Test: Bosch Rotak 43 Li - Bästa batteridrivna gräsklippare

Tystgående

Produkt: Gräsklippare Kraftkälla: Batteri Klippyta: 600 m² Motoreffekt: 1.8 kW Klippbredd: 43 cm Vikt: 14 kg Ljudnivå: 66 dB Uppsamlare: Ja, 50 liter Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 7 cm Antal höjdlägen: 6 st

Bosch Rotak 43 Li är en batteridriven gräsklippare med en god räckvidd och kraftfull motor. Rekommenderad maximal klippyta är 600 m² och motoreffekten är 1.8 kW. Batteriet räcker i ungefär 40 minuter och när det tar slut tar det 140 minuter att ladda det fullt igen. Märk väl att vissa återförsäljare säljer batteri och laddare till denna gräsklippare separat.

Uppsamlaren rymmer hela 50 liter och klippbredden ligger på goda 43 cm. Det finns sex olika inställningar på klipphöjd, varav den högsta är 7 cm. Det är också en ganska tystlåten gräsklippare. Ljudnivån är så låg som 66 dB, ljudnivåer på runt 90 dB är annars inte alls ovanligt.

Klipper mycket bra, enligt testare

Rotak 43 Li får goda betyg av Which?, som beskriver den som en gräsklippare som åstadkommer ett utmärkt klippresultat, även på grövre och blött gräs. De tycker också att den kommer åt bra kring diverse hinder, vilket gör att man inte behöver gå efter med en grästrimmer. De menar också på att den är bekväm och enkel att köra.

Bland minuspunkterna finns att testaren upplever att uppsamlaren är något krånglig att montera ihop och han ger också minus för att uppsamlaren inte går att fälla ihop, vilket gör gräsklipparen mindre enkel att förvara. Laddningstiden på 140 minuter beskrivs också som lång.

Den här gräsklipparen blir vår testvinnare för kategorin batteridrivna gräsklippare.

  • Bra räckvidd
  • Bra klippbredd
  • Tyst
  • Inte optimal vad gäller förvaringsmöjligheter
92

Bästa pris hos:

Källor

Amazon
Kundrecensioner av Bosch Rotak 43 Li

Good Housekeeping - juni 2015
Experttest av Bosch Rotak 43 Li

Which? - februari 2016
Experttest av Bosch Rotak 43 Li