Ögonkräm: 11 produkter i test

Redaktör Katarina Stenskytt
Senast uppdaterat Januari 2024

Letar du efter den perfekta ögonkrämen? Vi har testat ögonkrämer från märken som Verso, Sunday Riley och CeraVe. För att en ögonkräm ska utses till bäst i test, måste den kännas mild och återfuktande, samt fungera bra under smink utan tendens att korva sig. 

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Ögonkräm

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänka att användas i verkligheten. Ögonkrämerna har använts under tre veckors tid av både män och kvinnor. Alla krämer har också under en av dessa tre veckor förvarats i kylskåp för att få en extra kylande effekt vid applicering. Utöver det har anvisningarna på förpackningarna följts om hur krämen ska appliceras. I testet har vi utgått från följande parametrar:

Användning: Hur lätt är produkten att applicera? Kladdar produkten på fingrar eller runt ögonen? Vilken konsistens har produkten och räcker den länge? Doftar produkten något?

Återfuktande förmåga: Hur känns huden kring ögat efter applicering? Återfuktar krämen tillräckligt utan att kännas oljig?

Förmåga att motverka ålderstecken: Hur effektiv är krämen mot svullnader runt ögonen? Hjälper den mot mörka ringar och hur snabbt kan i så fall resultat ses? Hur är krämens uppstramande effekt?

Ögonkrämerna har använts under en längre period för att få en uppfattning om hur egenskaperna i krämen påverkar huden över tid. Omdömet på produkterna är baserat på en helhetsupplevelse. Detta är sedan ställt i relation till produktens pris för att kunna avgöra prisvärdhet och sätta betyg.


Fler tester för pigga ögon

Mascara

Eyeliner

Ögonskugga

0 5 4.5 1

1. Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng + Retinal BÄST I TEST ÖGONKRÄM

En prisvärd ögonkräm med retinol som ger snabba och tydliga resultat

Förpackning: Pumptub Formula: Serumliknande kräm Mängd: 30 ml

Beauty of Joseon Revive Eye Serum Gingseng + Retinal är ett ögonkräm/ögonserum med retinal. Den kommer i en generös tub som innehåller 30 ml och är utrustad med en pump för enkel och hygienisk dosering.

Prisvärd ögonkräm med retinoider

Retinol är en A-vitamin med väldigt liten molekylstorlek, vilket innebär att den kan penetrera huden effektivt och reparera på djupet. Denna cellkommunicerande ingrediens kan faktiskt få en åldrad hudcell att bete sig som en lite yngre variant av sig själv. Detta betyder att Beauty of Joseon Revive Eye Serum Gingseng + Retinal är en utmärkt produkt även för dig som är 50+.

Men många retinoider får man räkna med att produkten försiktigt behöver vänjas in. I vår testpanel var det dock ingen som behövde någon invänjningstid för Beauty of Joseon Revive Eye Serum Gingseng + Retinal. Den kunde användas direkt utan att huden reagerade negativt. Detta är dock individuellt, så börja alltid varsamt. Konsistensen är som ett mellanting mellan serum och kräm: lite tunn för att kallas kräm, men lite tjock för att helt påminna om ett serum. Ögonkrämen är lätt att applicera och ett tryck på pumpen räcker gott och väl.

Ögonkräm som funkar

Resultaten låter inte vänta på sig. Inom ganska kort tid ser man en förändring på huden runt ögonen: rynkorna upplevs mindre och huden hänger inte lika mycket som förr. Även mot svullnad under ögonen, alltså påsar under ögonen, upplever vår testpanel att Beauty of Joseon Revive Eye Serum Gingseng + Retinal gör en anings skillnad.

Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng + Retinal

Beauty of Joseon Revive Eye Serum Gingseng + Retinal är en väldigt prisvärd och mycket effektiv ögonkräm som faktiskt funkar och gör skillnad. Givetvis, som med all hudvård, syns bäst resultat efter en längre periods användning, så mirakel över natten bör man inte förvänta sig - även om huden upplevs återfuktad på direkten.

Ger synbara resultat på fina linjer, väldigt prisvärd, kort eller ingen invänjningsperiod trots retinoid
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 5 1

2. Verso Super Eye Serum BÄSTA PREMIUMVAL ÖGONKRÄM

Ögonserum med retinol för tydliga resultat

Förpackning: Pumpflaska Formula: erum Mängd: 15 ml (finns även som 30 ml)

Verso Super Eye Serum är något av en modern klassiker och detta med all rätt. Här har vi nämligen ett serum som gör skäl för sitt namn, det är ett riktigt superserum för området kring ögonen. Precis som i Versos övriga sortiment, ingår nämligen retinol 8 - ett stabiliserat A-vitaminkomplex som är mer effektivt än vanligt retinol men mindre irriterande. Med det sagt: vänj in alla produkter som innehåller retinol, för att se hur din hud reagerar.

Drygt ögonserum som ger resultat

Verso Super Eye Serum är en utmärkt produkt att använda för att minska eller motverka ålderstecken som fina linjer, rynkor och förlorad spänst. Retinolet stimulerar och aktiverar nämligen den kollagenproduktion som blir lite trött i takt med att vi åldras. Serumet är krämigt, men lätt att applicera och lite räcker långt. Pumpen är lite väl ivrig och trycker man hårt kommer det alldeles för generöst med produkt - så dosera Verso Super Eye Serum med försiktighet, så räcker flaskan faktiskt ganska länge.

Som med all hudvård gäller det att man har lite tålamod - men redan efter tre-fyra veckor upplever våra testare att huden kring ögonen fått en annan struktur. Linjerna har minskat lite och huden känns som om den fått tillbaka lite av sin stuns.

Verso Super Eye Serum

Behaglig formula som snabbt absorberas

Serumet luktar väldigt lite, vilket är skönt just kring ögonen. Det orkar inte heller någon irritation i själva ögonen. Med retinol är det som sagt viktigt att vänja in för att huden inte ska irriteras. Om man märker att huden reagerar på produkten, brukar det vara en bra idé att använda produkten några kvällar i veckan bara till en början.

Formulan absorberas snabbt av huden som känns rejält återfuktad på direkten. Det kanske är lätt att tro att man även behöver en ögonkräm, men detta serum räcker gott och väl för att hålla huden runt ögonen återfuktad och nöjd. Verso Super Eye Serum är verkligen en produkt som kommer göra skillnad för huden kring dina ögon. Men som sagt: försiktig när du doserar för att inte slösa dyra droppar - och var snäll mot huden, låt den vänjas in med Verso Super Eye Serum.

Ger synliga resultat, dryg, återfuktande
Lätt att överdosera med pumpen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 4.5 1

3. CeraVe Eye Repair Cream BÄSTA BUDGETVAL ÖGONKRÄM

En billig ögonkräm som effektivt återfuktar huden kring ögonen

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 14 ml

CeraVe Eye Repair Cream är en en ögonkräm för den som är ute efter en produkt som är både billig och bra - här har vi nämligen ett riktigt budgetfynd.

Hudvård utan några krusiduller

CeraVe är ett apoteksmärke som erbjuder produkter till bra priser, utan att de blir lidande kvalitetsmässigt. Det är också ett märke som värnar om att det ska vara lätt att förstå hur man ska använda deras produkter, och med CeraVe Eye Repair Cream är det verkligen lätt. Här behöver du inte oroa dig för invänjningsperioder eller pumpar som doserar för mycket kräm. Förpackningen är en lättanvänd tub: kläm försiktigt och applicera sedan ögonkrämen. Det sägs ofta att en ögonkräm ska appliceras med ringfingret för att man inte trycker eller drar så hårt då - så testa att dutta in ögonkrämen med ringfingret.

Återfuktande ögonkräm till fyndpris

CeraVe Eye Repair Cream är som sagt i huvudsak en återfuktande ögonkräm. Fukt är något man kommer långt på kring ögonen. Hyaluronsyran i krämen ger direkt fukt till den ofta yttorra huden, vilket har en något plumpande effekt. Detta innebär att fina linjer syns lite mindre - i alla fall för stunden. Denna billiga ögonkräm från CeraVe innehåller dessutom tre olika ceramider. Ceramider hjälper till att stärka och skydda hudbarriären. Med hjälp av något som kallas för MVE-teknologi (MultiVesicular Emulsion Technology) frigörs de fuktgivande ingredienserna kontinuerligt under 24 timmar. Detta märks, för huden kring ögonen känns verkligen mjuk och smidig hela dagen efter applicering.

Det går utmärkt att sminka sig ovanpå CeraVes ögonkräm eftersom den absorberas snabbt och inte lämnar någon kladdig hinna. CeraVe Eye Repair Cream är helt enkelt en lättanvänd ögonkräm som snabbt känns självklar i ens hudvårdsrutin utan att tömma bankkonto. Dessutom är den parfymfri, något som alla med känsliga ögon verkligen kommer uppskatta.

Dryg, återfuktande, väldigt prisvänlig
Inte den mest spännande ögonkrämen på marknaden
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

4. Kiehl´s Creamy Eye Treatment with Avocado

En härligt svalkande kräm som vårdar huden kring ögonen

Förpackning: Burk Formula: Kräm Mängd: 14 ml

Kiehl´s Creamy Eye Treatment with Avocado är en kräm som ser riktigt tjock ut i burken, men som snabbt absorberas av huden och både svalkar och lugnar på en och samma gång. Extra härligt är det att krämen ändrar konsistens då man arbetar in den. Den går från tjock till närmast vattenlik. Det må låta konstigt, men faktum är att det är riktigt skönt att använda den och den känns intensivt vårande på både svullna ögonlock och när man är riktigt torr runt ögonen. Krämen lämnar inget kladd efter sig, känns inte fet och är dessutom oerhört dryg. En väldigt liten klick räcker till hela ögat. 

Piggar upp ögonområdet

Efter regelbunden användning av denna ljust gröna kräm så ser området kring ögonen piggare ut än tidigare. Huden blir lite slätare och lite jämnare. Värt att nämna är att den även testat bra hos personer som är känsliga runt ögonen, även under den mest intensiva pollensäsongen som ibland kan ge upphov till såväl torra ögonlock som eksem. 

Om man har svullna ögon eller väldigt trötta ögon, är det riktigt trevligt att låta denna burk stå i kylen. Då blir den nämligen extra svalkande på huden, vilket känns uppiggande och skönt. Den är helt enkelt en liten treat för dagar då man känner sig lite död runt ögonen.

Förpackningen enda nackdelen

Den enda egentliga nackdelen med Kiehl´s Creamy Eye Treatment with Avocado är förpackningen. En liten burk med skruvlock som allt för lätt blir kladdig, trots ett skyddande innerlock. I en drömvärld skulle alla krämer komma i ändamålsenliga förpackningar. Men till dess får man väl helt enkelt stå ut med lite kladd då den genomgående upplevelsen av denna kräm i övrigt är nära nog utopisk.

Svalkar, lugnar och är fantastiskt att applicera
Tröttsamt kladdig förpackning
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

5. La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes

Ögonkräm som passar perfekt för känslig och torr hud runt ögonen

Förpackning: Pumpflaska Formula: Kräm Mängd: 20 ml

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes är en ögonkräm som kommer rädda dig i nöden om du plötsligt drabbas av röd och irriterad hud kring ögonen. Den återfuktar på momangen och är särskilt framtagen för hud som har tendens till allergi.

Ögonkräm i praktisk förpackning

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes kommer i en liten och behändig pumpflaska. Ett tryck portionerar ut en precis lagom mängd till huden runt ögonen. Direkt när denna kultkräm från franska apoteksmärket La Roche-Posay (som ofta förkortas “LRP”) ger en omedelbar återfuktande effekt på huden kring ögonen. Lider man av torra ögonlock, kommer den här ögonkrämen direkt kännas lugnande. La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes är oparfymerad och svider inte.

Absorberas och återfuktar snabbt

Konsistensen på La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes är lätt och absorberas snabbt. Huden känns direkt fuktmättad och studsig och har man små rynkor under ögonen, känns de snabbt ännu mindre. Detta beror inte på att detta är en “antirynkkräm”, utan istället på att linjer syns mindre på en återfuktad hud.

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo

Ögonkrämen från LRP innehåller bland annat glycerin, squalane och niacinaminde och är en riktigt prisvärd och snäll produkt för både linsanvändare och allergiker.

Återfuktar omedelbart, skön och lätt konsistens, parfymfri, alkoholfri
Svårt att avgöra hur mycket som finns kvar i förpackningen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

6. Sunday Riley Auto Correct Depuffing Eye Cream

En snabb pick-me up för svullna ögon med mörka ringar

Förpackning: Pumpflaska Formula: Kräm Mängd: 15 ml

Påsar och mörka ringar under ögonen - säg den som inte önskat bort dessa saker någon gång under sitt liv. Sunday Riley Auto Correct Depuffing Eye Cream må inte trolla bort problemen för alltid, men för stunden gör denna ögonkräm faktiskt ett riktigt stabilt jobb.

Pigment och koffein piggar upp kring ögonen

Med hjälp av ljusreflekterande pigment, ger Sunday Riley Auto Correct Depuffing Eye Cream en omedelbar uppiggande effekt samtidigt som den återfuktar huden kring ögonen. En av ingredienserna är koffein, vilket man rätt ofta ser just i ögonkrämer. Koffein är en antioxidant, så den skyddar huden mot fria radikaler, men koffein verkar också kärlsammandragande. Detta innebär att koffein både kan minska svullnader och mörka ringar. Den största skillnaden för de mörka ringarna, gör pigmenten i Sunday Riley Auto Correct Depuffing Eye Cream.

Observera att detta inte är en färgad ögonkräm, även om det nästan ser så ut då. Efter appliceringen ger Sunday Riley Auto Correct Depuffing Eye Cream för all del området kring ögonen lyster, men det är inte en concealer. Känner man att man vill täcka eventuella mörka ringar, får man komplettera med en [concealer för ögonområdet](/concealer).

Sunday Riley Auto Correct Eye Cream

Återfuktande ögonkräm med snygg förpackning

Ögonkrämen från Sunday Riley är skönt återfuktande, och irriterar inga ögon i vårt test. Den fungerar nästan som en primer för området kring ögonen, även om vi rekommenderar att låta den sjunka in ett par minuter innan du börjar sminka dig.

Förpackningen är riktigt snygg och utrustad med en hygienisk pump. Pumpen doserar produkten lite väl generöst, så var försiktig med hur många gånger du trycker på den. Sunday Riley Auto Correct Depuffing Eye Cream är trots allt en kräm som kostar en del, så använd inte mer än vad du behöver. Den är nämligen riktigt dryg.

Dämpar påsar under ögonen, ljusar upp mörka ringar, dryg
Dyr, pumpar ut lite för mycket vid en dosering
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bra pris hos:

0 5 4 1

7. Elemis Peptide4 Eyecream Recovery Cream

Ögonkräm som dämpar mörka ringar, för den som vill ha en svalkande ögonkräm

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15 ml

Elemis Peptide 4 Eyecream Recovery Cream är en ögonkräm för alla hudtyper. Med en formula som smälter på huden samtidigt som den svalkar ordentligt, är det en riktigt angenäm produkt att använda.

Verkar minska intrycket av mörka ringar

Just den svalkande effekten känns även bra om man har svullna ögon, men det som gör att den här ögonkrämen sticker ut är att den faktiskt verkar fungera dämpande på mörka ringar. Redan efter någon vecka upplevs ringarna som lite mindre mörka och några veckor senare tycker testpanelen att huden under ögonen verkligen ser ut att vara jämnare i tonen än tidigare. De försvinner naturligtvis inte helt, men intrycket är helt klart att de har blivit lite mindre påtagliga. 

Elemis Peptide 4 Eyecream Recovery Cream känns väldigt återfuktande och vårdande. Den appliceras relativt kladdfritt. Använder man sig av den på morgonen, behöver man vänta någon minut innan man går vidare till sminkningen, men det är å andra sidan ett ganska normalt tidsspann för att låta en hudvårdsprodukt absorberas.

Praktisk och lättanvänd förpackning

Tuben är praktisk och doserar krämen i lagom mängd. Ska man vara petig hade det varit bra om locket varit platt istället för rundat, så hade man kunnat ställa den på högkant. Och med tanke på att detta är en relativt dyr produkt, hade man önskat att förpackningen kändes en smula mer exklusiv. Med det sagt så gör förpackningen sitt jobb väl, och orsakar inget onödigt kladd.

Det enda som drar ned betyget en aning utöver prislappen, är doften. Denna ögonkräm luktar nämligen lite märkligt. Visserligen vänjer man sig snabbt, men första gångerna den appliceras reagerar ändå testpanelen på att den luktar lite skumt.

Detta är dock en ögonkräm man gärna vill rekommendera till alla man känner. Det höga priset gör dock att det inte är en dum idé att verkligen se sig om efter erbjudanden.

Dämpar mörka ringar, härligt svalkande, återfuktar
dyr, luktar märkligt, trist design på förpackningen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 3.5 1

8. Filorga Optim-Eye Intensive revitalizing 3-in-1 eye contour cream

Ögonkräm som återfuktar och minskar fina linjer

Förpackning: Pumpflaska Formula: Kräm Mängd: 15 ml

Filorga Optim-Eye Intensive revitalizing 3-in-1 eye contour cream som kommer med tre löften: minska fina linjer, svullnader samt mörka ringar runt ögonen. Filorgas ögonkräm levererar på två av tre punkter.

Ögonkräm med tydlig doft av parfym

Filorga Optim-Eye luktar ovanligt mycket för en ögonkräm. Doften är visserligen god och påminner lite om tvål - helt enkelt samma doft som alla produkter från Filorga har. Medan det är en trevlig lukt, upplever en av våra testpersoner att ögonen irriteras av den. Ögonkrämen har en fin och lätt textur som snabbt absorberas av huden kring ögonen. Eftersom den återfuktar så snabbt och effektivt, upplever man också att de fina linjerna minskar vid användning. Huden känns också smidigt och stramar inte, vilket är skönt.

Dämpar påsar under ögonen men gör ingen skillnad på mörka ringar

Filorga Optim-Eye Intensive revitalizing 3-in-1 eye contour cream har en försiktigt kylande effekt. Detta är särskilt skönt på morgonen och bidrar till att den svullnad som ofta omnämns som påsar under ögonen och bidrar till intrycket av trötta ögon, faktiskt minskar en aning. Påsarna försvinner inte helt, men svullnaden minskar en aning för stunden. Däremot upplever ingen i testpanelen att Filorga Optim-Eye Intensive revitalizing 3-in-1 eye contour cream tar bort mörka ringar.

Filorga Optim-Eye Intensive revitalizing 3-in-1 eye contour cream

Filorga Optim-Eye Intensive revitalizing 3-in-1 eye contour cream är en bra återfuktande ögonkräm, men sett till priset hade man ändå hoppats på att krämen skulle leva upp till vad den påstår sig kunna göra med mörka ringar under ögonen.

Dämpar svullna ögon, återfuktar rejält
Dyr, tar inte bort mörka ringar under ögonen trots att det är ett av produktens “claims”
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

9. Palina For your eyes only

Smart förpackad ögonkräm, för den som vill återfukta rejält

Förpackning: Pumpflaska Formula: Kräm Mängd: 15 ml

Svenska märket Palinas ögonkräm For your eyes only kommer i en riktigt praktisk pumpflaska, vilket förvånande få ögonkrämer faktiskt gör. Förpackningen är inte bara funktionellt snygg. Den är också stilren i en lila färg som får den att poppa lite på badrumshyllan.

Hygienisk pumpförpackning

Eftersom förpackningen är försedd med pump, känns den hygienisk att använda och risken att krämen skulle bli dålig innan den tar slut är liten. Detta är dock en ögonkräm man gärna använder. For your eyes only är lätt att applicera och absorberas snabbt utan att lämna någon oljig hinna kring ögonen, vilket innebär att den går bra att använda även innan man ska sminka sig.

Krämen är åt det fastare hållet, men är trots det mjuk och väldigt lätt att arbeta in. Man kommer långt med en liten klick, och eftersom den är så pass dryg, räcker en förpackning länge.

Luktfri och snäll mot ögonen

Den luktar ingenting alls och irriterar inte ögonen över huvud taget. Efter användning känns huden väldigt återfuktad, len och behaglig. Ögonkrämen upplevs vara hyfsat effektiv mot svullna ögonlock, men hade gärna kunnat vara ännu lite mer verksam på puffiga ögon. Dess främsta fördel är dock att den återfuktar rejält men ändå fungerar så bra under smink – vilket är viktigt, för ingen gillar smink som rinner av på grund av en oljig kräm.

Letar man efter en rejäl återfuktare som är som en dröm att applicera, då ska man absolut testa Palina For your eyes only.

Väldigt bra pumpförpackning, återfuktande, fungerar bra under smink
Hade gärna får vara mer svalkande, lite klen på svullna ögon
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

10. Clarins Eye Contour Gel

Uppstramande och svalkande, för den som vill ha en lätt konsistens som snabbt går in i huden

Förpackning: Tub Formula: Gel Mängd: 20ml Mängd: 20 ml

Clarins ögonkräm med gelkonsistens ger en skönt uppstramande effekt och lämnar en med en pigg känsla. Gelen känns svalkande och lugnande. Det gör att krämen är relativt effektiv mot svullna ögon även om den inte riktigt räddar en vaken natt med bebis eller en för lång utekväll. Normal trötthet är dock inga problem.

Tub med exklusiv känsla

Den exklusiva tuben som krämen kommer i är enkel att förvara i badrumsskåpet då den går att ställa på korken. Dock gör innehållets lätta konsistens att det ofta blir för mycket kräm som kommer ut. En risk som dessutom ökar när krämen förvaras stående så att innehållet rinner ner mot öppningen. Egentligen är Eye Contour Gel dryg men då den är svår att dosera går den ändå åt fort.

Bra uppstramande effekt

Mörka ringar är inte denna kräms starka sida men den uppstramande effekten ger ändå överlag ett tydligt piggare intryck, vilket gör att detta är en ögonkräm som inte är så tokig för äldre. Återfuktningsförmågan är bra och den lätta formulan går snabbt in i huden och blir varken oljig eller kladdig. Direkt efter applicering går det att lägga på dagens make up, vilket är perfekt en stressig morgon. Clarins Eye Contour Gel är härligt uppiggande med tanke på priset hade vi dock önskat att den räckte lite längre.

Uppstramande, svalkande och lugnande, lätt konsistens, går in snabbt i huden
Svår att dosera
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3 1

11. Clinique All About Eyes Rich Cream

Kräm med tunn konsistens, för den som vill ha en uppiggande känsla

Förpackning: Burk Formula: Kräm Mängd: 15 ml Mängd: 15 ml

Oavsett om det är en trött och tidig morgon eller sen kväll ger denna lätta ögonkräm från Clinique en pigg känsla. Den går snabbt in i huden och trots den tunna formulan är den väldigt återfuktande. Effekten av uppstramning är medel, för större effekt finns andra krämer som hjälper bättre.

Effektiv på att minska intrycket av mörka ringar

Mot mörka ringar är den dock otroligt effektiv. Skillnaden märks inte första gången All About Eyes Rich Cream används men efter någon vecka börjar de mörka ringarna försvinna och huden runt ögat ser frisk och fräsch ut. Clinique utlovar att produkten ska vara särskilt avsedd för påsar under ögonen och den innehåller därför koffein. Som många ögonkrämer så hjälper den absolut till viss del, men att den skulle vara extra bra för detta är att stretcha på sanningen.

Snygg men inte så praktisk burk

Förpackningen är en snygg och stilren burk med Cliniques exklusiva utseende. Dock behöver händerna tvättas innan krämen används eftersom det annars lätt kan bildas bakterier då fingrar används direkt i burken. Det kan också vara svårt att upp få rätt mängd kräm, men får man väl det är krämen dryg och endast lite produkt behövs. All About Eyes Rich Cream ger visserligen en pigg känsla och är dryg men med tanka på svårigheten att dosera och burken så når den inte ett toppbetyg.

Pigg känsla, tunn konsistens, effektiv mot mörka ringar
Svår att dosera, något lite uppstramningseffekt, ohygienisk burk
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänka att användas i verkligheten. Ögonkrämerna har använts under tre veckors tid av både män och kvinnor. Alla krämer har också under en av dessa tre veckor förvarats i kylskåp för att få en extra kylande effekt vid applicering. Utöver det har anvisningarna på förpackningarna följts om hur krämen ska appliceras. I testet har vi utgått från följande parametrar:

Användning: Hur lätt är produkten att applicera? Kladdar produkten på fingrar eller runt ögonen? Vilken konsistens har produkten och räcker den länge? Doftar produkten något?

Återfuktande förmåga: Hur känns huden kring ögat efter applicering? Återfuktar krämen tillräckligt utan att kännas oljig?

Förmåga att motverka ålderstecken: Hur effektiv är krämen mot svullnader runt ögonen? Hjälper den mot mörka ringar och hur snabbt kan i så fall resultat ses? Hur är krämens uppstramande effekt?

Ögonkrämerna har använts under en längre period för att få en uppfattning om hur egenskaperna i krämen påverkar huden över tid. Omdömet på produkterna är baserat på en helhetsupplevelse. Detta är sedan ställt i relation till produktens pris för att kunna avgöra prisvärdhet och sätta betyg.


Fler tester för pigga ögon

Mascara

Eyeliner

Ögonskugga

Fem tips när du ska köpa ögonkräm

Ögonkräm – produkten som folk älskar att hata. Många gånger har vi fått höra att det minsann räcker med den vanliga ansiktskrämen även kring ögonen. Det är visserligen sant, men vill man optimera sin hudvård finns det all anledning att investera i en särskild kräm för ögonen. Huden kring dina ögon är tunn och känslig, och använder man sig av produkter med aktiva ingredienser i ansiktet, kan man behöva en något mildare produkt kring ögonen.

1. Bestäm dig för vad ditt huvudsyfte med ögonkrämen är

Det är lätt att önska sig guld och gröna skogar när man ska köpa en ny ögonkräm. Men det är viktigt att påminna sig om att det är en hudvårdsprodukt, och inte ett ingrepp. Man kan åstadkomma mycket med hudvård, men ha inte alltför höga förväntningar.
Börja med att fundera över vad du främst vill åtgärda med hjälp av en ögonkräm.

 • Är det mörka ringar under ögonen du vill bli av med? Mörka ringar kan man få av flera anledningar. Till viss del handlar det om genetik: man har helt enkelt mer pigmenterad hud under ögonen eller något tunnare hud just där. Eftersom man har väldigt tunn hud under ögonen, syns blodkärlen tydligare vilket resulterar i mörka ringar. Beror ringarna på pigmentering, kan du titta efter en ögonkräm med c-vitamin, som kan hjälpa till att delvis ljusa upp pigmenteringar. Se också till att dricka vatten och sova mer – det kan faktiskt göra större skillnad än vad man tror.
 • Är det fina linjer och rynkor du vill bli av med? Fina linjer behandlas bäst med fukt och exempelvis retinol (A-vitamin). Retinol har små molekyler och kan därför effektivt penetrera huden och nå längre ned. Retinol är en typ av ingrediens som kallas för cellkommunicerande. Detta innebär att den kan få en åldrad hudcell att bete sig lite mer som en ung hudcell, och däremed stimulera produktionen av elastin och kollagen. Kollagen och elastin är viktiga för hudens spänst och bidrar till att minsta intrycket av rynkor. Om du vill använda retinol som hudvård kring ögat, se då till att köpa en ögonkräm, så koncentrationen inte blir för hög och stark.
 • Är det påsar under ögonen du vill bli av med? Precis som med mörka ringar under ögonen, är påsar under ögonen till viss del ärftligt. Men i takt med att huden åldras och tappar elasticitet, är det också mer vanligt att man får påsar under ögonen. Leta efter en ögonkräm som är avsvällande och svalkande. Koffein är en ingrediens som minskar just svullnad och samtidigt har en viss uppstramande effekt. Som en kopp kaffe för svullna ögon.

2. Du kommer långt med fukt

Som alltid när det gäller hudvård, kommer man otippat långt genom att vrida upp återfuktningen av huden. Om din hud är torr, framhävs nästan allt som man helst vill ta fokus från: fina linjer, porer, fnas. Så se till att ögonkrämen du väljer har gått om återfuktande ingredienser. Om du ska använda ögonkrämen på dagtid, är det skönt med en produkt som absorberas relativt snabbt och som inte blir som en rutschkana för ögonsminket.

3. Titta efter en kräm med ljusreflekterande pigment

För att lätta upp intrycket av mörka ringar, är en ögonkräm med ljusreflekterade pigment ett utmärkt val. Det är som sagt svårt att helt bli av med mörka ringar, men med hjälp av en ögonkräm som reflekterar ljuset, gå det att lura ögat lite.

4. För snabba (men inte bestående) resultat – välj en uppstramande kräm

Det finns ögonkrämer som på blott några sekunder stramar upp huden kring ögonen och för stunden slätar ut fina linjer nästan helt. Dessa krämer bra för en snabbt uppiggande effekt, men köp dem inte i tron att de kommer ge bestående resultat. Effekten håller i sig under dagen, men gör ingen skillnad i det långa loppet.

5. För extra kylande effekt – välj en ögonkräm som förvaras i kylen

Den mesta hudvård går att förvara i kylskåpet och det gäller naturligtvis även ögonkrämer. Men det finns också vissa ögonkrämer som är utvecklade för att förvaras kallt och därmed ge en extra kylande effekt vid applicering. Många av dessa har en metallkula för applicering, och när denna kyls innan användning, dämpar ögonkrämen svullnaden och påsarna under ögonen brukar bli lite mindre.

Få fler bra tips på hur du ska tänka vid köp av ögonkrämer här.


Kräm, ögonserum, anti-wrinkle, gel, roll on, utan parabener eller parfym - ögonkrämer finns i en mängd olika varianter för både män och kvinnor. Det finns också krämer för olika typer av ändamål som exempelvis för ung hy, mogen hy eller för att motverka mörka ringar och påsar under ögonen. Ofta är krämen vårdande och återfuktande men utan att vara kladdig eftersom den annars kan påverka applicering av makeup. Många ställer sig frågan om man behöver använda ögonkräm eller inte. Ögonkrämer innehåller mindre molekyler än vanlig ansiktskräm. Eftersom porerna runt ögonen är små kan de lättare ta upp och tillgodogöra sig dessa molekyler. Om en vanlig ansiktskräm, dagkräm eller body lotion används lägger den sig som en hinna på ögat och kan göra att man får irriterade eller svullna ögon. Fel typ av produkt kring ögonen kan leda till olika typer av hudproblem, exempelvis milier, talgkulor som fastnar i porerna ger upphov till vita prickar. 

Ögonkrämer är till för att motverka hudens synliga tecken på åldrande och har därför oftaanti age-egenskaper. Det gör de genom minska intrycket av rynkor runt ögonen en aning, ge en åtstramande effekt, minska mörka ringar och dämpa svullnad. Du ser helt enkelt lite piggare ut. Krämerna innehåller flera olika ingredienser för att uppnå dessa resultat. Bland de vanligaste är k-vitamin som motverkar mörka ringar och antioxidanter för att ge extra skydd. I de flesta krämer finns också något ämne som återfuktar och lugnar huden, exempelvis aloe vera. För personer med väldigt trötta och kraftigt svullna ögon rekommenderas ögoncreme som innehåller koffein, då det både motverkar svullnad och slätar ut huden kring ögat. En annan vanlig ingrediens är hyaluronsyra, som effektivt återfuktar huden, och peptider, som hjälper till att hålla din hud ung.

Brukar man vakna med svullna och puffiga ögon kan man testa att förvara krämen i kylskåpet. Kylan från krämen kan vid applicering hjälpa till att dämpa svullnaden ytterligare.Kika gärna efter en ögonkräm med SPF, då ett vanligt solskydd ibland svider i ögonen. Förerdrar du en ekologisk ögonkräm, finns det naturligtvis en stor bredd av produkter att välja bland i handeln. 

Hur används ögonkräm?

Ögonkräm använder man oftast på morgonen innan man möter dagens äventyr och på kvällen innan det är dags för skönhetssömnen. Vissa varumärken har dock krämer som är framtagna för att bara användas på natten och som är något fetare. De flesta ögonkrämer är väldigt dryga vilket gör att det räcker att man använder väldigt lite. Knappt en halv lillfingernagel brukar oftast räcka till båda ögonen. Applicera ögonkrämen efter du smort in dig med din dag- eller nattkräm. 

När du applicerar ögoncreme är det viktigt att du inte gnider för hårt mot den känsliga huden kring ögonen. Ett tips är därför att applicera ögonkrämen med ringfingrarna, där är du inte är lika stark som i pekfinger och långfinger. Då blir du naturligt mer försiktig. Dutta krämen lätt kring globbenet, du behöver inte dra ner den på ögonlocket, huden kommer själv att dra åt sig av fukten och hela området kring ögat kommer så småningom få den kräm som behövs. Ögonkräm brukar inte vara en bra bas att ha under smink. Om du applicerar krämen på morgonen är det med andra extra viktigt att du inte lägger den på ögonlocket eftersom det kan göra det kladdigt om du ska applicera smink.

Att använda ögonkräm vid fransförlängning är generellt sett inga problem. Du ska undvika att använda ögonkräm inför själva behandlingen, men när du väl har dina nya fransar på plats går det bra. Se bara till att inte lägga krämen precis vid fransraden och välj gärna en oljefri ögonkräm för att öka livslängden på dina nya fransar. 

Många drömmer om att hitta den perfekta antirynkkrämen som verkligen fungerar. Det är dock svårt att genom en ögonkräm se stora resultat på rynkor. Att se till att huden inte är torr, kan minska intrycket av rynkorna något, men det finns inga mirakulösa rynkkrämer som kommer sopa bort spåren av åldrande. 

Utgångna produkter

0 5 4.5 1

Mantle The Eyes Cream

En vårdande och mild ögonkräm, som även funkar för den känsliga

Förpackning: Pumpflaska Formula: Kräm Mängd: 15 ml
Mantle The Eyes Cream

Är man på jakt efter en återfuktande och lugnande ögonkräm som passar även känsliga ögon, är Mantle The Eyes Cream en riktig liten goding.

Alla produkter från Mantle innehåller CBD och går under benämningen ”Cannabeauty”. CBD är nämligen ett extrakt från cannabisplantan (hampa). Det är en förkortning av cannabidiol. Och för att förekomma frågor: CBD i hudvård är lagligt att både köpa och använda och man blir inte påverkad av den, då den inte innehåller THC.

Ögonkräm med vårdande ingredienser

Men Eyes Cream innehåller naturligtvis mer än CBD. I denna ögonkräm hittar vi även vitamin E, hyaluronsyra och squalane – med andra ord en härlig blandning av fukt, antioxidanter och barriärstärkande ingredienser.

Detta är en ögonkräm som känns lätt på huden trots sin rika konsistens. Samtidigt är den återfuktande och riktigt vårdande. Ett litet pump med flaskan räcker långt och ögonkrämen absorberas snabbt. Att sminka sig direkt efter att man smörjt in ögonkrämen, är inget problem. Även torr och irriterad hud uppskattar ögonkrämen från Mantle, som vare sig svider eller irriterar den känsliga huden.

Fungerar bra även under pollensäsongen

Testperioden inkluderade även en pollensäsong som är en period då ögonen ofta blir extra känsliga och man ibland kan bli tvungen att byta ut produkter. Men Mantle The Eyes Cream visar sig vara mild nog att fortsätta använda även under de kämpigaste allergiveckorna, vilket får en extra tumme upp.

Producerad i Sverige, vårdande ingredienser, fungerar bra under smink
Inga nackdelar
0 5 1.5 1

Avene Physiolift Eyes

En omskriven ögonkräm som bjuder på en frustrerande upplevelse

Avene Physiolift Eyes

Avene Physiolift Eyes är en ögonkräm som kommer med den del förväntningar. Dels är Avene ett så kallat franskt apoteksmärke, och sådana brukar ofta leverera bra resultat. Dels hade testpanelen läst en del goda recensioner av ögonkrämen innan. Tyvärr var det idel besvikelse.

Spännande ingredienser

När man pumpar ut en klick av den doftfria och milt gula krämen, ser den lovande ut. Även ingredienslistan bjuder på innehåll som får en att tro att detta kommer vara en riktigt bra produkt: retinaldehyd, dextransulfat och hyaluronsyra. Men det spelar ingen roll hur bra ingredienser en produkt har, om formulan ställer till med problem.

Problematisk formula

Först känns krämen skönt svalkande, men när man fortsätter appliceringen, rullar den ihop sig som små korvar. En kräm som korvar sig, känns inte alls som att den absorberas. Och visst, denna ögonkräm är för nattbruk, vilket är tur för det finns inte en chans att den skulle fungera att använda tillsammans med smink. Men i ärlighetens namn – vem vill ha en kräm som lägger sig som små korvar runt ögonen ens under natten? Inte vår testpanel i alla fall.

Avene Physiolift Eyes får två besvikna tummar ned – en så trist formula har man helt enkelt inte tålamod för.

Bra ingredienser, känns svalkande
Otroligt dålig absorbering, korvar sig
0 5 5 1

Dermalogica Total Eye Care SPF15

Återfuktande och lugnade ögonkräm, för den som vill dämpa intrycket av mörka ringar

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15 ml Mängd: 15 ml
Dermalogica Total Eye Care SPF15

Trötta ögon är ett minne blott och en natt med lite sömn är inte längre ett problem. Dermalogicas ögonkräm Total Eye Care SPF15 har nämligen en svag nyans av beige färg i sin kräm. Det gör att mörka ringar döljs redan vid första applicering.

Hjälper till att dölja mörka ringar

Det är viktigt att notera att det är den svaga färgen som hjälper till att minska intrycket av mörka ringar Efter hand hjälper den huden att se piggare ut även innan krämen applicerats, men de mörka ringarna i sig blir man inte av med. Då färgen i krämen är en försiktig nyans smälter den ihop med huden och ger inte ett sminkat resultat. Det gör att den passar bra till män och kvinnor som inte vill sminka sig. Den lätta konsistensen går snabbt in i huden som känns återfuktad utan att vara fet.

Lugnar huden men stramar inte upp

Den uppstramande effekten är relativt låg. Dock lugnar krämen huden och hjälper bra mot påsar under ögonen efter någon veckas användning. Krämen är inte riktigt så dryg som vissa andra ögonkrämer. Doseringen blir enkel och känns hygienisk med hjälp av den lilla spetsen på tuben. Ett stort plus är också att krämen innehåller spf 15.

Visst är Dermalogica Total Eye Care SPF15 dyr men krämens förmåga att motverka mörka ringar är fantastisk och vill man bli av med påsar under ögonen är detta ett givet val av ögonkräm. 

Fantastisk mot mörka ringar, bra mot påsar, återfuktande, praktisk förpackning, spf 15
Låg uppstramningseffekt, något mindre dryg, dyr
0 5 5 1

Hylamide SubQ Eyes Advanced Serum

Ögonserum med aktiva ingredienser som gör verklig skillnad

Förpackning: Flaska med pipett Formula: Serum Mängd: 15 ml
Hylamide SubQ Eyes Advanced Serum

Från Deciem, grundarna av budgetsensationen The Ordinary, kommer även märket Hylamide. Hylamide erbjuder produkter som är snäppet dyrare men fortfarande väldigt plånboksvänliga – i synnerhet om man ser till produkternas kvalitet. Deras ögonserum, Hyalamide SubQ Eyes Advanced Serum, visade sig snabbt vara en riktigt pärla.
Om vi börjar med att se till förpackningen, en liten glasflaska med pipett, så är den snygg och stilren. Men oavsett hur instagramvänliga pipetter än må vara, så är de inte alltid de mest användarvänliga valet. En pumpflaska hade varit att föredra. Detta är dock mest en parentes, då innehållet väger upp detta lilla aber kring förpackningen.

Hyalamide SubQ Eyes Advanced Serum är en lättflytande produkt som appliceras genom att dutta med fingret (droppa ur pipetten på fingret, inte direkt på huden kring ögonen). Serumet är packat av aktiva ingredienser och känns omedelbart återfuktande på huden vid applicering. Efter en tids användning upplever man även att mörka ringar är lite mindre mörka och att fina linjer blivit mindre synliga.
Ser man till ingredienserna och effekten och jämför med priser för liknande produkter hos andra märke, vinner Hyalamide SubQ Eyes Advanced Serum med hästlängder prismässigt. Värt att notera är också att serumet är väldigt drygt. Även om flaskan må se liten ut så rymmer den riktigt storslagna effekter.

Effektivt, prisvärt och bra ingredienser
En pumpflaska hade varit att föredra
0 5 5 1

Yves Rocher Wrinkles & Radiance – Luminizing Eye Roll-On

Dryg kräm med enkel dosering och roll-on som ger mycket skön applicering

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15ml Mängd: 15 ml
Yves Rocher Wrinkles Radiance

Något av det bästa med denna ögonkräm från Yves Rocher är hur enkel den är att applicera. Toppen på tuben har tre små metallkulor och mellan dessa finns ett hål där krämen kan tryckas ut. En mycket liten mängd behövs och sedan kan krämen enkelt rollas på runt ögat. Denna teknik gör det smidigt att både få lagom med kräm och snabbt få den på rätt ställe. De tre små roller-kulorna känns svalkande mot huden och hjälper till att lugna trötta ögon, något som är en härlig boost efter en natt med för lite sömn. Den svalkande effekten och den tunna formulan på krämen gör också att huden genast känns uppstramad och pigg. Efter några veckors användning börjar även de mörka ringarna att bli mindre men det tar lite tid innan man kan se en förändring.

Ögonkrämen har nästan ingen doft, vilket ytterligare gör den skonsam att applicera runt ögonen. Krämen är otroligt dryg och jämfört med många andra tillverkare behövs mindre mängd. De positiva förmågorna och drygheten hos Yves Rocher Wrinkles & Radiance gör detta till en mycket prisvärd kräm som förtjänar en topplacering.

Mycket bra förpackning, enkel dosering, dryg, billig
Något svag mot mörka ringar
0 5 4 1

Exuviance Hydrating Lift Eye Complex

Otroligt återfuktande som snabbt går in i huden och kommer i en smidig förpackning

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15g Mängd: 15 g
Exuviance Hydrating Lift Eye Complex

En helt otroligt återfuktande ögonkräm är vad Exuviance levererar. På vintern, då huden ofta är lite torrare, är Hydrating Lift Eye Complex en riktig räddare. Krämen vårdar huden runt ögat på ett mycket bra sätt vilket såklart motverkar både svullna ögon och mörka ringar. Den ger dock inte något häpnadsväckande resultat. Den främsta egenskapen är helt enkelt den mjukgörande förmågan. Trots den intensiva fukten så absorberas krämen snabbt i huden och det känns inte kladdigt. Det är inga problem att sminka sig direkt efter applicering. Eftersom att ögonkrämen vårdar så bra så känns huden pigg och uppstramad efter en tids användning både morgon och kväll.

Tuben har en spetsig hygienisk topp som gör det enkelt att klicka ut den mängd som behövs. Den tjocka konsistensen på krämen gör den också lätt att dosera. Dock krävs det relativt mycket för att få en bra mängd till båda ögonen. Den återfuktande förmågan väger dock upp bra för detta och gör att Exuviance Hydrating Lift Eye Complex klättrar i placeringarna, speciellt vintertid.

Otroligt återfuktande, hygienisk smidig förpackning, går snabbt in i huden
Svag mot mörka ringar
0 5 4 1

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex 2

Tjock konsistens som återfuktar och är effektiv mot påsar

Förpackning: Burk Formula: Kräm Mängd: 15ml Mängd: 15 ml
Estee Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex 3

Trots att detta är en gel så är den len och återfuktande. Estée Lauders ögonkräm påminner lite om honung och känns närande för ögat. Krämen är bara tänkt att användas på natten och har därför en extra tjock konsistens. Detta är inget som stör utan krämen känns istället vårdande och uppfräschande. När man vaknar på morgonen är huden ordentligt återfuktad och det finns inga spår av påsar. De mörka ringarna ger också med sig efter ett tag och hela området runt ögat ser piggare ut.

Krämen kommer i en liten och exklusiv burk som ger ett lyxigt intryck. För att få ut innehållet medföljer en spatel. En smidig lösning för att slippa få kräm under naglarna men också mer hygieniskt än om krämen skulle appliceras med fingrarna. Dock kan det såklart vara omständligt att behöva ha med både burk och spatel på resa. Att krämen bara är till för natten gör att en annan ögonkräm behövs till dagen. Således ytterligare en kostnad och en extra produkt i badrumsskåpet. Visst är Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex 2 en dyr ögonkräm, men vill man känna sig riktigt lyxig så är den ett alternativ som lyckas med att både återfukta och vårda.

Tjock konsistens, återfuktande, effektiv mot påsar
Endast till för natten, dyr, osmidig förpackning för resa
0 5 3 1

Decléor Lift and Brighten Eye Cream

Återfuktande som har en smidig konsistens med snabb torktid

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15ml Mängd: 15 ml
Decleor Lift and Brighten Eye Cream

Decleors Lift and Brighten Eye Cream har en krämig och skön konsistens som enkelt kan fördelas jämnt över huden kring ögat. Med ens blir huden väl återfuktad och en pigg känsla infinner sig. Om krämen smörjts in för natten så är huden fortfarande len och mjuk nästa morgon. Krämen torkar också in snabbt vilket gör att man kan sminka sig direkt efter applicering. Efter några veckors användning är också de mörka ringarna förminskade. Det är dock den återfuktande och uppstramande förmågan som är den mest markanta egenskapen.

Tuben som ögonkrämen kommer i är minst sagt iögonfallande. Den är avlång till formen, med en nästan lika lång topp som botten. Under korken döljer sig en konstruktion med en slags spatelliknande pump som krämen trycks fram ur. Toppen på pumpen är också tänkt att kunna användas för att stryka ut krämen. Friskt vågat men endast hälften vunnet blir betyget. Konstruktionen hade man klarat sig utan och en vanlig tub hade räckt väl. Nu blir det istället omständligt både att få ut krämen och att förvara tuben. Förutom tubens konstruktion är Decleor Lift and Brighten Eye Cream en bra ögonkräm. Dock ger den inget häpnadsväckande resultat och med tanke på priset hade vi önskat mer.

Återfuktande, smidig konsistens, snabb torktid
Komplicerad förpackning, onödigt stor
0 5 3 1

Yves Rocher Sensitive Vegetal Comfort Targeted Eye Care

Dryg och billig med en svalkande konsistens

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15ml Mängd: 15 ml
Yves Rocher Sensitive Vegetal Comfort Targeted Eye Care

Den lätta konsistensen på denna ögonkräm från Yves Rocher sjunker snabbt in i huden. Krämen är inget återfuktande mirakel men för normaltorr hy så funkar den fint. Den tunna konsistensen gör också att krämen torkar fort och att man snabbt kan applicera smink utan att det kladdar. Krämen är kylande och lugnande mot huden. Den piggar upp och fungerar relativt bra mot påsar under ögonen.

Korken på tuben som krämen kommer i är helt slät vilket gör den lite svår att öppna, framförallt om man precis smörjt in sig med ansiktskräm och har hala fingrar. Däremot är förpackningen i övrigt smidig och hygienisk. Krämen är väldigt dryg och endast en liten mängd kräm är tillräckligt för en användning. Det gör att tuben räcker länge och gör produkten ännu mer prisvärd. Trots sin dryghet och den snabba torktiden så lyckas den inte riktigt klättra i placeringarna då den inte har något som riktigt sticker ut. Yves Rocher Sensitive Vegetal Comfort Targeted Eye Care är helt enkelt en bra allround kräm men levererar inte det där lilla extra.

Snabbtorkande, svalkande konsistens, dryg, billig
Svår att öppna, inte så återfuktande

Vanliga frågor om ögonkräm

Vilken ögonkräm är bäst?

Vi har testat tio olika ögonkrämer och utser Hylamide SubQ Eyes Advanced Serum till bäst i test. Detta är ett serum för området kring ögonen, som återfuktar effektivt och dessutom verkar ge effekt på mörka ringar – något som annars brukar vara näst intill omöjligt. Serumet är lätt att applicera och har en praktisk pipett.

När ska man börja använda ögonkräm?

Det finns ögonkräm för allra åldrar och alla hudtyper. Om man känner att vill testa att använda ögonkräm, kommer din ålder aldrig vara något hinder. För yngre personer, är ögonkrämers huvudsyfte ofta att återfukta den känsliga huden kring ögonen. När man blir äldre, finns istället en uppsjö av ögonkrämer med anti-ageing egenskaper.

Vad är en ögonkräm bra för?

En ögonkräm är generellt sett lite mildare än vad en ansiktskräm är. Huden kring ögonen är tunn och känslig. Sedan har ögonkräm ofta anti-ageing egenskaper. Detta beror naturligtvis på att området runt ögonen, är ett av de första att uppvisa ålderstecken.

Hur applicerar man ögonkräm?

Det brukar rekommenderas att man använder sig av ring- eller lillfingret för att applicera ögonkräm, detta för att dessa fingrar inte är fullt lika starka som övriga. Med hjälp av ringfingret duttar du försiktigt på din ögonkräm enligt anvisningarna på förpackningen. Applicera inte krämen genom att gnugga in den – tänk på att den tunna huden kring ögonen är känslig och lätt blir röd om man är för hårdhänt.

I vilken ordning ska jag lägga ögonkrämen?

Ögonkrämen kan du applicera efter att du har smörjt in dig med din fuktkräm. Dutta den strax under ögonbrynet samt ett par centimeter under ögat mot övre delen av kindbenet. Smörj inte för nära ögat, då detta dels kan irritera, dels göra att intrycket av påsar under ögonen förstärks. Ta lite produkt åt gången, så slipper du skrapa bort överflöd.