Britax Swingfix i-Size

Bekväm och säker bilbarnstol med smart vridfunktion och ställbart viloläge

 • Premium
 • Isofix
 • Ja
 • 18 kg
 • Ja
 • Ja, 6 positioner
 • Ja
 • 15,5 kg
 • 58 cm
 • 44 cm
 • Nej
Britax Swingfix i Size

Fördelarna med Britax Swingfix i-Size

 • Vridfunktionen underlättar enormt när barnet ska sättas i eller tas ur bilstolen, enkel att montera, flera bra lutningslägen
 • Väger mycket, kan kännas lite för stor för ett mindre barn när spädbarnsinlägget tagits ur

En relativt ny trend inom bilbarnstolsvärlden är bilstolen som kan roteras och är bilbarnstolen välkonstruerad så är detta något som kan revolutionera bilåkandet med barn. Britax Swingfix i-Size är just en sådan stol, där sittdel och bas sitter ihop och där stolen kan rotera 90 grader i båda riktningar åt båda håll. Med Swingfix kommer ett inlägg för nyfödda så att bilstolen kan användas med mindre bebisar, även om rekommendationen fortfarande är att ha ett babyskydd under barnets första tid. Att montera Swingfix är lätt - klicka i bilens isofixfästen och fäll ned stödbenet. Eftersom att det är en i-Sizestol så har den maxmått för hur stor den får vara, vilket gör att den inte känns otymplig. Däremot är den tung, och inte en bilstol man vill bära runt på en meter längre än nödvändigt.

Att rotera bilstolen ger fler fördelar än man först förstår. Visst är det smidigt att kunna sätta i barnet utan krångel, men det är när selen ska dras åt som man verkligen förstår storheten i funktionen. Man kommer åt selen bättre och kan dra den riktigt tight utan ansträngning, vilket gör bilåkandet säkrare. För att snurra Swingfix trycker man ned en grå knapp på basen. Den är lätt att komma åt men sen behöver man, om ett barn sitter i stolen, ha ett hyfsat starkt grepp för att kunna starta rotationen. När Swingfix väl börjat rotera så snurrar den mycket lätt. Att snurrfunktionen ska prestera felfritt bygger också på att det finns gott om utrymme på båda sidor om Britax Swingfix. Man bör också hålla bilen hyfsat ren, då vi efter en lång sommar med sandiga fötter har märkt av att det kommit in sand i skarven i basen där bilstolen roteras. Det verkar hittills inte ha påverkat funktionen men det rasslar numera en del när stolen vrids åt sidan.

Stolen i sig bjuder på hög sittkomfort, känns ombonad och har ett snyggt, slitstarkt tyg som har varit enkelt att torka av när stolen blivit smutsig. Det går också att ta loss helt för mer grundlig tvätt. Med ett enhandsgrepp kan man enkelt höja nackstödet, och därmed också selen. Stolen växer således med barnet upp till maxlängden på 105 cm. Basens rotationsbåge kan vinklas 8 grader, för att passa lutningen på bilsätets ryggstöd. Det skapar också lite extra benutrymme för barnet. Hela stolen kan fällas från sittläge till viloläge, totalt finns 6 olika lutningar, så att barnet kan sova utan att huvudet faller fram. Selen fungerar felfritt, men vi saknar ett sätt att hänga upp remmarna så de inte hamnar bakom ryggen på barnet när man sitter i det. Det kan även upplevas bli ett glapp i användning från att barnet vuxit ur spädbarnsinlägget till att det är stort nog att sitta bra i stolen utan inlägg. Det här är Britax dyraste bilbarnstol. Men om man har användning för de extra funktionerna som kommer med den, så får man en bilbarnstol av högsta kvalitet och kommer med Swingfix i-Size bli riktigt nöjd med alla sina framtida bilresor.