Test: Landmann Avalon PTS 4.1 - Bästa mellanklassgasolgrill

Byggd för jämnare värme

Produkt: Gasolgrill Prisklass: Mellan Typ: Vagn/stativ Antal huvudbrännare: 4 Huvudbrännareeffekt: 3.8 kW Antal sidobrännare: 1 Typ av tändning: Elektrisk Bredd grillyta: 70,5 cm Djup grillyta: 49,5 cm Sidobord: Ja, fast Termometer: Ja

Den här grillen använder sig av Landmanns så kallade PTS-system (Power Thermal Spreading). Det syftar till att ge en jämnare värmefördelning över hela grillytan genom modifiering och strömlinjeformning av grillens komponenter.

Både grillgaller och stekyta är gjorda av gjutjärn. Vreden har inbyggd LED-belysning för att visa vilka vred som är på, och det finns också en sidobrännare. Grillen har även en behändig upphängning för dina grillredskap.

Sjunger den här modellen på sista versen?

Landmann Avalon PTS 4.1 får medelhögt betyg, tre plus av fem möjliga, av Aftonbladet i deras stora test av gasolgrillar. Grillens funktion har de inget att anmärka på, då testaren menar att grillen går alldeles utmärkt att grilla på.

Han menar samtidigt att den känns skramlig jämfört med vissa konkurrenter och att den kan behöva en uppdatering. Testaren tycker också att det finns andra, billigare modeller från Landmann som är bättre. Men sammantaget blir den här grillen ändå vår testvinnare i den här kategorin.

  • Inbyggd termometer
  • LED-belysta vred
  • Upphängning för redskap
  • En testare menar att den känns skramlig i konstruktionen
94

Källor

Aftonbladet - juli 2018
Experttest av 10 gasolgrillar