Test: Philips Series 7000 S7510 - Bästa roterande rakapparat

Stilig och skonsam

Produkt: Rakapparat Typ: Roterande Batteritid: 50 min Laddtid: 1 timme Trimmer: Ja Våt/torranvändning: Ja Display: Ja Förvaringväska ingår: Ja

Det är inte en av de billigaste rakapparaterna på marknaden, men det kan mycket väl vara en av de snyggaste. Designen går i grå toner, med svart baksida på handtaget, och skärhuvudena har en blå ring runt kanten.

Skärhuvudena är flexibla och kan böja sig i fem olika riktningar för att bättre kunna följa konturerna i ditt ansikte. Apparaten har så kallade GentlePrecisionPro-blad som snabbare och mer precist skär av skäggstrån utan att rycka. Bladen har en skyddande ring med en patenterad yta som är framtagen för lägsta möjliga friktion.

Huvudet går att byta ut mot ett medföljande trimmerhuvud som har fem olika längdinställningar. Apparaten kan användas i duschen eller med rakskum och går alldeles utmärkt att skölja under kranen. Handtaget har en inbyggd display som visar batterinivån i tre steg.

Blir det helt slätt?

M3 ger i sin genomgång av rakapparater den här apparaten sju av tio i betyg. De beskriver den som en produkt med hög kvalitet och som är snyggt utformad. Vidare upplever de den som skonsam mot huden, framförallt på kort stubb och vid våtrakning.

Det som de ger minus för är att de inte tycker att det blir helt perfekt slätt med den här apparaten, vilket M3 förvisso tillstår är fallet med de flesta av apparaterna de har testat. Längre skäggstrån upplever de att apparaten har svårt med, och de är inte helt överens med att trimmern inte är inbyggd.

Funktionerna och resultatet på den här apparaten är ändå så pass bra, samtidigt som den står sig väl i pris jämfört med konkurrenterna i den här prisklassen, att Philips Series 7000 S7510 blir vår testvinnare i den här kategorin.

  • Bra för känslig hud
  • Sköljbar
  • Medföljande trimmerhuvud
  • Testare upplever att den inte rakar helt slätt
98