0 100 80 1

Test: Najell Tulip - Mysigt babynest med meshtyg, som kan förlängas för att räcka hela bebistiden

Yttermått: 43x55-88 cm Bäddmått: 26x53-84 cm Kanthöjd: 13 cm Material: Huvudtyg: 100% bomull, Luftnät: 100% polyester, Fyllning: 100% polyester, Madrass: 100% PU Tvättråd: Maskintvätt 40 grader, plantorka

Najell Tulip ser vid första anblicken ut som ett klassiskt, okomplicerat babynest. Men vid en närmare titt ser man att det här ett babynest som inte bara bjuder på längre användningstid än normalt, nestet kan även användas för ändamål än som en mysig sovplats för bebisen. Tulip passar i sin originalstorlek perfekt för den nyfödda bebisen, som gärna vill sova trångt och ombonat. Medan många babynest känns för stora, så kan en fyra veckor gammal bebis redan nå med fötterna till nestets fotända.

Det finns dock ingen anledning att tro att babynestet därförefter är urvuxet. Najell Tulip kommer nämligen med en förlängningsdel, som sätts fast med hjälp av en dragkedja. Med förlängningen på är Tulip riktigt rymligt, med ett bäddmått som är hela 84 cm långt.

Mysigt babynest som kan förlängas

Najell Tulip är ett lätt och mjukt babynest, med hög mysfaktor. Bebisar, såväl som större barn, tycker om att ligga i babynestet. Kanternas insida är klädda med ett airmeshtyg, som ska göra att även det barn som tycker om att ligga med ansiktet inknölat kan få frisk luft. Meshtyget kan dock kännas strävt mot brösten om man ammar medan bebisen ligger i babynestet.

Najell Tulip

Har man en bebis som ofta kräks, eller om blöjan skulle läcka, så är det ett plus att hela Najell Tulip kan tvättas i tvättmaskinen. Man ska dock vara beredd på en lång torktid, då babynestet endast får plantorka. Najell Tulip är lite för stort för att passa i barnvagnens liggdel, det går men det blir rätt trångt. Men som en sovplats i sängen eller soffan så funkar babynestet perfekt. Och det faktum att användningstiden är så lång för Najell Tulip till ett mycket prisvärt babynest.

 

Komfort: 9 Funktionalitet: 9 Kvalitet: 8 Prisvärde: 8

  • Mjuka och mysiga kanter, går att förlänga, kan användas som babygym
  • Lång torktid efter tvätt, meshtyget känns rivigt om man ammar i babynestet

Bra pris hos: