Resesäng: 8 populära modeller i test 2021

Senast uppdaterat Februari 2021

En resesäng är en sovplats för barn som är enkel att transportera och ha med sig på resor. Om man velar mellan spjälsäng eller resesäng för dagligt bruk så är spjälsängen det vanligaste valet. Traditionella spjälsängar i trä är ofta mer stabila och i en design som bättre passar in i sovrumsinredningen. Men de är samtidigt både tunga och otympliga, medan en resesäng enklare kan fällas ihop till ett mer kompakt paket. Det finns ett stort utbud av resesängar i många olika modeller. En del sängar är speciellt utformade för spädbarn, genom att vara höj- och sänkbara så babyn kommer högre upp. Andra har möjligheten att fästa ett skötbord på resesängen, för att få till en bra arbetshöjd vid blöjbytena. Ytterligare andra resesängar för bebisar har storlek liknande en vagga, och står på eget stativ. Dessa mindre, bebisanpassade resesängar har dock en kortare användningstid och lägre maxvikt. En del väljer också mellan barnvagn och resesäng på semestern. Fördelen med en resesäng är att barnet får en större yta att röra sig på i sömnen. Många liggdelar är heller inte godkända att använda som sovplats över natten. Om barnet använder sittdel så behöver det dessutom sova fastspänt av säkerhetsskäl, och då kan en resesäng med mjuk madrass erbjuda en bättre sovkomfort.

För större barn är det viktigt att resesängen har en hög maxvikt och en rymlig bäddyta. Många tycker också att det är bekvämt om resesängen har en öppning eller en avtagbar sida, så man inte alltid ska behöva lyfta i och ur barnet. Hur länge en resesäng kan användas varierar, men många av de klassiska modellerna funkar upp till minst tre, fyra års ålder. Om man har tvillingar så kan man medan barnen är små låta dem dela på samma resesäng, antingen liggandes sida vid sida eller låta dem sova skavfötters med varsin filt. Med de flesta resesängar medföljer madrass. Dessa kan dock vara ganska tunna. Vill man göra sängen mjukare så funkar ofta madrasser för spjälsängar lika bra i de större modellerna av resesäng.

Att fälla upp och fälla ihop en resesäng är inte alltid så lätt, så att det funkar smidigt utgör en stor del av hur lätthanterlig sängen är. Vissa fälls ihop i flera moment, andra resesängar av pop-up modell kan fällas ut på nolltid. Det finns två faktorer som är extra viktigt ur transportsynvinkel. Resesängen ska vara lätt nog för att man ska orka bära den med sig. Och den ska hopfälld ta så liten plats att den kan rymmas som bagage i bilen eller på tåget. Det finns till och med resesängar som blir så små att de kan tas ombord på flygplanet som handbagage. Ska man resa med sin resesäng så är det förutom storleken på sängen också praktiskt om det finns en bra förvaringsväska att packa sängen i.

Testvinnare - Resesäng

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och tester alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av resesängar har vi låtit vanliga småbarnsfamiljer med barn från nyfödd upp till förskoleålder testa olika modeller av sängar. De har använts på landstället, tagits med på biltur till släkten, åkt tåg upp till skidresa och följt med på solsemester. Familjer och barn har gemensamt fått utvärdera resesängen: hur den är att användas både ur ett barns och en vuxens perspektiv. Vi har också låtit en expert på barnprodukter lämna sitt utlåtande om varje resesäng.

Användning: Är sängen bekväm för barnet att sova i, kan höjden på sovytan justeras och är det enkelt för föräldern att lägga ned och lyfta upp barnet?

Transport och förvaring: Hur mycket plats tar sängen uppfälld och hur behändig blir den när den fällts ihop? Ingår förvaringsväska och är sängen lätt att bära med sig?

Montering: Är det enkelt att montera sängen, hur lång tid tar den att fälla ihop och är eventuella medföljande instruktioner enkla att förstå sig på?

Utöver dessa aspekter har även varje resesängs design och pris vägts in. Det slutgiltiga omdömet har därefter legat till grund för betygssättningen och avgjort vilken resesäng som utses till bäst i test.


Fler tester för familjer på resande fot

Babyskydd

Babyvakt

Bärsele

Bärsjal

Fler tester av produkter för bebisar och föräldrar:

Barnkläder

Barnvagnar

Bilstolar

0 5 4.5 1

1. AeroMoov Pop-up — BÄST I TEST

Resesäng med ställbar höjd på liggytan som är så enkel att fälla upp att ett barn kan göra det

Prisklass: Mellan Storlek ihopfälld: 71 x 72 x 12 cm Storlek uppfälld: 130 x 92 x 63 cm Vikt med förvaringsväska: 5 kg Madrass: Ingår Madrassmått: 80 x 60 cm/ 110 x 60 cm Ställbar botten: Ja Maxvikt: 15 kg Förvaringsväska: Ingår Tvätt: Får endast torkas av med fuktig trasa, varmt vatten och milt rengöringsmedel

AeroMoov Pop-up är oslagbart enkel att fälla upp. Man kan bokstavligt talat ha det gjort på fem sekunder, vilket gör att det inte känns krångligt att packa undan sängen dagligen om man har en trång sommarstuga eller övernattar på ett litet hotellrum. Hopfällningen är så gott som lika enkel den, bara att vrida ihop sängen till ett platt paket igen och packa ned den i den medföljande förvaringsväskan. Ett stort plus med AeroMoov Pop-up är att sängen har två olika höjdlägen. Ett högre och till bäddytan sett mindre sovläge är tänkt för de minsta bebisarna som inte reser sig i sängen. Det högre läget är 30 cm upp från marken, vilket gör större skillnad för förälderns rygg när barnet ska läggas ned än man kan tro. Det lägre läget är rymligt och en normalstor treåring kan sova bekvämt däri. Madrassen anpassas enkelt efter de olika bäddnivåerna. Den nedre tredjedelen tas helt enkelt loss med hjälp av en dragkedja.

Det här är en genomarbetad resesäng. Det märks i detaljerna. Förutom de olika höjdlägen så tar AeroMoov hänsyn till den vuxnes ergonomi genom att ha utrymme i sängstommen för föräldern att stoppa in fötterna i när man står bredvid. Det gör att man kommer närmre sängen och inte behöver böja sig lika onaturligt. Sovkomforten för barnets bedöms som god. Det enda ett av de större testbarnen har efterfrågat är en öppning för att själv kunna ta sig i och ur. Å andra sidan kan det som förälder vara tryggt att veta att barnet inte på egen hand kan lämna sängen under natten. Madrassen är relativt tunn men inget av barnen har klagat på att sängen inte skulle vara skön. AeroMoov erbjuder också flera tillbehör, såsom myggnät för sängen, en solsufflett, specialanpassade lakan och madrasskydd. Av den nya tidens resesänger känns AeroMoov Pop-up utan tvekan som den modell som ger mest funktion för pengarna.

Rekordenkel att fälla upp, har två olika höjdlägen, utrymme för fötterna när man ska lägga ned eller lyfta upp barnet
Något tunn madrass
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bästa pris hos:

0 5 4.5 1

2. Inovi Cocoon — BÄST FÖR BEBIS

Perfekt mysig resesäng för den lilla bebisen, liten ihopfälld med praktiskt inbyggt myggnät

Prisklass: Mellan Storlek ihopfälld: 46 x 41 x 13 cm Storlek uppfälld: 85 x 47 x 59 cm Vikt med förvaringsväska: 4,3 kg Madrass: Ja Madrassmått: 78 x 41 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: 10 kg Förvaringsväska: Ja Tvätt: Får endast torkas av med fuktig trasa, varmt vatten och milt rengöringsmedel

Vid första anblick kan Inovi Cocoon med sin relativt korta användningstid kanske framstå som ett typiskt onödigt köp. Men har man ens det minsta behov av en extra sovyta för sin bebis så är det här en oerhört praktisk produkt. Denna lilla rese- eller extrasäng kräver en del montering innan första användningen, bland annat ska fötterna i plast skruvas på plats med skruvmejsel. Därefter kan sängen på bara ett par minuter enkelt klickas samman när den ska användas. Tillverkaren får en extra guldstjärna för att man slipper använda nageln för att peta in de små metallspärrarna som ska lossas när resesängen ska packas ihop. Istället finns det ett inbyggt plastskydd man kan använda sig av för att ta isär konstruktionen.

Testfamiljerna golvades av både design och funktion hos Cocoon. Sängen är riktigt fint formgiven med quiltade detaljer. Den känns mysigt ombonad för det lilla barnet, med en mjuk madrass i botten. Bäddytan rymmer ett babynest, så även ett spädbarn kan sova tryggt där i. Det uppfällbara myggnätet med inbyggd ställning fungerar precis så bra som utlovat, med bonuseffekt att det under tuppluren kan ge bebisen andrum också från eventuella petsugna storasyskon. Sängen är välventilerad med nät i sidorna och på alla sätt så gott som perfekt som sovplats på sommaren eller under solsemestern. Dessutom är den så liten att den nedpackad i den medföljande väskan går som handbagage. Det enda som inte riktigt briljerar är den ibland kärvande dragkedjan till förvaringsväskan. Men det är en petitess i sammanhanget och Inovi Cocoon blir snabbt en oumbärlig del av det första halvåret med bebis.

Lätt att flytta runt, väldigt ombonad för bebisen att ligga i, blir mycket liten ihopfälld
Instruktion endast på engelska, tyget kan inte tvättas i maskin
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bästa pris hos:

0 5 4 1

3. Baby Björn Light — TOPPRESULTAT

Luftig och rymlig resesäng som är enkel att fälla upp och ihop

Prisklass: Premium Storlek ihopfälld: 49 x 60 x 14 cm Storlek uppfälld: 82 x 112 x 64 cm Vikt med förvaringsväska: 6 kg Madrass: Ingår Madrassmått: 60 x 105 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: Ingen maxvikt Förvaringsväska: Ingår Tvätt: Sängtyget: Maskintvätt 40 grader Madrassöverdrag: Maskintvätt 60 grader

Baby Björns resesäng Light är en av de dyrare modellerna på marknaden men det märks snabbt att detta är en kvalitetsprodukt. Resesängen kommer i en förvaringsväska med enklare bärhandtag. Måtten på Baby Björn Light ihopfälld gör resesängen enkel att hantera, och lätt att få in i bilen även med annan packning. Den är också lätt att bära då den endast väger 6 kg. Med resesängen ingår en madrass som fästs i botten så att den inte kan glida omkring. Specialanpassade dra på-lakan går att köpa till, man kan också använda vanliga lakan i sängen. Att fälla upp sängen är det i princip omöjligt att misslyckas med och ihopfällningen sköter sig själv bara man läst de utförliga instruktioner som medföljer.

Sovkomforten finns det inget att anmärka på. Madrassen är inte särskilt tjock men fullt tillräcklig för ett barn att sova på och själva bäddytan är mycket rymlig. Tack vare att botten står på golvet så finns det ingen övre viktgräns. Så länge barnet får plats att sova bekvämt går det bra att använda Baby Björn Light som rese- eller extrasäng. Konstruktionen är så pass stabil att även ett barn runt ett år kan luta sig mot kanterna för ståstöd utan att det finns någon som helst risk för att sängen ska kunna tippa över. Det är ganska djupt ned till botten, vilket är ett minus när man ska lägga ned ett litet barn eller redan sovande barn i sängen. Men det är ett stort plus att Baby Björn Light på alla andra områden är väldigt smidig att hantera, på många sätt är detta essensen av den moderna resesängen.

Mycket smidig att fälla upp, lång användningstid, hög kvalitet på materialen
Långt avstånd ned till botten om man ska lägga ned ett sovande barn
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bästa pris hos:

0 5 4.5 1

4. Bugaboo Stardust

Påkostad resesäng för små barn i familjer som ofta är på resande fot

Prisklass: Premium Storlek ihopfälld: 85 x 63 x 15 cm Storlek uppfälld: 98 x 63 x 85 cm Vikt med förvaringsväska: 8,5 kg Madrass: Ingår Madrassmått: 90 x 52 cm Ställbar botten: Ja Maxvikt: Spädbarnsläge: 9 kg Nedre läget: 15 kg eller max 89 cm långt barn Förvaringsväska: Ingår Tvätt: 30 grader maskintvätt på alla textilier

Den klassiska, enkla modellen av en resesäng innebär - som många föräldrar redan vet - en rejäl brottningsmatch varje gång den ska fällas ut och ihop. Och det är sällan man känner sig som en vinnare efteråt. Därför är det glädjande att den egenskap som sticker ut mest med Bugaboo Stardust är att sängen är busenkel att hantera.

Snabb och smidig hopfällning
För att fälla upp resesängen lossar man två tryckknappar på vardera sida och drar isär. Sängen är redo för sovstunden på några sekunder. För att fälla ihop Stardust igen pressar man in de vita knapparna på sängens långsidor och trycker sängbotten uppåt med foten. Sängen blir fyrkantig och platt, vilket gör den lätt att packa in i bilen.

Bugaboo Stardusts sängbotten kan justeras i två höjdlägen. Det högre läget för nyfödda placerar bebisen på en väldigt bekväm höjd, sett ut förälderns perspektiv. Det är lite klurigt att få fast botten för nyföddlägget, då dragkedjan ska paras ihop ett hörn där det är svårt att komma åt. När sängen ska fällas upp i nyföddläge så måste madrassen först plockas ur. I det lägre höjdläget kan madrassen ligga kvar när Stardust fälls ihop.

Maxlängd ger kortare användningstid
Den främsta nackdelen med Bugaboo Stardust är den korta användningstiden. Maxvikten på 15 kg är standard. Men att sängen ovanpå det har en maxlängd på 89 cm innebär att den blivit urvuxen vid cirka två års ålder. Men mycket annat med resesängen är bra. Madrassen är mjuk och bekväm. All klädsel kan lossas och köras i tvättmaskin. Och den medföljande förvaringsväskan är rejäl och håller sängen fräsch under resorna.

När det kommer till barn finns det aldrig några garantier för en god natts sömn. Men det justerbara höjdläget på sovytan ihop med god sovkomfort och ytterst smidig hantering av hopfällningen, ger i alla fall de bästa av förutsättningar. Trots att sängen är dyr kan Bugaboo Stardust anses värd sitt pris för den som planerar att tillbringa många nätter utanför hemmet under bebisens första år.

Lätt att fälla ihop, justerbar höjd på sängbotten, bekväm madrass, kompakt hopfälld
Något kort användningstid, lite bökigt att montera nyföddläget
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

5. Carena Karlsudd

Mycket prisvärd resesäng med kompakt format hopfälld och en bra sovyta för barnet

Prisklass: Budget Storlek ihopfälld: 78 x 20 x 20 cm Storlek uppfälld: 110 x 78 x 60 cm Vikt med förvaringsväska: 10 kg Madrass: Vadderad bottenplatta ingår Madrassmått: 110 x 60 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: 15 kg Förvaringsväska: Ingår Tvätt: Handtvätt

Carena Karlsudd är en klassisk resesäng, som inte direkt utmärker sig i jämförelse med liknande modeller. Men som utan tvekan levererar exakt vad man förväntar sig: en bra sovmiljö som lätt kan packas med för användning utanför det egna hemmet.

Precis som många andra resesängar är Karlsudd något mindre i måtten än en spjälsäng av standardstorlek. Det är dock inga problem att använda samma typ av täcke, kudde och lakan som används i vanliga spjälsängar. Sängen kommer i sin egen förvaringsväska. Det är en enkel modell, men bekväm och praktisk. Väskan är rymlig utan att bli så stor att sängen inte kan packas stabilt i den. Väskan försluts med dragkedja och har bärhandtag.

Som ofta är fallet så är det även med Carena Karlsudd betydligt enklare att fälla upp än ihop resesängen. Uppfällningen går på några sekunder. Om det gått en tid sen senast så lär hopfällningen kräva att man först fräschar upp minnet med hjälp av den medföljande manualen. Stegen för att sängen ska vika sig måste göras i rätt ordning. Men med rätt knyck så går det och med tiden blir det också enklare.

Sängen är rymlig nog för barn upp till omkring tre års ålder, vilket matchar maxvikten om 15 kg väl. Barnen som använt Carena Karlsudd har verkligen gillat sin resesäng. Den medföljande bottenplattan har en vaddering som fungerar som en inbyggd madrass. Men för riktigt god sovkomfort bör man komplettera med en extra bäddmadrass.

Ur förälderns perspektiv har Karlsudd fyllt sitt syfte väl. Det kompakta formatet när sängen är hopfälld gör den enkel att packa in i bilen. Den svarta textil som sängens sidor utgörs av, har varit enkel att hålla ren och efter en sommars flitig användning ser resesängen fortfarande mycket fräsch ut. Att nätsidorna prasslar lite, och att det alltid är knepigt att lägga ned ett barn i en djup säng är två mindre minuspunkter. Annars är Carena Karlsudd precis vad man vill att en prisvärd resesäng ska vara.

Prisvärd, kompakt hopfälld, enkel att hålla ren, rymlig
Bör kompletteras med extra madrass, lite krånglig hopfällning
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 3.5 1

6. BabyTrold

Klassisk resesäng med en twist i form av smart lucka för barnet att krypa in till sängen genom

Prisklass: Budget Storlek ihopfälld: 78 x 21 x 20 cm Storlek uppfälld: 125 x 65 x 77 cm Vikt med förvaringsväska: 9,1 kg Madrass: Ja Madrassmått: 118 x 58 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: 15 kg Förvaringsväska: Ja Tvätt: Uppgift saknas

BabyTrolds resesäng är en klassisk modell som många känner igen, dock med en liten twist i form av den praktiska öppningen i sängens fotända. Med en dragkedja kan man öppna upp en lagom stor lucka för att barnet på egen hand ska kunna krypa i och ur sängen. En funktion som visade sig bli väldigt populär hos barnen. BabyTrold resesäng kommer i en förvaringsväska som man kan bära med sig. Det är dock inte sängen man tar på axeln när man ska cykla över till en vän och vill kunna natta sitt barn på plats, då den är relativt stor ihopfälld och framför allt ganska tung. Den är snarare en exemplarisk extrasäng att ha hemma om man får besök, eller för en längre vistelse i sommarstugan dit man färdas med bil.

Sängen har två låsbara hjul, så den enklare kan rullas runt inomhus. På utsidan av huvudändan finns en förvaringsficka, som är lagom att lägga en extra uppsättning sängkläder i. Madrassen är ganska tunn men har ändå ett lager vaddering. Den fästs i sängens botten med kardborreremmar och sitter då stadigt på plats. Instruktioner för hur sängen ska fällas upp och ihop finns på sängbotten, vilket är väldigt praktiskt. Det är inte svårt att fälla upp BabyTrold resesäng men det tar några försök innan man förstått tekniken och gör momenten i rätt ordning. Ihopfällningen fungerar likadant. För att få in allt i förvaringsväskan igen ska madrassen viras runt den hopfällda sängstommen och dras ihop med kardborrebanden. Det är inte svårt men man måste ta i så skarvarna hamnar rätt. För användning som mer långvarig resesäng på en och samma plats så levererar BabyTrold precis det man förväntar med tanke den rimliga prislappen.

Smart öppning så ett äldre barn kan klättra i och ur själv, rymlig sovyta
Stor ihopfälld, tung att bära med sig
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3.5 1

7. BabyDan

Prisklass: Budget Storlek ihopfälld: 80 x 21 x 20 cm Storlek uppfälld: 125 x 65 x 78 cm Vikt med förvaringsväska: 7,9 kg Madrass: Ja Madrassmått: 115 x 58 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: 15 kg Förvaringsväska: Ja Tvätt: Uppgift saknas

BabyDans resesäng är en klassisk modell som funnits under många olika namn. Den här typen av resesäng är ett väldigt bra alternativ för den som vill ha något stabil och rymligt till en så liten prislapp som möjligt. Upp- och ihopfällningen fungerar smidigt när man har förstått i vilken ordning momenten ska genomföras. Tydliga instruktioner medföljer, och dessa är bra att plugga in då det är lätt att manualen tappas bort med tiden. Resesängen har hjul i enda ändan, vilket gör att man kan lyfta den i den andra och sedan enkelt rulla runt sängen i hemmet. Hjulen kan låsas när sängen väl ställts i rätt position. På utsidan av resesängen huvudända finns en stor förvaringsficka med resår i öppningen. Smart för bra att ha-grejer eller att stoppa sängkläderna i om man vill ha resesängen som lekhage under dagen.

Sängens långsidor utgörs av meshnät, som släpper in gott om luft till det sovande barnet. Bäddytan är jämförbar med en vanlig spjälsäng, och det ihop med maxvikten om 15 kg gör att BabyDans resesäng i de flesta fall kan användas upp till tre års ålder. Den medföljande madrassen har en tunnare vaddering och har fungerat bra för barnen att sova på. Även om det finns många liknande modeller så har BabyDan lyckats väl med att få sängstomme och madrass att passa ihop när sängen ska packa sin i förvaringsväskan. Madrassen ska då viras runt stommen och knäppas ihop med kardborre, och det fungerar riktigt smidigt. Sängen blir överkomlig i storlek när den har packats ihop. Den väger en del men man orkar bära den med sig. Om resesängen inte måste bli minimal eller väga så lite som möjligt blir man utan tvekan nöjd med BabyDan resesäng.

Prisvärd, rymlig bäddyta, lätt att packa ihop för att stoppa in i förvaringsväskan
Ganska stor ihopfälld, det tar lite tid att lära sig hur den ska fällas upp och ihop
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

0 5 3 1

8. Skip Hop Play To Night Resesäng

Kompakt resesäng med allt inkluderat, som lätt kan byggas om till lekhage

Prisklass: Premium Storlek ihopfälld: 62 x 52 x 22 cm Storlek uppfälld: Sängläge - 61 x 97 x 74 cm Lekhage - 97 x 97 x 74 cm Vikt med förvaringsväska: 9 kg Madrass: 2 madrasser ingår Madrassmått: Sängläge - 95 x 61 cm/ 94 x 96 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: Upp till 90 cm Förvaringsväska: Ingår Tvätt: Lakan, klädsel och väskan kan maskintvättas, resten kan yttorkas för hand

Skip Hop Play To Night Resesäng siktar mot att erbjuda något mer än bara trygga sovstunder. Play To Night kan nämligen göras om från säng till lekhage. En lekhage kan användas som en säker plats att placera barnet för lek, vilket kan komma väl till pass vid matlagning eller när man som förälder vill hinna med en dusch.

Med Play To Night medföljer allt man behöver för att direkt komma igång - till och med lakan ingår med sängen. Tyvärr är själva igång-kommandet resesängens största brist. Att montera ihop sängen kräver mer tid, energi och tankekraft än vad som är rimligt. Det medföljer instruktioner men de lämnar en del att önska. Först efter lite hjälp från videomanualer på YouTube förstod vi hur sängen skulle sättas ihop.

Skip Hop Play To Night

Att sen försöka fästa madrassen ordentligt i sängens botten, genom att kila in de fyra hörnen i sina fästen, är droppen som nästan får en att ge upp hela projektet. Med det sagt, att montera sängen från grunden gör man bara en gång. Och att fälla ihop Play To Night har gått över förväntan smidigt. Likaså har det varit enkelt att packa in sängen i den medföljande förvaringsväskan.

Play To Night kommer med två olika madrasser, en för lekhagen och en i lagom storlek för sängläget. Allt får plats i samma väska, så man alltid kan anpassa Play To Night efter aktuellt behov. Som säng är Play To Night enkel att använda, även om det inte är helt smidigt att lägga ned en liten bebis på en sängbotten på golvnivå. För att dra ut den till lekläget öppnar man upp dragkedjor i klädseln, och förlänger sidorna.

Som resesäng sticker inte Skip Hop Play To Night ut så mycket. Störst nytta får man därför av sängen efter cirka sex månaders ålder, när lekhagefunktionen verkligen kommer till sin rätt. Priset är högt. Men är man ofta på resande fot så är Skip Hop Play To Night Resesäng en smart produkt med multipla funktioner.

Kan göras om till lekhage, allt som behövs ingår, praktisk resväska
Svår att montera, otydlig manual, högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5

Bästa pris hos:

Vanliga frågor om resesängar

Vilken resesäng är bäst?

Vi har testet resesängar och utser Aeromoov Pop-up till bäst i test. Det är en resesäng med ställbar bäddyta, vilket gör att sängen funkar bra både för små bebisar och för större barn, upp till 15 kg. Att fälla upp och ihop AeroMoov Pop-up är dessutom så enkelt att barnet själv skulle kunna göra det.

Vilken resesäng ska man välja?

Även om det finns flera olika sorters resesängar så är många modeller i grunden väldigt lika. Poängen med en resesäng är framför allt att den ska gå att fälla ihop och att den blir liten nog att kunna ta med sig som packning. På så sätt kan man enkelt få med sig en bra sovyta när man reser på semester, hälsar på hos släkten eller åker till sommarstugan med sitt barn.

Hur fäller man ihop en resesäng?

Hur en resesäng fälls ihop beror på vilken modell av resesäng man har. Ofta finns instruktioner i text och bild tryckta antingen i sängens botten, under madrassen, eller på resesängens undersida. Den klassiska resesängen fälls ihop genom att man klickar sängbenen ur dess lägen samt lossar spärrar på sängsidorna, så att dessa kan vikas på mitten.

Hur monterar man resesängen?

En resesäng kräver oftast ingen eller väldigt lite montering innan man kan börja använda den. Ibland behöver man skruva fast eller klicka i resesängens ben. Men oftast kommer resesängen helt färdig i kartong när man köper den. Det enda man behöver göra är att packa fram den och madrassen, sedan är resesängen redo att användas.

Hur fäller man upp resesängen?

Hur en resesäng fälls upp beror på vilken modell av resesäng man har. På en del resesängar räcker det med att man tar upp sängen ur dess förvaringsväska och öppnar upp den för att den ska fälla ut sig automatiskt. Andra resesängar får man själv veckla ut och sedan klicka de fyra sängbenen i läge för att kunna fälla upp komplett.

Vad är en resesäng?

En resesäng är en säng för små barn, upp till cirka 3 år vanligtvis, som är lätt att ta med sig på resa. En resesäng kan fällas ihop till ett mer eller mindre kompakt paket. På så sätt är det enklare att ta med sig sängen som packning. Med de flesta resesängar medföljer någon slags förvaringsväska eller ett sätt att packa ihop sängen så att den håller sig ihopfälld när den förvaras eller transporteras.

Hur bäddar man i en resesäng?

En madrass brukar ingå med resesängen. Madrassen är oftast ganska tunn, så ibland kan man vilja komplettera med en extra, tunn bäddmadrass för utökad komfort. Lakan, vare sig man använder vanligt lakan eller dra på-lakan, kan användas på samma sätt i en resesäng som i en vanlig spjälsäng. I övrigt bäddar man som vanligt med täcke, kudde, babynest eller på annat sätt som funkar bäst för en barn.

Hur länge kan man använda en resesäng?

De flesta resesängar har en angiven maxvikt, vilket är vad man har att utgå ifrån när man avgör hur länge sängen kan användas. Maxvikten är vanligtvis 15 kg. En del resesängar är dock designade så att madrassen ligger direkt på golvet (med sängens bottenklädsel emellan) och då finns det ibland ingen över maxvikt för resesängen.