Test: Cylinda Sverigetvätten IND N - Kan skölja några extra gånger

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Mellan Typ: Frontmatad Energiklassning: A+++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 73 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 59 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 85 cm Vikt: 73 kg

Det finns tio olika program att välja mellan, bland annat ett autoprogram och ett Eco-program. Det går även att ställa in antal sköljningar upp till sju stycken, vilket är praktiskt främst för dig som bor på en ort med mjukt vatten. Detta då mjukt vatten ofta behöver flera sköljningar för att du ska bli av med alla tvättmedelsrester.

I övrigt har den många av de funktioner man kan vänta sig av en modern tvättmaskin, såsom fördröjd start, snabbtvättsprogram och automatisk justering av vattenförbrukningen efter hur mycket tvätt du har lagt i. Energiklassningen är det inget fel på, A+++, men trumman rymmer inte mer än 8 kg tvätt.

Blygsamma testbetyg

Råd & Rön är inte överdrivet imponerade av den här tvättmaskinen och ger den inte mer än 51 av 100 i betyg. De ger de allra lägsta betygen hur högljudd maskinen är vid centrifugering, hur bra den sköljer bomull och hur enkelt det är att lägga i tvätt. De tycker också att programmen är för långa.

Däremot såg er de plus i kanten för maskinens miljövänlighet sett till el- och vattenförbrukning. Köparna gillar också att den saknar gummibälg vid luckan, vilken de menar tenderar att vara i vägen eller lätt gå sönder. De menar också att maskinen centrifugerar mycket bra.

  • Bra centrifugering
  • Bra energiklassning
  • Extra sköljning
  • Upplevs som högljudd
  • Långa tvättprogram
85

Bästa pris hos:

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 142 tvättmaskiner