0 100 83 1

Test: Google Wifi - Snygg och lättinstallerad

Produkt: Router Prisklass: Mellan Wifi-standard: 802.11ac Trådlös säkerhet: WPA2 Minne: 4 GB Ram: 512 MB Processor: 710 MHz Överföringshastighet: 1200 Mbps Frekvensband: Två Brandvägg: Ja USB: C Antal LAN-portar: 2 Antal antenner: 4

Google Wifi är en router som är optimerad för att skapa ett så kallat mesh-nätverk, där flera routrar kan kopplas ihop för att bilda ett större nätverk med bättre täckning. Till skillnad från vissa typer av accesspunkter så behöver dina mobila enheter inte upprätta en ny anslutning om du byter rum, utan samma anslutning bibehålls i hela huset.

Det går också att schemalägga anslutningar och prioritera vilka enheter som ska ha högst hastighet. Routern strömförsörjs med USB C, men dess kompakta storlek gör dock att den inte har plats för fler än två LAN-portar. Routern har en tillhörande mobilapp som gör både anslutning och utbyggnad av nätverket till en snabb process.

Begränsad i anslutningarna

Google Wifi får mycket beröm av Mobil och får 8 av 10 i betyg. Några exempel på saker som den får plus på av testaren är att den är mycket enkel att installera och att uppkopplingen är stabil och bra i räckvidd. Testaren ger rent allmänt mycket beröm till appen och de inställningar som finns.

Testaren har egentligen inget att anmärka på, förutom att han anser att den är något dyr.

  • Enkel att installera
  • Stabil uppkoppling
  • Dual band
  • Ingen USB-port
  • Bara två LAN-portar
83

Källor

Mobil - oktober 2017
Experttest av Google Wifi