Hårtork: 10 modeller i test

Redaktör Katarina Stenskytt
Senast uppdaterat September 2023

Är det tid att införskaffa sig en ny och mer effektiv hårtork så ta en titt på de här testade modellerna. Här har vi utvärderat bland andra Dyson, GHD och Remington. De testvinnande hårtorkarna är alla ergonomiska, har kompletterande munstycken och är effektiva.

Vi utför oberoende tester där produkterna testas i verkligheten. Om du klickar på butikslänkarna kan vi få ersättning utan extra kostnad för dig. Läs mer.

Testvinnare - Hårtork

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Testerna som görs av oss är oberoende och består endast av redaktörens egna och uppriktiga synpunkter på produkterna. Tillverkare, återförsäljare och andra parter kan inte påverka vilka produkter som används eller vilka omdömen de får. Alla tester genomförs av oss, och produkterna testas på de sätt som de också används till vardags. För att få fram vilka sorters faktorer som ska bedömas har vi använt oss av professionella frisörer, och sedan har vi använt produkterna på testpersoner med varierande sorters hår. I testet har sedan dessa parametrar legat till grund för omdömet:

Slutresultat: Hjälper fönen mot hår som lätt blir frizzigt och svårt att reda ut? Blir håret mer glansigt och får bättre lyster?
Temperatur och effekt: Finns det endast varmt eller även kallt läge? Är fönen tillräckligt effektiv? Är temperaturen för kall, för varm eller lagom
Hantering och funktioner: Vilka funktioner har fönen och hur justeras de? Ligger den ergonomiskt bra i handen? Hur är vikten? Finns det medföljande munstycken eller andra tillbehör? Är sladden lagom lång? hur är ljudnivån? Är den användarvänlig?

Fönarna i testet har provats av såväl privatpersoner som en frisör, och frisören har gett betyg utifrån sina kunders tänkta användning. Alla olika delar har sedan värderats ihop med priset och ett slutbetyg tagits fram.

0 5 5 1

1. GHD Helios BÄST I TEST HÅRTORK

Snygg hårfön som är effektiv och både lätt och bekväm att hålla i

Nya produkter från GHD skapar alltid ett stort intresse, och frågan om de fortsätter hålla måttet från tidigare släpp kommer alltid upp. Så hur står sig nya GHD Helios jämfört med sina föregångare? Ja, här var det nog ingen som besviken.

Tystgående hårfön som fort får håret torrt

De tidigare hårtorkarna som GHD har lanserat är både genomtänkta och användarvänliga, så det var ingen överraskning att även Helios levde upp till sina förväntningar. GHD uppgav till exempel att Helios skulle vara ännu lättare att arbeta med, och redan vid öppningen av lådan insåg vi att den hade en lägre vikt än förväntat. Den är även mer tystgående än många andra, även om det så klart alltid låter om en hårfön.

Snygg designhårtork i flera färger

Förutom minskad vikt och lägre ljudnivå så är blåset också väldigt effektivt. Vid en närmare titt ser man även att den är riktigt väldesignad. De olika färgerna gör det dessutom lättare att hitta en favorit. Den smarta silikonöglan gör den enkel att hänga på en krok, och knapparna på handtaget gör det lätt att välja både värme, kyla och styrka på luften. Den joniska tekniken lämnar håret blankt och fint. Sammantaget är GHD Helios en riktigt bra produkt som har flyttat upp ribban för deras produkter ytterligare ett snäpp. Lätt att använda, har lång sladd, torkar håret fort och gör håret glansigt – en riktig premiumfön!

GHD Helios

Låg vikt, blåser fort torrt, fin design
Högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 4 1

2. Babyliss Hydro-Fusion 2100 BÄSTA BUDGETVAL

En prisvärd hårfön från pålitliga Babyliss

Hydro-Fusion 2100 är en hårtork från pålitliga Babyliss. Trots sin rimliga prislapp har den en genomtänkt design och upplevs av testpanelen vara relativt kompakt och smidig, vilket också gör den enkel att hantera och förvara.

Hårtork med rimlig ljudnivå

Prestandamässigt är Babyliss Hydro-Fusion 2100 mer än godkänd. Trots att den kan låta något högre än vissa andra alternativ på marknaden, är ljudbilden ändå skonsam för öronen och känns helt och hållet rimlig. Den är också bekväm att hålla i även om det tar tid att blåsa håret torrt.

Den något plastiga känslan avslöjar att detta inte är en särskilt dyr hårtork. Exempelvis är knapparna ganska tröga, vilket stör en aning vid användning. Det är inte ett stort problem dock och absolut inget som drar ned helhetsbetyget särskilt mycket.

Prisvärd hårfön

Babyliss Hydro-Fusion 2100 är en väldigt prisvärd hårtork och trots den lite plastiga känslan håller den mycket bra över tid. Ljudnivån är acceptabel, och den är bekväm att använda, vilket innebär att detta är ett fin alternativ för den som vill hålla i slantarna en aning vid köp av ny hårtork.

Babyliss Hydro-Fusion 2100

Enkel att använda, rimlig ljudnivå, bra valuta för pengarna
Är en smula plastig, knapparna känns ganska billiga
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4.5 1

3. Dyson Supersonic BÄSTA PREMIUMVAL

En riktigt effektiv hårfön med lågt ljud bjuder Dyson Supersonic på. Även om priset är i dyraste laget så ger den en riktigt lyxig användarupplevelse.

En riktigt effektiv hårfön med lågt ljud bjuder Dyson Supersonic på. Även om priset är i dyraste laget så ger den en riktigt lyxig användarupplevelse.

En hårtork som är snäll mot håret

Att hårtorkar har sett ungefär likadana ut sedan de kom är det nu ändring på, för här har vi en hårfön i en helt ny modell, tack vare att det klassiska värmeelementet med en fläkt har ersatts av en digital motor. Motorn är dessutom förlagd till handtaget, så tyngdpunkten är också helt annorlunda jämfört med en traditionell fön. Att den är tyngre än de flesta andra fönar påverkar dock inte bekvämligheten, just på grund av hur den är balanserad. Den har även en låg ljudnivå.

Lyxig hårtork som inte gör en besviken

Med reglagen på baksidan av fönen väljer du enkelt mellan fyra olika temperaturlägen – tre varma och ett kallt – och tre luftflöden. Där en vanlig fön kan nå 220 grader och därmed lättare skada håret så når inte Supersonic upp till mer än 100 grader, vilket också gör att man kan byta mellan de olika munstyckena utan att bränna sig på fingrarna. Dessutom fästs de tillhörande delarna bestående av två munstycken och en diffuser, med magneter. Ett snabbt klick och de är på plats.

För den som använder hårfön ofta och vill ha äkta kvalitet på sina produkter är Supersonic en riktigt exklusiv fön som torkar torrt effektivt och ger glansigt hår. Det största minuset är det som även kommer synas på kontoutdragen – den är nämligen riktigt, riktigt dyr. Men för den som verkligen vill göra sin styling till en lyxig upplevelse kommer det vara värt pengarna.

Designen är snygg, ljudnivån är låg, väldigt effektiv
Väldigt högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

4. OBH Nordica Björn Axén Tools Ultimate Experience Hair Dryer

Hårfön som passar lockigt hår och dessutom kan ge hårbottenmassage

OBH Nordica Björn Axén Tools Ultimate Experience Hair Dryer är sannerligen inte den billigaste hårtorken man kan köpa, men vill man ha en fön som erbjuder både diffuser och hårbottenmassage är det hitåt man ska titta.

Hårtork som masserar hårbotten

Diffusern på denna hårtork är inte riktigt som andra diffusers: den vibrerar nämligen och ger en skön hårbottenmassage. Detta kan nästan förlåta den högre prislappen. Det är en otippad skön massage, även om vi i det långa loppet konstaterade att det sällan är en funktion man använder.

OBH Nordica Björn Axén Tools Ultimate Experience Hair Dryer

 

Hårtork med vikbart handtag

Ett annat plus med OBH Nordica Björn Axén Tools Ultimate Experience Hair Dryer är det vikbara handtaget, vilket gör den enkel att förvara lättare att ta med på resan. Dessutom är ljudnivån helt okej, vilket är en positiv överraskning med tanke på diffuserns vibrationer.

Det enda mindre lyckade hos OBH Nordica Björn Axén Tools Ultimate Experience Hair Dryer , utöver den höga prislappen, är placeringen av knapparna för värme och luftflöde. De sitter helt enkelt avogt till när man vill växla värme och flöde under tiden man fönar håret. Men bortser man från detta är OBH Nordica Björn Axén Tools Ultimate Experience Hair, en riktigt bra hårtork som passar lockiga hår perfekt.

Skönt med hårbottenmassage, praktiskt att kunna vika handtaget, helt okej ljudnivå
Knapparna sitter dåligt till, hög prislapp
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

5. Babyliss Pro Digital 6000E

Stark och tyst fön med användarvänlig design som torkar håret effektivt

Med Babyliss Pro Digital fönar du håret effektivt och tyst, tack var den digitala motorn. En hårtork för framtiden!

Låg volym på blåset

Att Babyliss Pro Digital är en tystgående modell märks så fort den startas. Anledningen är bland annat fönens digitala motor som både ger en tystare användning men också effektivt med luft i flödet. Någon nyskapande design har den inte, men den är ändå väldigt användarvänlig och bekväm att hålla i och även den med tjockt hår hinner föna klart innan armen tröttnat. Det medföljer två extra munstycken och en diffuser. Marknadens mest precisa munstycke finns här, endast 4 mm brett.

Blir fort torrt

Det är ett riktigt bra luftflöde i Babyliss Pro Digital och håret blir snabbt torrt, speciellt om det torkas på det högsta läget, en turbo som ger både bra tryck och mycket luft. Totalt finns tre nivåer och alla inställngarna görs lätt med handtagets knappar. Värmen är på skonsamma 70 grader och det finns även kall luft. Med en bra värmeprodukt i håret får det väldigt fin glans. Den aningens plastiga känslan till trots är detta en väldigt bra fön som både är lätt att hålla i, har en lång sladd och ger ett superbra resultat.

Stark, bra effekt, låter inte så mycket, lätta inställningar
Aningens plastig, högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

6. Cloud Nine The Airshot

En hårfön med god effekt, lång sladd och snygg design

En svart hårfön i stilren design som gör sig lika bra på badrumsväggen som hos en frisörsalong. Den här kan gärna få hänga framme.

Användarvänlig med hög effekt

Med The Airshot i handen får man inga överraskningar, det här är en hårfön som fönar med god effekt och som är enkel att använda. Nivån på ljudet ligger ungefär på samma som dess konkurrenter och den har en tilltagen sladdlängd på 2.7 meter. Det enda minuset är tyngden. Ska man styla håret och hålla på en stund så kan den kännas för tung, men ska du å andra sidan endast föna håret torrt så är det inte något problem.

Jonisering minimerar statiskt hår

Den som tycker att håret blir flygigt och elektriskt vid föning kommer uppskatta den joniserade tekniken som används, då den minskar statiskt elektricitet. Det ingår två olika munstycken, men vi ger lite minuspoäng för att den med lockigt hår som vill ha en diffuser måste köpa det munstycket separat, det brukar annars ingå i den här prisklassen.

Bra effekt men till för högt pris

Det finns en kylfunktion och två olika lägen för värme, något som indikeras med en (kanske lite onödig?) LED-lampa på baksidan. Sammantaget så är detta en fön som är snygg att titta på och som gör håret torrt, men som inte håller måttet hela vägen i förhållande till sin prislapp.

Lång sladd, snygg design, god effekt
Något tung, högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

7. Remington PROLuxe AC9140

Riktigt snygg hårfön med väldigt god effekt

Remington PROLuxe har en riktigt effektiv motor på 2400 watt, vilket ger en fön som både är kraftfull, snygg och skonsam för håret!.

Snabb torkning gör lägre temperatur möjlig

Trots en relativt låg värme går det snabbt att få håret torrt. Det finns två olika effekter på blåset, och fyra värmenivåer varav en med kalluft. Hårfönen har en bra motor men ändå låg vikt, och den känns ergonomisk i sitt grepp. Det finns tre extra munstycken som tillsammans ger en bred variation på användningen. Sladden har bra längd.

Snygg design och färg

För den som uppskattar snygga apparater är PROLuxe ett bra köp tack vare sin snygga design i rosa med kopparfärgade detaljer. Det enda som möjligtvis drar ner betyget en aning är att den har lite för hög ljudvolym. Men i det stora hela är Remington PROLuxe en kvalitativ och prisvärd hårfön som verkligen ger valuta för pengarna.

Väldigt snygg, bra effekt
Lite för högljudd
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 4 1

8. OBH Nordica 5195 Björn Axén AC 2000 W Hair Dryer

Hårtork i snygg design som ger ett fint resultat och har en medföljande diffuser

Den här väldesignade hårtorken från OBH Nordica är både snygg och funktionell med sina långa sladd och goda effekt. Det finns två olika hastigheter att välja mellan, samt tre värmelägen.

Bra luftström i munstycket

Munstycket som är i en lite smalare design ger ett komprimerat blås med god precision. Frisyren får glans och håret blir lättjobbat och snyggt. Fönen ligger bra i handen även om knapparna kunde ha placerats lite bättre. Den som har små händer kan även tycka att det blir lite svårt att hålla på mittendelen av handtaget få det är något brett.

Håret blir fint och följsamt, diffuser medföljer
Låter en del och väger lite för mycket
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 3.5 1

9. Philips DryCare PRO BHD272

Funktionell hårtork som gör sitt jobb utan problem

Philips DryCare PRO BHD272 är en funktionell hårtork som är väldigt prisvärd, så den som letar efter en hårtork som ligger bland de billigare men ändå är av god kvalitet har en bra modell här.

Pålitlig hårfön med standard motor

Philips DryCare PRO BHD272 är en maskin som gör sitt jobb på ett stabilt sätt utan några direkta överraskningar. Den torkar håret snabbt och effektivt med en motor på 2100 W, vilket är skönt eftersom den känns något oergonomisk och blir lite obekväm att hålla i efter en liten stund.

Sladden är något kort

Det här är en fön som funkar bra för den som snabbt och lätt vill torka håret torrt, men den som använder fönen mycket för styling kan med fördel välja en som är aningens dyrare och mer ergonomisk. Designen är snygg och har en smart ögla för upphängning för den som inte vill gmma undan den i en låda. Sladden är tyvärr endast 1.8 meter men det brukar fungera för de flesta så länge man inte har jättelångt mellan eluttag och spegel.

Prisvärd, god effekt, snygg design
Sladden är något kort, aningens tung
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

10. Remington Advanced Colour Protect Dryer

Fön med bra effekt som har lång sladd och ett bra pris

Den här fönen ska enligt tillverkaren göra håret extra glansigt, men frågan är om det verkligen är en nödvändighet i badrumskåpet? Vi är tveksamma.

Hårtork som är belagd med sheaolja

Den här fönen ska göra färgat hår extra glansigt genom en speciell teknik som inte blir för varm mot håret, och dessutom ska UV-filtret och den integrerade sheasmörsoljan ger extra glans.

Hårtork av standardmodell

Hårtorken har en god effekt, men tyvärr låter den ganska högt och frågan är om det verkligen blir något direkt glansigare resultat än med en annan hårfön. Det medföljer flera munstycken och finns fyra värmelägen varav ett är kallt. Någon direkt wow-känsla får vi inte gällande den utlovade glanseffekten, men håret blir absolut blankt och fint och det torkar snabbt. En hårfön som gör sitt jobb men inte nödvändigtvis känns nödvändig i avseendet att ge extra glans.

God effekt, bra sladdlängd, prisvärd
Lovar mer än den håller
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Så gjorde vi testet

Testerna som görs av oss är oberoende och består endast av redaktörens egna och uppriktiga synpunkter på produkterna. Tillverkare, återförsäljare och andra parter kan inte påverka vilka produkter som används eller vilka omdömen de får. Alla tester genomförs av oss, och produkterna testas på de sätt som de också används till vardags. För att få fram vilka sorters faktorer som ska bedömas har vi använt oss av professionella frisörer, och sedan har vi använt produkterna på testpersoner med varierande sorters hår. I testet har sedan dessa parametrar legat till grund för omdömet:

Slutresultat: Hjälper fönen mot hår som lätt blir frizzigt och svårt att reda ut? Blir håret mer glansigt och får bättre lyster?
Temperatur och effekt: Finns det endast varmt eller även kallt läge? Är fönen tillräckligt effektiv? Är temperaturen för kall, för varm eller lagom
Hantering och funktioner: Vilka funktioner har fönen och hur justeras de? Ligger den ergonomiskt bra i handen? Hur är vikten? Finns det medföljande munstycken eller andra tillbehör? Är sladden lagom lång? hur är ljudnivån? Är den användarvänlig?

Fönarna i testet har provats av såväl privatpersoner som en frisör, och frisören har gett betyg utifrån sina kunders tänkta användning. Alla olika delar har sedan värderats ihop med priset och ett slutbetyg tagits fram.

Tre saker att tänka på innan du köper en hårtork

Att blåsa håret innebär mer än att endast få det torrt efter morgonduschen – med en bra hårfön kan man styla sin frisyr med såväl varm som kall luft. Men vad ska man ha i åtanke när det är dags att köpa en ny hårtork? Vi har samlat tre tips som hjälper dig att göra ett riktigt bra köp och gör hemmafriserandet betydligt enklare och mer hållbart!

1. Hitta en hårtork med flera användningsområden

När man ska göra sig snygg i håret med hjälp av en hårfön är det en fördel om man har en modell som kan blåsa såväl varm som kall luft. Den varma luften används i början av sessionen för att forma håret, och den kalla luften avslutar man med då kall luft fixerar frisyren så att den håller bättre under dagen. Om man hittar en modell som även kan variera värmen i flera steg blir det ännu enklare att få till önskat resultat.

En annan detalj som gör det lättare att föna håret på olika sätt är att välja en modell där det går att variera mellan olika munstycken. Två av de vanligaste medföljande munstyckena är en så kallad diffuser, som är en trattliknande variant som är bra för lockigt hår, och ett smalt munstycke som hjälper till att ge en mer koncentrerad luftström. Ett sådant är ett måste för den som vill föna med rundborste. Moderna och mer välutrustade hårfönar kan även erbjuda andra extrafunktioner som kan vara värda att ta en närmare titt på.

Funktioner att titta efter:

 • Keramisk teknik ger skonsammare föning tack vare en mer jämn värmefördelning.
 • Extra styrka gör att du kan bli klar utan stress även om du har väldigt mycket hår att föna torrt. Gäller särskilt för dig med mycket hår, för tunnare hår kan det bli överkurs.
 • Jonisering är en speciell teknik som motverkar statisk elektricitet, så att du slipper frissiga hårstrån som sticker ut lite här och där över frisyren efter avklarad föning.

2. Kolla upp specifikationerna

Om du tillhör den del av befolkningen som dragit vinstlotten i hårlotteriet och har ett väldigt tjockt och/eller långt hår är det en god idé att kolla extra på vikten. Även om man uppskattar ett gott träningspass vill man gärna slippa utföra det när det är dags för hårfix. Att fönen har en rimlig vikt är därför något att ta fasta på – och inte endast totalvikten. Hur fönen är balanserad spelar också stor roll för hur trötta armarna blir. Den som har problem med handlederna eller på annat sätt är lite svagare i händerna bör titta extra noga på detta.

Att hitta en hårfön där sladden är lagom lång för ens önskemål kommer också underlätta enormt mycket när håret stylas. Många av marknadens hårtorkar har en standardlängd på 1,8 meter vilket absolut kan vara långt nog, speciellt om man har ett uttag i närheten av badrumsspegeln. Andra modeller är betydligt mer generösa i sin design och bjuder på hela tre meter sladd. Det gör en stor skillnad med den extra metern – inte minst om man gärna fixar håret stående framför en spegel där eluttaget sitter nere vid golvet.

3. Välj en fön med lång livslängd

Att köpa en fön som håller länge är inte bara bra i hänseende att man spar på miljön och dessutom slipper lägga pengar på att köpa en ny inom en allt för snar framtid. Men hur vet man att den håller då? Att titta på recensionerna och utifrån dem välja en modell från ett märke som enligt andra håller en hög och gedigen kvalitet är en bra start. Även materialval och design kan vara värda att titta på. Finns det något i modellens design som gör att den är lätt att råka tappa, känns plasten klen, är knapparna och reglagen gedigna och välplacerade så att man slipper slita i dem eller råkar trycka för hårt? Men framför allt är det viktigt att hitta en modell som har en stark motor. Då kan fönen användas ofta och länge utan att bli överhettad och utsliten, och livslängden blir då längre jämfört med en mindre modell som alltid går på full blås vid användning.

För att veta vad man ska leta efter under begreppet ”stark motor” bör man kolla prestandan på modellerna man väljer mellan. Att motorn ligger på mellan 1 400 och 1 800 watt brukar vara lagom för den med medelmycket hår, men den som har tjockare hår kan ibland behöva något med mer styrka. När prestandan når över 2 000 watt brukar man dock oftast ha hamnat i segmentet av professionella hårfönar, och då kanske det är en lite för bra modell man kollar på. Eller så är det just en riktig proffsmodell man är ute efter – och då har man ju hittat precis rätt!

Vill du ha lite inspiration? Här hittar du en instruktionsfilm som visar hur du fönar håret riktigt snyggt.


Allt du behöver veta om hårtorkar

Skillnaden mellan en lugn och skön morgon och en i kaos kan absolut bero på vilken hårtork som används. Dessutom är den ett utmärkt redskap för styling. Kort sagt: att fixa håret blir både enklare och roligare med en bra hårtork, och dessutom är de bra modellerna snällare mot håret. Oavsett om du letar efter en smidig resefön, en lyxig designfön eller bara en bra hårfön för hemmabruk så finns det många funktioner att ta hänsyn till förutom själva blåset. Vilken temperatur har den? Blåser den effektivt? Har fönen en jonteknik som motverkar frizz? Ligger ljudnivån så att den inte väcker övriga familjemedlemmar på morgonen? Genom att kolla igenom våra test så får du svaren på allt detta och mycket mer.

Något av de viktigaste hos en bra hårtork är att inte skada håret med sin värme, men ändå vara effektiv nog för att torka håret rimligt snabbt. Med väldigt varm luft slits håret och tappar glans. Nya tekniker dyker upp på marknaden, till exempel de joniseringsfunktioner som förebygger statiskt hår och den keramiska tekniken som ger en jämn värmefördelning. Den som inte har köpt en ny hårtork på ett tag kommer bli imponerad över vilka möjligheter det finns när det kommer till att ge ett glansigt och lättarbetat resultat med hjälp av dagens modeller.

Utgångna produkter

0 5 4.5 1

GHD Aura Air

Proffsig hårfön som håller en väldigt hög kvalitet

GHD Aura Air2

I vanlig ordning bjuder GHD på en högkvalitativ produkt med snygg design i sina produkter, så även med Aura Air. Här får du en riktigt effektfull fön som gör det lätt att styla håret.

Väldigt lång sladd

Oavsett var din elektriker har placerat eluttagen i förhållande till var du själv placerat spegeln så kommer det gå utmärkt att använda GHD Aura Air tack vare sladdlängden på generösa fyra meter. Vill du ha volym på håret? Munstycket ger en bra och koncentrerad arbetsyta som löser det perfekt. För att minska risken för att bränna sig har fönen designats med ett tomrum innanför ytterskalet så att utsidan på fönen inte blir för varm. Även luften som kommer ut är betydligt svalare med sina 44 grader och gör det lätt att styla utan att bränna hårbotten.

Hårtork med högkvalitet och precision

Eftersom GHD är kända för sin höga kvalitet så har de också en hel del förväntningar på sig när det kommer till att leverera nya produkter. Med Aura Air finns ingen besvikelse att tala om, det är en hårfön som har snygg design och gör så håret fint att den lika gärna kan passa i handen på en proffesionell frisör.

Bra effekt, lyxig känsla, generös sladdlängd, lättanvänt munstycke
Högt pris
0 5 4 1

Parlux 3800 Eco Friendly Ionic & Ceramic Edition

Hårtork med låg vikt som har två munstycken och gör håret torrt snabbt

Parlux 3800 Eco Friendly Ionic

Parlux 3800 är en lite mindre fön tillverkad av material som går att återvinna, och som har den smarta joniserade tekniken som gör håret blankt och minskar statisk elektricitet ordentligt.

Något otydliga reglage

Eftersom fönen är så pass liten så går det bra att använda den som resefön, även om den inte marknadsförs som sådan. Tyvärr är reglagen lite förvirrande till en början då knappen som slår på kalluften är röd, men det vägs upp av att den gör sitt jobb och samtidigt har en del miljötänk i produktionen.

Väger lite, håret blir snabbt torrt, munstycken medföljer
Lite obekvämt med knapparna i handtaget, saknar diffuser
0 5 3 1

Braun HD710

Prisvärd hårtork med prova på-garanti och som ger ett fin resultat

Braun HD711

Motorn på 2200 W är förvisso väldigt stark men hårfönen är lite krånglig att arbeta med.

Sladden är kort och ljudet är högt

Vi blir inte särskilt imponerade av vare sig effekten på blåset eller på det kalla eller värma läget. Dessutom låter den väldigt högt. Sladden är också i kortaste laget med strax under två meter. Däremot så har den ett bra pris och en garanti där man får prova på den under 60 dagar, och resultatet blir också bra. Dessutom finns det smarta reglage som förhindrar att man råkar byta inställning medan man fönar.

Prisvärd, fint resultat, ligger skönt i handen, köp och prov-garanti
Kunde varit starkare med tanke på motorns effekt
0 5 2 1

BaByliss 6611E PRO silence

Hårfön med god effekt och bra luftström

BaByliss 6611E PRO silence2

BaByliss PRO silence har alla grundfunktioner man kan önska, men saknar det lilla extra. Ska man bara använda den för att torka håret och inte göra någon avancerad styling duger den gott. Det finns tre värmelägen varav ett kallt, och två nivåer på hastighet. Den smala halsen ger ett effektivt och koncentrerat blås som snabbt torkar håret.

Ingen imponerande sladdlängd

Har du inte turen att ha ett eluttag i direkt anslutning till din spegel så kommer sladden att kännas väl kort. Ljudet är högt och lite tjutigt. Totalt sett känns intrycket ganska billigt både sett till design och materialval. Den som behöver en hårfön som inte används jättemycket kommer klara sig med de basfunktioner som BaByliss PRO Silence erbjuder, men det finns absolut konkurrenter som ger mer värde för pengarna.

Bra effekt, kraftfull luftström
Låter högt, känns billig, har för kort sladd