquatak 140 är en högtryckstvätt med hög prestanda och genomtänkt design, som tyvärr ligger lite högt i pris sett till konkurrenter med samma kraft och konstruktion. Den är utmärkt för allround-bruk, eftersom den är användarvänlig och har en bra kvalitet.

När du köper en Bosch Advanced Aquatak 140 får du med ett standardkit med tillbehör. Det innehåller två munstycken: ett med hård stråle, där du kan vrida munstycket för att strålen ska bli bredare, och ett rotormunstycke som gör att vattnet blir en snurrande kula. Du får även en separat flaska att mixa in rengöringsmedel med samt en skumspruta.

Strålen har ett ordentligt tryck, vilket gör att maskinen kan ta bort det mesta för hemmabruk. Tyvärr klarar den inte varmvatten, vilket gör att du inte kan ta bort oljefläckar lika lätt.

Användarvänlig och smart konstruerad

Alla interagerbara detaljer på högtryckstvätten är röda, vilket gör att du lätt ser var tillbehören ska fästas och vilka knappar du kan trycka på. Slangen är ganska följsam men vid kyla blir den något stel, vilket gör det svårt att sträcka ut den fullt. Du får även med ett plaströr med filter i som går att koppla in för att hindra smuts att komma ut när du tvättar. Extra plus är att slangvindan kan låsas. Dessutom har maskinen en extra platta som du kan stå på när slangen dras för att högtryckstvätten ska stå still.

Tyvärr ligger priset på denna högtryckstvätt något högt om man jämför med dess konkurrenter. Den är kompetent men du hittar ungefär samma konstruktion och kapacitet hos modeller med lägre pris, och då blir det svårt att motivera ett köp.

Användarvänlig, smart konstruktion, bra extra tillbehör, snygg och smart design
Högt pris för det du får, stel slang i kallt väder
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Bra pris hos:

0 5 2.5 1

8. Kärcher K4 Premium Full Control

Användningsvänlig högtryckstvätt med LED-display

Vattentryck: 20–130 bar Slanglängd: 5,8 m Slangtyp: Högtrycksslang Slangvinda: Ja Vikt: 11,9 kg Vattenmängd min–max: X–420 l/h Vattentemperatur (max): 40 °C Fjärrkontroll: Nej Elkabellängd: 4,9 m Ljudnivå: Medel (Uppmätt medelvärde: 83,9 dB) Medföljande tillbehör: Levereras med rotor- och flatstrålemunstycke, adapter till trädgårdsslang

Kärcher K4 Premium Full Control är en högtryckstvätt som passar bra för att rengöra mindre föremål, till exempel grillen eller cykeln. Den har en ganska kort slang och ett lite lägre maxtryck men får rent enklare smuts. Ska du exempelvis spola rent badtunnan går det utmärkt.

Kärcher K4 har rejäla hjul som gör att den är lätt att rulla fram även på tuffare underlag, trots att den väger över elva kilo. På själva maskinkroppen finns det en förvaringsmöjlighet där munstycket du inte använder och andra tillbehör kan placeras.

Häftig design men en mindre häftig slang

Kärcher K4 Premium Full Control har en ganska unik design, med en LED-display på handtaget som visar det aktuella vattentrycket. Slangen är tyvärr kort, stel och trasslar lätt ihop sig. Ska du tvätta något större, som en bil, krävs det att du själv förflyttar högtryckstvätten runt bilen. Strömkabeln saknar också en separat upphängning, vilket gör det ännu mer trassligt.

Kärcher K4 är till priset en premiumtvätt för enklare behov, men saknar många av de premiumdetaljer som vi förväntar oss utifrån prislappen.

Kompakt design, lätt att flytta, bra förvaring
Stel slang som lätt trasslar ihop sig, ingen separat strömkabelupphängning
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5 Betyg 2.5/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

2.5 av 5

Bra pris hos:

Kärcher K4 Premium Full Control har utgått. En annan modell att överväga är istället Kärcher K4 Premium Power Control.

0 5 1.5 1

9. Greenworks G40

Billig högtryckstvätt med slangvinda

Vattentryck: 135 bar Slanglängd: 6 m Effekt: 1 900 kW Slangtyp: Stålförstärkt högtrycksslang Slangvinda: Ja Vattenmängd min–max: 420 l/h Vattentemperatur (max): 40 grader Inkluderade tillbehör: 5 st

Greenworks G40 ser på pappret ut att vara en utmärkt billig högtryckstvätt. Här finner du en hel del du normalt sett inte har på en budgettvätt.

Sitt låga pris till trots har den exempelvis en riktig slangvinda, placerad på ungefär samma vis som du ser hos exempelvis Kärchers maskiner. Det glädjer oss att se att det finns en slangvinda eftersom det systemet är smidigare än att bunta ihop slangen själv, men tyvärr fungerar den dåligt i praktiken. Dels är slangen stel och svårhanterad, dels är slangvindan trög. Det gör att det blir tungt och omständligt att rulla ihop den förhållandevis korta högtrycksslangen efter användning.

En på pappret bra konstruktion som i verkligheten inte imponerar

Slangen är också ganska vek i sin konstruktion. I samband med att vi packade upp den vek den sig och det blev genast vita streck.Under slangvindan finns det en liten hylla där man kan få plats med en skumflaska. Det är dock halvdålig passform och rullen sitter för nära så man får vika in den. Vidare är det trögt att byta munstycken. Det är ett så kallat klick i-system, där du klickar in och vrider om, men tyvärr med ganska högt motstånd.


Det följer med två stycken munstycken: ett för att spola av saker, exempelvis bilen, och ett rotormunstycke för att arbeta bort ingrodd smuts. Strömsladden har hållare på sidan som man rullar upp. Handtaget är en teleskopsvariant som löper smidigt både ner och upp.

Prestandan räcker till enklare uppgifter såsom att tvätta av cykeln och spola rent fasaden. Den stela och korta slangen gör däremot att Greenworks G40 i praktiken blir alldeles för svårhanterad.

Slangvinda, gott om tillbehör
Stel, kort slang, dålig passform
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5 Betyg 1.5/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

1.5 av 5

Så gjorde vi testet

Alla produkter testas såsom de är tänkta att användas i verkligheten. Recensionerna är våra egna åsikter utan yttre påverkan från återförsäljare, tillverkare eller andra parter. Alla modeller långtidstestas under minst en säsong, ofta över flera. Vissa modeller har vi kvar i flera år och då uppdateras recensionerna kontinuerligt.

I testet av högtryckstvättar har vi fokuserat på följande:

Funktionalitet - är högtryckstvätten unik på något sätt? Vilka tillbehör får man på köpet? Får man med flera munstycken och vad är de till för?
Prestanda - hur fort arbetar den? Hur hög vattentemperatur kan man använda? Hur högt är arbetstrycket? Vilken vattenmängd klarar högtryckstvätten? Blir det rent?
Hållbarhet - är högtryckstvätten gjord av tillräckligt hållbart material? Vilka garantier är det? Är högtryckstvätten välkonstruerad? Tål högtryckstvätten slitage och påfrestningar?

Alla tester har utförts under flera månaders användning som exempelvis fasad-, altan- och bilrengöring. Betyget är satt på högtryckstvättarna efter deras prisvärde.

Utgångna produkter

0 5 4.5 1

Ava Master P60

Utmärkt konstruerad högtryckstvätt med bästa kvalitet och användningsvänlighet

Vattentryck: 145 bar Slanglängd: 8 m Effekt: 2 100 kW Slangtyp: Stålförstärkt högtrycksslang Slangvinda: Ja Vikt: 21 kg Vattenmängd min–max: 500 l/h Vattentemperatur (max): 40 grader Ljudnivå: Medel (Uppmätt medelvärde: 76,3 dB) Inkluderade tillbehör: 15° munstycke 20°/60°, Vario-munstycke, Zoomlans
Ava Master P60

Ava Master P60 är en högtryckstvätt som levererar utmärkt prestanda samtidigt som det är en enormt genomtänkt produkt. Marknaden för högtryckstvättar har länge sett likadan ut, utöver Kärcher har de flesta konkurrenter erbjudit väldigt snarlika lösningar. Men Ava har tagit ett nytt grepp om hela produktkategorin.

Master P60 är en av deras bäst avväga produkter för husägare med genomsnittliga behov. Den som vill kunna tvätta altanen, fasaden, bilen och motorcykeln men som samtidigt kanske inte har tuffa oljefläckar som kräver extra hög temperatur på vattnet. Den är lätt att använda och kommer med många tillbehör och användningsalternativ.

ava master p60 test

Tvättar rent utan att slita på materialet

Syftet med högtryckstvättar är ju att göra rent, och det blir det verkligen med denna. Tack vare Avas lösning med skum och genomtänkta munstycken blir resultatet betydligt bättre än om den endast skulle ha arbetat med ett högt tryck.

Skumsprutaren är lätt både att använda och förstå. Den har tydliga märkningar som visar hur mycket medel som ska blandas in: ett streck som blir längre ju mer medel som ska adderas och en glad gubbe som visar när det är rätt mängd.

Den åtta meter långa slangen är både följsam och stark. Det går att köpa till en förlängningsslang på tolv meter som har en snabbkoppling för extra smidighet.

Ava master p60 slang

Vem som helst kan använda den

Om du tidigare har kämpat med en osmidig högtryckstvätt och vill byta upp dig är detta det bästa alternativet. Ava Master P60 har en metallbygel som håller högtryckstvätten stabil på marken oavsett hur mycket du rycker i den. För att du ändå ska kunna röra dig smidigt med slangen finns det en roterande överdel på högtryckstvätten som går att låsa när den ska flyttas.

Det märks att Ava verkligen tänkt igenom hur man kan förbättra segmentet högtryckstvätt, och med Master P60 har man hittat en ultimat avvägning mellan pris och rengöringsprestanda, allt förpackat i en konstruktion med flera användarvänliga lösningar..

Supersmidig, kreativa funktioner och tillbehör, ger skinande rent resultat
Finns inget att hänga strömkabeln i

Bra pris hos: