Babyland Banner
akpase header bast i test

Åkpåse: 17 modeller i test

Senast uppdaterat April 2019

En åkpåse är ett tillbehör till din barnvagn under den kallare perioden av året. Åkpåsen kan användas både i liggdel och i sittdelen. För liggdelar finns det särskilda miniåkpåsar, som ofta även kan användas i babyskydd om så önskar, men även vanliga åkpåsar ryms för det mesta i en normalstor liggdel till duo- eller kombivagn. Eftersom att en barnvagn kan ha olika storlek på sittdelen, och en sittdel kan ha både vanlig och ergonomisk form, så är det viktigt att välja en åkpåse som passar i ens egna barnvagn. Tanken med att använda åkpåse i vagnen är ett skapa ett yttre skyddande lager som håller vind och kyla ute och barnets egen värme inne, på samma sätt som en vinteroverall gör när barnet ska röra sig ute i vintern på egna ben.

Det finns ett stort utbud av åkpåsar i alla olika prisklasser. En del har syntetiskt vaddering, andra är fyllda med dun eller ull. Många åkpåsar har ett avtagbart lock, så att man enklare kan öppna upp om man rullar in i en butik men också så att baksidan ska kunna fungera som en sittdyna. Andra åkpåsar öppnas upp på mitten med knappar eller dragkedja. Det är viktigt att se till att åkpåsen, om den ska användas i sittdel, har öppning för sele - allra helst för en fempunktssele eftersom att det är en sådan de flesta sittdelar är utrustad med. Om vagnens ryggstöd och sufflett inte sitter ihop, så kan det vara smart om åkpåsen har en upphängningsficka man kan trä över. Då slipper man att åkpåsen glider ned i sittdelen när man sätter i barnet. Många åkpåsar har även något slags antiglid-material på baksidan.

Kolla även in vår köpguide med fler viktiga parametrar när du ska köpa barnvagn. Länk till köpguide

Standardlängden på en åkpåse är 1 meter. Det finns även åkpåsar där man kan fästa en eller flera förlängningsstycken, så att också äldre och längre barn kan sitta varmt i sin vagn. För en längre användningsperiod under kalenderåret så finns det en del åkpåsar som man kan byta ut locket mellan en variant för kall vinter och en annan för den något mildare hösten och våren. Är det ett större barn som ska åka vagn och alternera mellan detta och att gå, så kan det vara ett plus om åkpåsen nedtill antingen kan öppnas upp för skorna eller om den är fodrad med ett mer smutståligt material i fotändan.

Testvinnare - Åkpåse

1. Elodie Details Åkpåse - BÄST I TEST ÅKPÅSE

Snygg och varm åkpåse med universal passform och smart öppning för vagnens sele

Längd åkpåse: 100 cm Längd lock: 73 cm Bredd: 51 cm Upphängning: Ficka som träs över ryggstödet Selöppning: Kardborreöppning Avtagbart lock: Ja Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Nej Stoppning: Polyester

Elodie Details tillverkar flera slags universella barnvagnstillbehör, tänkta att kunna passa alla olika modeller av barnvagnar. Deras åkpåsar är inget undantag och märket har varit duktiga på att förädla dem från säsong till säsong. Gilded Grey tillhör den senaste versionen av åkpåsen, som framför allt skiljer sig från de föregående genom att ha långa kardborreöppningar för selen istället för individuella selhål. Det gör det betydligt enklare både att sätta i och ta ur åkpåsen om den ska användas i vagnens sittdel. Denna efterlängtade funktion finns på alla färger och mönster av Elodie Details åkpåse från och med denna höst.

Med dragkedja runtom åkpåsen kan locket snabbt tas av när man går in i värmen från att ha befunnit sig ute i kylan. Elodie Details Åkpåse är en välstoppad, varm åkpåse som klarar en rejäl vinter. På baksidan finns en ficka att trä över ryggstödet så det finns ingen risk för att åkpåsen inte stannar på plats. Framstycket kan vikas ned och fästas runt sittdelens bygel med tryckknappar. Med en längd på en meter så får de flesta barn plats i åkpåsen upp till två - tre års ålder, och vill man ha lite mönster och färg i vintermörkret så är det få åkpåsar som piggar upp bättre än de från Elodie Details. Med årets uppdatering av selöppningen så kan vi dessutom konstatera att få andra åkpåsar i samma prisklass sitter lika bra i så många olika typer av barnvagnar som Elodie Details åkpåsar gör. Därför blir Elodie Details åkpåse bäst i test.

+Stort utbud av färg och mönster, universal passform, enkel att använda.
Kan ej anpassas i längd eller med olika lock
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

2. Voksi Urban - TOPPRESULTAT

Mycket varm åkpåse av hög kvalitet, kan förlängas till 120 cm för lång användningstid

Längd åkpåse: 85,12 cm Längd lock: 66,97 cm Bredd: 50 cm Upphängning: Nej Selöppning: Individuella selhål Avtagbart lock: Ja. Förlängningsbar: Ja. Vår/höstlock: Nej Stoppning: Dun.

Voksi Urban är en av de varmaste åkpåsar som går att hitta på marknaden, så det är inte konstigt att den är en riktigt favorit i områden som har lång och kall vinter. Voksi har arbetat på flera sätt för att uppnå en bra isolering. Åkpåsen har inga färdiga öppningar för sele utan det finns sydda områden och en liten perforering i dessa. Sedan får man själv bestämma hur selen ska användas och vilka hål i åkpåsen man vill skära upp. Det känns läskigt att klippa i något man precis betalat mycket pengar för, men det innebär också att det inte finns onödiga hål för värme att läcka ut genom. Åkpåsens bakstycke är kompakt och väl vadderat medan de två olika locken är fyllda med värmande dun. Ett effektivt material för att värma, men som funkar dåligt för barn och vuxna med allergi.

Förutom att hålla kylan ute från barnet, så har Voksi Urban en riktigt lång användningsperiod. Urban utgörs av ett bakstycke och två olika lock som fästs på bakstycket med dragkedja. Det kortare locket gör åkpåsen till totalt 85 cm lång, lämplig storlek för liggdel och mindre barn i sittdel. Det långa locket gör Voksi Urban 120 cm lång, vilket är 2 dm längre än standard och funkar upp till minst 3-4 år för de flesta barn. Ett stort plus är att locken har bra höjd på framsidan, så barnet skyddas ända upp till haken och ett lager ytterkläder på överkroppen blir överflödigt. Voksi Urban utstrålar kvalitet och när det är kallt kan man inte bli missnöjd. Åkpåsen enda lilla minus är att den saknar en bra upphängning men får man den att sitta bra kommer man inte vilja ta ur den ur vagnen på hela vintern.

+Mycket varm, lång användningsperiod, hög kvalitet
Saknar bra upphängning, fylld med dun vilket funkar dåligt för allergiker
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

3. Najell Winter Cover Åkpåse - BÄSTA ERGONOMISKA

Mycket mjuk åkpåse som sitter bra både i liggdel och i ergonomiska sittdelar

Längd åkpåse: 97 cm Längd lock: 69 cm Bredd: 36 cm Upphängning: Ja Selöppning: Kardborreöppning Avtagbart lock: Ja Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Nej Stoppning: Alla material är Öko-tex klass 1, stoppningen är Soronafyllning som utgörs av återvunnen polyester

Om det på något vis var möjligt att av ett moln plockat från en blå himmel sy en varm åkpåse för vinterbruk, så skulle nog slutresultatet bli ungefär som Najell Winter Cover Åkpåse är. En mjukare och mer fluffig åkpåse får man leta efter. Den är dessutom både varm och effektiv på att hålla kall luft ute. Najell tillverkar även mjukliften SleepCarrier, och tanken med Winter Cover är att den ska ha dubbla funktioner. Dels ska den funka som ett inlägg och lock i mjukliften, dels ska den funka som en fristående åkpåse speciellt utformad för ergonomiska sittdelar. Men eftersom att Winter Cover kan vikas till för att passa i Najells SleepCarrier så passar den också väl att använda i liggdel, även mindre sådana. Åkpåsen har avtagbart lock, och den går också att öppna upp i fotändan så att barnets skor kan sticka ut. Bakstyckets fotända har ett mörkt, mer slittåligt foder för att bättre tåla smuts.

Öppningarna för selen är långa kardborreförsedda skåror, vilket gör att åkpåsen funkar bra i de flesta sittdelar och även med selar som är svåra att ta isär. Vad som gör Winter Cover speciellt utformad för ergonomiska vagnar är att den har ett bakstycke i två delar, formsytt för sittplattan. Men också att det finns en tygremsa på baksidan av åkpåsen som kan träs under sittplattan, så inte åkpåsen glider utåt. I åkpåsens huvudända finns en elastisk rem som kan träs runt ryggstödet för att ytterligare förebygga glid. Najell Winter Cover har ett lock som går högt upp på barnet, det kan även vikas ned och hålla på plats med knappar. Det finns också en dragsko att dra åt. Åkpåsen är normallång, men åt det smalare hållet över barnet överkropp vilket kan irritera barn som inte vill ha det för trångt över armarna. Najell Winter Cover passar därför bäst för bebisar och mindre barn upp till omkring två år, och för dem är det här ett av de mest ombonade åkpåsealternativen som finns.

+Sitter perfekt i ergonomiska sittdelar, otroligt mjuk och varm, högt lock, funkar bra i liggdel
Tight över barnets överkropp, fläckar syns snabbt på det ljusa fodret
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

4. Bugaboo High Performance Åkpåse+

Ergonomiskt utformad åkpåse med reglerbar värme och perfekt passform i Bugaboos vagnar

Prisklass: Premium Längd åkpåse: 100 cm Längd lock: 67 cm Bredd: 45 cm Upphängning: Ficka som träs över ryggstödet Selöppning: Kardborre Avtagbart Avtagbart lock: Ja Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Ja Stoppning: Dun

Den dyrare av Bugaboos åkpåsar kommer nu i en uppdaterad version kallad High Performance Åkpåse+. Precis som med Bugaboos övriga High Performance-produkter så är tanken med åkpåsen att den ska vara både högpresterande och multifunktionell. Skillnaden mellan High Performance Åkpåse+ och föregående modell är att den äldre hade två separata lock. Bugaboo High Performance Åkpåse+ har bara ett lock, som utgörs av två olika delar. Den tunnare delen kan öppnas upp från insidan med en dragkedja. När temperaturen börjar krypa ned mot nollgradigt så stoppar man in ett tjockare, dunfyllt inlägg i det tunna locket. Inlägget fästs i hörnen med hjälp av tryckknappar. Även det tunna locket har dunfyllning och med båda locken insatta så är åkpåsen riktigt varm och klarar med lätthet av även dubbelsiffriga minusgrader. Locket kan även tas loss helt från bakstycket.

Yttertyget är både vind- och vattentåligt och på insidan är fotändan klädd med ett mer slittåligt material, så att den tål blöta eller smutsiga skor. Passformen är utformad för en ergonomisk sittdel och åkpåsen har en upphängningsficka baktill, som kan träs över ryggstödet. Allra bäst sitter High Performance Åkpåse+ förstås i Bugaboos egna vagnar, där de passar perfekt och inte glider. På Donkey, Buffalo och Cameleon kan åkpåsen dessutom fästas under sittplattan, så den blir extra stabil. Främsta nackdelen är att locket gärna hade kunnat få vara lite högre, så att man med längre barn slipper komplettera med filt eller jacka på överkroppen. I övrigt är High Performance Åkpåse+ utan tvekan det bästa valet för alla Bugaboo-ägare som har budget för en åkpåse i den här prisklassen.

+Mycket varm, perfekt passform i Bugaboos vagnar, material av hög kvalitet
Högt pris, lågt lock
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bästa pris hos:

5. BOZZ Åkpåse Ergo

Ergonomiskt utformad åkpåse med bra upphängning och kardborreöppning för selen

Längd åkpåse: 98 cm Längd lock: 67 cm Bredd: 45 cm Upphängning: Ja, upphängningsficka baktill Selöppning: Kardborreöppning Avtagbart lock: Ja Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Nej Stoppning: Polyester, fleecefodrad

BOZZ Åkpåse Ergo är en av mycket få universalåkpåsar som är designad för ergonomiska sittdelar. Det innebär att åkpåsen i en sådan sittdel gör ett bättre jobb med att skapa en sittyta för barnet. BOZZ Ergo är modern med uppdaterade funktioner i alla avseenden. Förutom att bakstycket är formsytt för att gå in mot ryggen och passa i den ergonomiska sittytan så har Ergo också en upphängningsficka med resår. I fickan finns dessutom ett hål som passar perfekt om man har en sittdel som fälls med ett reglage överst på ryggstödet. Om upphängningsfickan träs över ryggstödet så förhindras att åkpåsen glider nedåt när man sätter i barnet, vilket gör användningen smidigare. BOZZ Ergo har uttag för fempunktsele, och selhålen har kardborreöppning. Det innebär att man inte behöver ta isär selen för att sätta i åkpåsen, vilket är ett plus om man vill sätta i och ta ur åkpåsen snabbt och ofta.

Ergo finns i många olika färger. Insidan är klädd med mjuk fleece och åkpåsen är tjock nog för en normalkall vinter. En lite unik detalj är att åkpåsen kan öppnas upp på två olika sätt. Dels har den en dragkedja som går runt om locket, vilket gör att detta också kan tas loss helt. Åkpåsens bakstycke kan då används som sittdyna i vagnen. Men BOZZ Ergo har även en drgakedja mitt på locket. Kanten på locket kan vikas ned och hållas på plats med tryckknappar. Vid riktigt ruskväder hade ett något längre lock dock behövts för att skydda barnet ordentligt. I en ergonomisk sittdel är BOZZ Ergo dock ett riktigt bra val vad gäller passform och uppfästning i vagnen, det märks att åkpåsen är genomtänkt för ett speciellt syfte.

+Bra passform i ergonomiska sittdelar, kardborreöppning för selen, bra upphängning
Något kort lock
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

6. The Tiny Universe Åkpåse

Ordentligt varm åkpåse som inte släpper in kall luft vid barnets fötter

Längd åkpåse: 100 cm Längd lock: 74 cm Bredd: 49 cm Upphängning: Ja Selöppning: Kardborreöppning Avtagbart lock: Nej Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Nej Stoppning: Polyester

The Tiny Universes åkpåsar finns i flera olika utföranden, som är både snygga och roliga. De är mycket klassiska i sin modell. Åkpåsen är rejält tjockt stoppad, har ett tåligt yttertyg och är riktigt, riktigt varm. Modellen har inget avtagbart lock, utan åkpåsen öppnas upp med en dragkedja i mitten av framstycket. Dragkedjan kan dras hela vägen ned men åkpåsen är ihopsydd i fotändan. En negativ egenskap för den som vill att barnet ska kunna ha skorna utanför, men positivt för den som värdesätter en värmetät åkpåse. Läckaget av kall luft in till barnets fötter är minimalt. Det saknas möjlighet att, när man bara vill dra ned dragkedjan en bit, kunna vika åkpåsens kanter åt sidan. Som det är nu faller de tillbaka i position hela tiden, vilket kan störa när barnet sätts i vagnen men också om barnet är vaket och vill kunna se ut bättre. För framtida versioner av åkpåsen hoppas vi på tryckknappar för att hålla sidorna undan.

Åkpåsen kommer i en väldigt praktisk förvaringsväska. Huvudändan kantas av en enkelt avtagbar fuskpäls. På baksidan av åkpåsen finns en upphängningsficka så att åkpåsen kan träs över ryggstödet, för minskat glid nedåt när barnet sätts i vagnen. Öppningen för selen utgörs av långa skåror med kardborre, åkpåsen funkar alltså bra även i vagnar där selen är svår att ta isär. Locket på The Tiny Universe åkpåse går riktigt högt upp och även med tvåsiffriga minusgrader hålls barnet helt perfekt tempererad. Vid varmare väder kan denna modell snabbt känns svettigt, men åkpåsar är ju till för vintern trots allt. Och är vintern rejäl så blir man med undantag för några mindre detaljer mycket nöjd med den varma och mysiga åkpåsen från The Tiny Universe.

+Snygg design, mycket varm, högt lock, släpper inte in kall luft vid fötterna
Saknar funktionen att sidorna kan vikas undan
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

7. BOZZ Åkpåse Lammskinn

Rejält varm åkpåse med äkta lammskinn som har snö samt regntålig utsida

Längd åkpåse: 100 cm Längd lock: 65 cm Bredd: 48 cm Upphängning: Ja Selöppning: Separata selhål Avtagbart lock: Nej Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Nej Stoppning: Lammskinn märkt med Woolmark, ÖKO-Tex Certifierat och 100% kromfritt

BOZZ har ett brett utbud av universalåkpåsar, tänkta att fungera i de flesta barnvagnar. Åkpåsarna finns dessutom i olika storlekar, en mindre för babyskydd och liggdel samt en större modell för sittdel. BOZZ Åkpåse Lammskinn är en normallång och mycket varm åkpåse. Insidan är kantad i med äkta lammskinn, som går att få både långhårigt och kortklippt. Vad man föredrar är mest en smaksak. Men har man ett barn som är känsligt för att få hår i munnen kan det klippta skinnet vara att föredra. Utsidan av åkpåsen är i ett slitstarkt och vattentåligt material. Till formen passar BOZZ lammskinnsåkpåse bäst i vanliga sittdelar, då dess lite stela form kan göra att ergonomiska sittdelar känns väldigt grunda. Upphängningen, en ficka med remmar på baksidan, gör dock att åkpåsen sitter stadigt i alla sittdelar där den kan träs över ryggstödet.

BOZZ Åkpåse Lammskinn har en dragkedja på mitten som löper hela vägen ned mot barnets fötter. Den kan även öppnas upp helt i fotändan. Praktiskt om man vill att barnets blöta vinterskor ska kunna sticka ut, men det innebär också att hela åkpåsens kan vecklas ut till ett lammskinn som kan användas som lekfilt på golvet. Vill man att barnets överkropp ska kunna sticka ut lite mer så går det att vika åkpåsens framstycken lite åt sidorna och hålla dem på plats med tryckknappar. Det här är en åkpåse för det riktigt kalla vädret och för en barnvagn med sittdel där den ryms, så under rätt omständigheter blir BOZZ Åkpåse Lammskinn en riktigt mysig sovplats för vinterhalvåret.

+Mycket varm, kan öppnas upp till en lammfäll, väldigt tålig mot vind och snö
Lite klumpig i mindre sittdelar, känns varm vid mildare väder
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

8. Bjällra Of Sweden Åkpåse

Varm och rymlig åkpåse med avtagbar pälskant och smarta, multipla funktioner

Längd åkpåse: 100 cm Längd lock: 76 cm Bredd: 47 cm Upphängning: Ja Selöppning: Kardborreöppning Avtagbart lock: Ja Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Nej Stoppning: Polarfleece, polyester.

Bjällra of Sweden Åkpåse är en multifunktionell åkpåse. Utseendemässigt är det främst den breda pälskragen blickar fastnar på först. Då ska man veta att pälsen inte är äkta, och hela kragen kan dessutom tas loss enkelt då den endast är fäst med tryckknappar. Som åkpåse funkar Bjällra of Sweden i de flesta sittdelar. På baksidan av åkpåsen finns en upphängningsficka som kan träs över vagnens ryggstöd, om inte ryggstöd och sufflett sitter ihop. Åkpåsen uppfattas som normallång men rymlig på bredden. Åkpåsen är varm och funkar bra också i minusgrader. Insidan är mycket mjuk och för små barn så finns en liten huvudkudde fäst med kardborre. Den går att ta bort, och kardborren täcks då för så att åkpåsen förblir bekväm att luta sig mot.

Locket är helt avtagbart, och i övre kant sitter två clips fast. Tanken är att Bjällra of Sweden åkpåse också ska kunna funka som överdrag till bärsele. I lockets nedre kant finns en dragsko så att det kan dras åt lite runt barnets kropp. Väldigt praktiskt med två funktioner i en och samma åkpåse om man har ett barn som alternerar mellan att sitta i vagn och vilja bli buren. Bjällra of Sweden åkpåse har kardborreöppningar för selen, vilket gör den enkel att sätta i och ta ur. Dragkedjan känns lite hård men funkar utan strul. I mindre sittdelar kan åkpåsen upplevas lite bylsig. Bjällra of Sweden åkpåse har en tilltalande design som sticker ut lite och motiverar sitt pris väl med sin multifunktion.

+Rymlig, varm, smarta funktioner
Bylsig passform, något hård dragkedja
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

9. Voksi Breeze Light

Mycket mjuk åkpåse i lång modell, rymlig för barnet och perfekt för vår och höst

Längd åkpåse: 110 cm Längd lock: 76 cm Bredd: 48 cm Upphängning: Ficka som träs över ryggstödet Selöppning: Kardborreöppning Avtagbart lock: Ja Nej Förlängningsbar: Ja Nej Vår/höstlock: Ja Nej Stoppning: Polyester

Voksi är för många mest kända för sina riktigt varma åkpåsemodeller, utformade för användning under vinterns allra kallaste period. Men märket lyckas också väl med Breeze Light, en tunnare åkpåse som fungerar perfekt för höst och vår. Även kyliga sommarkvällar kan denna typen av åkpåse komma väl till pass, då den i mångt och mycket kan liknas vid en mysig filt att svepa in sig i. Voksi Breeze är en otroligt mjuk och följsam åkpåse. Både yttertyget och fodret är av bomull medan stoppningen är tillverkad av polyester, och alla material är certifierade enligt ÖKO-Tex 100 klass 1. Åkpåsen är fodrad nog för ner till strax över nollgradigt, lite beroende av hur barnet är klätt.

Locket på Voksi Breeze Light går att ta loss helt, så att bakstycket kan användas som sittdyna i vagnen eller som lekmatta på golvet. Eftersom att åkpåsen är så mjuk är det trots dess längd enkelt att vika till den för att passa i en liggdel. Att Breeze Light är hela 110 cm lång är främst ett stort plus, det ihop med rymlighet på bredden gör användningstiden lång. Åkpåsen har ingen direkt upphängning utöver en dragsko i huvudändan som kan dras åt. En riktig ficka att trä över ryggstödet hade gjort att åkpåsen är mindre benägen att glida ned i sittdelen. Det finns dock antiglidmaterial på dess baksida – vilket precis som på andra åkpåsar har en begränsad effekt. Breeze Light har individuella selhål, vilket kan komplicera användningen något om man har en barnvagn vars sele är svår att ta isär. Även om åkpåsen känns lite gammaldags i funktionerna så kan man inte ge Voksi annat än full pott för materialval och design. Breeze Light är lika mysig för barnet som den är en fröjd för ögat, så har man väl fått den på plats i vagnen finns det inte mycket att klaga på.

+Väldigt mjuk, lång och rymlig, precis lagom varm för höst och vår
Saknas bra upphängning, individuella selhål
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bästa pris hos:

10. Easygrow Lite+

Lång åkpåse som tål vind och vatten, miljövänlig och mysig för barnet

Längd åkpåse: 96-115 Längd lock: 60-82 cm Bredd: 48 cm Upphängning: Nej Selöppning: Separata selhål Avtagbart lock: Nej Förlängningsbar: Ja Vår/höstlock: Nej Stoppning: Polyester

Easygrow Lite+ är den uppdaterade versionen av Easygrow Lite och är en tunnare men ändå rymlig åkpåse som ska funka när det är lite för varmt för en vanlig åkpåse, men lite för kallt för att barnet ska sitta helt utan. Visserligen kan det fungera med bara en filt vid mildare väder. Men fördelen med en åkpåse som Lite+ är att den inte kan sparkas bort, och att den värmer både under- och ovanifrån. Åkpåsen är tillverkad av ekologisk bomull och bambuviskos, materialen är certifierade enligt ÖKO-Tex 100. Till skillnad från Lites inbyggda förlängning så har Lite+ fått en separat förlängningsdel. Det gör den mindre bulkig i fotändan i det korta läget, vilket rent estetiskt är snyggare. Det har även inneburit att åkpåsen totalt sett har blivit ett antal centimeter längre med förlängningen på. Förlängningsdelen fästs i fotändan med dragkedja. Totallängden på 115 cm gör att Easygrow Lite+ kan användas länge.

Lite+ har dragkedja placerad mitt fram. I och med att hela fotändan på Lite+ kan öppnas upp så kan åkpåsen också vikas ut och används som en plan lekfilt för bebisen att ligga på. Det finns ingen upphängningsficka baktill, endast en mindre dragsko. Åkpåsen har separat selhål, vilket kräver att vagnens sele kan tas isär för att åkpåsen ska kunna användas i sittdelen. Easygrow Lite+ har en utsida som behandlats med Bionic Finish ECO, vilket gör att den förutom att vara vindtålig också är vattenavstötande. Lite+ är således mysigt ombonad och ytterst funktionell på samma gång. Det ihop med den långa användningstiden gör att Easygrow Lite+ blir ett bra köp för den som vill kunna ha åkpåsemys i vagnen i många år.

+Bra material, tål vind och lite vatten, lång och rymlig
Separat selhål, saknar bra upphängning för sittdelen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

11. Easygrow LITE

Mjuk och ombonad åkpåse som kan förlängas i fotändan, passar för höst och vår

Längd åkpåse: 100 115 cm Längd lock: 70 cm Bredd: 46 cm Upphängning: Nej. Selöppning: Individuella selhål Avtagbart lock: Nej. Förlängningsbar: Ja. Vår/höstlock: Nej. Stoppning: Polyester, bomull och viskos-bambu.

Norska Easygrow är ett kvalitetsmärke när det kommer till åkpåsar. De har flera modeller som är varma nog för en lång nordisk vinter medan LITE är åkpåsen som ska täcka in övriga året, vilket den också gör med bravur. På ett enkelt sätt kan man med denna vår-, sommar- och höståkpåse ersätta glidande filtar och hålla sitt barn varmt på promenaden på väg hem från sommarlovets kvällsdopp. LITE fungerar mycket bra vid låga plusgrader även en varm vinter och håller barnet lagom svalt, så att det varken blir svettigt eller fryser om fötterna. Funktionsmässigt finns det inget att klaga på. Åkpåsen är mjuk och följsam, tillverkad av Oeko-text certifierade material. Den kan rullas ihop för kompakt förvaring och enkelt vikas upp för att passa i en liggdel.

Dragkedjan på Easygrow LITE går diagonalt över åkpåsens front och i fotändan finns en till dragkedja för att förlänga den. LITE är normalstor med fotändan stängd men öppnar man upp den blir åkpåsen 115 cm lång, vilket mer än väl rymmer barn upp till 3-4 års ålder. Åkpåsen fungerar bra formmässigt i både ergonomiska och vanliga sittdelar. LITE saknar en bra upphängning. Det finns ingen ficka att dra över ryggstödet eller någon annan funktion som hindrar den från att glida i sittdelen. Selen håller den dock uppe i viss mån men LITE har individuella selhål så att montera i och ur åkpåsen kan ta lite tid om selen inte har separata selremmar. När man väl använder Lite så känns åkpåsen både mysig, ombonad och rymlig för barnet. Filtar som faller ur vagnen och tappas bort är ett minne blott och vi kan verkligen se många potentiella användningsområden för en tunnare typ av åkpåse. Easygrow LITE är just nu kanske det bästa alternativet i den kategorin.

+Mjuk och ombonad, förlängningsbar, perfekt vid plusgrader
Saknar upphängning, individuella selhål gör den svårmonterad
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

12. Mini Rodini Åkpåse

Estetiskt tilltalande åkpåse som är lätt att fästa i vagnen och har smarta funktioner

Längd åkpåse: 97 cm Längd lock: 71 cm Bredd: 50 cm Upphängning: Övervikbar kant och rem med spänne. Selöppning: Kardborre. Avtagbart lock: Ja. Förlängningsbar: Nej. Vår/höstlock: Nej. Stoppning: Återvunnen polyester.

Mini Rodini är ett varumärke som främst tillverkar barnkläder, både inne- och ytterplagg. Deras overaller har gjort sig kända för att med färger och mönster sticka ut från övriga utbudet, och när märket nu börjat tillverka åkpåsar så är det enligt samma koncept. Vi har testat version två av åkpåsen, som släpptes hösten 2015. Mini Rodini har gjort ett gediget förarbete och kan pricka av det mest av de egenskaper man önskar se hos en bra åkpåse. Baktill finns upphängning i form av en elastisk rem med ett spänne, vilket gör att det på så gott som alla vagnar går att fästa upp åkpåsen stadigt. Det finns även en övervikbar kant, inte lika effektivt som en ficka, men som antingen kan användas framåtvänd som ett skydd runt barnets huvud eller vikas bakåt för förankring runt ryggstödet. Åkpåsen har kardborreöppningar för selen, så den är enkel att både sätta i och ta ur vagnen.

Inuti är åkpåsen klädd med en mjuk material som känns mysigt mot huden, utom i fotändan där det är samma vattentäta och slittålig tyg som på utsidan. Ett smart sätt att hålla åkpåsen ren om den ska användas av barn som vill ha skorna på. Locket går högt upp och får mer än godkänt för sin förmåga att täcka barnet. Det öppnas upp med en dragkedja längs med kanten och kan även vikas ned framtill om barnet ska åka vagn mer aktivt och kanske har ytterkläder på överkroppen. Åkpåsens längd är standard och vadderingen bedömer vi vara medelvärm. Den funkar bra en normalkall vinter men när rysskylan kommer så kan man vilja säkra upp med en extra filt. Kanske kunde Mini Rodini inför kommande säsonger även släppa ett mer vadderat vinterlock? Till dess kan de i alla fall vara säkra på att de har en mycket funktionell och ovanligt rolig åkpåse i sitt sortiment.

+Smarta funktioner, lätt att fästa i vagnen, estetiskt tilltalande
Inte den varmaste modellen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

13. Carena Fårö Lux

Varm och mysig åkpåse med universal passform och bra upphängningsficka

Längd åkpåse: 102 cm Längd lock: 64 cm Bredd: 45 cm Upphängning: Ficka som träs över ryggstödet Selöppning: Kardborre Avtagbart lock: Ja. Förlängningsbar: Nej. Vår/höstlock: Nej Stoppning: Polyester.

Carena Fårö Lux är en fluffig och smidig universalåkpåse som även i detaljerna har konstruerats för att sitta bra i många olika sorters barnvagnar. Eftersom att åkpåsen inte är stel så går den också utmärkt att använda i en liggdel. Carena Fårö Lux är standardlång med ett lock som går upp till strax under hakan på en normalstor tvååring. Vad gäller åkpåsen tjocklek och förmåga att hålla värme så är fårö Lux inte en tunn åkpåse för höst och vår men inte heller den absolut varmaste typen. Men Carena Fårö Lux känns mysig och ombonad och efter en långpromenad med temperatur på strax under nollan så har barnet en sval och behaglig kroppstemperatur, precis som önskat.

Carena Fårö Lux har individuella hål för selen, och insidan är klädd med mysig fleece. För att fästa åkpåsen i vagnen finns en upphängningsficka vilken kan träs över ryggstödet. Åkpåsen passar bra både i vanliga och ergonomiska sittdelar. På baksidan finns antiglidmaterial och i åkpåsens sidor finns krokar som kan hakas fast i selen eller i D-ringar som vissa barnvagnssittdelar har, och på så sätt minskar man ytterligare risken för att åkpåsen glider ned. Locket på Carena Fårö Lux är avtagbart men åkpåsen kan inte öppnas upp i fotändan. Vill man vika ned locket så kan man hålla det på plats genom att knäppa fast två knappar på dess kant i öglor en bit ned på locket. Åkpåsens enda minus är att den känns rätt snäv i passformen, åtminstone i fotändan, varför den kan upplevas som trång om ett litet större barn ska använda den med skorna på. I övrigt är Carena Fårö Lux en mycket lättanvänd och funktionell åkpåse som mer än väl klarar av att hålla ett barn varmt i barnvagnen under en normalkall vinter.

+Universalpassform, bra upphängningsficka, varm och mysig
Lite snäv i fotändan, individuella selhål
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

14. Easygrow Grandma

Lyxig åkpåse med uttagbart duntäcke, funkar kallaste vinter och en kylig vårdag

Prisklass: Premium Längd åkpåse: 98 cm Längd lock: 78 cm Bredd: 51 cm Upphängning: Nej Selöppning: Individuella selhål Avtagbart lock: Ja Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Nej, men uttagbart täcke Stoppning: Dun

Easygrow är ett norskt märke som vet allt om hur en bra åkpåse ska vara utformad. Grandma är en exklusiv modell som verkligen är väl anpassad för de riktiga kalla, nordiska vintrarna. Ytterlagret är vackert stickad och åkpåsens detaljer är väl anpassade för detta - det finns inga kardborrfästen som kan luckra upp stickningen. Knapparna för att hålla ned framstycket är magnetiska. Grandma har individuella selhål, vilket innebär att man måste ta isär barnvagnens sele för att trä den genom hålen. Det finns uttag för fempunktssele, men ingen annan upphängning. Används Grandma i en sittdel finns det därför risk för att den glider ned när barnet sätts i.

Åkpåsen går att justera i värmegrad efter vädret. Grandmas lock fungerar lite som ett påslakan, och det varma duntäcket inuti kan knytas loss. Åkpåsen blir då tunnare och fungerar att använda även vid mildare väder. Easygrow Grandma är en fröjd för ögat och riktigt bra vid många minusgrader. Önskvärt med tanke på priset hade varit något sätt att få den att sitta fast bättre i vagnen.

+Riktigt varm när det är som kallast, kan anpassas efter temperaturen
Sitter inte på plats i sittdelen, högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

15. Bugaboo High Performance

Perfekt passform och glidfri i alla Bugaboos ergonomiska sittdelar, två olika lock

Prisklass: Premium Längd åkpåse: 100 cm Längd lock: 65 cm Bredd: 51 cm Upphängning: Ficka som träs över ryggstödet Selöppning: Kardborre Avtagbart lock: Ja Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Ja Stoppning: Dun

Bugaboo High Performance är den dyrare av de två åkpåsar Bugaboo har i sitt sortiment just nu. Men den är också utrustad med ett extra lock, vilket gör att användningstiden under året blir betydligt längre. Den tunnare locket lämpar sig bäst under vår och höst, samt vid mildare vinterväder. Vinterlocket, som är betydligt tjockare och stoppat med ankdun, värmer ordentligt när temperaturen kryper ner under nollan. Att byta mellan locken är enkelt gjort, och det går också att använda åkpåsens bakstycke som en sittdyna.

Givetvis sitter Bugaboos åkpåsar allra bäst i deras egna barnvagnsmodeller, i synnerhet i de med ergonomisk sits i och med att åkpåsarna har en rem som fästs under sittdelsplattan. Men det går även att använda dem i andra barnvagnar. Framstycket har en dragsko som kan dras åt runt barnet. För ett längre barn kan det upplevas något kort, barnens armar hamnar utanför. Har man en Bugaboo-vagn och bor någonstans där det är långa vintrar kan HP-åkpåsen trots priset vara en god investering.

+Oklanderlig passform i Bugaboos vagnar, två olika lock
Något kort framstycke, högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bästa pris hos:

16. Britax Shiny Cosytoes

Sitter utan glid i Britax och Brios sittdelar, varm med bra öppningen för sele

Prisklass: Budget Längd åkpåse: 98 cm Längd lock: 65 cm Bredd: 48 cm Upphängning: Fick som träs över ryggstödet samt knappar Selöppning: Kardborre Avtagbart lock: Ja Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Nej Stoppning: Polyester

Britax Shiny Cosytoes bygger på den äldre modellen Brio Shiny, men har uppdaterats avsevärt. Med en kostnad på en bit under tusenlappen så gör mängden funktioner den mycket prisvärd. Trots att Britax har sina egna barnvagnar så får Shiny Cosytoes anses som universell, då den funkar i nästan alla sittdelar. Den har dubbla metoder för upphängning, både en överträbar ficka samt knappar (med vilka den fästs i Brios och Britax egna vagnar). Selöppningen är lång och fästs ihop med kardborre, selen behöver alltså inte tas isär.

 Jämförelsevis upplevs Shiny Cosytoes som normalvarm och fungerar väl under mildare vintrar samt höst och vår. Insidan är fodrad med mjuk fleece. Locket öppnas upp runtom åkpåsen, och kan tas loss helt om man vill vädra eller om man skulle vilja använda bakstycket som en separat sittdyna. Storleksmässigt är den normalstor och funkar för de flesta barn upp till två år. Eftersom att den inte är den tjockaste modellen och är följsam i material så fungerar den bra att använda även i liggdelar.

+Sitter bra i de flesta barnvagnsmodeller, smart upphängning
Funkar bäst vid mildare väder, kardborren i ryggen går upp ibland
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

17. Vinter & Bloom

Längd åkpåse: 108 cm Längd lock: 73 cm Bredd: 53 cm Upphängning: Ficka som träs över ryggstödet Selöppning: Individuella selhål Avtagbart lock: Ja. Förlängningsbar: Nej. Vår/höstlock: Nej Stoppning: Polyestervadd

Vinter & Bloom är ett nyetablerat märke som slår på stort direkt med åkpåsen Mini Dots, som är en hel decimeter längre än standard. Det känns bra med en tillverkare som kan föreställa sig att även längre och äldre barn kan vilja eller behöva åka barnvagn vintertid. Vi får Mini Dots till 108 cm, 110 cm om den sträcks ut, och den extra ytan märks väl av. Vinter & Blooms åkpåse är mycket rymlig, även på bredden. Det vi saknar är att åkpåsens lock skalats upp i samma omfattning som bakstycket. Som det är nu slutar locket lite för lågt på barnet för att åkpåsen ska kunna ge riktigt det skydd man önskar, och beroende av barnets klädsel behöver man ibland komplettera med en extra filt vid överkroppen. Värmemässigt är Vinter & Bloom dock i toppskiktet, det här är en åkpåse som klarar av även en kyla som biter och river i en utan att barnet blir nedkylt.

Baksidan av åkpåsen är klädd med antiglidmaterial och åkpåsen har en upphängningsficka. Mini Dots har ett lock där den övre kanten kan vikas ned och fästas på plats på knapparna. Fotändan av åkpåsen kan också öppnas upp med en dragkedja samt vändas utochin bakåt. På så sätt kan ett barn med skor få plats för fötterna och åkpåsens insida slipper bli blöt och smutsig. Insidan av fotändan är också klädd med tåligare material än övrigt foder i microfleece. Runt huvudändan på Vinter & Bloom sitter en avtagbar kant i fuskpäls, som är fäst vid åkpåsen med små knappar. Passformen gör att Vinter & Bloom Mini Dots sitter bra i nästan alla sittdelar, men kanske är något för stor för att passa helt perfekt i en liggdel. Tack vare just sin storlek har Vinter & Bloom Mini Dots dock en lång användningstid, med en förlänging av locket så kommer åkpåsen kunna bli en riktig vinterfavorit.

+Längre än standard, mycket varm och ombonad, utvikbar fotända
Något för kort lock på åkpåsen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Utgångna produkter

Skip Hop Three-Season

Funktionell åkpåse som kan anpassas efter säsong och har bra passform i vagnen

Längd åkpåse: 100 cm Längd lock: 70 cm Bredd: 55 cm Upphängning: Ficka som träs över ryggstödet. Selöppning: Kardborre. Avtagbart lock: Nej. Förlängningsbar: Nej. Vår/höstlock: Ja. Stoppning: Polyester.
Skip Hop Three

Skip Hop Three-Season åkpåse säljs i två olika storlekar, en för Infant (0-1 år) som är cirka 75 cm lång samt en större variant för Toddler (1-3 år) som är normalstor med en längd på cirka en meter. Den större varianten har ett högre pris än den mindre, och prisnivån ligger lite över medel men Skip Hop motiverar det väl med en lång användningsperiod under året och många smarta funktioner. Skip Hops åkpåse utgörs av ett bakstycke som sitter ihop med ett tunnare lock för vår och höst. Sedan kan man med hjälp av tryckknappar fästa ett tjockare lock ovanpå det tunna, och på så sätt få till en bra lager-på-lager funktion som håller kylan ute under den kallare delen av vintern. Den övre delen av vår/höstlocket har en dragkedja som gör att locket kan öppnas upp i överkant, vinterlocket har istället tryckknappar i omlott och är i överkant vadderat med teddypäls i överkant.

Baksidan av Skip Hops åkpåse har antiglidmaterial och överst på ryggstycket finns en ficka som kan träs över ryggstödet. Fickan kunde gärna varit något djupare men den håller i alla fall åkpåsen stabilt på plats. Åkpåsen har kardborreöppningar för selen och selhålen är anpassade för att fungera med olika typer av fempunktssele. Skip Hops åkpåse har en mysig luva kantad med teddypäls, perfekt för att hålla barnets huvud varmt. Vill man inte använda den så kan den öppnas upp med dragkedja och vikas åt sidan. Vinterlocket kan tas loss helt medan det tunnare locket sitter ihop med bakstycket. Vill man inte använda åkpåsens lock alls så kan sommarlocket, eller båda locken samtidigt, rullas åt sidan och fästas upp med två remmar. En smart lösning även om det hade varit positivt om locket varit helt avtagbar. Formen på Skip Hops Toddler-åkpåse är både bred och rymlig, åkpåsens känns mycket bekväm och mysig för barnet och med tanke på den långa raddan funktioner så känns Skip Hop Three-Season som ett väldigt klokt val av åkpåse, och lämpar sig allra bäst för de som bor där vintern ofta växlar temperatur.

+Kan användas tre säsonger, bra passform i de flesta vagnar, smarta funktioner
Inte den allra varmaste, vår/höstlocket är ej helt avtagbart

Polarn O Pyret Åkpåse

Mysig och mjuk åkpåse som är rymlig på både bredd och längd, med långt lock

Längd åkpåse: 113 cm Längd lock: 77 cm Bredd: 50 cm Upphängning: Ja, rem som träs över ryggstödet Selöppning: Individuella selhål Avtagbart lock: Ja. Förlängningsbar: Nej. Vår/höstlock: Nej. Stoppning: Polyester.
PolarnOPyretakpase

Polarn O Pyret är främst kända som en gigant på barnklädesmarknaden men har genom åren även tillverkat en del accessoarer för barnvagn. Nu släpper märket för första gången en åkpåse och det märks att de har sneglat på konkurrenterna innan de skridit till verket. PoPs åkpåse är med sina cirka 115 cm längre än standarden på en meter, och de extra centimetrarna gör större skillnad för användningstiden än vad man kan tro. Även en normalstor 3-åring har gott om plats i denna åkpåse. Utsidan är enfärgad medan insidan är fodrad med randig fleece. Fotändans insida har dock det tåligare materialet, för att vara lättare att rengöra från smuts. Locket på åkpåsen är avtagbart och kan även öppnas upp enbart nedtill om man vill att skorna ska kunna sticka ut. Den övre kanten kan också vikas ned och knäppas fast.

Åkpåsen har individuella selhål, vilket gör att montering i vagnen tar något längre tid. På baksidan av PoPs åkpåse finns dels antiglidmaterial, dels en upphängningsfunktion bestående av tyg och en rem som kan träs över ryggstödet. På så sätt glider åkpåsen inte nedåt när man sätter barnet i vagnen. Det är inte den allra tjockaste modellen men runt nollgradigt håller åkpåsen barnet väl tempererat och den får extra plus för sitt långa lock, som täcker ända upp till barnets haka. Att den är mjuk och följsam gör den väldigt mysig och går även att rulla upp för att passa en liggdel. Polarn O Pyrets åkpåse känns kvalitativ och priset i förhållande till att den kan användas flera vintrar höjer betyget ytterligare.

+Mycket lång och rymlig, mysig och följsam för barnet
Ej avtagbart lock, individuella selhål

Bästa pris hos:

Elodie Details Zebra Sunshine

Varm åkpåse som passar alla vagnar, smart upphängningsficka

Längd åkpåse: 100 cm Längd lock: 73 cm Bredd: 51 cm Upphängning: Ficka som träs över ryggstödet Selöppning: Individuela selöppningar Avtagbart lock: Ja Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Nej Stoppning: Polyester
Elodie Details Zebra Sunshine

Elodie Details tillverkar flera slags universella barnvagnstillbehör, tänkta att kunna passa alla olika modeller av barnvagnar. Deras åkpåsar är inget undantag och märket har varit duktiga på att förädla dem från säsong till säsong. Zebra Sunhine är en modell från 2014, med individuella selhål som kräver att du tar isär selen för att kunna montera åkpåsen korrekt i barnvagnens sittdel.

Med dragkedja runtom åkpåsen kan locket tas av om man går in i värmen från att ha befunnit sig ute i kylan. Elodie Details Zebra Sunshine är en varm åkpåse som klarar en rejäl vinter. På baksidan finns en ficka att trä över ryggstödet så det finns ingen risk för att åkpåsen inte stannar på plats. Framstycket kan vikas ned och fästas runt sittdelens bygel med tryckknappar. Med en längd på en meter så får de flesta barn plats i åkpåsen upp till två års ålder, och vill man ha lite mönster och färg i vintermörkret så är det få åkpåsar som piggar upp bättre än de från Elodie Details.

+Stort utbud av färg och mönster, universal passform
Något kort, kan ej anpassas i värme, bökigt med individuella selhål

Voksi Frost

Varm åkpåse som kan dras åt tätt runt barnet, tillverkad av naturmaterial

Prisklass: Premium Längd åkpåse: 100 cm Längd lock: 69 cm Bredd: 49 cm Upphängning: Nej Selöppning: Individuella selhål Avtagbart lock: Nej Förlängningsbar: Nej Vår/höstlock: Nej Stoppning: Ull
Voksi Frost

Voksi har ett stort utbud av åkpåsar, de flesta är dunfyllda och en del kan förlängas. Frost är en nyare modell helt stoppad med ull, ett bra val för den som har dunallergiker i familjen. Materialet håller värmen riktigt väl och Frost står väl emot även en kall vinter. Det är en väldigt mjuk och följsam åkpåse, mer som en stadig och tjock filt än en tub att stoppa ned barnet i - som vissa åkpåsar kan vara. Tack vare detta och att åkpåsen kommer utan hål för selen så är Frost mycket lämplig att bädda en liggdel med. Den håller även värme inne helt utan läckor.

Vill man använda sin Voksi Frost i en sittdel så går det givetvis också bra. Det finns uppsydda rutor för selhål, som konsumenten själv får sprätta, klippa eller skära upp. Frost har ingen ficka eller annan upphängning, så att den glider i sittdelen får man räkna med. För barnet blir det dock ombonat, åkpåsens öppning kan dras åt som en luva runt barnets ansikte. Åkpåsens lock öppnas på mitten med dragkedja och knappar, och kan inte tas loss.

+Mycket mjuk, följsam och rymlig, även ideal för bruk i liggdel
Saknar användbar upphängning,, selhålen måste skäras upp