0 100 100 1

Test: Blossa 23 Gamla Stan

Pris: 185:33 kr/l (139 kr/flaska) Storlek: 750 ml Alkoholhalt: 15 % Typ: Vit glögg

Till Blossa 23 har smakinspiration hämtats från Gamla Stan. Många Stockholmare la nog huvudet på sned när de läste detta, eftersom Gamla Stan knappast är känd för sin väldoft. Så hur smakar då Gamla Stan? Av hallon och humle, om man får tro Chief Blendern bakom Blossas årgångsglögg.

Doft och smak

Blossa 2023 är en vit glögg som drar lite lätt åt det rosa hållet. Det märks direkt på doften att Blossa har valt att hämta inspiration på hemmaplan för årets glögg. Det går inte att missta det härliga aromen av glöggkryddor då flaskan öppnas. Smaken är också tydligt “glöggig”, även om det finns en frikshet från hallonen som piggar upp. Humlen kan nästan bara anas av personen i smakpanelen som också brygger öl. Är man inget fan av öl, behöver man alltså inte låta sig skrämmas. Humlen dominerar inte smakbilden, utan tydligast är hallonens bäriga syra och lätthet.

Blossa-2023-Gamla-Stan-Recension-Test

Design

Med Blossas årgångsglögg förväntar man sig en vacker design på flaskan. Blossa 23 gör oss inte besvikna. En midnattsblå flaska med ett stiliserat tryck av Gamla Stan. Men det tar inte slut där - släck lamporna och du kommer bli barnsligt förtjust när du upptäcker att vissa detaljer på flaskan är självlysande.

Blossa-Gamla-Stan-Test-sjalvlysande

Vem passar Blossa 23 för?

Blossa 23 är en lättdrucken starkvinsglögg som kommer falla de allra flesta i smaken, även de mer konservativa glöggdrickarna. Årets glögg är lätt att känna igen sig i, samtidigt som den känns lite mindre tung och kvalmig i smaken som vissa glöggsorter lätt kan göra. Nytt för i år är att Blossa 23 även släpps i en alkoholfri version - äntligen!

Blossa-2023-Gamla-Stan-Test-Vit-Glogg