0 100 95 1

Test: Filorga UV-Bronze Body - Bästa solkräm med SPF 30

Inte som en brun utan sol

Produkt: Solkräm Solskyddsfaktor: 30 Volym: 150 ml Förpackningstyp: Spray Återfuktande: Ja UV-skydd: UVA och UVB Hudtyp: Torr Anti-age: Ja Vattenresistent: Ja

Filorga UV-Bronze Body är berikad med hyraluronsyra, som återfuktar, ger näring och får huden att se intensivt tonad ut. Den har också ett så kallat Tan Stimulator Complex, vilket är en melaninbooster som snabbar på brännan.Den är samtidigt fri från dihydroxiaceton, som annars är det aktiva ämnet i många brun utan sol-produkter.

I övrigt så har den filter för både UVA- och UVB-strålar och den är också vattenresistent. Den är bäst lämpad för torra hudtyper och har en så kallad Global Anti-Ageing Shield, en antioxidant som aktiveras av solstrålar.

Högt testbetyg

Filorga UV-Bronze Body får högsta möjliga betyg av Expressen. De beskriver den som en produkt som ger en jämn färg och som är finfördelad. De menar vidare att den gör huden len och smidig och att den doftar gott. Produkten får också plus i kanten för att det går att spraya även om flaskan hålls upp och ner.

Expressen har inte mycket att anmärka på, dock påpekar de att produkten känns något kladdig och att huden får en lite oljig hinna innan huden har hunnit absorbera produkten. Totalt sett blir den ändå vår testvinnare i den här kategorin.

  • Återfuktar bra
  • Finfördelad
  • God doft
  • Något kladdig och oljig känsla vid applicering
95