0 100 80 1

Test: Master Fitness T25 - Förvånansvärt högpresterande budgetlöpband, passar den som vill ha en prisvärd maskin

Prisklass: Budget Hastighet: 1-20 km/h Antal träningsprogram: 36 st Antal träningsprogram: 36 Lutning: 0-15 % Motoreffekt: 2,5 Hk konstant effekt Längd: 172 cm Bredd: 37 cm Höjd: 137 cm Löpyta (L): 140 cm Löpyta (B): 51 cm Maskinvikt: 88 kg Maximal användarvikt: 130 kg Display: Typ: 6,7" bakgrundsbelyst LCD Maximal ljudnivå: 61,5 dB Färg: Blå (Monokrom) Storlek: (LxBxH) 120x87x148 Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 Garanti: 2 år Bruksanvisning: PDF

Master Fitness T25 är ett utmärkt val för den prismedvetna konsumenten. Löpbandet har en överraskande hög prestanda och funktionalitet i relation till den låga prislappen.

Det gör bandet till ett bra val för både nybörjare och mer erfarna användare.

 

Träningsprogram och display

Master Fitness T25 imponerar med sina 36 olika träningsprogram som erbjuder en mångsidig och stimulerande träning. Den integrerade displayen, även om något liten, är lättläst och visar all nödvändig information på ett överskådligt sätt.

Kontrollpanelen är intuitiv med knappar som svarar bra, vilket gör det enkelt att justera inställningar medan du tränar. Snabbknapparna kompletterar detta med smidiga genvägar till inställningar för både hastighet och lutning. De gör det enkelt att växla mellan olika träningsintensiteter under löppasset.

Den senaste versionen av löpbandet är kompatibel med träningsappen Zwift. Det är en mycket efterlängtad uppdatering då vår upplevelse är att Zwift kan vara en riktig motivationshöjare.

Konstruktion och kvalitet

T25 har en förvånansvärt robust byggkvalitet trots sitt relativt låga pris. Under de kortare löppassen tycker vi att bandet levererar en riktigt bra dämpning med fin stuns. Om du däremot helst springer längre distanspass finns risken att du kommer uppleva dämpningen som lite stummare. Så länge du inte har problem med knä och leder så kommer det förmodligen inte vara något problem men är du känslig så kanske du ska titta efter ett löpband med bättre dämpning.

Det är inte förrän hastigheten ökar, som vid exempelvis snabba intervaller, det blir påtagligt att löpytan är i minsta laget, framförallt på bredden. Lyckligtvis är det något man vänjer sig vid relativt fort och vi tycker samtidigt att de förlängda handtagen ger en känsla av trygghet ifall man skulle snubbla till.

Ljudnivån från motorn är relativt låg men det går inte att komma ifrån att löpning på löpband alltid kommer låta mer än exempelvis en crosstrainer eller motionscykel. Om du bor i en lägenhet med grannar under dig så finns det risk att stegljuden kan störa.

Master Fitness tror uppenbarligen på sin konstruktion då bandet har två års garanti - det är riktigt bra för prisklassen. De flesta andra löpband i budgetklassen erbjuder nämligen endast ett års garanti.

Funktionalitet

Det går att justera lutningen från 0 till 15% vilket är mycket generöst för prisklassen. Det ger en fin variation för din träning och du kan köra flera olika typer av intervaller som exempelvis backintervaller. Generellt tycker vi att löpbandets funktioner är användarvänliga: både lätta att hitta och förstå sig på. Bruksanvisningen är inget undantag då den är både tydlig och rakt på sak.

Trots maskinens vikt på 88 kg är den relativt enkel att flytta mycket tack vare de praktiska transporthjulen. Att fälla ihop löpbandet är busenkelt, du greppar längst ut på bandet och lyfter det rakt upp tills spärren på cylindern klickar i. Om du mot förmodan skulle tappa greppet under lyftet så gör cylindern att löpmattan sakta sjunker mot golvet igen, skaderisken är alltså minimal. Bandet är även smidigt att förvara då det i uppfällt läge blir mycket kompakt och mäter endast 120 cm på längden.

Löpbandet ger möjlighet att mäta pulsen på två sätt: genom de inbyggda handpulshandtagen eller via trådlös pulsmottagning. Om du föredrar att använda ett pulsbälte måste du säkerställa att det är kompatibelt med en 5 kHz analog signal. Vi rekommenderar att använda ett pulsbälte då det ger en mer pålitlig och exakt pulsmätning jämfört med handpulshandtagen. Pulsbälte är också mer tillförlitligt än ett aktivitetsarmband eller en Apple Watch.

 

Prestanda

T25 har en DC-motor på 2,5 hk vilket är fullt tillräckligt och den har en förhållandevis låg ljudkuliss. Bandet har en imponerande maxhastighet på 20 km/h vilket är mycket bra med tanke på den låga prislappen. Dess maximala användarvikt på 130 kg bevisar dess robusta konstruktion och vi tycker att den upplevs stabil trots den förhållandevis låga maskinvikten.

Master Fitness T25 ger mycket bang-for-the-buck då det erbjuder en mängd premiumfunktioner trots det låga priset.

Vem passar Master Fitness T25 för?

Master Fitness T25 uppfyller behoven för flera olika typer av löpare. Här presenterar vi för vilka typer av användare detta löpband verkligen kommer till sin rätt, samt några fall där andra alternativ kan vara mer lämpliga.

 

Master Fitness T25 passar bäst för:

1. Nybörjare och äldre individer som söker efter ett användarvänligt löpband.

2. De som har en begränsad budget men ändå vill ha ett löpband med hög prestanda.

3. Användare som har begränsat med utrymme hemma, tack vare dess kompakta och hopfällbara design.

4. Individer som är intresserade av att kunna variera sin löpträning eller powerwalks med exempelvis backträning.

5. Personer som föredrar tystare löpband, med dess relativt låga ljudnivå under användning.

 

Master Fitness T25 passar mindre bra för:

1. Erfarna löpare som söker ett löpband med en bredare löpyta för en mer rymlig löpupplevelse.

2. För personer som gillar snabba intervaller och behöver ett löpband med högre maxhastighet.

3. De som föredrar en större och mer sofistikerad display med exempelvis touchskärm och mer träningsinformation.

4. Individer som söker ett löpband med en kraftigare motor som tål längre och mer krävande träningspass.

 

 

Vilka andra löpband är intressanta

För dig som är ute efter ett kompakt löpband med bra prestanda så är även Abilica TM 10 ett hett alternativ. Den har en något något lägre maxhastighet och mindre löpyta men är också hopfällbart. Om du har en lite större budget tycker vi att du ska spana in det yteffektiva löpbandet Hammer Sport Q-Vadis 10.0. Förutom att det tar upp extremt lite plats i hopfällt läge så är den även utrustad med en läcker touchskärm, flera spännande träningsprogram och en hög maxhastighet. Många önskar kombinera fina specifikationer med ett attraktivt prisvärde. Om du är en av dem tycker vi att du ska titta närmare på Sole Fitness F63. Här får du ett hopfällbart löpband som förutom att det har ett grymt bra prisvärde även kan erbjuda en generös löpyta samt en byggkvalitet som många andra löpband inte är i närheten av.

  • Mycket prispressat, skön dämpning, stark motor, hopfällbar & kompakt
  • Något liten display, löpytan smal vid maxhastighet