Test: BeSafe iZi Sleep - Rymlig bilstol med flera lutningslägen, justerbara under körning, och hög maxvikt

Bälte: 5-punkt Antal rygglägen: 3 Stol: 6,45 kg Bas: 7,07 kg

BeSafe iZi Sleep är det enda babyskyddet i testet som kan fällas då barnet ska sova. Då nyfödda sover i tid och otid är det mycket användbart de första månaderna. Sovpositionen får dock inte användas i bilen under färd av säkerhetsskäl. Babyskyddet väger 6,5 kg, alltså nästan dubbelt så mycket som de lättaste stolarna i testet. Vikten tillsammans med stolens höjd gör den något otymplig att bära i trappor och vid gångturer. Därför lämnar man helst babyskyddet i bilen. Sitsen är mjuk och skön och ger en upprätt ställning vid färd, vilket är positivt ur säkerhetssynpunkt. Höjden på axelbältena justeras enkelt med ett reglage på baksidan.

Klädseln är lätt att ta av, men är krånglig att sätta tillbaka med många stroppar, spännen och dragkedjor. Vi är faktiskt lite osäkra på om allt blev rätt. Solskyddet är fladdrigt och svårt att fälla bak. Vid färd ska lyfthandtaget fällas bak mot sätesryggen och fungerar då en stabiliserande säkerhetsbåge. Detta gör att BeSafe iZi Sleep är det enda babyskyddet i testet som känns riktigt stadigt monterat även utan bas. Dock är det ett extra moment som stressade föräldrar kan glömma.

Vid montering med bas visar färgindikatorer att babyskyddet är korrekt dockat, men de kan misstolkas då grön markering skymtas även om stolen inte sitter ordentligt. Stolens och basens olika indikatorer är inte konsekventa vilket förvirrar, här har BeSafe lyckats bättre med modellen iZi Go. iZi Sleep har några bra och unika funktioner, dock kan vikten vara till besvär. Men med tillgång till hiss och adapter för vagn blir detta ett bra babyskydd.

  • Unikt sovläge, enkelt att byta läge på axelbältena
  • Krångligt att sätta tillbaka tyget, tung

Bästa pris hos: