0 100 81 1

Test: ghd Curve Creative Curl Wand - Välfungerande designprodukt med högre prislapp

Produkt: Locktång Typ: Kontång Automatisk avstängning: Ja, 30 min Sladdlängd: 260 cm Maxtemperatur: 185 grader Ställbar temperatur: Nej Uppvärmningstid: 25 sekunder

ghd Curve Create Curl Wand är på vissa sätt en typisk ghd-produkt: den framstår mer som en designprodukt än många av sina konkurrenter, med en stilren svart design, men den är också väldigt mycket dyrare. Den har fått goda omdömen, men är den värd den höga prislappen?

I likhet med andra hårvårdsprodukter från ghd har den här plattången bara en temperaturinställning på 185 grader. Uppvärmningen är dock snabbt avklarad, på 25 sekunder, och tången stänger av sig automatiskt efter en halvtimme. Tången har även en kall topp.

För övrigt har själva staven en patenterat värmeteknologi där sex olika värmesensorer ser till att temperaturen alltid ligger på exakt 185 grader. I enlighet med gängse branschstandard är det en keramisk stav. Creative Curl Wand produceras bara i en storlek, där basen är 28 mm och toppen 23 mm.

Välfungerande, men kanske inte värd priset

Creative Curl Wand har testats av Cosmopolitan UK, och deras intryck av tången är mycket bra. De upplever att lockarna blir väldigt tydliga och att keramikytan på staven ger håret en snygg finish. De uppger också att lockarna höll sig mycket väl även dagen därpå, och de uppskattade att tången hade en kall topp.

Även köparna är väldigt nöjda med hur den presterar. Flera kunder lyfter fram hur enkel den är att jobba med, även om vissa menar att det tar ett tag att få in tekniken. Om det är något som det anmärks på så är det hur den fungerar på kortare hår, och vissa anser inte att den helt och hållet är värd det högre priset.

  • Lång sladd
  • Snygg design
  • Snabb uppvärmning
  • Dyr
  • Bara en temperaturinställning
  • Produceras bara i en storlek
81