0 100 84 1

Test: Clatronic CL 3672 - Smidig enhet med ställbar timer

Kategori: Portabel AC mellanklass Lokalyta: 19 m² Fläkthastigheter: 2 Fjärrkontroll: Ja Max ljudnivå: 65 dB Köldmedium: R290 Vattentank: Ja Luftfuktning: Nej Luftavfuktning: Ja Luftrening: Nej Storlek (Höjd): 68 Storlek (Bredd): 28 Storlek (Djup): 33

Med Clatronic CL 3672 får du tre olika funktioner: fläkt, kylning och avfuktning. Fläkten har två olika hastigheter och enheten kan cirkulera 380 m³ luft i timmen. Om du vill kunna köra luftkonditioneringen medan du inte är hemma och kan stänga av den så kan du ställa in en timer på upp till 24 timmar.

Den här modellen har inte inbyggd luftrening, dock finns det två dammfilter som enkelt plockas ur när det är dags att byta dem. Varmluften leds ut genom ett fönster med en ventilationsslang, och för att du ska få en smidigare och snyggare installation följer det med ett fönsterkit.

Kyler bra, men fönsterkitet kan vara svårmonterat
Överlag är de som har köpt den här luftkonditioneringen nöjda med hur väl den kyler, dock verkar det som att den i enstaka fall inte har orkat med att dra ner temperaturen längre än 24 grader under vissa förhållanden. Den beskrivs också som lätt att förstå sig på.

Däremot tas vissa av luftkonditioneringens funktioner inte lika väl emot. Till exempel blåser den ut luften snett från sidan, snarare än rakt fram, vilket förbryllar många av köparna. Det medföljande fönsterkitet framkallar också en del frustration, så det upplevs som svårmonterat (i kombination med en svårbegriplig manual).

  • Fjärrkontroll
  • timer
  • medföljande fönsterkit
  • Fönsterkitet upplevs som svårmonterat
84