Test av hammock

Senast uppdaterat Juni 2023

Vill du ha en bekväm viloplats i trädgården? Vi testar hammockar av olika design och form. För att en hammock ska kunna bli bäst i test måste den vara välkonstruerad, ha material som tål väder och användning samt erbjuda en god komfort.

Observera att detta test är under konstruktion, vilket innebär att fler hammockar kommer att tillkomma längre fram i tiden.

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Hammock

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själv och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av hammockar har vi låtit vanliga husägare använda produkterna i trädgårdsmiljö, och därför låtit utvärdera de olika modellerna. Följande egenskaper vägs in i testet:

Konstruktion: Vad är hammocken gjord av för material, hur är den att montera ihop och hur väl tål hammocken användning över tid?

Komfort: Hur många personer ryms i hammock, hur stor är sittytan och finns det dynor som passar i hammocken samt gör den mer bekväm?

Funktion: Har hammocken ett tak som kan vinklas, kan sittytan på något sätt justeras och går det att ta isär hammocken för vinterförvaring?

Utöver ovanstående parametrar så väger vi även in produkternas pris, och därefter gör vi en slutgiltig bedömning över vilken hammock som är bäst i test.

0 5 4.5 1

1. Hillerstorp Dalom

Rymlig och bekväm hammock med en mycket gedigen konstruktion i trä

Material: FSC-märkt norrländsk kärnfuru Bredd: 217 cm Antal sittplatser: 3 Maxvikt: 90 kg per sittplats

Hillerstorp Dalom är en gedigen hammock, tillverkad av svenskt trä. Hammocken levereras i delar men är enkel att montera ihop. Instruktionerna är tydliga och oavsett är det svårt att göra fel. Själva sitsen hängs på ställningen med kedjor och krokar. Det gör det lätt att haka av sitsen, så hammocken väger mindre om man vill flytta runt den i trädgården eller ställa undan den för vinterförvaring.

Det är lite lurigt att beställa en Hillerstorp Dalom på nätet, då det varierar huruvida hammocktaket ingår eller inte. Ska Dalom placeras utomhus är taket ett måste, så man får den där skuggade viloplatsen som en hammock ska utgöra. Taket kan vinklas i olika lägen, så man får skuggan som man vill ha den. Det går även enkelt att ta loss, vilket underlättar när hammocken ska stuvas undan för säsongen.

Gedigen kvalitet på konstruktionen

Hillerstorp Dalom är ganska bekväm i sig själv. Sitsens vinkel kan justeras genom att man väljer på vilken höjd man vill haka fast krokarna i kedjan. Men för riktigt hög komfort bör man köpa till passande dynor. Vill man ha dynor med perfekt passform så sitter Dynset Hillerstorp Hammock 78 Svart perfekt i Dalom, men Hillerstorp har andra dynor som passar och det kan även funka med universella dynor.

Kvaliteten på Hillerstorp Dalom är mycket god. På den tredje sommaren av användning finns ingen som helst påverkan på träkonstruktionen, hammocken har varken blivit ranglig eller på annat sätt förändrats av användningen. Även dynor, som förvarats inomhus varje natt, ser ut som nya. Det enda slitage som kan ses är att det svarta hammocktaket är synbart solblekt. Det är dock fortfarande mycket lätt att hålla rent, en avtorkning med ljummet vatten får bort såväl fågelbajs som fläckar av pollen.

BiT Hillerstorp Dalom sittdel

Hammock som är både rymlig och bekväm

Dalom har tre sittplatser och rymmer utan problem tre vuxna personer. Tack vare hammockens längd, yttermåttet är 217 cm, så går det även fint att halvligga i hammockens skugga och gunga stillsamt medan man lyssnar på sommarprat eller läser en bok.

En komplett Hillerstorp Dalom, med både tak och dynor, kostar en del. Men det här är en hammock som gett många timmar av avslappning i trädgården, och som tål flitig användning utan att uppvisa tecken på funktionellt slitage. Ovanpå det är Dalom en mycket vacker hammock, som finns tillgänglig i flera olika färgställningar. Lika njutbar för ögat som för kroppen är Hillerstorp Dalom en hammock man direkt blir nöjd med.

Välkonstruerad, rymlig och bekväm, god kvalitet, kan monteras isär
Högt pris
  • Betyg 1/5
  • Betyg 2/5
  • Betyg 3/5
  • Betyg 4/5
  • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5