0 100 88 1

Test: Miele WCE320-NDS - En skonsam tvättmaskin med annorlunda doseringssystem

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Premium Typ: Frontmatad Energiklassning: A+++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 72 dB Centrifugshastighet: 1 600 rpm Mått (L): 85 cm Mått (B): 63,6 cm Mått (H): 59,6 cm Vikt: 91,5 kg

Sköljmedelsfacket på WCE320-NDS har en något speciell utformning, då den har plats för Mieles egna doseringskapslar, det så kallade CapDosing-systemet. Detta innebär att du, om du vill, kan använda dessa kapslar istället för att själv dosera tvätt- och sköljmedel.

Den har en kapacitet på 8 kg, vilket är godkänt, och högsta möjliga energiklassning. Den kan själv avgöra hur mycket vatten och el den behöver för att tvätta den aktuella mängden kläder, och den har också Mieles patenterade trumma, som ska vara mer skonsam mot kläderna än en ”vanlig” trumma.

Utöver program för olika typer av textilier finns det också ett snabbprogram som är under en timme långt och ett extra energieffektivt program. Det finns även ett speciellt program som impregnerar dina kläder genom så kallad värmefixering.

Bra tvättresultat, men något högljudd

Råd & Rön ger den här tvättmaskinen 70 av 100 i betyg. Testpanelen ger höga betyg på tvättresultatet, både på bomull och syntet, och även för resultatet av centrifugeringen. Även vattenförbrukningen får plus i kanten och manualen bedöms vara lätt att förstå sig på.

Betygen är desto mer blygsamma gällande hur lätt kontrollpanelen är att förstå sig på, och testpanelen är heller inte särskilt imponerade av hur väl maskinen sköljer kläderna. Det är också deras uppfattning att maskinen är tämligen högljudd under centrifugeringen.

  • Högsta energiklassning
  • Låg vattenförbrukning
  • Skonsam trumma
  • Något högljudd centrifugering
  • Låg kapcaitet
88

Källor

Råd & Rön - juli 2019
Experttest av 151 tvättmaskiner