0 100 81 1
Produkt: Router Prisklass: Budget Wifi-standard: 802.11ac Trådlös säkerhet: WEP, WPA, WPA2 Minne: 8 MB Ram: 64 MB Processor: 660 MHz Överföringshastighet: 1200 Mbps Frekvensband: Två Brandvägg: Ja USB: Inga Antal LAN-portar: 4 Antal antenner: 4

Den här routern erbjuder det mesta i teknikväg som man kan förvänta sig av en router i den här prisklassen. Den har en processor på 660 MHz, en överföringshastighet på 1200 Mbps, dubbla frekvensband (sedvanliga 2,4 GHz och 5 GHz) och fyra LAN-portar.

Den har också fyra antenner och stöd för wifi-standarden 802.11ac. Den saknar tyvärr USB-portar, men den har inbyggd brandvägg. Vad gäller kryptering så har den stöd för WEP, WPA och WPA2. Du kan antingen använda en webbaserad tjänst för att göra inställningar eller den tillhörande mobilappen.

Få saker att anmärka på

DIR-842 får goda omdömen av PCMag. Testaren benämner den som en prisvärd router och vittnar om att den presterade bra i hastighetstest. Testaren tycker också att installation och hantering av routern är en väldigt smidig och rättfram process.

Det enda PCMag har att anmärka på är att routern saknar USB-port och att antennerna inte är avtagbara. Det sistnämnda i synnerhet tycker testaren är synd, då det gör att det inte går att byta till större antenner med större räckvidd, eller för den delen skaffa nya om en skulle gå sönder.

  • Dual band
  • Inbyggd brandvägg
  • God överföringshastighet
  • Ingen USB-port
  • Antennerna är inte avtagbara
81

Källor

PC Mag - juli 2016
Experttest av D-Link DIR-842