0 100 89 1

Test: ghd Flight Nocturne - Högkvalitativ resehårtork med högre prislapp

Produkt: Hårtork Kategori: Resehårtork Värmelägen: 2 st Hastigheter: 2 st Effekt: 1200 W Sladdlängd: 180 cm Upphängningsögla: Ja Volymmunstycke: Nej Joniseringsfunktion: Ja

Flight Nocturne från ghd är en resehårtork som verkligen har tagit fasta på att den ska vara praktisk att ha med sig på resan. ghd menar dessutom att den har 85% av prestandan hos fullstora ghd Air, trots att den bara är 60% av storleken. Men precis som med många andra produkter från ghd är prislappen lite högre än hos konkurrenterna.

För att göra det lättare att få ner hårtorken i resväskan är handtaget vikbart, vilket gör den mycket kompaktare. Om du dessutom vill skydda den lite extra så ingår en liten väska för förvaring. Det medföljer ett munstycke om du behöver föna med lite mer precision.

Flight Nocturne har två olika hastigheter på varmt läge, samt ett kallt läge. Beroende på vilket land du ska åka till kan spänningen i vägguttagen variera, och därför går det att ställa in för antingen 240 eller 120 volt med ett litet vred på hårtorken. Den har också en överhettningssäkring.

Byggkvaliteten imponerar

Kundrecensionerna på Amazon är överlag mycket positiva. Flera kunder ger den mycket beröm för byggkvaliteten, och även för att väskan är väldigt rejäl och kraftig. Många förvånas också över hur bra den presterar, med tanke på den ringa storleken, och vissa menar att den fungerar lika bra som en fullstor hårtork.

Den får dock kritik av vissa köpare, bland annat för att de upplever att överhettningssäkringen slår ifrån väldigt snabbt när man kör på den högre hastigheten. Att den är dyrare än de flesta resehårtorkar gör också att den får minus i kanten i några fall, även om vissa tillstår att kvaliteten är högre än hos många andra resehårtorkar.

  • Välbygg
  • Justerbar spänning
  • Torkar bra
  • Dyr
89