0 100 83 1

Test: AL-KO SnowLine 46 E - Lätt att montera och köra

Produkt: Snöslunga Prisklass: Budget Typ: Enstegs Arbetsbredd: 46 cm Arbetshöjd: 30 cm Drivkälla: El Effekt: 2 Elstart: Ja Handtagsvärme: Nej Kastlängd: Nej

Den här modellen är utrustad med elstart och ett dödmansgrepp, vilket innebär att snöslungan stannar om du släpper handtaget. Praktiskt ur säkerhetssynpunkt! SnowLine 46E är, liksom de flesta snöslungor i den här prisklassen, enstegs.

Arbetsbredden är god, 46 cm. Arbetshöjden ligger på 30 cm, vilket inte är extraordinärt, men samtidigt inget ovanligt för en snöslunga i den här prisklassen. Snöslungan kan kasta snön upp till tio meter bort, vilket borde vara mer än tillräckligt för de flesta.

Klarar inte hur mycket snö som helst

Tyska Gartenmagazin har testat den här slöslungan och är mycket nöjda med den. De påpekar bland annat att den är enkel att montera, då det bara är handtaget och utkastet som måste monteras, vilket kan göras utan verktyg. De tycker också att den är intuitiv och lätt att köra.

Men även om den fungerar bra så har Gartenmagazin problem med att hantera snömängder med större djup än 12-15 cm, trots den officiella uppgiften att 30 cm inte ska vara något problem. De upplever den som något bullrig.

  • Elstart
  • Bra kastlängd
  • Bra arbetsbredd
  • Ingen handtagsvärme
83

Källor

Garten Magazin
Experttest av AL-KO SnowLine 46 E