0 100 91 1

Test: Garmin Vivofit 4 - Batteriet räcker en evighet

Produkt: Aktivitetsarmband Prisklass: Budget Material armband: Silikon Typ av glas: Plast Skärmstorlek: 0.43” Skärmtyp: OLED Vikt: 25 g Vattentät: Ja Kompabilitet: iOS, Android Bluetooth: Ja Automatiska stegmål: Ja Stegräknare: Ja Kaloriförbrukning: Ja Sömnövervakning: Ja Batterityp: Engångs Batteritid (klockläge): Ett år

Garmin uppger att Vivofit 4, beroende på användning, har tillräckligt med batteritid för att räcka i ett helt år. Detta är möjligt genom att den använder knappcellsbatterier istället för ett uppladdningsbart sådant. Detta ger en fördel i att du slipper tänka på att ladda armbandet.

Med hjälp av Garmin Connect-appen kan du föra noggrann statistik över dina aktiviteter och dina resultat lagras också åt dig. Med hjälp av värden från tidigare aktiviteter kan Vivofit 4 skapa automatiska aktivitetsmål för dagen.

Saknar tyvärr GPS

Vivofit 4 får överlag goda omdömen av testare. Tech Radar berömmer den för den långa batteritiden, det förhållandevis låga priset och att skärmen är i färg. Även komforten i armbandet får plus i kanten. Digital Life beskriven den som liten, smidig och nätt.

Däremot så gillar inte Digital Life att det inte finns någon inbyggd GPS, vilket de anser begränsar armbandet en hel del i hur det kan användas i din träning. Du ska kunna tända skärmen bara genom att vrida på handleden, vilket Digital Life upplever inte alltid fungerar. Även Tech Radar reagerar på avsaknaden av GPS, och även på de begränsade notifikationerna du kan få från din mobiltelefon.

  • Oerhört lång batteritid
  • Liten och smidig
  • Saknar inbyggd GPS
  • Kan inte visa fulla meddelanden från telefonen
91