0 100 96 1

Test: Batavus Harlem E-Go - Bästa herrcykeln

Välbyggd och snygg elcykel

Ramtyp: Herr Modellår: 2021 Antal växlar: 7 Stötdämpare: Odämpad Bromstyp: Skivbroms Vikt: 22 kg Spänning: 36 V Motoreffekt: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Batterikapacitet: 11 Ah Laddningstid: 4 timmar Maximal räckvidd: 90 km

Batavus Harlem E-Go är en sjuväxlad elcykel med aluminiumram och växelreglagesystem från Shimano. Den kommer utrustad med pakethållare och ramlås. Den har också hydrauliska skivbromsar både bak och fram för bästa möjliga bromseffekt. Motorn är mittmonterad och tillverkad av Yamaha.

Maximal räckvidd enligt tillverkaren är 90 km och när batteriet är slut tar det ungefär fyra timmar att ladda fullt igen, vilket är fullt jämförbart och till och med bättre än många konkurrenter. Batteriet går antingen att ladda direkt på cykeln eller så kan det tas loss och bäras med in i din bostad eller in på kontoret.

(mellanrubrik)
Den här elcykeln får goda betyg av M3 och deras märkning ”M3 rekommenderar”. De kallar den för en av de snyggaste elcyklarna de har testat och berömmer den slimmade ramen och mattsvarta finishen. De menar också att den är välbyggd och stabil, med bra kraft i motorn. Styret och sadeln får också plus för komfort.

Betyget dras bland annat ner av växellådan, testaren upplever att det är svårt att lägga i sexans växel i lägen där man lägger extra mycket kraft på pedalerna, exempelvis i uppförsbacke. Greppet på bakdäcket är inte heller det bästa i alla lägen, och accelerationen får inte heller den högsta betyg.

  • Snygg
  • Välbyggd
  • Bra komfort
  • Lynnigt växelsystem
  • Trög acceleration
  • Bakdäcket greppar inte alltid så bra
96

Källor

M3 – april 2020
Experttest av Batavus Harlem E-Go