Benefit Cosmetics High Beam

Hightlight som ger en lätt och naturlig glow

Benefit Cosmetics High Beam

Fördelarna med Benefit Cosmetics High Beam

  • Naturligt glow
  • Torkar ut snabbt

Benefits High Beam fanns på marknaden många år innan begreppet strobing dök upp i sociala medier. High Beam är en flytande highlighter som kommer i en nagellacksliknande flaska med pensel i locket. Detta är en ljust rosa produkt som ger ett lätt och naturligt glow och fungerar lika bra på kindbenen som under ögonbrynen. Vill man istället få en mer diskret lyster, kan den appliceras under foundation.

Trots att High Beam är en klassiker, lämnar den lite att önska. Produkten torkar ut rätt snabbt, vilket särskilt märks vid flaskmynningen där den intorkade produkten samlas och lämnar klumpar på penseln vid användning. Använder man flaskan varje dag hinner detta säkert inte bli ett problem, men används highlightern lite mer sporadiskt kommer man få ägna någon minut åt att pilla bort torra rester.

Flaskans utformning med penseln i locket må vara praktisk, men den är inte optimal om man är någon som oroar sig mycket över bakterietillväxt då penseln är tänkt att användas direkt i ansiktet. Detta går naturligtvis att lösa genom att tvätta den, men i verkliga livet så är rengöring av sminkverktyg kanske inte något som toppar ens prioriteringslista på morgonkvisten.

Benefit High Beam är ändå en bra produkt som ger ett fint glow samtidigt som den är hyfsat lätt att använda, men frågan är om produkten hinner användas upp innan den torkar ut helt i flaskan?