Test av airfryer

Redaktör Katarina Stenskytt
Senast uppdaterat Mars 2024

Vill du minska tiden i köket och samtidigt dra ned på mängden olja du använder när du lagar mat? I vårt test av airfryers har vi provat luftfritöser från märken som Electrolux, Cosori och Philips. För att bli bäst i test måste en airfryer vara lätt att använda, enkel att rengöra och laga krispigt god mat.

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Airfryer

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Vad är det som gör en airfryer bra? Utöver uppenbara saker som att värma mat finns det flera saker att tänka på. Vi ha testat alla maskiner i hemmamiljö med en mängd olika maträtter och fokuserat på följande egenskaper.

Värmning: Hur pass jämnt värms maten i en airfryer? Har du stora möjligheter att ställa in värmningen?
Design och byggkvalitet: En airfryer är ofta så stor att den behöver stå framme jämt och då behöver designen vara bra. Men samtidigt ska den vara välbyggd och tåla att användas ofta.
Rengöring: Kan de olika delarna diskas i maskin? Hur lätt är maskinen att rengöra? Hur ser det ut med reservdelar?
Funktioner: Finns det några mer avancerade funktioner än “blås varm luft på mat”? Kanske ångfunktion eller appstyrning?

0 5 5 1

1. Cosori Dual Blaze Airfryer BÄST I TEST AIRFRYER

En mycket effektiv och lättanvänd airfryer

Volym: 6.4 liter Antal program: 12 Max temperatur: 205°C Höjd: 33 cm Bredd: 28 cm Djup: 28 cm Vikt: 6.2 kg

Cosori Dual Blaze Airfryer är en riktigt rymlig luftfritös som snabbt visar sig bli ett återkommande redskap i köket. Denna stora men samtidigt diskreta airfryer är nämligen både lätt att använda och ger utmärkta resultat.

Stor airfryer med 12 program

Cosoria Dual Blaze Airfryer har hela tolv program att välja bland och knapparna är lätta att förstå sig på även om man snabbt tappar bort manualen (vilket ärligt talat de flesta av oss nog gör). Här finns snabbinställningar dels för särskilda sorters livsmedel som kyckling, biff, fisk och skaldjur, grönsaker, frysvaror och givetvis pommes frites.

Det finns även program för olika tillagningssätt så som rostning, bakning, uppvärmning och värmehållning. Programmet för exempelvis pommes, fungerar bra på andra frysta potatisprodukter också; en av testfamiljens favoriter att köra i luftfritösen är exempelvis potatisbullar. Använder man programmen får man dubbelkolla att maten är klar när tiden är slut, för ofta kan maten behöva ett par minuter till.

Löstagbart galler i botten

I botten av den väldigt rymliga behållaren (som tar 6.4 liter), sitter ett galler. Detta galler är, precis som hos Cosori Premium II Plus, den enda egentliga nackdelen. Små saker, som pommes, har en tendens att ramla igenom. För att lossa gallret måste man använda fingrarna och här gäller det att tänka på att gallret blir hett, även om man ibland kan luras att tro att det inte blir det. Men har man kört sin airfryer på 205 grader, kommer man bränna sig om man fattar tag om gallret för att lyfta upp det och få tag på förrymda potatisfrestelser.

Cosori Dual Blaze Airfryer

Det är dock en mycket lätt maskin att diska, särskilt med tanke på att gallret faktiskt går att ta loss. När maskinen väl svalnat är det lätt att både ta loss och sätta tillbaka gallret igen. En annan sak som vår testfamiljen verkligen märker skillnad av, är de dubbla värmeelementet som Cosori Dual Blaze Airfryer har. Det märks att det finns två värmekällor: maskinen blir snabbt varm och maten tillagas mycket jämnare. Resultatet blir gott, krispigt och jämnt gyllene.

Cosori Dual Blaze Airfryer är lätt att använda, ger ett gott och jämnt resultat, samt upplevs vara lite snabbare än många andra airfryers. Ljudnivån är helt okej och det enda som testfamiljen konstaterat är lättare att laga i ugn är scones. Annars har allt från hel kyckling till pumpakärnor tillagats i denna nya bästa kompis i köket.

Dubbla värmekällor ger jämnt resultat, snabb, väldigt lätt att förstå sig på
Gallret låter små mat som pommes rymma iväg och är väldigt hett att ta i
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

Bra pris hos:

0 5 3.5 1

2. Wilfa Airfryer Crispier 5.5 L BÄSTA BUDGETVAL

Airfryer som tar mindre plats trots hög kapacitet

Volym: 5.5 liter Effekt: 1800 W Antal program: 10 Max temperatur: 200°C Höjd: 31.5 cm Bredd: 26.5 cm Djup: 27.5 cm Vikt: 5.3 kg

Wilfa Airfryer Crispier har en enkel och oförarglig design. Trots att den i huvudsak är gjord i plast, ser den ändå helt okej ut när den står framme i köket. Ovansidan är platt, vilket gör att man lätt kan lockas att lägga från sig papper eller en kokbok ovanpå airfryern. Gör inte det - här sitter nämligen luftintaget till Wilfas luftfritös och det ska inte blockeras. Eftersom formen är ganska fyrkantig, känns det relativt lätt att placera i köket - även om den såklart kräver sin plats.

10 program och enkel manuell användning

Airfryern från Wilfa har 10 program, men som med de flesta airfryers är det främst det manuella läget testpanelen till slut använder sig av. Displayen är stor med symboler som är lätta att förstå även utan att titta i manualen och därmed lätt använda de förinställda programmen. Dock lär man sig ganska snabbt hur lång tid som krävs för att ens favoritmärke av pommes frites ska bli så krispiga som möjligt och hur mycket värme som behövs för att tillaga kycklingben eller frasig halloumi.

Det här är en airfryer som fungerar bra, men den tar lite längre tid på sig än andra maskiner panelen testat. Som exempel når ommes frites inte riktigt samma krispighetsgrad som andra maskiner och som testköket önskar. Eftersom maskinen från Wilfa tar lite längre tid än andra luftfritöser, känns tidsvinsten inte särskilt stor om man velar mellan att sätta på ugnen eller dra igång airfryern.

Perfekt till helgens frukostbacon

Wilfas airfryer kommer främst till sin rätt när man ska tillaga enstaka portioner eller när man ska steka bacon till en härlig helgfrukost. Då blir resultatet riktigt jämnt och fint. Uppvärmningen upplevs som snabbt och jämn i denna airfryer. Wilfan erbjuder förvärmning, upptining, håll-varm-funktion och påminner när det är dags att vända ingredienserna i korgen. Den vägleder med hjälp av en pipande signal, så matlagningen kan bli rätt högljudd till följd av detta.

Wilfa Airfryer Crispier 5.5 L

Tillsammans med Wilfa Airfryer Crispier 5.5, följer det med en bakform, pizzapanna och ett galler. Förvänta dig dock inte att kunna utföra några storbak med hjälp av denna maskin, för även om den har en kapacitet på 5.5 liter är brödformen nätt i sin storlek för att få plats i lådan. Temperaturspannet är från 30 upp till 200 grader och det går även att använda Wilfa Crispier för att exempelvis torka mindre mängder svamp eller frukt.

Lätt att rengöra men något plastig lukt

Att plocka isär och rengöra lådan och korgen är lätt. Däremot visar det sig vara lite svårt att bli av med plastlukten som Wilfa Crispier dras med. Trots att airfryern torrkörs ett par gånger och diskas innan första användning, hänger lukten kvar. Efter nära två månaders användning, luktar det fortfarande lite varm plast då ens potatisbullar tillagas. Även om det inte påverkar smaken, förtar det ändå lite av upplevelsen då doften från maten får en doftnot av plast.

Lätt att förstå och använda, jämn värmefördelning och jämnt resultat
Svårt att bli av med lukten av varm plast
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 4.5 1

3. Electrolux Explore 6 Air Fryer 5,4 l BÄSTA PREMIUMVAL

Perfekt krispiga pommes frites i denna pålitliga luftfritös

Volym: 5.4 liter Effekt: 1800 W Antal program: 8 Max temperatur: 200°C Höjd: 41.5 cm Bredd: 37.5 cm Djup: 31 cm Vikt: ca 7 kg

Electrolux Explore 6 Air Fryer är en luftfritös som kommer i två storlekar. Vi har testat maskinen med en kapacitet på 5.4 liter, men den finns även i en mindre modell på 3.5 liter. I testet kommer våra testare dock fram till att särskilt mycket mindre än 5.4 liter behöver man nog inte satsa på, även om man bor själv

Lättanvänd airfryer med 8 program

Att en airfryer har färdiga program är standard. Dessa förinställda program är ett utmärkt sätt att lära känna sin air fryer, men ofta behöver man justera tiden för att maten ska bli perfekt tillagad. Electrolux Explore 6 Air Fryer har 8 program och är en av få maskiner där vi under testet upplevde att programmen fungerade väldigt bra. Naturligtvis beror slutresultatet alltid på hur stora volymer som tillagas - en laddning pommes till hela familjen kräver såklart mer tid i luftfritösen än vad enstaka portioner gör.

Efter några användningar känns dock programmen, som alltid, lite överflödiga. Det är helt enkelt lättare att välja tid och temperatur manuellt och sedan titta till maten under matlagningstiden. Att hålla lite koll på maten under tillagningen är A och O oavsett om man använder förinställda program eller kör sin luftfritös manuellt - ibland går det nämligen undan. Pommes frites och andra potatissnacks blir verkligen utsökt krispiga i Explore 6 Air Fryer från Electrolux, och att göra klyftpotatis är en riktig höjdare i denna maskin. Testpanelen upplever att det går snabbt och att tillagningen blir väldigt jämn och fin.

Lätt att förstå och använda

Electrolux Explore 6 Air Fryer är lätt att rengöra. Den har en inre korg som hakas loss med ett enhandsgrepp; praktiskt om man tillagat något som ramlat igenom spjällen i korgen. Det ska dock sägas att spjällen i korgen är utformade som små hål vilket gör att luften enkelt cirkulerar in underifrån, samtidigt som maten tryggt ligger kvar på plats i korgen. Inte ens när det rostas pumpakärnor ramlar något ned i lådan under.

Electrolux Explore 6 Air Fryer 5,4 l

När man väljer program eller ställer in temperatur och tillagningstid ger displayen en diskret ljudfeedback för att bekräfta. Lägsta temperatur är 80 grader och högsta 200 grader. Detta spann räcker gott och väl för alla de rätter som tillagats under testperioden: allt från de givna produkterna för jämförelse (pommes frites och bacon), till panerad kyckling, gratinering av crepes, uppvärmning samt snabbfrallor till helgfrukosten. Maskinen värms upp snabbt och tillagningen på allt som lagas blir jämn och fin. Bacon är busenkelt att få perfekt knaprigt utan att det bränns och pommes får en vacker gyllene och krispig yta.

Airfryer som är lätt att diska

Det är som sagt lätt att plocka isär korgen och lådan. De löstagbara delarna tål dessutom maskindisk, vilket gör denna maskin lätt att göra ren. Men även om man inte har diskmaskin, är Electrolux Explore 6 Air Fryer väldigt enkel att handdiska. Detta är dessutom den airfryer där den något plastiga lukten som alla dessa maskiner först dras med, försvinner snabbast. Electrolux Explore 6 Air Fryer är helt enkelt en väldigt behändig köksmaskin som man gärna använder istället för att sätta på sin vanliga ugn. Extra plus för den snygga designen i rostfri färg.

Enkel att förstå och använda, tillagar maten mycket jämnt och snabbt, pommes frites blir otroligt bra
Testpanelen hade gärna önskat ännu lite större kapacitet för tillagningsvolymen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

KAMPANJ: Rabattkoden ELUX-BAST ger 20% rabatt på hela sortimentet. Gäller endast på Electrolux.se till och med 2024-07-16.

0 5 4 1

4. Philips HD9270/70 Spectre XL Air Fryer

Lättanvänd airfryer som funkar bäst till den mellanstora familjen

Volym: 6.2 liter (1.2 kg) Effekt: 2000 W Antal program: 7 Max temperatur: 200°C Höjd: 31 cm Bredd: 31.5 cm Djup: 40.5 cm Vikt: 5.5 kg

Philips Spectre XL Air Fryer är en rejäl pjäs som kräver sin plats i köket. Men eftersom det också går på ett kick att tillaga krispiga pommes eller frasiga fiskpinnar, kan det kännas väl värt att städa undan på bänken så denna airfryer får plats.

Philips HD9270/70 Spectre XL Air Fryer är främst gjord av plast, men känns ändå riktigt gedigen och hållbar. Lådan som maten tillagas i är lätt att dra ut och sätta tillbaka i - något som uppskattas då man exempelvis gärna ska skaka pommes frites eller vända sitt protein halvvägs genom tillagningen för det mest jämna resultatet.

Lättanvänd airfryer med flera program

Det går lätt att lära sig använda Spectre XL Air Fryer. Det är egentligen bara första gångerna som testpanelen känner behov av bruksanvisningen. Det finns 7 program som man kan använda för exempelvis “frysta potatissnacks”, vilket pommes faller under. Men när man använt Philips airfryer några gånger, känns faktiskt de förinställda programmen överflödiga. Man lär snabbt att känna denna luftfritös och det känns ofta enklare att bara knappa in tid och temperatur och sätta igång kalaset.

De förinställda programmen är naturligtvis inte alltid helt exakta. För att ta pommes frites som exempel, beror tillagningstiden inte bara på antal gram du vill laga utan även vad det är för typ av pommes som ska ätas. Tjocka steak fries tar så klart längre tid på sig än tunna strips. Bäst resultat blir det helt klart med de tunnare varianterna och då gärna ett märke vars strips är gjorda för att gå i luftfritös - de blir krispigt goda och får tumme upp av alla runt matbordet.

Blåser nytt liv i kylskåpsrester

Att tillaga exempelvis panerad kyckling från scratch är lätt och blir riktigt gott: kripsigt på utsidan och saftigt på insidan. Bäst resultat får man om man sprayar paneringen med lite olja, men gott blir det oavsett. Även rester som blir trista i mikron (exempelvis fiskpinnar), får nytt frasigt liv när man värmer dem i Philips air fryer. Maskinen når önskad temperatur snabbt och här finns helt klart tid att spara i köket, så länge man inte ska laga åt så många att maten inte får plats på en och samma gång. Då kan det faktiskt gå snabbare med varmluftsugnen. Den digitala displayen visar hela tiden hur lång tillagningstid det är kvar och den sista minuten räknas ned sekundvis. Maskinen är ganska tystgående och det är inga problem att ha digitala möten i samma rum samtidigt som maten tillagas.

BiT Philips HD9270/70 Spectre XL Air Fryer

Även att ta isär innerdelen av lådan för att diska är enkelt. Med bara en liten knapptryckning vid handtaget lossas innerkorgen och det är lätt att diska ur eventuellt fett, smulor och vätska som har droppat från maten under tillagning. Pannan och korgen går att rengöra i diskmaskin, men är också busenkla att diska för hand. Diskar man för hand brukar slitaget generellt sett vara lite mindre.

Även efter användning flera gånger i veckan under ett halvår, ser Philips Spectre XL Air Fryer nästan som ny ut. Utsidan är lätt att polera upp med en mikrofiberduk och eftersom delarna är så enkla att diska, är det enkelt att hålla denna luftfritös hel och ren.

Lätt att lära sig, enkel att rengöra, tydlig display
Svårplacerad i köket
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

5. Cosori Premium II Plus 6,2 L Airfryer

Airfryer för den stora familjen med fönster för att hålla koll på tillagningen

Volym: 6.2 liter Effekt: 1700 W Antal program: 11 Max temperatur: 205°C Höjd: 42 cm Bredd: 36.5 cm Djup: 38.8 cm Vikt: 8.3 kg

Cosori Premium II Plus 6.2 liter är en airfryer med plats för riktigt mycket mat. Vad som får den att verkligen sticka ut i vårt test, är luckan som har ett fönster in till matlagningskorgen. Detta är en detalj som initialt kändes överflödig, men som visade sig komma att bli riktigt uppskattat under testets gång.

Airfryer med bred låda och fönster

Kapaciteten i Cosori Premium II Plus är rejäl på hela 6.2 liter (2.5 kilo). Det syns också på lådan, som är bredare än de flesta andra airfryers. Att lådan är bredare märks inte på utsidans mått på maskinen, som utvärtes är ungefär lika bred som andra luftfritöser i testet. Anledningen till detta är att man slopat innerkorgen som andra maskiner har. Genom att istället ha ett löstagbart bottengaller, får man några extra centimeter som faktiskt gör stor skillnad. Men denna lösning är inte enbart av godo.

I andra airfryers är det lätt lossa den inre korgen, vilket är toppen både vid rengöring och för att rädda upp små matbitar som ramlat ned genom spjället. Bottengallret är förvisso löstagbar, men då måste man haka fast fingret i det lilla greppet i mitten av gallret och det säger sig självt att gallret är lika varmt som den temperatur man tillagat maten på. Med andra ord: gallret är inget man lyfter på direkt efter tillagningen. Tyvärr har gallret så pass generöst utrymme mellan spjälorna, att det faktiskt ramlar ned en hel del. Att rosta pumpakärnor och nötter är exempelvis hopplöst.

Behaglig ljudnivå och snabb uppvärmning

Cosori Premium II Plus har en väldigt lättanvänd funktion för att värma upp maskinen innan användning. Använder man något av de elva programmen, påminner Cosori Premium II Plus dessutom om när det är dags att skaka korgen eller vända maten för en maxad krispig yta.

Cosori Premium II Plus 6,2 L Airfryer

Ljudnivån på denna stora airfryer från Cosori är behaglig och vill man titta till maten under pågående tillagning, kikar man helt enkelt in genom fönstret på lådan. För att se något måste man såklart tända lampan, vilket görs genom ett enkelt tryck på lampsymbolen på den tydliga displayen på framsidan av luftfritösen. Lampan släcks sedan av sig själv efter en liten stund.

Bra airfryer för den stora familjen

En sak som du bör tänka på är att stänga lådan helt när du lagar maten. Maskinen går nämligen igång innan lådan är helt på plats. Se till att lådan är i stängt läge, annars kommer värmen läcka ur och tillagningstiden påverkas. Det är inte svårt att stänga lådan, men det är bra att vara medveten om att den faktiskt kan gå igång även om luftfritösen inte är helt stängd.

Hade bottengallret haft en smartare lösning för borttagning och inte haft fullt så stora mellanrum, hade Cosori Premium II Plus kunnat kamma hem ett riktigt toppbetyg. Men djävulen sitter i detaljerna och just dessa detaljer påverkar användarvänligheten så pass mycket att betyget blir lite lägre än vad det hade kunnat bli. Med det sagt är Cosori Premium II Plus en riktigt bra airfryer, med stor kapacitet och många smarta funktioner.

 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bra pris hos:

0 5 4 1

6. OBH Nordica Easy Fry Steam & Grill 3in1 Steam+ Airfryer

Rymlig airfryer för den större familjen

Volym: 6,5 liter, 8 portioner Effekt: 1 900 W Antal program: 7 Max temperatur: 200°C Övriga funktioner: Airfryer, grill, ångkokare, rengöringsprogram, justerbar termostat, timer, display Höjd: 45 cm Bredd: 41 cm Djup: 41 cm Vikt: 9,8 kg

Det går inte att sticka under stol med att den här airfryern är stor. Storleken på OBH Nordica Easy Fry Steam & Grill 3in1 är både en fördel och en nackdel. Den väl tilltagna skålen på 6,5 liter rymmer pommes frites eller potatisklyftor till en hel familj och lite till, men storleken gör också att den inte är helt lättplacerad.

Att den dessutom väger nära 10 kilo gör också att man ogärna lyfter den fram och tillbaka vid användning. Hos den inledningsvis något skeptiska testfamiljen fick apparaten till att börja med stå på en köksstol, men i takt med att den gjorde sig oumbärlig bereddes plats på köksbänken. Tack vare en stilren design med mjukt rundade kanter smälter den trots sin storlek ändå in förvånansvärt bra. Men har du redan ont om plats på din köksbänk bör du överväga en något nättare apparat.

Tydlig touchdisplay­ som visar tiden

OBH Nordica Easy Fry Steam & Grill 3in1 Steam+ Airfryer har genomgående plast på ytterhöljet. Även handtaget, som vid första anblick ser ut att vara av borstad aluminium, visar sig vara av plast. Med det sagt så glider skålen på plats fint med ett bestämt klick och att hantera apparaten känns helt okej. OBH Nordica är väl sällan att anse som ett premiummärke, men producerar ändå pålitliga produkter och byggkvaliteten på denna luftfritös får definitivt godkänt.

De två medföljande gallren till skålen är lätta både att lyfta ur och att placera rätt på plats igen efter disk. Maskinen manövreras via en touchdisplay som ger ifrån sig pip för varje knapptryckning, vilket fungerar bra. Det visas också tydligt hur långt kvar det är på programmet eller hur länge airfryern varit igång.

Lättanvänd med flera program

Det krävs inget arbete att komma i gång med OBH Nordica Easy Fry Steam & Grill 3in1 Steam+ Airfryer. I dessa tider när var och varannan produkt ska anslutas till wifi och styras med appar är det snudd på befriande att packa upp, stoppa i sladden, trycka på ett par knappar och så är matlagningen igång. Med 7 förinställda program behövs manualen konsulteras åtminstone ett par gånger i början av bekantskapen, men ganska fort hittar vi våra favoritfunktioner som blir de som används mest.

Apparaten värms upp på ett ögonblick, och vi placerar maten i skålen samtidigt som airfryern slås på. Exempelvis gör vi potatisklyftor på 900 g potatis på 20 minuter från start i jämförelse med varmluftsugn som ska värmas upp 5–10 minuter för att sedan tillaga potatisen i cirka 30–40 minuter för samma resultat. Vill man grilla ska maskinen värmas upp i 15 minuter med grillgallret på plats i skålen, men i gengäld tar det inte många minuter innan en köttbit är klar.

Lika lätt som det är att laga mat i airfryern är det att diska den. Skålen och gallren är klädda med nonstick-material som enkelt låter sig rengöras för hand, men gallren kan också diskas i maskin om så hellre önskas. När apparaten svalnat ska den torkas av in- och utvändigt, vilket är lätt gjort.

Vardagshjälte som hjälper dig att spara tid i köket

Slutbedömningen för OBH Nordica Easy Fry Steam & Grill 3in1 Steam+ Airfryer är att allt som du kan tillaga i varmluftsugn kan tillagas i airfryern med samma resultat eller bättre, oftast på kortare tid, till en lägre energiåtgång och med mindre fett. Lägg sedan till ångfunktionen som ger dig perfekt ångad fisk och grönsaker, och att det dessutom finns möjlighet att grilla en köttbit, så har du en väldigt mångsidig köksapparat. Den både förenklar och förbättrar ditt sätt att laga snabba och kanske lite hälsosammare måltider om andan faller på – förutsatt att du har plats för den på köksbänken.

Mångsidig, värms snabbt upp, lätt att komma igång med
Tar upp mycket plats i köket
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Så gjorde vi testet

Vad är det som gör en airfryer bra? Utöver uppenbara saker som att värma mat finns det flera saker att tänka på. Vi ha testat alla maskiner i hemmamiljö med en mängd olika maträtter och fokuserat på följande egenskaper.

Värmning: Hur pass jämnt värms maten i en airfryer? Har du stora möjligheter att ställa in värmningen?
Design och byggkvalitet: En airfryer är ofta så stor att den behöver stå framme jämt och då behöver designen vara bra. Men samtidigt ska den vara välbyggd och tåla att användas ofta.
Rengöring: Kan de olika delarna diskas i maskin? Hur lätt är maskinen att rengöra? Hur ser det ut med reservdelar?
Funktioner: Finns det några mer avancerade funktioner än “blås varm luft på mat”? Kanske ångfunktion eller appstyrning?

Även om tillverkarna många gånger vill få det att låta som något magiskt är en airfryer faktiskt ganska enkel. På många sätt påminner den om en varmluftsugn med en fläkt som blåser runt just varm luft. En betydande skillnad är dock att utrymmet som den varma luften blåser runt på är betydligt mindre och mer koncentrerad i en ugn. Det gör att du faktiskt kan få till något som på många sätt liknar den friterade ytan på mat med ingen eller bara lite olja.

Det gör också att du enkelt kan värma en hel måltid, med exempelvis en panerad fisk på ena sidan av behållaren och pommes frites på andra.