Om våra tester

Bäst-i-Test.se är en oberoende konsumentsite som idag finns i Sverige, Norge och Danmark. Vi genomför produkttester i egen regi och resultaten presenteras här kostnadsfritt till dig som konsument.

Vår filosofi kring produkttester är enkel: Experter genomför testerna och ger sina omdömen och betyg!

Alla som någon gång jobbat med produktutveckling vet att en produkt i praktiken sällan fungerar eller presterar så som man som utvecklare tänkte sig. Mätvärden uppmätta i testlabb brukar inte heller spegla verkligheten. Det beror på att de parametrar som påverkar produktegenskaperna är väldigt många fler i verkligheten än det går att mäta i en fiktiv laboratoriemiljö. Förutom väder, vind och temperatur påverkar även användarens beteende, förväntningar, referensramar och övrig miljö upplevelsen och handhavandet av produkten. 

Denna problematik innebär att en produkt måste lämna den kontrollerade miljön i testlabbet för att kunna utvärderas på ett sätt som överensstämmer med hur den kommer att användas och fungera till vardags. För att göra denna utvärdering på ett korrekt sätt krävs erfarenhet och know-how inom den specifika produktgenren. Det ger nämligen en viktig inblick som testlabbet aldrig kan ge; fackkunskap, känsla och intuition. Specialistkunskap helt enkelt. Det är denna infallsvinkel som är vår grund och gör att vi använder oss att duktigt branschfolk som rådgivare och testare när vi utvärderar produkter. Med sin erfarenhet hjälper de oss att kora de bästa och mest prisvärda produkterna.

Exempelvis får duktiga lokalvårdare städa med dammsugarna vi testar. Då vi testar plattänger får proffsiga frisörer använda dem i sitt dagliga arbete. När vi testar brun utan sol låter vi skickliga hudterapeuter använda produkterna i omgångar och på olika hudtyper för bästa resultat. Barnoveraller testar vi under flera månader på ur-och-skurdagis, gräsklippare får klippa kilometer efter kilometer och barnvagnarna får rulla över asfalt, stock och sten, givetvis med ett barn i vagnen. Testarnas utgångspunkt är att använda sin kunskap för att ge dig som konsument kloka infallsvinklar när du intresserar dig för en produkt.

Produkterna vi testar används alltså i experternas dagliga arbetsmiljö och liv istället för att testerna görs i en fiktiv, kontrollerad miljö i ett laboratorium. På så sätt speglar produkttesterna verkligheten. Det gör att vi kan ge dig som konsument bättre köpråd.

Våra tester har så god renommé hos produkttillverkare att flera använder våra utmärkelser i sin marknadsföring. Därför har du kanske sett vår logotyp eller vårt domännamn i reklam på Internet, TV eller i tidningen.

Hur kan vi vara oberoende och samtidigt annonsfinansierade? 

Hur kan vi vara oberoende och samtidigt ha annonser med reklam på sidan? Jo, vi är noga med att separera annonsörer och testare. Annonsörerna kan inte påverka resultatet i ett test, resultaten i ett test är suveräna. Våra testare har heller inget inflytande över vilka annonser som ska visas på sajten. Testarna är också helt anonyma för våra annonsörer vilket innebär att testarna är helt oberoende från yttre påverkan. 
 
Du kan därför lita på objektivitet i våra tester trots annonserna. Annonserna är till för att täcka de kostnader som uppstår i samband med testerna samt till serverplats, domänkostnader, drift och underhåll med mera så att du som läsare kan ta del av våra rekommendationer helt kostnadsfritt. 

Vilka är vi?

Vi som driver Bäst-i-Test.se är civilingenjörer med en bakgrund inom produktutveckling som själva gillar genomtänkta, kvalitativa och gedigna produkttester. Vi startade Bäst-i-Test.se eftersom vi själva saknade en konsumentsite som både har djup och bredd med många olika produkter. Vi hoppas att du finner nytta och nöje i din läsning!