0 100 87 1

Test: AL-KO Robolinho 500 E - Bra på uppförsbackar

Prisklass: Budget Rek. area: 500 m² Maxlutning: 45% Klippbredd: 20 cm Max klipphöjd: 5,5 cm Min. klipphöjd: 2,5 cm Vikt: 7,6 kg Ljudnivå: 60 dB Batteritid: 50 min Laddningstid: 60 min Batterityp: Li-On Mobilapp: Nej Regnsensor: Nej Längd: 29 mm Bredd: 40 mm Höjd: 60 mm

AL-KO Robolinho 500 E är en robotgräsklippare som kan ta sig fram på många ställen där andra går bet. Den kan ta sig igenom passager som inte är mer än 60 cm breda och klarar dessutom av lutningar på upp till 45%. Om det skulle råka ligga föremål såsom leksaker, redskap eller annat på gräsmattan under klippningen så är det inga problem för klipparen att navigera runt det, så länge hindret är åtminstone 4-5 cm högt.

Just den här modellen har inget stöd för styrning med mobilapp, men alla kontroller är smidigt placerade under en lucka på ovansidan. Där har du också ett vred för att ställa in klipphöjden. Du har också ett inbyggt stöldskydd i form av PIN- och PUK-kod. För att undvika att någon skadar sig stannar knivarna automatiskt om gräsklipparen skulle börja välta.

Höga testbetyg

AL-KO Robolinho 500 E var den robotgräsklippare som fick högst betyg av alla modeller när Råd & Rön gjorde sitt test för 2019. De ger den beröm dess låga ljudnivå, vilken de uppmäter som lägre än vad AL-KO uppger. Plus i kanten även för klippförmåga och säkerhetsfunktioner.

Testarna upplever dock att det inte är helt enkelt att installera basstationen och att byta knivar. Under testet hade klipparen det svårt med längre gräs och med ojämna underlag.

  • Överlag god klippförmåga
  • Klarar branta lutningar
  • Stöldskydd
  • Ingen mobilapp
  • Ingen regnsensor
  • Har det kämpigt med ojämna underlag
87