Test: EBBE Ocean Vinteroverall - Varm och snyggt designad overall som är enkel att klä på barnet

Testår: 2017 Prisklass: Mellan Vattentäthet: 10 000 mm Andningsförmåga: 5 000 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja Maximal tvätt-temperatur: 30 C° Tillgängliga storlekar: 86-116 cl Tillgängliga färger: Moss green, heather lilac, Winter navy Impregnering: Bionic eco coating – fri från fluorocarbon Tål maskintvätt: Ja Tål torktumling: Ja – låg temperatur, max 30 grader Tål torkskåp: Ja – låg temperatur, max 30 grader Maximal tork-temperatur: 30 C°

EBBE Ocean är en klassiskt stilren vinteroverall som kommer i tydliga men fina, lugna färger. Overallen är inte bylsig utan mer åt en tight passform, men ändå inte trång att klä på barnet. Storleksmässigt är den normal och barnen har kunnat röra sig som vanligt i den. Dragkedjan är smidig i plast och har inte kärvat. Både ben- och ärmöppningar är lagom stora för att man ska kunna trä dem över en vintersko eller en hand med vante på. EBBE Oceans ventilation upplevs som godkänd. Lite varmare barn kan ibland bli svettiga medan andra barnet hålls torra och svala även efter längre lekstunder. Vindtätheten är väldigt bra. Kyliga vindar tar sig inte igenom tyget och den fleeceklädda kragen är mjuk och lagom hög. När det varit som kallast så har overallen kompletterats med en halsduk för extra god isolering i hals och nacke.

När det är kallt ute har EBBE Ocean kunnat hålla barnen bekvämt varma för åtminstone ett par timmar. Vid längre utestunder behövs dock ofta ett extra lager underställ. Vid slask och blötare väder ger EBBE Ocean ett mixat intryck. En testoverall upplevs suga åt sig fukt och lera framför allt i byxbenen, medan övriga exemplar aldrig släppt igenom fukt utan vätan har stannat ytligt. Ärmarna har mjuka muddar inuti samt resår i ärmsluten. Benen har också resår och kan även dras åt extra runt skon. Dessa snölås har fungerat effektivt mot slask. Endast om barnet suttit i en riktigt pöl har vatten tagit sig in. Tyvärr är EBBE Oceans slittålighet inte tillfredsställande. En overall är efter vintern i fint skick förut skavda sömmar i rumppartiet. På de andra testexemplaren har hål uppstått på ett flertal ställen, bland annat i sömmen på knät samt att dessa overaller har sömmar i rumpan som är helt spruckna. Det finns även revor i tyget på en overall. Banden som ska träs under foten, och som brukar vara en svag punkt, har dock på EBBE Ocean klarat användningen väl utan att ha slitits.

De reflexer som finns på EBBE Ocean har hållit sig fina, men samtliga familjer efterlyser fler på overallens ärmar och ryggparti. Overallen är enkel att tvätta. Oftast har det räckt med att borsta bort det värsta. Då muddarna tar tid på sig att bli torra är torktiden något längre än normalt, om inte overallen hängs ovan ett element. Overallens funktioner har inte påverkats av tvätt i maskin och färgen har inte bleknat. Barnen som testat EBBE Ocean har tyckt om sina overaller och påklädningen har gått smidigt till. Tyvärr dras overallens prisvärde ned av hur overallen slitits och hur sömmarna har spruckit upp. Det är synd att EBBE Oceans smidighet och värme blir sekundärt men det krävs att overallen blir mer rejäl i materialet för ett högre totalbetyg.

  • Varm, enkel att klä på barnet, snygg design
  • Känslig för slitage, sömmar som spricker