0 100 90 1

Test: Electrolux WP71-265WT - Portabel luftkonditionering med både uppvärmning och kylning

Kategori: Portabel AC premium Lokalyta: 18 m² Fläkthastigheter: Ingen uppgift Fjärrkontroll: Ja Max ljudnivå: 64 dB Köldmedium: R290 Vattentank: Nej Luftfuktning: Nej Luftavfuktning: Ja Luftrening: Nej Storlek (Höjd): 95.5 cm Storlek (Bredd): 38.8 cm Storlek (Djup): 38.8 cm

Electrolux WP71-265WT är ett exempel på en lite mer avancerad portabel AC som använder sig av modern teknik på ett sätt som inte är helt självklart för en klimatanläggning. En funktion som sticker ut är att du kan styra enheten på distans från din smartphone via Electrolux egen app. AC-enheten är cylinderformad och blåser luften uppåt, vilket Electrolux menar ger bättre luftflöde i rummet än ett horisontellt utblås.

Det medföljer ett fönsterkitt som bara ska ta 30 sekunder att installera. Fjärrkontrollen har snygg design och är magnetisk, vilket gör att den kan förvaras ovanpå huvudenheten. Detta är tyvärr ingen liten, portabel AC, den är nästan en meter hög och tar sin plats i ditt hem. Det som ligger modellen mest till last är att den kanske är för dyr för vanligt hemmabruk.

Köparna inte mycket att anmärka på

De som har köpt den här portabla luftkonditioneringen är överlag nöjda med den. Den beskrivs som välfungerande, och den får också beröm för att den har en låg ljudnivå i jämförelse med vissa andra modeller av klimatanläggningar. Den har dessutom värmefunktion så det är en AC som kan användas året runt.

Minuspunkterna är inte särskilt många, dock vittnar vissa om problem med wifi-uppkopplingen. En kund, som i övrigt är väldigt nöjd med den, tycker att det är synd att det inte går att styra den med Google Home.

  • Mobilstyrning
  • Avfuktning
  • Fönsterkit ingår
  • Dyr
90