0 100 91 1

Test: Electrolux EW6F6248G5 - En tvättmaskin som kan fungera väl för allergiker

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Budget Typ: Frontmatad Energiklassning: D Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 74 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 85 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 68,5 kg

Energiklassningen på Electrolux EW6F6248G5 är D, i mitten av skalan enligt den nya standarden. Det finns tvättmaskiner i den här prisklassen som har klass B eller A, men C och D är det allra vanligaste, så det får anses vara normalt sett till priset. Ljudnivån ligger på 74 decibel, inte direkt ljudlöst men även det inget ovanligt.

Electrolux så kallade SensiCare-system justerar automatiskt längd på programmet och mängd vatten efter hur mycket tvätt du lägger i. Detta spar energi och vatten, men innebär också att dina kläder inte tvättas längre än nödvändigt och minskar sålunda slitage.

I övrigt är programurvalet varierat, med specialprogram för bland annat sportplagg, jeans, syntet och siden, och det finns även ett speciellt antiallergi-program.

Du bör läsa manualen för att få ut det mesta av den
De som har köpt den här tvättmaskinen är överlag extremt nöjda med den. En sak som den får mycket beröm för är att den är tyst, samt att den rymmer mycket tvätt och centrifugerar bra. Råd & Rön instämmer i att den centrifugerar bra och ger även plus för hur bra den tvättar och vattenförbrukningen.

Vissa köpare reagerar dock på att standardprogrammet för bomull är väldigt långt, och att alla funktioner på maskinen är svåra att begripa sig på utan att läsa hela manualen. Råd & Rön tycker att den är direkt dålig på att skölja och att centrifugeringen är för högljudd.

  • Tvättar bra
  • Tyst vid tvätt
  • Centrifugerar väldigt bra
  • Många funktioner att lära sig
  • Högljudd centrifugering
  • Hade kunnat skölja bättre
91

Bra pris hos: