HP Pavilion 15-cs0003no

  • Multimediadator
  • 15,6 tum
  • 1,8 GHz Intel Core i7-8550U (upp till 4 GHz med Intel Turbo Boost Technology) 8 MB cache, 4 kärnor)
  • 8 GB DDR4
  • 256 GB PCIe M.2 SSD
  • NVIDIA GeForce MX150 (2 GB dedikerat DDR5)
  • 1,85 kg
  • 1 år
  • Windows 10 Home 64
  • Full HD-skärm, HDMI-port, 1 st USB-C, 2 st USB 3.1, HD-Webbkamera, Minneskortläsare, Stötskyddad hårddisk, Fullstort tangentbord, 2 st Bang & Olufsen-högtalare, McAfee LiveSafe™
HP Pavilion 15 ck005no 1

Fördelarna med HP Pavilion 15-cs0003no

Pavilion-serien är en av världens mest kända och sålda datormodeller och har tillverkats ända sedan 1995. Det finns en enkel anledning till att HP lyckats så väl med denna serie, nämligen att man får väldigt mycket dator för pengarna och tillgång till HP:s utmärkta kundservice. Vi gillar verkligen det rena formspråket som känns exklusivt och modernt. Datorn väger strax under två kilo och är gedigen och välbyggd i alla detaljer. Ramen kring tangentbordet är i aluminium medan lock och botten är gjort av hårdplast av hög kvalitet.

HP Pavilion 15-cs0003no är en riktig arbetshäst. Datorn har den senaste generationens Intel Core i7-processorn med 14 nanometersteknik (även kallad Kaby Lake Refresh) samt ett RAM-minne på 8 GB. Denna högpresterande kombination av komponenter gör datorn mycket snabb med utmärkt multitasking samtidigt som driften blir strömsnål vilket ger längre batteritid. Hårddisken är av SSD-typ (Solid State Drive), en teknik som är betydligt snabbare, stöttåligare och energisnålare än äldre snurrande hårddiskar. Det dedikerade grafikkortet på 2 GB gör att datorn klarar relativt grafikkrävande spel och ger bra med kraft även för avancerade användare.

Skärmen har Full HD-upplösning och är ljusstark men vi skulle gärna sett något högre kontrast. Högtalarna är från danska kvalitetsmärket Bang & Olufsen och ger bra med kraft till ljudet, faktiskt bland det bästa vi hört från en laptop med klara diskanter och schysst bas. Även pekplattan är bra, det finns inga separata knappar för vänster och högerklick men med multitouchfunktionalitet spelar det mindre roll. Tangentbordet är tyst, har fin stuns och är dessutom bakgrundsbelyst vilket är bra då man jobbar i svag belysning. Wi-Fi-mottagningen är utmärkt, i vårt test laddade Youtube-filmer snabbare på HP Pavilion 15-cs0003no än på den senaste generationens Macbook Pro.

Pavilion-serien har flera bra och smarta funktioner, dubbla mikrofoner med brusreducering samt ljuskänslig HD-webbkamera. Sammanfattningsvis tycker vi att den mycket höga prestandan och byggkvaliteten i kombination med det attraktiva priset gör detta till ett utmärkt köp. Detta är ett bra val om du planerar att jobba med relativt krävande program som musikproduktion, bildbehandling eller videoredigering men är också en helt ok speldator.