0 100 90 1

Test: Hankook Winter I*Pike RS2 - Bästa billiga vinterdäck

Utmärkt grepp på snö, mindre bra på asfalt

Produkt: Vinterdäck Kategori: Budgetvinterdäck

Det här däcket har djupa, Z-formade snöräfflor, vilket enligt Hankook, i kombination med ett stort antal lameller, ger ett maximalt grepp på snö. För bästa möjliga grepp på is har däcket så kallade snörännor och kloformade kanter.

Däcket har också en ny dubbteknik, där det finns en liten lucka under dubben som gör att den kan tryckas in för att bevara hållbarheten. Runt varje dubb sitter också en bromsplatta för att undvika att dubben slits vid rattvridningar vid stillastående.

Tveksamheter kring grepp på asfalt

Hankook Winter I*Pike RS2 får goda testbetyg av Aftonbladet i deras stora test av vinterdäck. Testaren berömmer däcket mycket för dess prestanda på is och snö. Han menar att däcket greppar och styr väldigt bra, och att greppet inte förloras mer än korta stunder i värsta fall.

Däremot så lämnar greppet på asfalt mer att önska. Både på torr och våt asfalt upplever testaren att däcken bromsar dåligt. Han gillar heller inte hur det styr och önskar att sidogreppet kunde ha varit bättre. Vidare anser han att däcket inte är särskilt tyst.

  • Utmärkt grepp på snö och is
  • Skonsam mot dubben
  • Tveksam prestanda på asfalt
90

Bra pris hos:

Källor

Aftonbladet - september 2018
Experttest av 22 vinterdäck