TEST: Bästa yogamatta (2024) - 6 expertbetyg

Redaktör Daniel Agerhult
Senast uppdaterat Maj 2023

Är du på jakt efter en skön yogamatta som du slipper glida runt på? Vi har testat yogamattor från Manduka, Casall och Rusta. För att en yogamatta ska utses till bäst i test, måste den vara bekväm men inte för mjuk. Den får inte bli hal av svett och greppet måste vara bra, så man skadar sig. 

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Yogamatta

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

För att avgöra vilken yogamatta som blir bäst i test har vi bedömt följande egenskaper:

Pris: Hur bra är yogamattan i förhållande till prislappen? Här gör vi en samlad bedömning över hur mattan presterar i testet i förhållande till vad den kostar.

Tjocklek: Vi bedömer hur mattans tjocklek påverkar balans och bekvämlighet. En tjockare och mjukare yogamatta är ofta skön att sitta på men kan samtidigt göra att balansen försämras.

Grepp: Hur reagerar yogamattan på svett? För att kunna yoga säkert behöver mattan ha ett bra grepp. Många yogamattor har svårt att leverera ett bra grepp under de lite svettigare passen.

Material: Här bedömer vi hur slitstarkt materialet är samt kanske viktigast av allt, hur det påverkar människa och miljö. Många billigare yogamattor görs av PVC som är ett plastmaterial som släpper ut många giftiga kemikalier under tillverkningsprocessen. PVC står för polyvinylklorid och är ett av de farligaste ämnena för vår hälsa och miljö.

Vi har vägt in den samlade bedömningen av dessa egenskaper och satt det i relation med yogamattans prislapp. Denna testprocess har gjort det möjligt för oss att ge varje matta ett rättvist betyg.

0 5 4.5 1

1. Flowlife Flowmat BÄST I TEST YOGAMATTA

Jordnära yogamatta av naturmaterial

Längd: 183 cm Bredd: 61 cm Tjocklek: 4 mm Vikt: 2,27 kg Material: Naturgummi och naturkork Tillbehör: Bärrem Garanti: 2 år

Flowlife Flowmat är en mjuk och varm yogamatta tillverkad av endast naturmaterial. Den är förhållandevis tung och ligger därmed stadigt på marken vid alla typer av yoga och träning.

En klimatsmart yogamatta

Flowmat är ett klimatsmart val av yogamatta, eftersom den är tillverkad av gummi och kork. Dessutom planterar Flowlife ett träd för varje såld matta – snyggt! Många billigare yogamattor innehåller olika typer av plastmaterial som är dåliga för både människa och miljö.

Flowlife Flowmat

Den här mattan passar utmärkt till både svettiga yogapass och intensiva träningsövningar. Greppet för fötter och händer kan från början upplevas som klent, men i takt med att kroppen börjar svettas förbättras greppet avsevärt. Det översta lagret av naturkork ger en viss värme och mattan blir särskilt behaglig under avslappningsövningarna i slutet av yogapasset.

Skön utan att vara för mjuk

Flowmat har lyckats med konststycket att vara riktigt skön utan att bli för mjuk. Flera av de lite mjukare modellerna kan bli för svampiga och då är det svårare att hålla balansen under vissa av yogaövningarna. Mattan går även fint att bära med sig tack vare den praktiska bärremmen som följer med på köpet. Notera dock att mattan är förhållandevis tung och kan bli otymplig att bära med sig på längre sträckor.

Flowlife Flowmat rekommenderas för dig som önskar en varm och bekväm yogamatta för hemmabruk. Vi gillar starkt att den är tillverkad av endast naturmaterial och att Flowlife planterar ett träd för varje såld yogamatta! Det här är en utmärkt matta till ett rimligt pris.

Miljövänlig, bekväm, stabil
Tung
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

2. Casall Yoga mat Grip&Cushion III 5mm BÄSTA PREMIUMVAL

En mjuk yogamatta som passar även svettiga yogapass

Längd: 183 cm Bredd: 68 cm Tjocklek: 5 mm Vikt: 3,1 kg Material: Naturgummi och PU (polyuretan)

Grip&Cushion III från Casall är en snygg lite större yogamatta av mycket hög kvalitet. Den har extremt bra grepp både vid torra och fuktiga förhållanden vilket gör den utmärkt även till de allra svettigaste yogapassen.

En lite tjockare yogamatta

Med en tjocklek på 5mm är den något tjockare än standardmåttet som ligger på 4 mm. En tjock och mjuk matta är oftast skön att ligga på, men kan också vara en faktor som gör det svårare för användaren att hålla balansen. Vi upplever att den, trots sin tjocklek, levererar en hög grad av stabilitet även vid mer utmanande positioner vilket är ett stort plus.

Casall Yoga mat Grip&Cushion III 5mm

Grip&Cushion har hög densitet och det gör den till den i särklass tyngsta yogamattan i testet. Söker du en matta för att smidigt kunna ta med på resor så är denna inte bäst i test. Den är bökig att bära med sig och tyvärr är inte bärsele eller förvaringsväska inkluderat i prislappen. Tyngden bidrar till att den ligger extremt stabilt på golvet.

Absorberar fukt från svett

Denna yogamatta är tillverkad av en blandning av naturgummi och polyuretan även kallad PU. Det sistnämnda har en speciell egenskap som gör att mattan absorberar fukt och hjälper till att bibehåll ett bra grepp även under de allra svettigaste yogapassen. Nackdelen med en öppen cellstruktur är att det lättare bildas bakterier och mattan blir svårare att rengöra. PU är dåligt för både människa och miljö. Under tillverkningen bildas isocyanater som är misstänkt cancerframkallande och materialet kan inte återvinnas. Från början hade mattan en ganska frän gummilukt men lyckligtvis försvann den snabbt efter några dagars användning.

Mattan är estetiskt tilltalande med och snygg i svart. Den är dock relativt känslig för märken från skor och annat som kan ge vita fläckar. Därför rekommenderar vi att yoga utan skor.

Grip&Cushion III från Casall är en utmärkt matta för dig som har höga krav. Den är bäst i test när det gäller grepp och den är även skönast att ligga på. Om du söker en förstklassig yogamatta för hemmet så är detta ett givet alternativ förutsatt att prislappen inte ger dig skrämselhicka.

Extremt bra grepp, ligger stabilt på marken, skönaste mattan i testet
Tung, bärrem medföljer ej, uktar starkt i början, kan lätt bli ljusa fläckar
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bra pris hos:

0 5 4 1

3. Yogamatta premium från Rusta BÄSTA BILLIGA YOGAMATTA

Bekväm yogamatta för den med mindre budget

Längd: 183 cm Bredd: 61 cm Tjocklek: 6 mm Material: TPE (termoplastisk elast)

Yogamatta premium är en tjusig och lätt yogamatta i den lägre prisklassen. Den är tjockare än standard och riktigt bekväm att ligga på. Mattan fungerar även utmärkt att ha som träningsmatta.

En tjock och mjuk yogamatta

Mattan är mjuk och tjockleken gör att den passar bättre till de yogapass där stabiliteten inte är avgörande. Mattan kan upplevas som svampig i vissa positioner och då kan det vara svåra att hålla balansen. I en normal och torr miljö är greppet helt ok. Men när vi prövade mattan under ett svettigt yogapass blev den snabbt halkig. Både händer och armbågar fick svårt att få fäste och det var bara om man hade skor på fötterna, som testpersonen verkligen fick grepp.

Designen är snygg med ett behagligt och passande mönster på ena sidan. Yogamattan är lätt och därför enkel att bära med sig när man är på språng. Vi gillar att det medföljer en liten bärsele som förenklar det hela ännu mer.

Fri från ftalater

Yogamattan är tillverkad av TPE som är en blandning av gummi och plast. TPE är förhållandevis billigt att framställa och det speglar såklart prislappen. Enligt tillverkaren ska yogamattan vara helt fri från ftalater (hälsoskadligt) som annars är vanligt att använda som mjukgörare i den här typen av produkter.

Yogamatta premium från Rusta passar dig som söker en billig men samtidigt snygg yogamatta. Den är enkel att bära med sig vilket är utmärkt om du önskar att ta med mattan för träning på andra platser än i hemmet. Och priset är faktiskt svårslaget.

Tjusig design, väger lite, priset
Dåligt grepp vid svettiga pass, svampig
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 3.5 1

4. Gymstick Pro Yoga Mat

Hygienisk yogamatta med fin balans och utmärkt dämpning

Längd: 180 cm Bredd: 61 cm Tjocklek: 6 mm Vikt: 2,4 kg Material: PVC (latexfri)

Gymstick Pro Yoga Mat är en stabil yogamatta för både yoga och svettiga träningspass. Dämpningen är skön utan att vara för mjuk och den förseglade ytan gör den lätt att torka av från svett och annan smuts.

Matta i latexfri PVC

Pro Yoga Mat är tillverkad i latexfri PVC, vilket är det vanligaste materialet i yogamattor. PVC är en sorts plast och tillverkningsprocessen är tyvärr inte särskilt bra för miljön. Många billigare modeller kan dessutom innehålla ftalater, vilket kan vara dåligt för hälsan genom att verka som hormonstörande. Den här mattan är enligt tillverkaren dock helt giftfri och består av en mer miljövänlig PVC, något vi inte gjort någon research i.

Bra balans trots sin tjocklek

Vi har testat Pro Yoga Mat under både lugnare yogapass och tuffare intensiva pass med mycket svett. Den är förhållandevis tjock och den egenskapen kan ibland leda till att en yogamatta upplevs som svampig, något som ger sämre balans. Gymstick har lyckats bra med att balansera upp detta och Pro Yoga Mat ger trots tjockleken ett stabilt intryck. Mattan har dessutom en förseglad yta som gör det svårare för svett att tränga in, vilket också motverkar att mattan känns svampig.

Trots sin tjocklek så är den även förhållandevis kompakt med hög densitet, och det gör att mattan är tyngre än många andra modeller i testet. Om man planerarar att ofta bära med sig mattan finns det andra modeller som är mer lämpade för detta. Det ingår heller inte någon bärrem eller väska i köpet.

Stabil matta för hemmaträning

Pro Yoga Mat från Gymstick passar dig som önskar en stabil och balanserad matta för både yoga och träning i hemmamiljö. Den passar fint för dig som även kör lite svettigare pass eftersom den förseglade ytan är lätt att torka av.

Lätt att torka av, bra dämpning
Tung, tillverkningen belastar miljön
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3 1

5. Abilica YogaMat

Enkel och stabil träningsmatta för yoga och pilates

Längd: 173 cm Bredd: 61 cm Tjocklek: 3,5 mm Vikt: 0,91 kg Material: PVC

Abilica YogaMat är en okomplicerad yogamatta som passar fint både för yoga och pilatesövningar. Den är tunn och ligger glidsäkert på marken vilket bidrar till en utmärkt balans.

Matta i PVC

Den här modellen är tillverkad av PVC (polyvinylklorid) som är en av de vanligaste plasterna i världen och mycket billig att tillverka. PVC är inte ett särskilt miljövänligt material i jämförelse med naturkork och bambu som många andra modeller är tillverkade av. Materialet kan även innehålla ftalater vars uppgift är att göra produkten mjuk, men som också kan vara skadligt för hälsan. PVC är dock återvinningsbart! Abilica har även en serie med miljövänliga yogamattor som vi rekommenderar att titta på.

Lätt och halkig matta

YogaMat passar fint till både yoga- och pilatesövningar där balans är ett nyckelmoment. Den är bekväm att ligga på, även om den kan upplevas som tunn i övningar där en större del av kroppen pressas mot mattan. Vi upplever dock problem med greppet under de svettigare träningspassen då mattan snabbt blir halkig.

Mattan har en låg vikt och är lätt att bära med sig. Vi hade önskat att någon form av bärrem hade inkluderats i priset, vilket inte är fallet. Däremot går det att köpa en praktisk yogaväska på Abilicas hemsida, men den kostar dock lika mycket som själva mattan.

Bra första köp

Abilica YogaMat är valet för dig som söker en enklare yogamatta där fokus ligger på balans före puls och svett. Den har en låg prislapp och kan därför vara ett bra första köp om man vill testa på yoga eller pilates.

Balanssäker, billig
Hård/tunn, halkig, ej bärrem
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5

0 5 3 1

6. Casall exercise mat bamboo 4mm

Lätt yogamatta för den som vill köpa miljövänligt

Längd: 185 cm Bredd: 63 cm Tjocklek: 4 mm Vikt: 0,54 kg Material: 75% TPE (termoplastisk gummi) – 25% bambufibrer och rishusk

Casall exercise mat bamboo är en extremt lätt och trendig yogamatta. Denna matta utgör tveklöst det bästa miljövalet i vårt test eftersom 25% av materialet består av bambu och risskal vilket är helt organiskt. Vid tillverkning av den här mer miljövänliga yogamattan så kommer energin från 50% återvinningsbara energikällor, vilket ger visst hopp om framtiden och känns tryggt när man böjer sitt huvud och säger namaste.

Yogamatta som även funkar till annan träning

Denna yogamatta passar inte bara till yoga, utan fungerar även bra som träningsmatta. Den har nämligen en dämpning och densitet som gör den skön att ligga på. Greppet är ok vid lugnare träning där svetten inte bryter fram, men när kroppen blir fuktig så blir mattan något halkig.

Efter avslutad träning så rengörs den enkelt med kallt vatten och en trasa. Var uppmärksam på att inte låta den torka eller använda den i solen, den tål nämligen inte höga temperaturer eller direkt solljus.

Lätt yogamatta att bära med sig

För dig som gillar att yoga på resande fot är detta ett utmärkt alternativ eftersom mattan endast väger 540 gram. Den är mycket lätt att rulla ihop men tyvärr ingår varken bärrem eller yogaväska. Rätt bärutrustning går dock enkelt att köpa efter tycke och smak på diverse näthandelssidor.

Casall exercise mat bamboo är ett bra val för dig som värnar om miljön och önskar att ha en matta som är enkel att ta med på resan. Tränar du annat än bara yoga som passar den även utmärkt som träningsmatta, så länge du inte blir alltför svettig.

Miljövänlig, låg vikt, mjuk
Något halkig, temperaturkänslig
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5

Så gjorde vi testet

För att avgöra vilken yogamatta som blir bäst i test har vi bedömt följande egenskaper:

Pris: Hur bra är yogamattan i förhållande till prislappen? Här gör vi en samlad bedömning över hur mattan presterar i testet i förhållande till vad den kostar.

Tjocklek: Vi bedömer hur mattans tjocklek påverkar balans och bekvämlighet. En tjockare och mjukare yogamatta är ofta skön att sitta på men kan samtidigt göra att balansen försämras.

Grepp: Hur reagerar yogamattan på svett? För att kunna yoga säkert behöver mattan ha ett bra grepp. Många yogamattor har svårt att leverera ett bra grepp under de lite svettigare passen.

Material: Här bedömer vi hur slitstarkt materialet är samt kanske viktigast av allt, hur det påverkar människa och miljö. Många billigare yogamattor görs av PVC som är ett plastmaterial som släpper ut många giftiga kemikalier under tillverkningsprocessen. PVC står för polyvinylklorid och är ett av de farligaste ämnena för vår hälsa och miljö.

Vi har vägt in den samlade bedömningen av dessa egenskaper och satt det i relation med yogamattans prislapp. Denna testprocess har gjort det möjligt för oss att ge varje matta ett rättvist betyg.

Fem saker att tänka på innan du köper en yogamatta

Här ska vi hjälpa dig att navigera rätt i djungeln av yogamattor. Utbudet består av en rad olika material, former, färger, storlekar och varumärken. Det är med andra ord lätt att gå vilse!

Det finns några frågor som är bra att få svar på för att hitta yogamattan som passar bäst för just dina behov oavsett om du är nybörjare eller en mera van yogautövare. Det finns inget facit på hur den ideala yogamattan ska se ut eftersom det helt och hållet beror på vad den ska användas till.

1. Pris

Hur mycket får yogamattan kosta? Yogamattor brukar delas in i följande prisklasser:

 • Budget
 • Mellan
 • Premium

Här kommer en kortare beskrivning vad du kan förvänta dig av varje prisklass.

 • Budget: Karaktäriseras av enklare yogamattor och passar dig som utövar yoga någon gång ibland. Hållbarheten är oftast inte så lång och de flesta yogamattor i den här prisklassen tillverkas av en billigare plastblandning av antingen TPE eller PVC. Yogamattor i den här prisklassen kostar från 99 kr upp till 300 kr.

 • Mellan: Här hittar vi mer slitstarka modeller och de är inte sällan tillverkade av ett mer miljövänligt material såsom återvunnen PVC eller bambu. I den här prisklassen brukar det vara mer specificerat vilken målgrupp mattan är tänkt för. Vissa kanske bara är ute efter en skön träningsmatta medan andra letar efter en yogamatta som ger bra balans vid mer utmanande övningar. Prisintervallet i mellanklassen ligger mellan 300 och 600 kr.

 • Premium: I den här prisklassen hittar vi mer genomtänkta modeller. Här har ofta tillverkaren tagit ett helhetsgrepp och säkerställt att yogamattan tillverkas under schyssta villkor och med ett så miljövänligt material som möjligt. Mattor i den här prisklassen ska tåla flitig användning under flera år. Här erbjuder yogamattorna ofta en fin balans mellan mjukhet, grepp och balans. I premiumklassen hittar vi yogamattor från 600 kr och uppåt.

2. Användningsområde

Vad kommer jag främst att använda min yogamatta till? Här är det framförallt två huvudområden som är vanliga, yoga och övrig träning. Därefter finns det olika typer av yoga där vissa yogamattor passar bättre än andra. Vi reder ut vad som är viktigt att tänka på.

 • Yoga: Generellt så är det viktigare med grepp och balans om huvudsyftet med mattan är yoga. Ofta innebär yogaträning att man är i samma position en längre tid och då är det viktigt att mattan inte är för mjuk eftersom det inverkar negativt på balansen.

 • Övrig träning: Om huvudsyftet är att använda yogamattan som träningsmatta är det viktigt att den tål fukt och den får även vara lite mjukare så att den är skön att ligga på. Det är en stor fördel om mattan är enkel att torka av eftersom den troligtvis kommer få mer svett på sig. Beroende på träningstyp så kan det vara smart att leta efter en slitstark matta eftersom framförallt högintensiv träning kommer slita mer på mattan.

3. Material och tillverkning

Hur viktigt är det för mig att tillverkningen av yogamattan sker på schyssta villkor? Kan yogamattan innehålla gifter? Det här är frågor som är relevanta att ställa sig men som ibland kommer i skymundan. Vissa tillverkare har tagit ett helhetsgrepp på tillverkningen och kan erbjuda grymma yogamattor som dessutom är tillverkade under goda förhållanden med miljövänliga material. Nedan följer en kort beskrivning om de vanligaste materialen.

 • TPE (termoplastisk gummi): Många billigare yogamattor är tillverkade i det här materialet som är en blandning av plast och gummi. Fördelen med materialet är att det är slitstarkt och helt återvinningsbart.

 • PVC (polyvinylklorid): Det här är en av de vanligaste plasterna i världen och mycket billig att tillverka. PVC är inte ett särskilt miljövänligt material i jämförelse med naturkork och bambu som många andra modeller är tillverkade av. Materialet kan även innehålla ftalater vars uppgift är att göra produkten mjuk, men som också kan vara skadligt för hälsan. PVC är dock återvinningsbart!

 • Naturkork/bambu: Många yogamattor tillverkas idag av detta material som är helt organiskt och därmed återvinningsbart. Materialet ger en varm och behaglig yogaupplevelse. Dessa yogamattor är något dyrare än modeller tillverkade av plast och gummi men ofta värt de extra kronorna.

4. Tjocklek

Yogamattans tjocklek är också en faktor att ta hänsyn till. De flesta yogamattor är 4-5 millimeter tjocka och passar de flesta yogaformer.

 • Nybörjare: För dig som är ny inom yoga kan det vara bekvämt att välja en lite tjockare yogamatta och du bör då välja en matta som är 6 millimeter och tjockare. Den ligger du såklart skönare på men du bör vara medveten om att den kommer ge något sämre balans.

 • Vagabonden: För dig som gillar att ta med yogamattan på resan så kan det vara klokt att välja en tunnare matta som därmed även kommer vara lättare att bära med sig. Ofta ger tunnare mattor en bättre balans vilket kan vara bra vid vissa yogaövningar. De tunnare yogamattorna brukar ha en tjocklek på mellan 1,5 och 3 millimeter.

 • Specifika yogaövningar: Vissa typer av yoga ger en bättre upplevelse med rätt val av matta. Generellt kan man säga att mer fysiska former av yoga såsom Ashtangayoga och Vinyasa flow kräver en lite tunnare matta. Då ges du möjlighet till att känna in underlaget och därmed känna dig som ett med marken/jorden. Om du istället är ute efter att köra lite lugnare yogaformer som exempelvis Yinyoga, ja då kan det vara läge att välja en lite tjockare yogamatta. I Yinyoga håller du samma positioner i 3-5 minuter och då kan det vara skönt att ha en mjuk yogamatta.

5. Grepp

Det här är kanske den viktigaste faktorn och den blir särskilt viktig om du ska utöva yoga eller träning som gör att du svettas mycket. Vissa material kan bli väldigt halkiga och förutom att det upplevs som irriterande så kan det även innebära en skaderisk. Om ett bra grepp är extra viktigt för dig så rekommenderar vi att välja material av kork eller polyuretan. Det kan vara bra att känna till att de flesta yogamattor ger bättre grepp ju mer du använder mattan, så försök ha lite tålamod om den upplevs som halkig i början. Ett litet tips för att få ett bättre grepp när svetten sprutar är att lägga en handduk på yogamattan under träningspasset.


Yoga är en härlig träningsform som passar hela familjen, ung som gammal. Ett rofyllt yogapass på en skön yogamatta är ett utmärkt tillfälle att boosta upp kropp och knopp med ny och fräsch energi.

Vi har testat några av de populäraste yogamattorna och vårt test hoppas kunna hjälpa er att hitta den matta som passar era behov bäst.

Testet har utförts av en van yogautövare som testat ett antal utvalda yogamattor under en period på tre månader. Testpersonen har provat olika typer av yogapass för att noggrant kunna undersöka hur mattan reagerar på svett, slitage och framför allt hur skön den är att yoga på.

Yogamattorna har även testats vid annan sorts träning, för att avgöra om den även lämpar sig som träningsmatta, eller om den bäst passar vid yoga.

Utgångna produkter

0 5 4 1

Manduka PROLite yoga mat

Läckert designad yogamatta för den som vill ha högsta kvalitet

Längd: 180 cm Bredd: 61 cm Tjocklek: 4,7 mm Vikt: 1,8 kg Material: PVC (polyvinylklorid)
Manduka PROLite yoga mat

PROlite yoga mat från Manduka är en premiummatta av högsta kvalitet. Tillverkaren ger livstidsgaranti och den har lovordats av yogis världen över. Designen är snygg men samtidigt diskret, vilket gör att den passar snyggt både i vardagsrummet och på gymmet.

Helt utan latex

Yogamattan är 100% latexfri och tillverkad i PVC (polyvinylklorid) som är det vanligaste plastmaterialet för den här typen av produkter. I grunden är PVC ett miljöfarligt material, men enligt tillverkaren sker produktionen på en sådant sätt att inga giftiga kemikalier läcker ut, vare sig till människa eller miljö. Mattan har så kallade stängda celler som förhindrar att gift sipprar ut och hamnar på den som yogar. De stängda cellerna underlättar dessutom rengöring av mattan eftersom svett och bakterier lägger sig på ytan och det är enkelt att torka av med en blöt trasa.

Greppet ökar efter ett par veckors användning

PROlite yoga mat är något hård att ligga på och söker man en skön träningsmatta finns det bättre alternativ. För yogaträning är däremot komforten utmärkt och den bibehålls även under de lite längre yogapassen. I de positioner som kräver balans levererar den stabilitet av världsklass. Den är alldeles lagom tjock för att ge det stöd som behövs när svårighetsgraderna ökar.

Från början upplevde vi att greppet var mediokert, särskilt vid de lite mer svettigare yogapassen. Det var extra påtagligt för armbågarna i vissa positioner. Efter en dryg veckas flitigt användande började det bli bättre och inom en månad var greppet riktigt bra. Vi rekommenderar en extra portion tålamod om man upplever att greppet sviktar i början.

PROlite yoga mat från Manduka är yogamattan för dig som söker högsta kvalitet och inte räds prislappen. Du får en läcker matta med utmärkt stadga som du kommer ha glädje av i många år.

Livstidsgaranti, enkel att rengöra, stabil, snygg design
Dåligt grepp i början, högt pris, hård att ligga på
0 5 4 1

Casall Lightweight Travel mat 4mm

Extremt lätt yogamatta för resor

Längd: 183 cm Bredd: 61 cm Tjocklek: 4 mm Vikt: 0,53 kg Material: TPE (termoplastisk gummi)
Casall Lightweight Travel mat 4mm

Lightweight Travel mat 4mm från Casall är en ultralätt yogamatta som passar utmärkt att ta med på resan. Trots sin lätta vikt har den överraskande bra stötdämpning och en glidsäker yta. Den diskreta färgkulören gör att den passar in i de flesta miljöer.

Slitstark och återvinningsbar

Det här är en riktigt lätt och bekväm yogamatta som är tillverkad i materialet TPE. Många billigare yogamattor är tillverkade i det här materialet som är en blandning av plast och gummi. Fördelen med materialet är att det är slitstarkt och helt återvinningsbart. Det kan även vara bra att känna till att mattan inte ska förvaras vikt utan ihoprullad, annars kan vecken vara svåra att få bort.

Travel mat är enkel att ta med sig på resan eller till gymmet. Eftersom mattan har som huvudsaklig egenskap att den ska vara lätt resa med med så saknar vi dock någon form av bärrem eller väska. Det sistnämnda går att köpa till på Casalls hemsida.

Halkfri med bra stötdämpning

Denna lätta yogamatta från Casall passar fint att både yoga och träna på. Den är greppvänlig även under de tuffare träningspassen då svetten tränger fram och gör mattan fuktig. Den har en förhållandevis bekväm stötdämpning, men önskar man ligga mjukare så är ett tips att ta med mattan till gymmet och lägga den ovanpå gymmets yoga/träningsmatta.

Perfekt för resan eller gymmet

Lightweight Travel mat 4mm är idealisk för dig som reser mycket och samtidigt vill yoga/träna med egen matta. Den här yogamattan är även smidig att ta med som en extramatta på gymmet, eller varför inte till jobbet?

Låg vikt, bra grepp, återvinningsbart material
Ingen bärrem eller väska, veck kan vara svåra att få bort