Test: Bagasi Skötväska - Snygg och välorganiserad skötväska i äkta läder med många fack och extra mjuk skötbädd

Upphängning på vagn: Separata krokar Bärhandtag: Ja Axelrem: Ja, avtagbar Fack på insidan: Sju stycken varav ett med dragkedja Fack på utsidan: Fem stycken Skötbädd: Ja Flaskfack: Ja, sidofacken

Bagasis skötväska i läder finns i två utföranden, klassiskt svart och stilren cognac. Eftersom att skötväskan är tillverkad av äkta läder så är tyngden i själva väskan bland det första man noterar. Väskan bygger på höjden och ser lite grann ut som en ryggsäck till formen. Den är utrustad med både bärhandtag och en reglerbar axelrem som även kan tas av helt. Medföljer gör också två barnvagnskrokar. De matchar väskan perfekt men funktionsmässigt lämnar de en del att önska. De är svåra att dra åt och är för stora för de flesta handtag, vilket gör att väskan ibland glider nedåt. Dessutom sitter de inte kvar på handtaget när man tar av väskan, vilket innebär att det är svårt att förstå vilken funktion de fyller överhuvudtaget.

På utsidan av Bagasi skötväska finns fem fack, dels öppna sidofack och dels fack som stängs igen med dragkedja. Flaskfacken är dessvärre rätt snäva och många nappflaskor ryms inte. På framsidan finns ett fack dedikerat för skötbädden. Skötbädden i sig är toppen, mycket mjuk och mysig för en liten bebis att ligga på. Den tilltagna tjockleken gör att skötbädden precis ryms i sitt fack och det är knappt att det finns utrymme för en liten handduk invikt i skötbädden. På insidan är Bagasi också utrustad med många fack och det är väldigt lätt att organisera sin packning i den. Det gäller dock att packa smart, för väskan är ganska liten i formatet och har inte så mycket giv i sig för att man ska kunna klämma ner något extra. Även väskans öppning känns ganska snäv. En fördel med att Bagasis skötväska är liten är förstås att den får plats under många barnvagnar och känns smidig att packa in. Bagasi Skötväska är snygg och välorganiserad men inte riktigt så praktiskt användbar som vi skulle önska, i synnerhet inte med tanke på det höga priset.

  • Många fack, kompakt format, snygg design
  • Opraktiska barnvagnskrokar, snäv öppning, tung, högt pris