TEST: Bästa massagepistol (2024) - 15 expertbetyg

Redaktör Daniel Agerhult
Senast uppdaterat Juni 2024

Vill du lindra muskelspänningar, öka cirkulationen och främja återhämtning efter träning? Vi har långtidstestat de bästa och populäraste massagepistolerna på marknaden. Läs vidare för att upptäcka vilken modell som ger massage för just dina behov och önskemål.

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Massagepistol

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Vi har långtidstestat massagepistolerna med syfte att kunna göra en så rättvis bedömning som möjligt. Vi har bedömt och värderat följande:

Storlek och vikt
Vi har bland annat bedömt hur lätt massagepistolen är att ta med sig och hur ergonomisk den är. Är den utformad så att man själv kan nå alla muskler eller behöver man hjälp? Är den lämplig att ta med i träningsväskan eller på resan?

Hastighet och kraft
Samtliga massagepistoler i vårt test går att justera i olika hastigheter och de ger mellan 37 och 54 slag per sekund. Vi har värderat hur djupt pistolen penetrerar musklerna och då är både hastighet och en kraftfull motor viktiga egenskaper. Större muskelgrupper behöver ofta mer kraft för att kunna ge effektiv massage på djupet.

Ljudnivå
Här har vi bedömt hur diskret ljudkuliss massagepistolen har. Går det att massera samtidigt som man tittar på en film med sin partner eller låter den för mycket? Kan man använda den på bussen eller flygplanet utan att det stör?

Antal tillbehör
De massagepistoler vi testat har alla flera olika munstycken beroende på vad man ska massera. Vi har beaktat hur allsidig pistolen är, hur svårt det är att byta munstycken samt om det ingår någon typ av förvaringsväska.

Pris
Slutligen så summerar vi hur prisvärd vi tycker att massagepistolen är. Här väger vi in alla ovan nämnda parametrar för att kunnat ge produkten ett så rättvist betyg och omdöme som möjligt.

0 5 5 1

1. Flowgun Heat BÄST I TEST MASSAGEPISTOL

Spännande massagepistol med värme- och kylterapi för optimerad prestation och återhämtning

Vikt: 776 gram Längd: 19 cm Bredd: 5 cm Höjd: 16,9 cm Antal munstycken: 5 st Vibrationsnivåer: 5 st Motor: Borstlös 55 w Hastighet: 1600-3000 rörelser/minut Slaglängd: 10 mm Ljudnivå: 64 dB(A) Batteritid: 1-2 h Batteri: Li-ion-batteri 2400mAh Laddningstid: 4-5 h Garanti: 2 år Tillbehör: Väska, Hot & Cold-teknologi

Flowgun Heat är en snygg och innovativ massagepistol som erbjuder både kyla och värme. Egenskaper som är perfekta vid både uppvärmning och återhämtning. I paketet ingår en praktisk och skyddande väska samt fem olika munstycken - var och en med ett särskilt användningsområde.

Snabb hot & cold-funktion

Att kunna välja mellan kyla och värme är en spännande nyhet och vi tycker att funktionen fungerar överraskande bra. Dels är knapparna lätta att förstå sig på och placerade på samma ställe som on/off knappen. Det går dessutom snabbt för pistolen att hitta rätt arbetstemperatur och det är vi tacksamma för då tiden ibland känns som en lyxvara. Samtliga munstycken är lätta att ta av/på men var noga med att munstycket för varmt/kallt är vänt åt rätt håll så att den passar in ihop med elkontakten.

Det finns även några mindre förbättringspunkter. Det hade kunnat ingå ett munstycke till, exempelvis en axe vars tunna kant gör det lättare att komma åt smalare muskler längs med underarmen eller ryggraden. Motorljudet är något lägre än andra modeller men vi upplever ändå att det vid vissa tillfällen kan upplevas störande, exempelvis när du och din partner ska se en serie ihop.

Detaljerna är nyckeln till framgång

Flowlifes Flowgun Heat är en utmärkt massagepistol för dig med en aktiv vardag. Du kanske belastar din kropp hårt och därför behöver vara noga med detaljer som uppvärmning och återhämtning. Denna privata massör kan vara en viktig pusselbit för dig som vill lyfta din prestation till nästa nivå.

Flowlife Flowgun One

Hot & cold-funktion, brett användningsområde, snygg och skyddande väska
Önskvärt med ett till munstycke
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

Bra pris hos:

0 5 5 1

2. Flowlife Flowgun PRO 2.0 BÄSTA PREMIUMVAL

Imponerande prestanda för dig med höga krav

Vikt: 970 g Bredd: 18,5 cm Höjd: 24 cm Djup: 5,8 cm Antal munstycken: 6 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 1400-3200 rörelser/minut Slaglängd: 10 mm Ljudnivå: 62-67 dB(A) Batteritid: 3-8 h Garanti: 2 år Tillbehör: Väska

Svenska Flowlife har tagit fram Flowgun PRO 2.0 som är en effektiv massagepistol med stark motor och en imponerande batteritid. Den levereras med en smart förvaringsväska och generöst med olika munstycken. Den nya versionen har både fått en tystare och starkare motor samt ett uppgraderat batteri med längre livslängd.

Stark motor klarar även stora muskler

Flowlife Flowgun PRO 2.0 är en premiumprodukt som främst riktar sig till elitidrottaren eller till dig med mycket höga krav. Den levereras med sex olika munstycken och ett tips innan användning är att läsa på ordentligt vilket munstycke som används till vad. Det gör att du kommer få större glädje av massagepistolen.

Med hjälp av den kraftfulla motorn kan du penetrera även de större muskelgrupperna vilket många billigare modeller har svårt att orka med. Genom att trycka en gång på på/av-knappen längst upp på pistolen så väljer du någon av de fem vibrationsnivåerna. Funktionen är lite flashig men inte helt användarvänlig, råkar du trycka ett tryck för mycket så behöver du trycka flera gånger för att komma tillbaka dit du vill. Vi tror att ett klassiskt vred hade gjort justeringen betydligt enklare..

BiT Flowlife Flowgun PRO 2.0 sittdel

Vardagslyx för dig med en aktiv livsstil

Även om Flowlife har förbättrat ljudnivån och gjort den tystare så är det fortfarande knepigt att använda den i miljöer där man riskerar att störa andra. Det blir särskilt påtagligt när du använder någon av de högsta vibrationsnivåerna. Men i miljöer där det även finns annat bakgrundsljud så upplever vi inte att det är lika störande, exempelvis på gymmet.

Flowlife Flowgun PRO 2.0 är det perfekta valet för dig som idrottar mycket och inte vill kompromissa med kvaliteten. Efter ett hårt träningspass så hjälper massage att påskynda återhämtningen och med denna kraftiga motor så kan du även ge de stora muskelgrupperna en rejäl omgång. Dessutom är det otroligt skönt - en vardagslyx vi tycker att den aktive kan unna sig!

Stark motor, generöst med tillbehör, suverän batteritid
Knölig reglering av vibrationsnivåer
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 4.5 1

3. Theragun Pro BÄSTA PROFFSVAL

Ett riktigt kraftpaket med justerbar arm och spännande app

Vikt: 1,3 kg Bredd: 18 cm Höjd: 25,5 cm Djup: 7,6 cm Antal munstycken: 6 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 1750-2400 rörelser/minut Slaglängd: 16 mm Styrka: 27 kg Ljudnivå: 64-72 dB(A) Batteritid: 150 min Garanti: 2 år Tillbehör: Väska och extra batteri

Theragun Pro är verkligen ett kraftverk till massagepistol och vi förstår att den används av toppidrottare världen över. Den har en styrka och djup som få konkurrenter är i närheten av och kanske är det bara proffsmassörer som kan ge samma leverans. Dessutom gillar vi flexibiliteten som den justerbara armen erbjuder! Med en så pass rejäl prislapp så är såklart kraven också högt ställda. I paketet ingår en snygg förvaringsväska, sex munstycken och dubbla litiumjonbatterier som vardera har en drifttid på ca 150 minuter.

Appen guidar dig rätt

Therabody laddas ned i Appstore eller Google play och den är gratis att använda. Kortfattat så guidar appen dig till rätt massageprogram utifrån dina mål och utförda aktiviteter. Vi tycker att den ger många bra tips och därför rekommenderar vi att prova på den, om inte annat för inspirationens skull.

Som vi nämnt tidigare är Theragun Pro den närmaste man kan komma en portabel professionell massagerobot. Detta kan dock ha vissa nackdelar. Förutom att den har ett högre pris kan storleken vara en faktor att beakta. Den är den största av de massagepistoler vi har testat och har en relativt otymplig design. Om huvudsyftet är att ha med massagepistolen på resande fot kan det vara klokt att jämföra den med andra modeller innan du trycker på köpknappen. Även ljudnivån är något högre än andra modeller i vårt test av massagepistoler.

BiT Theragun Pro sittdel

Massagepistolen för dig med högt ställda mål

Theragun Pro är det ultimata verktyget för dig som är en professionell idrottare och kräver det absolut bästa. Denna modell kompromissar inte och kan, med rätt teknik, ge en massage som liknar den som bara riktiga människohänder kan erbjuda. Visst är priset högt, men jämfört med kostnaden för att boka tid med en mänsklig massör blir det snabbt en lönsam investering - och du slipper dessutom bokningsbesväret!

Massagearm går att justera, stark motor, ingår två batterier
Tung att bära med sig, saftig prislapp
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

4. InSPORTline Massage Gun Bitigo BÄSTA BUDGETVAL

Prisvärd massagepistol med låg ljudkuliss och lång batteritid

Vikt: 840 gram Längd: 23 cm Bredd: 6,5 cm Höjd: 21 cm Antal munstycken: 4 st Vibrationsnivåer: 20 st Motor: 48 W Hastighet: 1800-3000 rörelser/minut Slaglängd: 7 mm Ljudnivå: 55 dB(A) Batteritid: Upp till 5,5 h Batteri: 12V Li-ion-batteri 1500mAh Laddningstid: 3 h Garanti: 1 år Tillbehör: Väska

InSPORTline Massage Gun Bitigo levererar ett riktigt bra prisvärde, lång batteritid och en läcker design. Den medföljande snygga och praktiska förvaringsväskan gör det enkelt att ta med sig massagepistolen på resan, till gymmet eller kontoret. Den diskreta ljudkulissen gör Bitigo till en av de tystaste pistolerna i testet.

Många tryck för att nå max

Massagepistolen är busenkel att använda vilket gör den till ett bra val även för den som inte är så tekniskt bevandrad. Dock finns det en liten nackdel när det gäller att växla mellan låg och högsta nivå. Att behöva trycka på knappen 20 gånger för att gå från lägsta till högsta nivån upplevs både knöligt och tidskrävande. En annan aspekt att överväga är att motorn inte orkar levererar den där djupgående massagen som vissa användare kan vara i behov av. För de som letar efter en kraftfull massagepistol finns det risk för besvikelse och de bör därmed överväga en modell med starkare motor.

Smidig och tyst som en viskning

InSPORTline Massage Gun Bitigo har sina absoluta styrkor i att den är lätt och smidig samt mycket tyst. Många massagepistoler marknadsförs som tysta men ofta visar resultaten att de trots allt har en ljudnivå som kan störa omgivningen. Bitigo är undantaget vilket gör den till ett bra och mycket prisvärt alternativ för dig som önskar avslappnande massage framför TV:n eller på bussen till och från jobbet.

InSPORTline Massage Gun Bitigo

Låg ljudkuliss, praktisk väska, högt prisvärde, lång batteritid
Svag motor, många tryck för att nå max
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

5. Flowlife Flowgun One

Smidigt kraftpaket med många tillbehör och lyxig design

Vikt: 590 gram Bredd: 9 cm Höjd: 23 cm Djup: 6 cm Antal munstycken: 8 st Vibrationsnivåer: 5 st Motor: Borstlös 100.8w Hastighet: 1600-3200 rörelser/minut Slaglängd: 12 mm Ljudnivå: 65 dB(A) Batteritid: 2-4 h Batteri: Li-ion-batteri 2600mAh*3 Laddningstid: 6 h Garanti: 2 år Tillbehör: Väska, laddningsstation

Flowgun One är ett mycket intressant tillskott i den redan så framgångsrika familjen av massagepistoler från svenska Flowlife. Till måtten är One näst minst i syskonskaran men ändå en av de kraftfullaste. Enligt oss är den också den mest stilfulla och imponerar med sin enkla och minimalistiska design. I paketet ingår en skyddande väska, laddningsstation och hela åtta stycken olika tillbehör!

Kraftpaket med premiumkänsla

Flowgun One är ett riktigt kraftpaket med en generös slaglängd på 12 mm och en stark borstlös motor som klarar av att ge även de större muskelgrupperna en rejäl omgång. Den låga vikten gör massagepistolen extremt lätt att ta med sig och den medföljande skyddsväskan är inte bara praktisk utan även riktigt snygg vilket ger en lite lyxigare touch. En detalj som förstärker premiumkänslan är den läckra graveringen som vi hittar på stålhöljet strax innan massagehuvudet - riktigt snyggt!

Flowlife Flowgun One

En potentiell nackdel är det korta handtaget vilket gör det svårt att nå alla muskler på ryggen, vilket blir särskilt påtagligt om du som oss har lite stela muskler. Vi noterar även att ljudnivån är något högre jämfört med exempelvis Flowgun GO 2.0, skillnaden är dock försumbar. Du kan möjligtvis märka skillnad i ett tyst rum men inte annars.

Massagepistolen för dig i rörelse

Flowlife Flowgun One har verkligen gått hem hos oss i testpanelen och vi gillar allt från den schyssta prestandan till premiumkänslan i designen. För dig som har en aktiv livsstil och vill kunna ta med massagepistolen till gymmet, kontoret eller när du är på resande fot, är detta ett perfekt val.

Smidiga mått, läcker design, stark motor, många tillbehör, praktisk väska
Något hög ljudvolym, kort handtag
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bra pris hos:

0 5 4.5 1

6. Flowfeet Heat BÄSTA FOTMASSAGE

Avancerad fotmassage med skonsamt lufttryck och infraröd värme

Prisklass: Mellan Antal program: 3 st Hastigheter: 3 st Vikt: 2,7 kg Mått: 45 x 40 x 27 cm Garanti: 2 år Övrigt: Värmefunktion

Flowfeet Heat är en uppgraderad version av Flowlifes äldre modell Flowfeet. Den nya modellen erbjuder en smidigare och bekvämare massageupplevelse jämfört med sin föregångare. Den är dessutom mycket snyggare! Du kan enkelt anpassa massagen efter dina behov genom att välja mellan tre olika nivåer. Apparaten är enkel att använda och ger en effektiv och behaglig massage.

Flowfeet Heat vs Flowfeet

Precis som sin föregångare är Heat också mästerlig på att kombinera lufttrycksmassage med infraröd värme för att öka blodcirkulationen, mjuka upp muskler och påskynda återhämtningen. Behandlingen ger dina fötter ny energi oavsett om du har haft en lång dag på jobbet eller ett krävande träningspass. Förutom att massagen får höga betyg på massageskalan så gillar vi verkligen att den är så pass mycket smidigare än Flowfeet-originalet. Dels är den betydligt lättare men även det mjuka höljet gör apparaten smidigare och mera följsam.

Att rengöra massageapparaten är enkelt, både inuti och utanpå. Den har förvisso ingen inbyggd luftrengörare men du kan lossa ett blixtlås för att ta ut innehållet och sedan tvätta det i tvättmaskinen eller för hand. Enheten är designad för att passa de flesta storlekar och våra tester visar att gränsen går runt storlek 47. Har du dessutom höga vrister så kan det i kombination med stora fötter bli ett problem.

Läckert fotspa för hemmet

Flowfeet Heat är en fotmassör att älska med en unik kombination av lufttryck och värme - perfekt för alla som vill ge sina trötta fötter ny energi.

Flowfeet Heat

Lätt och smidig, enkel att använda, infraröd värme, skön fotmassage
Saknar integrerad luftrenare
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bra pris hos:

0 5 4.5 1

7. Flowpillow Heat BÄSTA MASSAGEKUDDE

Härlig massagekudde med infraröd värme och flera hastighetsnivåer

Prisklass: Premium Hastigheter: 3 st Vikt: 1,6 kg Mått: 32x11x20 cm Batterityp: Litiumjonbatteri - 2200 mAH Batteritid: 2 h Laddningstid: 3 h Garanti: 2 år Övrigt: Infraröd värme

Flowpillow Heat är en imponerande massagekudde som erbjuder en grym kombination av prisvärde och prestanda. Den infraröda värmen ger en extra dimension av avslappning och hjälper till med att mjuka upp spända muskler samt bidrar till ökad blodcirkulationen för snabbare återhämtning. Det gör att kudden passar lika bra efter en slitsam arbetsdag som efter ett hårt träningspass.

Kudde med flera användningsområden

De stora och tydliga knapparna gör massagekudden mycket enkel att använda och det är skönt att den är helt sladdlös eftersom det gör den mera flexibel. Vi gillar att intensiteten går att justera i tre nivåer eftersom det behövs olika styrka på exempelvis nacken och låret. På känsliga områden så finns det risk att styrkan kan upplevas vara i hårdaste laget. Till dig som är orolig för detta säger vi att det dels är en vanesak men sen också att man kan behöva justera placeringen av kudden en aning för att det ska bli helt bra.

Och ja, kudden har fler användningsområden än bara nacken! Vi tycker att den är grym på att mjuka upp exempelvis stela vader och lår efter en lång löptur. En full laddning håller liv i kudden i cirka två timmar vilket är mer än tillräckligt och det tar tre timmar att ladda upp litiumjon-batteriet igen.

Balsam för en sliten kropp

Flowpillow Heat är en utmärkt massagekudde i premiumsegmentet som passar lika bra i soffan som på kontoret. Vi är därför glada att den är så enkel att bära med sig vilket möjliggör användning både hemma och på resande fot. Varför inte ha en rutin att använda den på fikarasten för att mjuka upp hårda skrivbordsmuskler eller på kvällen framför TV:n som avslappning innan en god natts sömn.

Flowpillow Heat

Värmefunktion, massage i tre hastigheter, lång batteritid
Eventuellt smärtsam för den ovane
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

8. Flowlife Flowfeet

Heltäckande fotmassage med infravärme och integrerad luftrenare

Prisklass: Premium Antal program: 3 st Hastigheter: 3 st Vikt: 6 kg Mått: 45 x 40 x 27 cm Garanti: 2 år Övrigt: Värmefunktion

Flowfeet från svenska Flowlife ökar blodcirkulationen i dina fötter genom att erbjuda en unik kombination av lufttryck, massage och infravärme. Det hjälper till med att mjuka upp musklerna och påskynda återhämtningen vilket kan vara perfekt efter en lång dag med många steg.

Lätt att lära sig

Vi tycker att det känns lyxigt med tre olika massageprogram som alla har en speciell touch med olika kombinationer av massage och kompression. Vi höjer dock ett varningens finger för att massagen kan vara på gränsen till smärtsam för den ovane och vi rekommenderar därför att börja på en låg intensitet för att sedan arbeta sig uppåt. Men när man väl har vant sig är massagen riktigt skön.

Det går snabbt att lära känna de olika programmen och det är busenkelt att förstå vilka knappar man ska trycka på för att massagen ska komma igång. Maskinen är lätt att rengöra både på in- och utsidan och produkten är dessutom utrustad med en integrerad luftrenare som hjälper till med att hålla luften fräsch. Den passar både små och stora fötter även om det var precis på gränsen för testpersonen som har storlek 47 på skorna.

Första hjälpen för trötta fötter

Flowfeet är en högpresterande fotmassage som passar en bred målgrupp, ung som gammal. Jag tror vi alla känner igen oss i att landa i soffan med värkande fötter efter ett långt löppass eller efter en hård dags arbete. Formulan med lufttryck och värme hjälper dig att återställa systemet och göra dina fötter redo för nya utmaningar.

Flowlife Flowfeet

Flera program och intensitetsnivåer, inbyggd luftrenare, infravärme
Smärtsamt för nybörjaren
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

9. Flowlife Flowgun Pocket

Kraftfull minipistol med låg ljudkuliss och praktisk väska

Vikt: 495 gram Längd: 15 cm Bredd: 14 cm Höjd: 4 cm Antal munstycken: 4 st Vibrationsnivåer: 3 st Motor: Borstlös 100.8w Hastighet: 2000-3200 rörelser/minut Slaglängd: 8 mm Ljudnivå: 62 dB(A) Batteritid: 4 h Batteri: Li-ion-batteri 1600mAh Laddningstid: 2-3 h Garanti: 2 år Tillbehör: Väska, laddare

Flowgun Pocket är en liten och nätt massagepistol med låg vikt och diskret ljudkuliss. Låt er dock inte luras - bakom skalet döljer sig ett litet monster vars kraft flera av de större konkurrenterna har svårt att matcha. I paketet ingår fyra munstycken, en praktisk väska samt en laddare.

En ljudnivå som omgivningen uppskattar

Med sina beskedliga mått är detta en av de minsta massagepistolerna i testet vilket gör den till ett mycket bra val för dig som ofta är på språng. Det är också en av få massagepistoler som funkar bra att använda framför TV:n utan att det stör för mycket - perfekt vid fredagsmyset efter en hård arbetsvecka!

 

Flowlife Flowgun Pocket

Även om motorn är förhållandevis stark så är slaglängden begränsad vilket gör det svårt att komma åt spända muskler på djupet. Och med tanke på storleken är det heller inget vi räknat med. Den gör däremot ett fint jobb med att mjuka upp ytlig bindväv vilket ökar blodcirkulationen och minskar spänningarna i musklerna. Alla fyra munstycken är bra och fyller sitt syfte, möjligtvis saknar vi en fork eller axe som är bra på att komma åt de smalaste musklerna.

Passar perfekt i handväskan eller ryggsäcken

Även om det blivit allt vanligare att inkludera en väska i priset så vill vi ändå lyfta fram Flowlife Pockets modell, den är både snygg och skyddande på samma gång. Pistolen laddas med en vanlig USB-C laddare, mycket praktiskt eftersom man med säkerhet vet att den medföljande laddaren inom kort kommer försvinna. Det är i alla fall ett troligt scenario i vår familj!

Flowlife Pocket är en suverän massagepistol för dig som prioriterar smidighet framför slaglängd. Denna kan lätt bäras med i handväskan eller ryggsäcken för att sedan användas på exempelvis kontoret eller gymmet. Den låga ljudnivån gör att den kan användas i stort sett överallt utan att det riskerar att störa andra.

Lågt motorljud, smidiga yttermått, praktisk väska medföljer
Endast fyra munstycken, begränsad slaglängd
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

10. Gymstick Fascia Gun

Tyst och kompakt massagepistol med flera vibrationsnivåer

Vikt: 450 gram Bredd: 10 cm Höjd: 15,5 cm Djup: 4,5 cm Antal munstycken: 4 st Vibrationsnivåer: 6 st Hastighet: 1400-2800 rörelser/minut Slaglängd: 6 mm Ljudnivå: 55-63 dB(A) Batteritid: 2-3 h Garanti: 1 år Tillbehör: Väska

Gymstick Fascia Gun är den mindre massagepistolen som är imponerande kompakt i sin design. I priset ingår en smidig väska, vilket gör den perfekt att ta med på resan eller till gymmet. Trots sin lilla storlek erbjuder den hela sex vibrationsnivåer och inkluderar fyra olika munstycken

Enkel att ladda med flera vibrationsnivåer

Det går inte att bortse från att motorn är i minsta laget men den är också i första hand till för enklare massage på jobbet eller på resan. Den levereras i en smidig väska där du kan förvara alla tillbehör och laddare. Den laddas via USB-C, vilket är fördelaktigt eftersom det är vanligt att flera andra tekniska enheter i hemmet också laddas på samma sätt. Om du skulle tappa bort laddaren är chansen stor att det finns en extra någonstans hemma eller på arbetsplatsen. Om du har en dator på jobbet kan du enkelt ladda massagepistolen via USB-porten.

Fascia Gun är både diskret och elegant på samma gång. Den är designad med lysdioder som visar aktuell vibrationsnivå men när det gäller batteristatus behöver man leva i ovisshet. Tur är väl att den är så enkel att ladda. Det korta handtaget gör det inte helt lätt att komma åt musklerna på exempelvis ryggen på egen hand, där behöver du assistans.

BiT Gymstick Fascia Gun sittdel

Behaglig ljudkuliss ger ett bredare användningsområde

Föga förvånande får vi även problem med att penetrera lite större muskelgrupper som exempelvis baksida lår, motorn är för svag helt enkelt. Det positiva med detta är att även motorljudet är lågt och vill du använda massagepistolen på exempelvis tåget eller bussen så funkar det fint utan att du stör medpassagerare. Våra mätningar visar en decibelnivå på mellan 55-63 dB vilket motsvarar ljudet i ett normalt samtal eller bruset i en lugn kontorsmiljö.

Gymstick Fascia Gun är ett bra val för dig som alltid vill bära med dig din massagepistol. Den passar utmärkt som avkopplande massage på kontoret, tåget eller framför TV:n.

Låg ljudkuliss, smidig, flera munstycken, olika vibrationsnivåer
Svårt att nå överallt, ingen batteristatus, svag motor
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

11. Flowlife Flowgun Go 2.0

Smidig massagepistol med suverän prestanda och generöst med tillbehör

Vikt: 790 gram Bredd: 15 cm Höjd: 24,5 cm Djup: 6 cm Antal munstycken: 6 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 2000-3200 rörelser/minut Slaglängd: 10 mm Ljudnivå: 60-65 dB(A) Batteritid: 1,5-3 h Garanti: 2 år Tillbehör: Väska

Flowgun Go 2.0 är en högpresterande massagepistol tillverkad av det svenska märket Flowlife. Den är speciellt utformad för dig som har en aktiv livsstil och behöver en flexibel pistol för avkoppling och återhämtning. I paketet ingår sex olika munstycken och en praktisk väska som gör det enkelt att ha med sig hela kitet, inklusive massagepistolen, munstycken och laddare. Med en imponerande batteritid på upp till tre timmar och fem olika vibrationsnivåer, ser vi att Flowgun Go 2.0 kan vara din nya bästa kompis.

Nya Flowgun GO 2.0 - både starkare och tystare

Flowgun Go 2.0 är en välutrustad massagepistol som imponerar med sina specifikationer och kan på flera punkter jämföras med de dyraste modellerna i testet. Den senaste uppdaterade versionen, Flowgun GO 2.0, har dessutom en förbättrad motor som klarar av att ge även de största musklerna en kraftfull behandling. Även om motorn har utvecklats, är den fortfarande något svagare än den dyraste modellen i testet men ändå tillräckligt bra för de allra flesta. En annan positiv förändring är att Flowlife har lyckats minska ljudnivån men trots detta tycker vi att den är något för hög för att det ska kännas bra att använda den framför TV:n eller på tåget.

På massagepistolens överdel finns en touchfunktion där du justerar vibrationsnivån utifrån önskemål. En större muskelgrupp som exempelvis baksida lår kräver oftast en högre vibrationsnivå än nacke eller underarm. En trycksensor med ljusdioder är också integrerad för att ge visuell återkoppling på hur hårt trycket är under användningen. Idén är bra men det är samtidigt lite knölig, ett vred hade varit mer användarvänligt även om du lär dig fort hur det fungerar.

BiT Flowlife Flowgun Go 2.0 sittdel

Den perfekta pistolen för Svensson-familjen

Med en imponerande batteritid på upp till tre timmar och en av de lägsta vikterna i testet så erbjuder Flowgun Go 2.0 en fin kombination av prestanda och användarvänlighet. Dessutom har Flowlife en riktigt bra kundsupport där du snabbt får svar på dina frågor och garantitiden på två år går inte att klaga på.

Flowlife Flowgun Go 2.0 är ett prisvärt val för dig som vill uppleva fördelarna med en massagepistol före eller efter träning, under pauser på jobbet eller när du vill koppla av innan det är dags att lägga sig i sängen för en god natts sömn. Den har som sagt många användningsområden och den medföljande väskan gör det ännu smidigare att alltid ha massagepistolen med sig.

Smidig väska, generöst med munstycken, bra garantitid
Inte den starkaste motorn
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

12. Theragun Prime

Ergonomisk massagepistol med stark motor och användarvänlig app

Vikt: 1 kg Bredd: 16 cm Höjd: 22,5 cm Djup: 7,3 cm Antal munstycken: 4 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 1750-2400 rörelser/minut Slaglängd: 16 mm Styrka: 13,5 kg Ljudnivå: 65-72 dB(A) Batteritid: 120 min Laddningstid: 80 min Garanti: 2 år Tillbehör: Skyddsväska

Theragun Prime är en behändig massagepistol med överraskande stark motor och generös slaglängd. Den är designad med ett triangelformat grepp som gör det möjligt för dig att hela tiden ha ett skön och ergonomisk handposition.

Smidig för dig som reser ofta

Med i paketet får du flera olika munstycken och en läcker resepåse som underlättar när du vill ha med din Prime på resan. Med en så pass, i alla fall på pappret imponerande batteritid så kände vi oss tvungna att se hur väl den kunde leva upp till verkligheten. Och vår lilla farhåga besannades, istället för 120 minuter så landade resultatet på runt 60 minuter vilket förvisso är helt okej.

Massagepistoler generellt är svåra att använda i tysta utrymmen utan att störa omgivningen. Prime har en förhållandevis hög ljudnivå och ser du exempelvis på film tillsammans med din partner så är ljudet störande. Likaså om du använder den i en offentlig miljö som tåg eller flygplan. Positivt är att den är TSA-godkänd vilket innebär att du har möjlighet att ta med den på resan i ditt handbagage. Och hur härligt låter det inte med lite mjukgörande massage efter en lång flygtur?

BiT Theragun Prime sittdel

Therabody-appen hjälper dig att hitta rätt

Theragun Prime är en spännande massagepistol och passar dig som både reser och idrottar mycket. Den borstlösa motorn är tillräckligt stark för att även ge spända stora muskler en rejäl omgång. Vi gillar även att den är kompatibel med Therabody-appen som hjälper dig att hitta rätt i djungeln av massageprogram. Den är dessutom helt kostnadsfri!

Stark motor, triangelformat handtag, appen Therabody
Kortare batteritid än specifikationen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bra pris hos:

0 5 3.5 1

13. Hypervolt 2 Pro

Tystlåten massagepistol med smart app

Vikt: 1,2 kg Bredd: 20 cm Höjd: 26 cm Djup: 6 cm Antal munstycken: 5 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 1700- 2700 rörelser/minut Slaglängd: 14 mm Ljudnivå: 56-64 dB(A) Batteritid: 180 min Garanti: 1 år Tillbehör: Bluetooth / Väska för munstycken

Hypervolt 2 Pro levererar en imponerande massageteknik som bland annat bidrar till en låg ljudnivå. Massagepistolen är populär bland många elitidrottare världen över och vi förstår varför. Den är både riktigt snygg och levererar skön massage.

Innovativ och användarvänlig app

Hyperice har en egen app som ger förslag på olika program baserat på vad du har för mål med din massage. Genom att ge appen tillgång till Apple health så ger den förslag på massageprogram baserat på vad du har genomfört för träningspass. Den är även kompatibel med träningsapparna Strava och Garmin. När du har valt ett massageprogram med appen så reglerar den hastigheten på massagepistolen automatiskt vilket är praktiskt. Appen är både snygg och förvånansvärt användarvänlig.

BiT Hypervolt 2 Pro sittdel

Imponerande ljudkuliss

I paketet ingår fem olika munstycken som var och en lämpar sig för en speciell typ av massage och muskelgrupp. För att vara utrustad med en så pass stark motor så ger den förvånansvärt lite ljud ifrån sig. Hyperice har tidigare varit kända att genom en speciell glidteknik kunna sänka ljudnivån och så är fallet även här. Detta är en fördel om man vill använda massagepistolen framför tv:n eller på resan. Den är även TSA-godkänd vilket innebär att den kan packas i ett handbagage och tas med på flygplanet. Önskar man en väska för massagepistolen kan man köpa det på Hyperice hemsida.

En ambitiös proffsmaskin

Hyperice Hypervolt 2 Pro är en massagepistol av högsta kvalitet som är perfekt för idrottare med höga ambitioner. Den fungerar utmärkt både före och efter träning. Med tanke på det höga priset hade det känts tryggare med en längre garanti samt att en förvaringsväska hade ingått i prislappen.

Diskret ljudkuliss, innovativ app, godkänd som handbagage
Endast 1 år garanti, saknar förvaringsväska
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Bra pris hos:

0 5 3.5 1

14. Gymstick CairO Pro

Läcker massagepistol med upplyst display och bordsstativ

Vikt: 970 gram Bredd: 18 cm Höjd: 26 cm Djup: 7,5 cm Antal munstycken: 5 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 1200-3200 rörelser/minut Slaglängd: 10 mm Ljudnivå: 61-69 dB(A) Batteritid: 6,5 h Garanti: 1 år Tillbehör: Väska och bordsstativ

Gymstick CairO Pro är en riktig läckerbit som med sin långa arm ger skön massage över hela kroppen. När den inte används placeras den antingen på det snygga bordsstativet eller i den medföljande förvaringsväskan. Batteritiden imponerar och är bland de bästa i hela testet!

Den eleganta designen sticker ut

CairO massagepistolen sticker ut i vårt test med sin snygga design och smarta lite längre arm. Den är perfekt om du ofta utför egenmassage och behöver nå svårtillgängliga delar på ryggen. Vi uppskattar särskilt det smidiga bordsstativet som gör att massagepistolen kan stå framme på ett naturligt sätt och smälta in i en modern inredning

CairO levererar en imponerande batteritid på cirka 15 timmar vid lägsta hastighet. När du använder massagepistolen i ett mörkt rum så är det praktiskt att displayen lyses upp så att du ser vilken hastighet du har valt. Displayen visar också antalet slag som pistolen har levererat under sessionen, vilket egentligen är information som är helt onödig. Däremot gillar vi den dioden längst ner på armen som visar hur mycket kräm som är kvar i batteriet, en praktisk detalj som flera andra modeller i testet saknar.

BiT Gymstick CairO Pro sittdel

Den förlängda armen hjälper dig

CairO Pro erbjuder en hög maxhastighet och ett brett spektrum av vibrationsnivåer. Den klarar av att leverera djup massage ända tills motståndet ökar. Det märks vid våra försök att massera lite djupare av exempelvis ryggen, då stannar motorn ganska snabbt. Om du vill komma djupare in i de stora muskelgrupperna rekommenderar vi att du letar efter en massagepistol med bättre specifikationer. Vi hade även önskat några fler munstycken för ett bredare användningsområde.

CairO Pro från Gymstick passar dig som letar efter en enkel men snygg massagepistol för i första hand egenmassage. Visst är motorn något svag men det gör inte så mycket så länge du inte har ett starkt behov av riktig djupmassage och det kompenseras istället av den grymma batteritiden.

Belyst display, bra räckvidd, lång massagetid
Klen motor, saknar vissa munstycken
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3 1

15. Gymstick Massage Gun

Tystlåten massagepistol med högt prisvärde

Vikt: 800 gram Bredd: 18,5 cm Höjd: 21 cm Djup: 6 cm Antal munstycken: 5 st Vibrationsnivåer: 3 st Hastighet: 1200-2800 rörelser/minut Slaglängd: 8 mm Ljudnivå: 52-67 dB(A) Batteritid: 3,5-5 h Garanti: 1 år Tillbehör: Väska

Med en praktisk väska som innehåller laddare, bruksanvisning och fem olika munstycken, kommer Gymstick Massage Gun redo att användas. Den erbjuder en motor som har kraft nog att bearbeta även de större muskelgrupperna på ett effektivt sätt. Dessutom är priset riktigt förmånligt!

Knapparna på handtaget är så pass diskreta att det kan uppstå förvirring huruvida det är längs med handtaget eller på baksidan som man slår på massagepistolen. Men vi gillar designen och vi tycker det är stilfullt med den mattsvarta färgen och det borstade stålet. Visst är knapparna längs med handtaget på framsidan subtila men när pistolen är igång så lyser dioderna upp i en behaglig blå färg och samtidigt i en röd färg på baksidan. Jämfört med exempelvis Gymstick CairO, har denna modell ett något kortare handtag, vilket gör det svårare att nå vissa muskler på egen hand.

Skön massage som inte gör dig pank

I paketet får man hela fem olika munstycken som var och en har sitt lilla specialområde beroende på vad som ska masseras. Med tanke på prislappen känns det generöst även om munstyckena upplevs mer plastiga och vara av sämre kvalitet jämfört med många av de dyrare modellerna.

Trots en lite mindre motor så är det en ganska tuff rackare som inte ger upp i första taget. Även större muskler som vader och lår får sig en omgång även om massagepistolen inte klarar av att gå lika mycket på djupet som modeller med starkare motor. Vi tycker dock att Massage Gun gör ett fint jobb och ger skön massage på exempelvis spända skrivbordsaxlar eller trötta ryggar.
Så varför inte ge musklerna den behandling de förtjänar utan att tömma plånboken!

BiT Gymstick Massage Gun sittdel

Generöst med tillbehör, låg ljudkuliss
Plastiga munstycken, kort handtag, något svag motor
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5

Så gjorde vi testet

Vi har långtidstestat massagepistolerna med syfte att kunna göra en så rättvis bedömning som möjligt. Vi har bedömt och värderat följande:

Storlek och vikt
Vi har bland annat bedömt hur lätt massagepistolen är att ta med sig och hur ergonomisk den är. Är den utformad så att man själv kan nå alla muskler eller behöver man hjälp? Är den lämplig att ta med i träningsväskan eller på resan?

Hastighet och kraft
Samtliga massagepistoler i vårt test går att justera i olika hastigheter och de ger mellan 37 och 54 slag per sekund. Vi har värderat hur djupt pistolen penetrerar musklerna och då är både hastighet och en kraftfull motor viktiga egenskaper. Större muskelgrupper behöver ofta mer kraft för att kunna ge effektiv massage på djupet.

Ljudnivå
Här har vi bedömt hur diskret ljudkuliss massagepistolen har. Går det att massera samtidigt som man tittar på en film med sin partner eller låter den för mycket? Kan man använda den på bussen eller flygplanet utan att det stör?

Antal tillbehör
De massagepistoler vi testat har alla flera olika munstycken beroende på vad man ska massera. Vi har beaktat hur allsidig pistolen är, hur svårt det är att byta munstycken samt om det ingår någon typ av förvaringsväska.

Pris
Slutligen så summerar vi hur prisvärd vi tycker att massagepistolen är. Här väger vi in alla ovan nämnda parametrar för att kunnat ge produkten ett så rättvist betyg och omdöme som möjligt.

Fyra saker att tänka på innan du köper en massagepistol

Vi är säkert många som efter en hård arbetsdag önskat att det fanns en privat massör som väntade i hemmet. Ett utmärkt och billigt alternativ är att köpa en massagepistol. Det finns många olika modeller på marknaden som alla har sin speciella egenskaper. I den här texten ska vi hjälpa dig att reda ut vad som är viktigt att tänka på innan du trycker på köpknappen.

1. Pris

Massagepistoler finns i flera prisklasser, från ca 300 kr upp till drygt 7000 kr. Här behöver du fundera över hur stor budget du har för inköpet? Massagepistoler brukar delas in i följande prisklasser:

 • Budget
 • Mellan
 • Premium
 • Proffs

Här kommer en mer utförlig beskrivning vad du kan förvänta dig inom varje prisklass.

Budget: Karaktäriseras av enklare massagepistoler med mindre motor och färre munstycken. Du kanske bara behöver lättare massage på axlarna efter en dag på kontoret? Då kan en modell från den här prisklassen passa dig. Dessa modeller kostar upp till ca 1000 kr.

Mellan: Här hittar vi mer rejäla massagepistoler med starkare motor, mer munstycken och längre batteritid. Pistolerna i den här kategorin kan ge mer djupgående massage och de går ofta fint att använda på fler muskelgrupper eftersom det vanligtvis medföljer flera olika tillbehör. Massagepistoler i den här prisgruppen kostar mellan 1000 och 2000 kr.

Premium: I den här prisklassen hittar vi massagepistoler med betydligt bättre prestanda. De har ofta en kraftig motor som kan erbjuda snabbare hastighet och mer djupgående massage. Batteritiden brukar ligga mellan 2-3 timmar och ibland ingår även ett extra batteri. Flera av modellerna i den här prisklassen levereras med en stilren väska vilket är praktiskt om man vill ta med pistolen till gymmet eller på resan. Prisintervallet för massagepistoler i premiumklassen ligger på cirka 2000 - 3000 kr. 

Proffs: I den högsta prisklassen finns massagepistoler som många gånger används av professionella användare. Det kan vara allt från massörer till professionella fotbollsspelare eller crossfit-utövare. Dessa massagepistoler har ofta en imponerande slaglängd och motorstyrka vilket gör att de orkar penetrera stora och spända muskler. Priset för pistoler i den här prisklassen brukar börja på 3000 kr med ett tak på cirka 8000 kr. 

2. Användningsområde

Vilka massagebehov har jag? Belastar jag vissa muskelgrupper särskilt hårt så att de behöver massage? Är massagen främst för rehabilitering? Det här är några frågor som är bra att ställa till dig själv innan köp. Här kommer en kortare guide på vad som är viktigt att tänka på inom respektive användningsområde:

Användning på kontoret: Om du främst kommer använda din massagepistol på jobbet så är det några saker som är viktiga att tänka på. Kommer du använda pistolen i ett rum där andra samtidigt arbetar så är det särskilt viktigt att massagepistolen har en låg ljudnivå. Många modeller med större motor har också en högre ljudkuliss och det kan vara störande för omgivningen. Om massagepistolen är tänkt för avslappning och återhämtning av en trött nacke eller trötta axlar så är det inte lika viktigt med många tillbehör. 2-3 tillbehör räcker vanligtvis för att du ska få en grym massage. Om du har tänkt att bära med dig massagepistolen mellan kontoret och hemmet så kan det vara smidigt om det inkluderas en väska i köpet.

Återhämtning efter träning: Om du praktiserar en träningsform där du belastar stora muskelgrupper som exempelvis ben så ställer det vissa krav på din massagepistol. För det första så behöver pistolen ha en tillräckligt stark motor för att ordentligt kunna bearbeta musklerna. Om motorn är för svag så stannar den när belastningen blir för stor. Den brukar anges i specifikationen hur stark motorn är samt hur lång slaglängden är. En längre slaglängd gör att massagehuvudet kan penetrera musklerna djupare. En sista viktig punkt är att säkerställa att din modell har de munstycken som krävs för att massera dina trötta muskler. Varje munstycke har sin unika egenskap och vi beskriver det mer utförligt under nästa rubrik.

3. Munstycken

Det är vanligt att det medföljer diverse munstycken till din massagepistol. Här är de vanligaste:

 • Round head
 • Flat head
 • Fork
 • Cone eller bullet
 • Axe
 • Silicone round

För att få ut så mycket som möjligt av din massagepistol är det viktigt att du kombinerar ihop rätt muskelgrupp och typ av massage med rätt munstycke. Här följer en beskrivning av vad varje munstycke har för unika egenskaper.

Round head: Denna används främst till de större muskelgrupperna. Perfekt till framsida lår, bröst- samt latsmusklerna.
Flat head: Den här är utmärkt för att täcka större områden av mer kompakta muskelgrupper. Exempelvis baksida lår och rumpan.
Fork: Detta tillbehör passar särskilt bra för massage av underarmar och vader. Formen på tillbehöret gör att den även kommer åt paraspinala delar i ryggen på ett effektivt sätt samt området mellan nacke och axlar.
Cone eller bullet: Denna form gör det enklare att komma åt triggerpunkter och delar som annars är mera svåråtkomliga. Tillbehöret passar även bra för direkt behandling av specifika delar i de större muskelgrupperna.
Axe: Detta yxformade tillbehör lämpar sig främst till behandling av långsmala muskler som vi hittar exempelvis längs med ryggraden eller på underbenen.
Silicone round: Det här så kallade “allround-munstycket” ger mjuk och skön massage på i stort sett alla kroppsdelar.

4. Prestanda

När du börjat granska tänkbara köpkandidater så är det vanligt att man jämför olika specifikationer modeller emellan. Här hjälper vi dig att reda ut vad de olika specifikationerna betyder.

Slaglängd eller amplitud: Denna visar hur djupt massagepistolen kan massera. Det är samtidigt viktigt att motorn orkar med att massera i det djupet som anges, därför är det viktigt att titta både på slaglängd och motorstyrka.

Vibrationsnivåer: I specifikation kan det även stå hastighetsnivåer eller hastighetsinställningar. Den visar i hur många olika hastigheter massagepistolen kan justeras i. Fler nivåer ger en större variation mellan lugn och intensiv massage.
Vibrationshastighet: Vanligen så anges detta i hur många slag per minut som massagepistolen klarar av att genomföra. Detta ska inte blandas ihop med kraft. En massagepistol kan ha en hög hastighet men när du sedan belastar en större muskel så kan det innebära att den inte orkar fortsätta.

Motorstyrka eller kraft: Denna specifikation visar hur hårt massagepistolen orkar att massera utan att stängas av. Om du önskar djup massage av stora muskelgrupper behöver du en stark motor och en bra slaglängd. Motorstyrkan brukar anges i watt medan kraftspecifikation anges i hur många kilo motorn orkar att hantera. Toppmodeller brukar ha en motorstyrka på 90-250 watt och klarar av att hantera motstånd på 13-25 kg.

Tillbehör: Vanliga tillbehör är utbytbara munstycken och väska. Fler munstycken ger massagepistolen ett större användningsområde och väska kan vara smidigt för dig som vill ta med pistolen på resan.


Beskrivning massagepistol

En massagepistol är litegrann som en kombination av en skruvdragare och foamroller. Skillnaden är att massagepistolens vibrationer går djupare ner i musklerna än vad många andra massageverktyg gör. En massagepistol passar dig som tränar mycket eller sitter stilla långa stunder framför datorn. Pistolen är särskilt bra på att mjuka upp trötta och stela muskler vilket gör det till ett utmärkt redskap för både uppvärmning och återhämtning. De mer avancerade massagepistolerna kan ge både intensiv och djupgående massage och det går att välja flera olika hastigheter.

Så fungerar en massagepistol

En massagepistol är utrustad med ett handtag och någon form av massagetillbehör längst ut på pistolmynningen, oftast ett skum/gummi huvud. Den har ett uppladdningsbart integrerat batteri som ger kraft till en motor som genererar upprepande och snabba slag. De massagepistoler vi har testat ger mellan 37 och 54 slag per sekund. Massagepistolen hjälper till att öka blodgenomströmningen i musklerna. De upprepade slagen bidrar även till att bindväven som sitter runt musklerna blir smidigare och musklerna känns mindre stela. Den finns även en neurologisk effekt som innebär att när vibrationerna når en muskel så skickar den iväg en signal till hjärnan som i sin tur talar om för muskeln att slappna av.

Effektiv för både uppvärmning och återhämtning samt rörlighet

Massagepistol är ett enkelt och smidigt sätt att hjälpa musklerna att komma igång. Samtliga massagepistoler i vårt test går att ställa i olika hastigheter. Om man känner sig rejält stel och precis klivit upp ur sängen kan det vara lämpligt att börja på den lägsta hastigheten och sen arbeta sig uppåt. Andra dagar kan det vara läge att börja med en högre hastighet direkt. Det är din dagsform som styr belastningen men ofta är den lägre hastigheten bäst att börja med.

Det finns studier som visar att massage kan minska träningsvärken vilket kan motivera att bära med sig massagepistolen till gymmet eller utomhusträningen. Vi rekommenderar att använda massagepistolen på låg hastighet både innan och efter träningspasset. Eftersom de upprepade slagen som en massagepistol ger mjukar upp musklerna kan kontinuerlig användning även förbättra musklernas rörlighet. Men för att optimera rörligheten behöver man komma ner djupt i musklerna och då krävs en massagepistol med lite starkare motor.

Flera olika munstycken

De flesta av de massagepistoler vi har testat har flera olika munstycken beroende på vad man ska massera. De hårda och platta munstyckena passar bra för de större muskelgrupperna så som bröst, bak- och framsida lår. Den lite mjukare skumgummibollen fungerar fint till alla muskeltyper men passar särskilt bra på de mer ömtåliga områdena som t.ex. nacke. Vissa modeller har även andra specifika munstycken för särskilda användningsområden.