0 100 87 1

Test: Foreo ISSA - Design som sticker ut, men funktionen är inte den bästa

Produkt: Eltandborste Prisklass: Premium Borstinställningar: 8 Batteritid: 6 månader Borströrelser/min: 11 000 Inkluderade borsthuvuden: 1 Timer: Ja Trycksensor: Ingen uppgift Inbyggd display: Nej

Man kan tro att det inte går att variera designen på en eltandborste hur mycket som helst och att de alla ser ungefär likadan ut. Men Foreo ISSA bevisar motsatsen. Handtaget och borsthuvudet är gjorda i silikon och designen ser väldigt minimalistisk ut. Hela borsten är enfärgad och det finns några olika färger att välja mellan.

Handtaget har en diskret strömbrytare och plus/minus-knappar för att ändra borstinställning. Borsten laddas med en medföljande USB-sladd och laddkontakten är dold under en silikonflik nertill på handtaget. Batteritiden är för övrigt mycket imponerande, Foreo hävdar att en laddning räcker till upp till 365 borstningar, och borsten laddas på drygt en timme.

I enlighet med branschstandarden är borsthuvudet utbytbart och finns i två olika varianter; en som är helt i silikon och en som även har några "vanliga" borststrån. Det förstnämnda ska, enligt Foreo, bara behöva bytas ut var tolfte månad. Den här typen av silikon är även bättre på att förhindra bakterietillväxt, vilket bidrar till huvudets livslängd.

Första intrycket är bra, men det finns problem

ISSA går inte hem helt och hållet i ett test på Moo.Review. Testaren berömmer designen på borsten och hur länge batteriet räcker, och han tycker att den fungerar väldigt bra för att massera tandköttet. Men utöver det är det inte mycket som imponerar på honom.

Även om testaren tycker att det är en bra idé med en USB-sladd så anser han att den är smärtsamt kort, samt att det är väldigt svårt att lyfta på fliken som täcker laddkontakten. Han tycker även att hela borsten upplevs som väldigt liten, samtidigt som huvudena känns som enormt stora jämfört med hos andra märken.

Testaren upplever heller inte att borstresultatet blir särskilt bra. Han tyckte att tänderna kändes rena efter första användningen, men över tid byggdes det upp plack mellan tänderna och vid tandköttskanten och i slutändan tyckte han att det inte blev lika rent som med ett vanligt borsthuvud. Ett annat minus är att det medföljande fodralet är något för litet.

  • Otrolig batteritid
  • Lång livslängd på borsthuvudet
  • Snygg design
  • Laddkontakten är svår att komma åt
  • Borstresultatet är inte det bästa
  • Kort USB-sladd
87

Källor

Moo.Review - september 2018
Experttest av Foreo ISSA